הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש פה צורך במסה ? או שהגענו לחיטוב?

• פותח/ת השרשור lidori
  • פורסם בתאריך
עלמה הי, יש מצב תפרטי מה את אוכלת?

ודורון, למה אתה ממליץ לי להוריד פחמימה מ 320 גרם ל80 גרם אם אני רוצה לעלות במשקל? וגם למה אתה ממליץ לי להוסיף חלבון אם אני אוכלת למעלה מ3 גרם חלבון לקג גוף??? לא הבנתי...

עלמה הי, יש מצב תפרטי מה את אוכלת?

ודורון, למה אתה ממליץ לי להוריד פחמימה מ 320 גרם ל80 גרם אם אני רוצה לעלות במשקל? וגם למה אתה ממליץ לי להוסיף חלבון אם אני אוכלת למעלה מ3 גרם חלבון לקג גוף??? לא הבנתי...
@מיכל פבזנר
כי:
1. לפוצץ בפחמימות, במיוחד בתפריט היומי שהבאת, זה לא בריא. כל הגרנולה שמנולה והרבה שטויות... זה סוכר טהור.
2. שומן הרבה יותר אנרגטי ומשביע מפחמימות, במיוחד כאשר הוא מתווסף לחלבון.

ומה לגבי כמות החלבון היומית שכמו שכבר אמרתי כמה פעמים אצלי זה למעלה מ3 גרם לקג גוף כשההמלצה היא עד 2 למתאמנים. למה להעמיס עוד על הכליות?

לדעתי אין לך מה לגעת בתזונה. אם את אוכלת כמו שבאמת ציינת זה די והותר, גם היחסים הם סבבה.
פשוט את לא מפסיקה להתאמן כמו שציינת...זה לאו דווקא נכון...
פשוט תורידי הילוך. תני לעצמך יום מנוחה לפחות, פחות אירובי, ויותר כח.

איתי תודה אבל זו בדיוק הבעיה אצלי. לא מסוגלת נפשית לעשות יום מנוחה או להוריד באירובי ולכן אני מתלבטת מה כדאי לשנות בתזונה על מנת להשיג את מטרתי (עליה במסת שריר וקצת גם בשומן) יחד עם כמות האימונים הנוכחית ועוצמתם.

אם את ממש אבל ממש מתעקשת להשאיר את התכנית כמו שהיא פשוט תוסיפי פחמימה בהדרגה עד שתיראי עליה במשקל.

איתי תודה אבל זו בדיוק הבעיה אצלי. לא מסוגלת נפשית לעשות יום מנוחה או להוריד באירובי ולכן אני מתלבטת מה כדאי לשנות בתזונה על מנת להשיג את מטרתי (עליה במסת שריר וקצת גם בשומן) יחד עם כמות האימונים הנוכחית ועוצמתם.

כנראה שגם את זקוקה לטיפול פסיכולוגי 🤡

הפתרון למטרה שלך איננו תוספת קלורית, משום שעומס אירובי כל כך גבוה, פשוט, נוגד בנייה של מסת שריר.

שאלה: מכירה מרתוניסטים שרירים?

נערך לאחרונה:
איתי גם אני חשבת על תוספת פחמימה. יש לך מושג למה דורון המליץ לי דווקא להוריד פחמימה בדרסטיות (מ320 גרם ל80 גרם) מה דעתך על זה? ודבר נוסף, כדאי לתסף בקראטין? אם כן(ללא העמסה), כמה גרם אבקה ליום כדאי לקחת (לפי המשקל שלי), מתי במשך היום ולמשך איזו תקופה ואז לכמה זמן לעשות הפסקה עד שמתחילה שוב לקחת?

כי דורון מאמין בתזונה בסגנון פליאו(הוא עקרונית שומר 80-90% ככה שמכאן ההסתייגות על הכמות בפחמימה). תריצי חיפוש בפורום וברשת כדי להבין מה עקרונות התזונה הזו ומדועה הוא המליץ עליה לך - קצרה היריעה מלהסביר כאן בכמה שורות בודדות.

לדעתי, כמות האירובי והשאיפה למסה יגרמו לשחיקה בסופו של דבר. אני אמליץ על הורדת מינוני האירובי ותיסוף בשומן על פני פחמימה. משביע יותר וקל לצריכה. ניתן לתסף בקריאטין- אך שימי לב שתיאלצי לצרוך יותר מים ביום. ההמלצה הגורפת היא 5 גרם ליום כל יום. לא נראה לי שהמשקל שלך הוא דהר חריג ביחס לכמות המומלצת.

בברכה,

אריאל.

איתי גם אני חשבת על תוספת פחמימה. יש לך מושג למה דורון המליץ לי דווקא להוריד פחמימה בדרסטיות (מ320 גרם ל80 גרם) מה דעתך על זה? ודבר נוסף, כדאי לתסף בקראטין? אם כן(ללא העמסה), כמה גרם אבקה ליום כדאי לקחת (לפי המשקל שלי), מתי במשך היום ולמשך איזו תקופה ואז לכמה זמן לעשות הפסקה עד שמתחילה שוב לקחת?

לגבי השאלה הראשונה- נתנו לך תשובה.
לגבי הקריאטין, אישית אני חושב שעדיף להימנע כמה שיותר מתוספים למיניהם ולהגיע לתוצאות בלי.
דבר שני עקב הצריכה את תיספחי המון נוזלים שישפיעו על העליה במשקל ויתייבשו כשתפסיקי לצרוך.
שורה תחתונה אין בזה דבר רע, אבל אני לא רואה סיבה שתיקחי.

אני אמליץ על הורדת מינוני האירובי ותיסוף בשומן על פני פחמימה.

להגביר את צריכת השומן באמת יכול לעזור לך לצבור קלוריות בקלות.

Back
למעלה תחתית