הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתכנן להתחיל SS

wanttolearn

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
קודם כל שלום לכולם אני חדש פה בפורום.
עשיתי בעבר P90X, Insainty, בשנה האחרונה אני מתאמן בעיקר street workout הגעתי לרמה של דגל, עליות כוח ושאר התרגילים שאני מניח שאתם מכירים.
עכשיו אני די רזה, בטוח שבסטנדרטים שלכם אם תראו אותי אני אפילו שחיף, מה שכן כל הזמן החברים אומרים לי שיש לי גנטיקה טובה וחבל שאני לא מנצל את זה ועובד עם משקלים.
הייתי הרבה שנים אנטי משקלים, ועכשיו בגיל 21 וקצת לפני שחרור החלטתי להשאיר את הפחד והקיבעון הזה ממשקלים מאחור ולהיכנס לעובי הקורה.
קראתי את המאמר של ה SS מכל הכיוונים ואני בטוח שזה התוכנית הכי טובה בשבילי להתחיל לעבוד עם משקלים אבל יש לי כמה שאלות שלא מצאתי או לא הבנתי את התשובה להם.
1. כמה זמן התוכנית אמורה להמשך מבחינת זמן? אני רוצה לתת הכל ובאמת להשקיע אני לא מחפש למהר עם התוכנית ולרוץ הלאה השאלה היא כמה זמן? חצי שנה? שנה?
2. ההתקדמות עם המשקלים היא מאימון לאימון, עד למצב שאני נתקע וצריך לעשות ריסט, לא ממש הבנתי איך צריך לעשות את הריסט(אני יודע שאני קצת רץ קדימה אבל זה חשוב לי להמשך).
3. אם יש לכם טיפים, הצעות או שאר ירקות אני אשמח כי אני באמת מבחינת עבודה עם משקלות כמו ילד שרק נולד.
תודה מראש...

1. זה אישי, שמעתי על מישהו שעשה את התוכנית שנה, יש כאלה שנתקעים הרבה יותר מהר (נראה לי הממוצע הוא באזור 5-7 חודשים), אין לך מה לתכנן על זה, מה שיפה שאתה מתקדם כל הזמן וברגע שהאימון כבר לא אפקטיבי אז אתה עובר לתוכנית מתקדמת יותר.
2. אתה לוקח את המשקל שנתקעת בו, מחשב את ה-90% שלו, וזה המשקל החדש שלך, ושוב אתה מתקדם כל אימון באותן קפיצות, אתה יכול גם להקטין את המשקל שאתה מוסיף מאימון לאימון.
3. תקפיד מאוד שיבדקו שאתה עושה את הטכניקה כמו שצריך, תקפיד על חימום טוב ותקשיב לגוף שלך.

3. תקפיד מאוד שיבדקו שאתה עושה את הטכניקה כמו שצריך, תקפיד על חימום טוב ותקשיב לגוף שלך.

כשמתכוונים לחימום בתוכנית הזאת, הכוונה ל2-3 סטים שהמתאמן מבצע עם פחות משקל לפני שהוא מתחיל עם המשקל של אותו האימון?
גם 5 דקות ריצה על הליכון/אופניים תועיל במקרה הזה?

5 דקות על ההליכון נהוג בד"כ לעשות כדי להעלות מעט את הדופק, להגביר זרימת דם ולחמם את הגוף מעט.
החימום האפקטיבי והנכון לעשות מבין השניים זה החימום הנקודתי שהזכרת בהתחלה - 2-3 סטים עם משקל עולה 😃

• פותח/ת השרשור
בקשר לחימום לפני כל תרגיל - כמה סטים לבצע ובכמה אחוז ממשקל העבודה?
1. זה אישי, שמעתי על מישהו שעשה את התוכנית שנה, יש כאלה שנתקעים הרבה יותר מהר (נראה לי הממוצע הוא באזור 5-7 חודשים), אין לך מה לתכנן על זה, מה שיפה שאתה מתקדם כל הזמן וברגע שהאימון כבר לא אפקטיבי אז אתה עובר לתוכנית מתקדמת יותר.
2. אתה לוקח את המשקל שנתקעת בו, מחשב את ה-90% שלו, וזה המשקל החדש שלך, ושוב אתה מתקדם כל אימון באותן קפיצות, אתה יכול גם להקטין את המשקל שאתה מוסיף מאימון לאימון.
ם

החימום שעשיתי בהתחלה היה כמה דקות של מתיחות דינמיות, ואז סטים של חימום לכל תרגיל. יש לך גם אפשרות לעשות כמו שאמרת כמה דקות הליכון/אירובי כלשהוא ואז הסטים של החימום, ואפשרות נוספת להשתמש ב-FOAM ROLLER ואז הסטים של החימום

המטרה של החימום עם משקלים נמוכים היא כפולה - גם לחמם את הגוף וגם, בגלל שאלה חזרות קלות, להטמיע טכניקה טובה למערכת עצבים - לכן אסור לוותר על הסטים האלה.

בקשר לכמות, תתחיל בכל מקרה ממוט ריק ואז תוסיף משקלים, לדעתי צריך לתת קצת יותר סטים של חימום בשביל הסקוואט (כי זה התרגיל הראשון, ואחריו כבר אמור להיות לך חם), אני דאגתי בהתחלה שיהיו לי 5 סטים, והייתי מוריד את כמות החזרות עבור כל סט
לדוגמא - לסקוואט אני אוסיף כל פעם 20 קילו ואז אני אכוון לעשות 10 קילו פחות מהמשקל עבודה כחימום אחרון, אז ל-90 קילו משקל עבודה הסטים של החימום ייראו ככה:
מוט ריק (20) - 6 חזרות
40 קילו - 5 חזרות
60 - 4 חזרות
70 - 3 חזרות
80 - 2 חזרות

הנה לינק להסבר נוסף:
http://startingstrength.wikia.com/wiki/FAQ:The_Program

• פותח/ת השרשור
במידה וכרגע אין לי אפשרות להתחיל את ה ss בחודשים הקרובים, יש תוכנית ab למסה מומלצת שלא כוללת מכשירים? הכוונה רק עם דאמבלים

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית