הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש פה צורך במסה ? או שהגענו לחיטוב?

• פותח/ת השרשור lidori
  • פורסם בתאריך
באחת מהתגובות כאן הומלץ לי לעבוד בטווח חזרות 5-8. אם עובדת בטווח חזרות 8-10 , כאשר החזרה האחרונה ממש קשה לביצוע, זה לא יביא לעליה במסת שריר? ובנוסף, לא הבנתי להערכתי אחוז השומן שלי בערך 12%. לא הבנתי מדוע כמה אנשים הגיבו שמסת השריר שלי אפסית, הרי אני נראית מאוד שרירית ורואים ממש כל שריר על כל הסיבים שלו...

באחת מהתגובות כאן הומלץ לי לעבוד בטווח חזרות 5-8. אם עובדת בטווח חזרות 8-10 , כאשר החזרה האחרונה ממש קשה לביצוע, זה לא יביא לעליה במסת שריר? ובנוסף, לא הבנתי להערכתי אחוז השומן שלי בערך 12%. לא הבנתי מדוע כמה אנשים הגיבו שמסת השריר שלי אפסית, הרי אני נראית מאוד שרירית ורואים ממש כל שריר על כל הסיבים שלו...
נניח ויתווסף לך מעט שומן כך שלא יראו כל שריר על כל הסיבים שלו. האם מסת השריר שלך תרד? כמובן שלא.
עפ"י התמונות שהעלית בהחלט ניתן לשים לב שמסת השומן שלך נמוכה. מסת השריר תלויה בגודלו (נפחו) ולא במידה בה ניתן לראות אותו. לחלק נדמה שהנפח קטן ולכן טוענים שמסת השריר קטנה.

ומה אתה חושב לגבי מסת השריר שלי?

ומה אתה חושב לגבי מסת השריר שלי?

מיכל, את צריכה להבין את ההבדל בין חיטוב, מסת שריר, אחוז שומן וומסתשומן.
את בהחלט בעלת אחוז שומן נמוך מאוד . אבל, בנוסף לכך, מסת השריר שלך מאוד מאוד קטנה. נראה יותר קרוב למות שריר של רצות מרתון.

הוא התכוון לכמות שריר. המקלדת החליקה לו על ה-כ' עם כל החמאה והאנטרקוטים שהוא זולל ;).

הכוונה היא למסת שריר מאוד נמוכה המאפיינת רצים למרחק.

דעתי האישית? להיכנס למסה לתקופה ומשם לחטב. להוריד מעט מהאירובי יהיה מומלץ.

[quiter, post: 644269, member: 9438"]יש לה כבר גוף של קרוספיטרית, אז היא לא צריכה 🤣[/quote]
@Crossfiter
אתה רציני!? גוף של קרוספיטרית?
אם התכוונת למשתמשת @מיכל פבזנר כמובן.

אנא ראה תמונות מצורפות לגוף של קרוספיטריות.
סליחה על הבורות כן, אבל מעניין אותי מזו התופעה הזו מוות שריר ברצות מרתון.
ניסיתי google ולא יצא משהו מעניין.
יש לך מקור לקרוא על זה?
כמו שרודף הזאבים אמר, טעות בהקלדה....

קבצים מצורפים

• rita-benavidez-knoxxfit-5.jpg
    rita-benavidez-knoxxfit-5.jpg
    KB 101.3 · צפיות: 257
  • crossfit-girls-3b2b85e3-sz612x612-animate.jpg
    crossfit-girls-3b2b85e3-sz612x612-animate.jpg
    KB 63.4 · צפיות: 284
  • tumblr_mj2whgEhxc1qdjo2ho1_500.jpg
    tumblr_mj2whgEhxc1qdjo2ho1_500.jpg
    KB 23.4 · צפיות: 241
נערך לאחרונה:
זה רודף...רודף הזאבים. הניק השני שלי ברשת זה Gosser1860...אבל בירה משובחת וכושר לא תמיד הולכים יד ביד ;)

זה רודף...רודף הזאבים. הניק השני שלי ברשת זה Gosser1860...אבל בירה משובחת וכושר לא תמיד הולכים יד ביד ;)
צודק.
טעות שלי.

והאמת היא שהמילה בעברית גם לא כל כך משקפת... כי זה יותר כמו "בית רדוף רוחות" מאשר "לרוץ ולרדוף אחר זאבים"

הוא התכוון לכמות שריר. המקלדת החליקה לו על ה-כ' עם כל החמאה והאנטרקוטים שהוא זולל ;).

הכוונה היא למסת שריר מאוד נמוכה המאפיינת רצים למרחק.

דעתי האישית? להיכנס למסה לתקופה ומשם לחטב. להוריד מעט מהאירובי יהיה מומלץ.

מה היית ממליץ לי לשנות בתזונה על מנת לעלות במסה. הפריט לי כרגע הוא:

7:30 - 40 גרם ברנפלקס
גביע יוגורט ביו 3%

8:30-10:45 אימון (אירובי+כח)

11:00- בקבוק 250 מ"ל שוקו יטבתה
תפוח

14:00- 200 גרם חזה עוף/הודו במחבט עם מעט שמן זית
200 גרם שעועית לבנה+תפוא
ירק+כף טחינה גולמית
ספל מיץ תפוזים סחוט

17:00- 50 גרם שיבולת שועל מלאה
גביע יוגורט במתיקות מעודנת 1.5%

20:00- 2 פרוסות לחם חיטה מלאה (לא קל)
150 גרם קוטג 5%
ביצה קשה
סלט ירקות+ כף שמן זית
ספל מיץ תפוזים סחוט

23:00- 60 גרם גרנולה
גביע יוגורט מתוק 3%
תפוז/אגס

התפריט מכיל סביבות 2500 קלוריות (הרבה) שמתוכן בערך 320 גרם פחמימה, 140 גרם חלבון, 80 גרם שומן. זה יפה,לא? אל תשכחו שאני בחורה...

מה הייתם ממליצים לי לשנות בהתייחס לכך שממש קשה לי לאכול עד הצהריים? האם כדאי להתחיל לקחת קריאטין ואם כן מתי? כדאי אולי לשתות חלבון/גיינר? הבעיה היא שאסור לי נראה לי מבחינת הכליות להעמיס עוד חלבון. אני כבר עוברת את 3 גרם לקג גוף וגם זה המון...

מה היית ממליץ לי לשנות בתזונה על מנת לעלות במסה. הפריט לי כרגע הוא:

7:30 - 40 גרם ברנפלקס
גביע יוגורט ביו 3%

8:30-10:45 אימון (אירובי+כח)

11:00- בקבוק 250 מ"ל שוקו יטבתה
תפוח

14:00- 200 גרם חזה עוף/הודו במחבט עם מעט שמן זית
200 גרם שעועית לבנה+תפוא
ירק+כף טחינה גולמית
ספל מיץ תפוזים סחוט

17:00- 50 גרם שיבולת שועל מלאה
גביע יוגורט במתיקות מעודנת 1.5%

20:00- 2 פרוסות לחם חיטה מלאה (לא קל)
150 גרם קוטג 5%
ביצה קשה
סלט ירקות+ כף שמן זית
ספל מיץ תפוזים סחוט

23:00- 60 גרם גרנולה
גביע יוגורט מתוק 3%
תפוז/אגס

התפריט מכיל סביבות 2500 קלוריות (הרבה) שמתוכן בערך 320 גרם פחמימה, 140 גרם חלבון, 80 גרם שומן. זה יפה,לא? אל תשכחו שאני בחורה...

מה הייתם ממליצים לי לשנות בהתייחס לכך שממש קשה לי לאכול עד הצהריים? האם כדאי להתחיל לקחת קריאטין ואם כן מתי? כדאי אולי לשתות חלבון/גיינר? הבעיה היא שאסור לי נראה לי מבחינת הכליות להעמיס עוד חלבון. אני כבר עוברת את 3 גרם לקג גוף וגם זה המון...
ראשית הייתי מפסיק למדוד ולשקול כל דבר.
למה 50 גרם ולא 47 או 62?

דבר שני, משנה את היחסים כך שהשומן ופחמימות יתחלפו.
כלומר 80 גרם פחמימות. ואת השאר מחלק בין שומן וחלבון.

נערך לאחרונה:
בורג? 🏳️🏳️

מבחינת התזונה נראה יחסית מאוזן, אישית הייתי מעלה עוד שומן על חשבון פחמימה ומעט מהחלבון.

מוריד מהאירובי, כדי להיות במאזן נייטרלי זמן מה ולאחר מכן מוריד בהדרגה עוד כדי להגיע למאזן קלורי חיובי.

דורון, אני מניחה שהתבלבלת והתכוונת 80 גרם חלבון ולא 80 גרם פחמימה?!?! איך לעזאזל יספיקו לי 80 גרם פחמימה וחוץ מזה אסור לי להעמיס עוד חלבון מעבר ל140 גרם למשקל שלי. התשובה שלך לא מובנת לי בכלל. ובנוסף, האם מומלץ לי קריאטין, גיינר וכו. אשמח להמלצות ספציפיות בתזונה... תודו שאין הרבה בחורות שאוכלות כזאת כמות גדולה של אוכל/קלוריות... 😃

יש דווקא המון בחורות שאוכלות כזו כמות קלוריות ואף יותר, אך לא נראות חטובות כמוך 😍

מבחינת המלצות, שוב: לדעתי אם את במאזן קלורי ולא רואה שינוי תתחילי מלהוריד אירובי. נוסף על כך, שיקלי להוסיף עוד שומן לתפריט: בהמלצת אחד החברים כאן התחלתי לפצוח כל בוקר עם קוביית חמאה בבוקר ואין נהדר מכך, ממש חטיף.(או שאני מחטב יותר מידי זמן).

עם זאת, קריאטין הוא תוסף מוכך להעלאת מסת השריר, אך יש להגביר בצריכת המים בשימושו על מנת למנוע התייבשות. עם זאת, לא הייתי ממליץ על גיינר - אלא אם ממש עד בלתי אפשרי מבחינתך להכניס עוד קלוריות.

בסופו של דבר מדובר על שילוב בין 2 גורמים עיקריים: אימונים עצימים ותזונה במאזן קלורי חיובי. מה שכן, אירובי משפיע על המאזן כמו שכבר הדגשתי מספר פעמים וגם שינה היא מרכיב מאוד חשוב.

מבחינת המלצות "ספציפיות" - העצה שלי במקרה הנ"ל היא לפתוח מחשבון תזונה(לדוגמא גלינגו) עם מדריך העלאת מסת השריר שבפורטל קילוגרם ולעשות חשבון מתמטי פשוט. ובעיקר ניסוי וטעיה על גופך שלך. אל תפחדי- את הקוביות את לא תאבדי בזמן הקרוב - את מאוד מאוד חטובה.

תודה לך. לגבי שינה לא מצליחה למצוא זמן ליותר מ6 שעות שינה ביום (לפחות רצוף הכל אם זה משנה). זה מספיק?

גבולי לדעתי האישית ומנסיוני.אני חוויתי את העלייה הכי טובה מ7 ומעלה.

דורון, אני מניחה שהתבלבלת והתכוונת 80 גרם חלבון ולא 80 גרם פחמימה?!?! איך לעזאזל יספיקו לי 80 גרם פחמימה וחוץ מזה אסור לי להעמיס עוד חלבון מעבר ל140 גרם למשקל שלי. התשובה שלך לא מובנת לי בכלל. ובנוסף, האם מומלץ לי קריאטין, גיינר וכו. אשמח להמלצות ספציפיות בתזונה... תודו שאין הרבה בחורות שאוכלות כזאת כמות גדולה של אוכל/קלוריות... 😃
@מיכל פבזנר אני לא התבלבלתי. תורידי את רב הפחמימות. אז כן, 80 גרם, זה מה שהתכוונתי. את השאר תחלקי בין חלבון ושומן.

בנוסף, את עושה יותר מדי אירובי. וגם לא ידוע הרבה על תכנית הכוח שלך.

[quote="מיכל פבזנר, post: 644781, member: 13410"תודו שאין הרבה בחורות שאוכלות כזאת כמות גדולה של אוכל/קלוריות... 😃[/quote]

דווקא יש ;-)
מה גם שהתפריט שלך לא נשמע גדול מדי.

הוא בהחלט רזה מאוד.

Back
למעלה תחתית