הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעוניין להתחיל SS

איתי135

משתמש מתחיל
91
4
נק' מוניטין:
4
91
4
שלום!
אני בן 15 שוקל 82 וגובה 180+-
אני רוצה להתחיל SS כי אני לא מרוצה מהתוצאות של התוכנית שלי עכשיו (השלישי)
תמונות
קראתי את המאמר של קילוגרם ואני אשמח אם תתנו לי את הנקודות הבסיסות של התוכנית
אשמח להערכה של אחוז שומן
ואני לא יכול לישר את הגב אני מפחד מה יקרה בחתירה וכו' מה לעשות?
איפה יש את התוכנית האופטימלת ביותר לי?
זה המשקלים שלי עכשיו:
לחיצת חזה 30
סקווט 60
אני מעביר ירקות עם כל ארוחה לחשב את זה בתפריט?
יום שישי ושבת אני לא עובד עם התוכנית אלה אם איזה אוכל שאמא שלי מכינה זה בסדר?
וזה אפשרי לעשות סקווט עם גרבים אני לא אפשרות לקנות עכשיו נעלים מיוחדות...
תודה מראש!

נערך לאחרונה:
אני רוצה להתחיל SS כי אני לא מרוצה מהתוצאות של התוכנית שלי עכשיו (השלישי)
השאלה מאיזו בחינה אתה לא מרוצה מהתכנית? פשוט יש מצב שהבעיה היא לא בתכנית אלא במשהו אחר, תזונה וכו'
קראתי את המאמר של קילוגרם ואני אשמח אם תתנו לי את הנקודות הבסיסות של התוכנית
במאמר יש את הנקודות הבסיסיות. יש גם את המאמר "starting strength שאלות ותשובות", באתר קילוגרם תקרא אותו.
ואני לא יכול לישר את הגב אני מפחד מה יקרה בחתירה וכו' מה לעשות?
מה הכוונה לא יכול ליישר את הגב? בכל מקרה אם יש מגבלת תנועה כלשהי הייתי ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע ולא לסמוך על תשובות בפורום.
איפה יש את התוכנית האופטימלת ביותר לי?
Ss זו תכנית מסויימת, אין גרסאות שונות כמו "תכנית אופטימלית"
אני מעביר ירקות עם כל ארוחה לחשב את זה בתפריט?
לא חייב.
יום שישי ושבת אני לא עובד עם התוכנית אלה אם איזה אוכל שאמא שלי מכינה זה בסדר?
אתה מדבר על תפריט? אם אתה מגיע לערכים שצריך אז זה בסדר
וזה אפשרי לעשות סקווט עם גרבים אני לא אפשרות לקנות עכשיו נעלים מיוחדות...
לא ממש בטיחותי לעשות בלי נעליים, מבחינת סכנת החלקה. אתה לא חייב נעליים מיוחדות, אולסטאר או כל נעל בסגנון תתאים.

• פותח/ת השרשור
1. מהתוצאות לא היו שינוים כאלה גדולים בחודשיים של התוכנית
2. זה המאמר קראתי אותו בקושי הבנתי אותו הוא מדבר על דברים שאני לא מבין... (תרגילים מסוימים. שרירים. וכול')
3. שאני נגיד מנסה לעשות חתירה יש _____------______ יש גב ישר ואז יש בקעה כזאת באמצע
4. לגבי מספר סטים וכו'
5.טוב
6.אני משתדל אבל אני אוכל מה שיש בבית כי אין לי זמן להכין חזה עוף אורז וכו'
7. יש לי נעלי ספורט כאלה או סתן סמית' מה עדיף?
8. ולא ענית לי על האחוזי שומן בהערכה....
השאלה מאיזו בחינה אתה לא מרוצה מהתכנית? פשוט יש מצב שהבעיה היא לא בתכנית אלא במשהו אחר, תזונה וכו'

במאמר יש את הנקודות הבסיסיות. יש גם את המאמר "starting strength שאלות ותשובות", באתר קילוגרם תקרא אותו.

מה הכוונה לא יכול ליישר את הגב? בכל מקרה אם יש מגבלת תנועה כלשהי הייתי ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע ולא לסמוך על תשובות בפורום.

לא חייב.

לא ממש בטיחותי לעשות בלי נעליים, מבחינת סכנת החלקה. אתה לא חייב נעליים מיוחדות, אולסטאר או כל נעל בסגנון תתאים.
....

1. מהתוצאות לא היו שינוים כאלה גדולים בחודשיים של התוכנית
2. זה המאמר קראתי אותו בקושי הבנתי אותו הוא מדבר על דברים שאני לא מבין... (תרגילים מסוימים. שרירים. וכול')
3. שאני נגיד מנסה לעשות חתירה יש _____------______ יש גב ישר ואז יש בקעה כזאת באמצע
4. לגבי מספר סטים וכו'
5.טוב
6.אני משתדל אבל אני אוכל מה שיש בבית כי אין לי זמן להכין חזה עוף אורז וכו'
7. יש לי נעלי ספורט כאלה או סתן סמית' מה עדיף?
8. ולא ענית לי על האחוזי שומן בהערכה....

....
1. בחודשיים לא אמורים להיות שינוים גדולים כלכך, אבל כן אמור להיות שינוי, אולי זה לאו דווקא נובע מהתוכנית אימונים(תזונה/שינה).
2.אני אפרסם למטה עוד מעט קישורים למאמרים מומלצים, כעקרון פשוט תחפש בגוגל כל דבר שאתה לא מבין/תשאל פה.
3.תעלה סרטון שנוכל לתת ביקורת, אבל בכל מקרה אני אפרסם סרטונים של איך לבצע את התרגילים אולי זה יעזור.
4. נענה על זה בהמשך.
6. תזונה זה מה שחשוב באימונים.
7. נעל שטוחה(VANS,ALLSTAR) יהיה יותר טוב, במצב שלך עדיף שתעשה יחף.
8. אתה לא כזה שמן אבל חסר מסה, לא הכי מבין אבל הייתי אומר 14-15%, תחכה לעוד תגובות.

--
ובאופן כללי.
תוכנית טובה זו תוכנית שיש בה התקדמות ליניארית מסויימת, כלומר אתה מאימון לאימון או מתקופת זמן לתקופת זמן אתה מתקדם בצורה כלשהי בתוכנית,היא מתבטאת בעלייה בחזרות/משקלי עבודה/סטים/קיצור זמני מנוחה וכו'.
בנוסף יש 3 סוגים של מתאמנים, מתאמן מתחיל מתאמן בינוני ומתאמן מתקדם
הרמת מתאמן לא נקבעת לפי הגודל של הבן אדם או לפי כמה זמן הוא מתאמן בשבוע או בכללי אלא לפי הצורת התאוששות שלו
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להרים משקל X באימון אחד ובאימון שאחריו לבוא לאימון ולהוסיף עוד משקל ולהרים ולהצליח
מתאמן בינוני זה מתאמן שצריך תכנון קצת יותר מורכב וכנראה יוסיף משקל כל שבוע שבועיים לתרגילים
מתאמן מתקדם זה מתאמן שיהיה צריך תכנון מורכב מאוד וכנראה יוסיף משקל כל חודש ואפילו יותר

תנצל את זה שאתה מתאמן מתחיל ותעשה תוכנית שיאפשרו לך להוסיף משקל כל אימון כי שאתה מוסיף משקל כל אימון אתה תמיד מביא עוד גירוי לשריר ואז קורה הדבר הבא:
עוד גירוי לשריר כי הוספת עוד משקל -> אתה תעלה בעוד מסת שריר
אתה עולה בעוד מסת שריר -> אתה יכול להרים יותר משקל וליצור יותר גירוי

זה מעגל שלא נגמר בחיים ולכן כדאי מאוד לנצל אותו בהתחלה עם תוכנית טובה שמשלבת התקדמות ליניארית ותרגילי בסיס, ולא כמו
רוב התוכניות שהן מבוצעות כאילו הן רשימת מכולת של תרגילים אין יותר מידי הסבר על מה לעשות ואיך לעשות , אמנם כתוב לך סטים וחזרות אבל אין לך הדרכה לאיך להתקדם באופן עקבי בתוכנית

בנוסף לכך, התוכנית שלך צריכה להכיל את תרגילי הבסיס:
1)סקוואט
2) דדליפט
3)בנץ פרס(לחיצת חזה במוט)
4)פרס(לחיצת כתפיים במוט)
שהם תרגילים חשובים ביותר כיוון שהם מערבים כמות גבוהה של שרירים והעלייה במסת שריר בהם תהיה הכי אידיאלית וגם ההתקדמות במשקלים בהם מאימון לאימון תהיה הכי מהירה וכך אתה תעלה הכי מהר במסת שריר(כמו שציינו, אתה מתאמן מתחיל ואתה רוצה לנצל את זה)

לגבי עלייה במסת השריר תקרא את המדריך פה כדי לבדוק שאתה יודע בידיוק מה אתה עושה, כיוון שלא משנה איזה תוכנית אימונים תעשה ולא משנה מי בנה לך את התוכנית כל עוד אתה לא נמצא בפלוס קלורי ועולה במשקל אתה לא תעלה במסת שריר ולא, להגיד אני מרגיש שינוי זה לא אינדיקציה, המספר על המשקל הדיגיטלי בבית שלך הוא האינדיקציה שאתה עולה במסת שריר.

קישור למדריך:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תוכנית מומלצת לבצע בתור מתאמן מתחיל(תקרא אתה רוב המאמרים ותחזור לקרוא את המדריך שוב):
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

עוד מאמרים מומלצים לקריאה:
טכניקה גרועה - מארק ריפאטו - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כך תשיגו ידיים גדולות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תראה חזק, תהיה חזק - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

האם כל מה שאנו אוכלים עלול לגרום לסרטן בגופינו? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

מהי כמות החלבון המקסימלית שנספגת בארוחה בודדת? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

חלון הזדמנויות לאחר אימון

האם ישנו גבול לכמות החלבון שהגוף יכול לעכל בארוחה אחת? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לגביי איך לבצע את תרגילי הבסיס, תראה המון סרטונים ביוטיוב שמראים איך לבצע את התרגילים ואתה תמיד מוזמן לעלות סרטונים שלך מבצע כדי שניתן לך ביקורת (ממליץ לך לעלות את זה לפורום LBS או לכאן).

סרטונים מומלצים:
[video=youtube;4AObAU-EcYE]
[video=youtube;wYREQkVtvEc]
אתה תמיד יכול להיכנס לערוץ שלהם ולראות את שאר תרגילי הבסיס.

באופן אישי שאמרת שאתה אוכל מה שיש בבית ולא מכין את מה שבתוכנית תזונה לדעתי מפיל אותך, שוב אני לא בדיוק יודע מה עבר בחודשיים אבל לדעתי לא באמת הגעת לערכים אם לא חישבת מה אכלת ולא בדקת מה הכמות קלוריות בחלופה שאכלת, מה שגם יכול להיות שלא ישנת מספיק ולא העלת מספיק משקלים בשביל להגיע לפיתוח שריר טוב יותר, כי בסך הכל התוכנית אמורה לעבוד יופי למתחילים ואתה אמור לראות תוצאות טובות בחודשיים

• פותח/ת השרשור
תודה אחי
כן קראתי חלק מהמאמרים אני ימשיך לקרוא מחר
תודה על העזרה
ורק שתדע עונה חמש יוצאת בנובמבר 😃

1. בחודשיים לא אמורים להיות שינוים גדולים כלכך, אבל כן אמור להיות שינוי, אולי זה לאו דווקא נובע מהתוכנית אימונים(תזונה/שינה).
2.אני אפרסם למטה עוד מעט קישורים למאמרים מומלצים, כעקרון פשוט תחפש בגוגל כל דבר שאתה לא מבין/תשאל פה.
3.תעלה סרטון שנוכל לתת ביקורת, אבל בכל מקרה אני אפרסם סרטונים של איך לבצע את התרגילים אולי זה יעזור.
4. נענה על זה בהמשך.
8. אתה לא כזה שמן אבל חסר מסה, לא הכי מבין אבל הייתי אומר 14-15%, תחכה לעוד תגובות.

--
ובאופן כללי.
תוכנית טובה זו תוכנית שיש בה התקדמות ליניארית מסויימת, כלומר אתה מאימון לאימון או מתקופת זמן לתקופת זמן אתה מתקדם בצורה כלשהי בתוכנית,היא מתבטאת בעלייה בחזרות/משקלי עבודה/סטים/קיצור זמני מנוחה וכו'.
הרמת מתאמן לא נקבעת לפי הגודל של הבן אדם או לפי כמה זמן הוא מתאמן בשבוע או בכללי אלא לפי הצורת התאוששות שלו
מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להרים משקל X באימון אחד ובאימון שאחריו לבוא לאימון ולהוסיף עוד משקל ולהרים ולהצליח
מתאמן בינוני זה מתאמן שצריך תכנון קצת יותר מורכב וכנראה יוסיף משקל כל שבוע שבועיים לתרגילים
מתאמן מתקדם זה מתאמן שיהיה צריך תכנון מורכב מאוד וכנראה יוסיף משקל כל חודש ואפילו יותר

תנצל את זה שאתה מתאמן מתחיל ותעשה תוכנית שיאפשרו לך להוסיף משקל כל אימון כי שאתה מוסיף משקל כל אימון אתה תמיד מביא עוד גירוי לשריר ואז קורה הדבר הבא:

זה מעגל שלא נגמר בחיים ולכן כדאי מאוד לנצל אותו בהתחלה עם תוכנית טובה שמשלבת התקדמות ליניארית ותרגילי בסיס, ולא כמו
רוב התוכניות שהן מבוצעות כאילו הן רשימת מכולת של תרגילים אין יותר מידי הסבר על מה לעשות ואיך לעשות , אמנם כתוב לך סטים וחזרות אבל אין לך הדרכה לאיך להתקדם באופן עקבי בתוכנית

1)סקוואט
2) דדליפט
4)פרס(לחיצת כתפיים במוט)
שהם תרגילים חשובים ביותר כיוון שהם מערבים כמות גבוהה של שרירים והעלייה במסת שריר בהם תהיה הכי אידיאלית וגם ההתקדמות במשקלים בהם מאימון לאימון תהיה הכי מהירה וכך אתה תעלה הכי מהר במסת שריר(כמו שציינו, אתה מתאמן מתחיל ואתה רוצה לנצל את זה)

לגבי עלייה במסת השריר תקרא את המדריך פה כדי לבדוק שאתה יודע בידיוק מה אתה עושה, כיוון שלא משנה איזה תוכנית אימונים תעשה ולא משנה מי בנה לך את התוכנית כל עוד אתה לא נמצא בפלוס קלורי ועולה במשקל אתה לא תעלה במסת שריר ולא, להגיד אני מרגיש שינוי זה לא אינדיקציה, המספר על המשקל הדיגיטלי בבית שלך הוא האינדיקציה שאתה עולה במסת שריר.

קישור למדריך:

תוכנית מומלצת לבצע בתור מתאמן מתחיל(תקרא אתה רוב המאמרים ותחזור לקרוא את המדריך שוב):

האם ישנו גבול לכמות החלבון שהגוף יכול לעכל בארוחה אחת? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לגביי איך לבצע את תרגילי הבסיס, תראה המון סרטונים ביוטיוב שמראים איך לבצע את התרגילים ואתה תמיד מוזמן לעלות סרטונים שלך מבצע כדי שניתן לך ביקורת (ממליץ לך לעלות את זה לפורום LBS או לכאן).

סרטונים מומלצים:

באופן אישי שאמרת שאתה אוכל מה שיש בבית ולא מכין את מה שבתוכנית תזונה לדעתי מפיל אותך, שוב אני לא בדיוק יודע מה עבר בחודשיים אבל לדעתי לא באמת הגעת לערכים אם לא חישבת מה אכלת ולא בדקת מה הכמות קלוריות בחלופה שאכלת, מה שגם יכול להיות שלא ישנת מספיק ולא העלת מספיק משקלים בשביל להגיע לפיתוח שריר טוב יותר, כי בסך הכל התוכנית אמורה לעבוד יופי למתחילים ואתה אמור לראות תוצאות טובות בחודשיים
אני אוכל רק ביום שישי ושבת את מה שיש בבית ובשאר הימים אני אוכל לפי תפריט
ותודה על העזרה בכל זאת

• פותח/ת השרשור
אחי יש מצב את רואים אם הטכניקה שלי סבבה?
אני יודע שבסקווט הייתי עם נעליים שכחתי להוריד אותם
סקווט

לחיצת כתפיים

דדליפט

לא חייב.

4. נענה על זה בהמשך.

--
ובאופן כללי.

1)סקוואט
2) דדליפט
4)פרס(לחיצת כתפיים במוט)

קישור למדריך:

סרטונים מומלצים:

סקווט

לחיצת כתפיים

דדליפט

סקווט

לחיצת כתפיים

דדליפט

בכנות, יש לך יותר מידיי על מה לעבוד אז אין טעם שיסבירו לך עד שלא תלמד מסרטונים.
ורק שתדע שב- ss זה מכוון לעשות lb squat ומה שאתה עושה זה hb. (שאתה יכול לעשות את זה אבל רק שתדע)
כדאי לך להתחיל עם הסרטונים של אלן ואפשר לראות גם אחרים שלו או ביוטיוב:

Back
למעלה תחתית