הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדר כושר ויוגה/פילאטיס

הודיה

משתמש מתחיל
29
2
נק' מוניטין:
2
29
2
כבר תקופה שאני מתעמלת בחדר כושר - מכשירים וריצה (בממוצע חמש פעמים בשבוע, לפעמים יותר). לאחרונה גיליתי את היוגה והפילאטיס והתחלתי להחליף את העבודה עם המכשירים בפעילויות אלו. אני מפחדת לאבד מסת שריר ו/או לעלות במשקל. האם יוגה ופילאטיס יכולות להחליף עבודה עם מכשירים? אני יודעת שיוגה ופילאטיס כן מחטבות ואין לי מטרה להתנפח אבל אני לא רוצה לעלות במשקל... תודה

האם יוגה ופילאטיס יכולות להחליף עבודה עם מכשירים?
תלוי לאיזה מטרה, לחיטוב לא, למסה לא, לכיף וגמישות כן 😃

אני יודעת שיוגה ופילאטיס כן מחטבות ואין לי מטרה להתנפח אבל אני לא רוצה לעלות במשקל.
הדבר היחיד ש"מחטב" זה תזונה נכונה בגרעון שלילי + עבודת משקולות לשימור מסת השריר הקיימת

אני מקבל את הרושם שאת לא עובדת עם תוכנית מסודרת מהאתר. בכל מקרה ממליץ לך לקרוא את המאמרים הבאים על מנת לקבל את הידע ההתחלתי

http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

• פותח/ת השרשור
אבל זה כן טוב לחיטוב לא? מאד עובד על שרירים
לא??

תלוי לאיזה מטרה, לחיטוב לא, למסה לא, לכיף וגמישות כן
יוגב למה לא באמת? הרבה כבר כתבו את זה. אבל עם אנמחנו ממש מתאמצות והשרירים כואבים? לפעמים מגיעים למצב של רעד....
אז במה זה כול כך שונה מהרמת משקולות? (ברמה של מתחילים כמובן)

יוגב למה לא באמת? הרבה כבר כתבו את זה. אבל עם אנמחנו ממש מתאמצות והשרירים כואבים? לפעמים מגיעים למצב של רעד....
אז במה זה כול כך שונה מהרמת משקולות? (ברמה של מתחילים כמובן)

שרירים כואבים ורועדים אינם מדד לעצימות של אימון כוח.

מה זה אומר?
לא כולנו רוצים להראות שרירנים. במיוחד הנשים. מספיק שהכול מתוח ולא מידלדל.....
איפה הקשר בדיוק? שהיה....
את חושבת שאם תבצעי יוגה, אפילו אם זה 4 פעמים בשבוע, העור שלך "ימתח" ולא "יהיה מידלדל"?
כל מדריך יוגה שראיתי, נראה כמו מקל. "חטוב" ( לא ), אבל מקל.
תביני, יש הבדל עצום בין להיות חטוב\ה עם מסת שריר, לבין חטוב\ה ללא מסת שריר.

כפי שנאמר הרעד לא מעיד על מאמץ של השריר. מניסיון עשיתי יוגה בעבר, וזה אחלה של דבר מבחינת גמישות, זה גם כיף למי שאוהב את הרוגע.

מה שעוד נאמר ונכון, הוא שמדריכי היוגה אומנם רזים ו"חטובים" אך הם ללא מסת שריר, והספורט הזה אולי מגדיל להם קצת את הגרעון הקלורי אך אני בטוח שאם תבדקי את התפריט שלהם תראי שהוא מאוד דל (מה שגורם לירידה במשקל ושמירה על משקל נמוך מאוד).

אני מאוד בעד היוגה, כאקט של פאן, שחרור ומתיחות מעולות. מעבר לכך לא ניתן להתחטב בזכות יוגה בלבד - כתוספת זה מעולה 😃

@נטלי יודקובסקי עדיף שתזכירי אותו במשפט כך שאדע להתייחס (ע"י הוספת @ ורשימת שם המשתמש, מקבלים על כך התראה)

אני יודעת שיוגה ופילאטיס כן מחטבות ואין לי מטרה להתנפח אבל אני לא רוצה לעלות במשקל
ליוגה ולפילאטיס (רק אם זה מכשירים, פילאטיס מזרון הוא כמו כל שיעור עיצוב אחר) יש יתרונות גדולים לא רק בגמישות אלא גם בקואורדינציה ואפילו כוח. העניין הוא שבתהליך חיטוב אימון כוח מבוסס על עבודה על כל הגוף (FBW) במשקלים שהולכים וגדלים כדי לאתגר את השרירים ולמנוע פירוק של מסת שריר. אימון כנגד משקל הגוף יהיה אולי יעיל בהתחלה אבל מהר מאוד יפסיק לאתגר את הגוף.

כפי שנאמר הרעד לא מעיד על מאמץ של השריר.
אז על מה הוא כן מעיד? סורי, פשוט אני עדיין לא מבינה בהבדלים. עם התחושה היא זהה לתחושה שאחרי הסקווטים.

@Billie ואני לא בהכרח חושבת שפילאטיס יכול להחליף את המשקולות. אבל בתור התחלה למישלא מאומן זה בהחלט מאמץ שלא כידי לזלזל בו!

בתור התחלה למישלא מאומן זה בהחלט מאמץ שלא כידי לזלזל בו!
אני מסכימה.
היום אין שום שיעור שמצליח לאתגר אותי מבחינת כוח אבל אני עדיין נהנית להכנס לשיעורי יוגה למשל בגלל העבודה על קואורדינציה, שיווי משקל ואני מכורה למתיחות!

היום אין שום שיעור שמצליח לאתגר אותי מבחינת כוח[/quote
מה דעתך על כול שיעורי הקיקבוקס למנהם? שוקלת להתחיל ולא יודעת מה בידיוק זה יתן לי חוץ משיפור התכניקה....

מה דעתך על כול שיעורי הקיקבוקס
הכל תלוי במדריך אבל באופן אישי מתעבת קיקבוקס וזומבה!
מצד שני לא מוותרת על שיעורי מתיחות, וכשיכולה משתדלת גם להגיע לשיעור יוגה והכי הכי בעולם ריקודי בטן. רוקדת כבר 8 שנים, מופיעה ולאחרונה גם התחלתי ללמד.

אז על מה הוא כן מעיד? סורי, פשוט אני עדיין לא מבינה בהבדלים. עם התחושה היא זהה לתחושה שאחרי הסקווטים.

@Billie ואני לא בהכרח חושבת שפילאטיס יכול להחליף את המשקולות. אבל בתור התחלה למישלא מאומן זה בהחלט מאמץ שלא כידי לזלזל בו!
כמו כל פעילות גופנית.

צד שני לא מוותרת על שיעורי מתיחות, וכשיכולה משתדלת גם להגיע לשיעור יוגה והכי הכי בעולם ריקודי בטן. רוקדת כבר 8 שנים, מופיעה ולאחרונה גם התחלתי ללמד.

שונאת יוגה! אין לי מוסג מה זה זומבה, אבל אינטואיציה אומרת לי שזה לא בשבילי. ריקודי בטן חלום ישן, אבל בגלל הגב קצת קשה לי. אולי בהמשך כשיהיה לי קצת יותר שליטה על השרירים. מתיחות אבל נשמע חשוב... אולי אני ינסה גם.

מתחילה להמעס עלי השיגרה של אימוני כוח והליכות. באה לי להוסיף קצת כיף 🤡

תגידי איפה נוח לך ואני שולחת לך קישור למורה מומלצת באזור. מבטיחה לך שעה שבועית של תענוג!
תודה!!! אבל לא נראה לי שאני יכולה להרשות לעצמי גם חדר כושר, גם מאמן אישי וגם ריקודי בטן במקום אחר.

• פותח/ת השרשור
תודה!!! אבל לא נראה לי שאני יכולה להרשות לעצמי גם חדר כושר, גם מאמן אישי וגם ריקודי בטן במקום אחר.

זה לא נכון, מדריכי יוגה ופילאטיס מאד שריריים - כמו רקדנים (גם זה לא ספורט בעיניכם?!!?). נראה לי שזה גם עובד יותר על כל הגוף מאשר הרמת משקולות ומכשירים שזה יותר כל חלק בנפרד.. לא? וגם - מה לגבי שיעורי עיצוב?

Back
למעלה תחתית