הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת תעשייה וניהול

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
נתקלתי במקצוע ורציתי קצת יותר פרטים. לא חושב שאני רואה את עצמי לומד את זה, אבל סתם כי מעניין אותי לדעת.

יש כאן מישהו שלומד את זה? [לא עוזר לי שהוא יודע על המקצוע, אני רוצה אשכרה מישהו שיש לו ידע מבוסס ולא קרא מאמר וחצי מהאינטרנט - מצטער על הזלזול, פשוט אני רוצה תשובות מדוייקות ומבוססות].

תודה.

אנחנו מבינים רק בהזמנות חלבון 😃

אני מכיר חברים שעשו אבל אתה רוצה ממקור ראשון..

מניסיון של מכרים ודיבורים שהיו במשפחה של אנשים שעבדו בזה וטחינות מוח - פשוט לא! אל תחשוב על זה אפילו...

• פותח/ת השרשור
וואו מגניב, לא תיארתי לעצמי שבאמת יהיה מישהו כזה כאן 😃

כמה שאלות:
א. תוכל להסביר בקצרה מה המקצוע בדיוק? קראתי הרבה באינטרנט, שאלתי אנשים, אבל באמת שאני לא מבין. "ייעול תהליכים" - huh? הקטע שהבנתי שגם כאלה שמסיימים את התואר, לא תמיד יודעים להסביר.
ב. מה ההבדל בין תו"נ להנדסת מערכות?
ג. איך נכנסים לתעשייה עם המקצוע הזה? הוא כ"כ מגוון שזה מטורף. לא עדיף להתמקצע במשהו אחד? אם אתה מכוון לניהול אז ניהול, ואם כלכלה אז כלכלה ואם הנדסת מערכות אז הנדסת מערכות - לא? זה מביא קצת מכל דבר, השאלה אם זה מספיק.

בינתיים זהו. 😃
תודה.

למדתי בתיכון, זה מקצוע מתמטי (כמו כל הנדסה) אבל לדעתי הוא יותר קל ומעניין מהאחרים...
יש בו אלמנטים של פסיכולוגיה עם עובדים וכלכלה. בד"כ קוראים לו מעשייה וטיול בגלל הקלות היחסית להגיע לתואר :X

א. אהבתי את התיאור: "גם אלה שמסיימים את התואר,לא יודעים בדיוק להסביר"
נראה לי אני גם נכנס לקטגוריה הזו..😃 בכל מקרה,אני אנסה להסביר בפשטות...
כמו שתארת ,מדובר בייעול תהליכים,בתפ"י(תכנון,פיקוח,ייצור), ניהול פרוייקטים,ניתוח מערכות וכו'...
אני אנסה להסביר את זה מהכיוון ההפוך,מנק' מבט של מפעל/חברה...
כל חברה צריכה מהנדס תעשייה וניהול על מנת לייעל תהליכים והבאתם לאופטימיזציה מה שכמובן מתבטא ברווח כספי.
בין אם לאותה חברה יש קו ייצור מסויימת והיא רוצה לייעל אותו..(גם מבחינת כ"א וגם מיכון..),או בהנחה והחברה עוסקת בהוצאת פרוייקטים כלשהם לפועל. יש תאוריות שלמות לשיפור/ייעול פרוייקטים שאתה כמהנדס תו"נ אמור להוציא לפועל...

ב. אחת מההתמחויות בתעשייה וניהול היא "ניהול מערכות מידע".כמו כן,יש עוד התמחויות(שיווק,ייצור,ניהול פרוייקטים,לוגיסטיקה וכו'.)
עד כמה שאני יודע יש הרבה קורסים חופפים בין התחומים. למרות ,שאני מודה שלא התעמקתי במה בדיוק לומדים "בהנדסת מערכות".

ג.נכון,הוא מגוון.אבל זה גם אחד מהיתרונות שלו. ההתמקצעות כיבכול היא בבחירת ההתמחות שדיברתי עליהן בסעיף הקודם.
אבל אתה צודק שההתמקצעות אינה מירבית(בניגוד ללימודי הנדסה אחרים) זו גם אחת מהביקורות עליו.
מצד שני,בגלל שאתה נוגע בהמון תחומים זה גם פותח לך הרבה דלתות ואופציות מבחינה תעסוקתית.
אחד התיאורים ששמעתי על יתרון התחום הוא" "אתה יכול להיות ממנהל סופרמרקט עד מנהל פרוייקטים באמדוקס לאחר שאתה מסיים את הלימודים"

אחת מהבעיות בתחום היא ההצפה שהוא עובר...המון סטודנטים לומדים את זה היום והתחרות על כל משרת מהנדס תו"נ פנויה הופכת להרבה יותר קשה...

זהו..מקווה שעזרתי קצת..אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול...

למדתי בתיכון, זה מקצוע מתמטי (כמו כל הנדסה) אבל לדעתי הוא יותר קל ומעניין מהאחרים...
יש בו אלמנטים של פסיכולוגיה עם עובדים וכלכלה. בד"כ קוראים לו מעשייה וטיול בגלל הקלות היחסית להגיע לתואר :X

"הקלות" היא ביחס ללימודי ההנדסה האחרים(חשמל,מחשבים,מכונות וכו'..)...
יחסית לתארים ראשונים אחרים מדובר בתואר מאוד קשה....

• פותח/ת השרשור
ענית לי די טוב, בינתיים אני חושב שזה מספיק. בטוח יצוצו עוד שאלות ואני אקפיץ את האשכול ו\או אשלח לך ה.פ 😃

אתה מבסוט עד עכשיו? איפה אתה לומד?

אני לומד באריאל...
לא יודע אם מבסוט...(אבל הסיבה היא לא המקצוע!אני פשוט סטודנט עצלן שלא כ"כ אוהב ללמוד:))
אבל בסדר...אין תלונות:victory:
דבר איתי בפרטי אם יש לך עוד שאלות בנושא...

בדיוק בן דוד קיבל סיים אוניסרסיטה ולמד את המקצוע הזה..
אם אתה רוצה תשאל אותי שאלות והוא יענה לך עליהן, כאמור הוא מבין בהכול שמה בגלל שהוא סיים את כל ה-4 שנים.

יש לי שני בקרובי משפחה שלומדים את זה, אחד באמצע הלימודים והשני סיים.
זה שסיים לא מוצא עבודה, הוא עובד בשמירה עדיין כמו שהוא עבד בזמן הלימודים.

בעקרון לפי מה שהבנתי, על מנת שהתואר באמת יתן לך את מה שהוא שווה אתה צריך לעשות אותו באוניברסיטה, כל המכללות שלומדים שמה זה דיי בולשיט, זאת אומרת שאתה צריך לקרוע תתחת כי זה תואר לא קל , אבל כן זה תואר שווה.
לך על הנדסה אחרת, לדעתי יותר מעניין ורציני

בעלה של אחותי סיים עכשיו תואר שני בזה בטכניון.

הביקוש לעבודה (לפחות אצלו) מאוד גבוה, לפני שהוא מצא את העבודה העכשווית (רפאל), עבד גם בטבע,פיליפס, ועוד כמה מקומות.
העבודה מאוד קשה (שעות), אך המשכורת מעולה 😃

• פותח/ת השרשור
יש לי שני בקרובי משפחה שלומדים את זה, אחד באמצע הלימודים והשני סיים.
זה שסיים לא מוצא עבודה, הוא עובד בשמירה עדיין כמו שהוא עבד בזמן הלימודים.

בעקרון לפי מה שהבנתי, על מנת שהתואר באמת יתן לך את מה שהוא שווה אתה צריך לעשות אותו באוניברסיטה, כל המכללות שלומדים שמה זה דיי בולשיט, זאת אומרת שאתה צריך לקרוע תתחת כי זה תואר לא קל , אבל כן זה תואר שווה.
לך על הנדסה אחרת, לדעתי יותר מעניין ורציני

עובד בשמירה? באמת? וואי לא נעים.
בכל אופן, אני לא מתכוון ללמוד לא את זה ולא הנדסה אחרת. הסמל האישי בצד מסביר מה אני כן רוצה 😃

שאלתי את השאלות כי אני נתקל בהרבה אנשים שלומדים את זה ולא ממש הבנתי את כל העסק. הבחור שענה לי בהתחלה עשה לי די סדר בראש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית