הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS תוך כדי חיטוב, תפריט וכו'

• פותח/ת השרשור DjDeaf
  • פורסם בתאריך

DjDeaf

משתמש מתחיל
66
24
נק' מוניטין:
30
66
24
היי חברים,

אני עושה SS/SL כבר כמה חודשים ואני שם לב שאני לא מצליח לרדת במשקל,
יכול להיות שאני אוכל קצת מדי (2200-2500), אבל אין לי מושג.
בכל מקרה, רציתי לדעת האם יש פה אנשים שעשו SS וירדו במשקל תוך כדי בניית שריר?
מה היה התפריט שלכם? כמה אכלתם? דברים מסוימים ששמתם עליהם דגש? כמה זמן לקח?

אני מאמין שאני עולה במסת השריר, אבל אני מסרב לקבל את זה שאני מוריד שומן ומעלה כל כך הרבה מסת שריר ובגלל זה המשקל לא זז.

תודה רבה

SS ממש לא עושים תוך כדי חיטוב, המטרה של התכנית היא להעלות את משקלי העבודה.
מה הנתונים שלך? גיל גובה משקל
בSS אתה אמור לטחון קלוריות ע"מ לשפר משקלי העבודה, כך שלרוב לא יורדים באחוזי שומן.

• פותח/ת השרשור
SS ממש לא עושים תוך כדי חיטוב, המטרה של התכנית היא להעלות את משקלי העבודה.
מה הנתונים שלך? גיל גובה משקל
בSS אתה אמור לטחון קלוריות ע"מ לשפר משקלי העבודה, כך שלרוב לא יורדים באחוזי שומן.

חח סליחה..
שכחתי לשאול את השאלה המרכזית, האם ניתן בכלל להוריד אחוזי שומן בזמן שעושים את התוכנית?
מהתשובה שלך אני מבין שזה לא ממש עובד..
אני בן 26, 1.83 מטר, 92 ק"ג

הגעתי לתוכנית אחרי תקופה שבה הורדתי במשקל כי זו הייתה המטרה המרכזית שלי, ועכשיו המטרה השתנתה ואני מנסה להתחזק, בהנחה שעם הכוח יבוא גם הגוף ואחוזי השומן

לא עושים ss בחיטוב, זה נוגד את עקרונות התוכנית כפי שהסביר הבחור מעליי.

כדי לנצל את כלל יתרונות התוכנית מומלץ להיות במאזן קלורי חיובי, ולהעלות אותו בהדרגה עם המשקלים שיעלו גם כן.

בנוסף, המלצה אישית שלי, תשדל שהמסה תיהיה נקייה ולא תתבסס על ג'אנק - אתה תראה עלייה נקייה של כוח והן מסת שריר תוך כדי שמירה על אחוזי שומן רציונאליים.

*בחיטוב מומלץ בד"כ לעשות fbw או 5x5, לדוגמא.

• פותח/ת השרשור
כשאתם אומרים FBW, אתם מתכוונים לפצל קבוצות שרירים? כאילו: גב,כתפיים,רגליים,יד אחורית, יד קדמית, חזה?
אני יודע שזה אומר Full Body Workout - רק מנסה לפרוט את זה

תודה על התגובות

כשאתם אומרים FBW, אתם מתכוונים לפצל קבוצות שרירים? כאילו: גב,כתפיים,רגליים,יד אחורית, יד קדמית, חזה?
אני יודע שזה אומר Full Body Workout - רק מנסה לפרוט את זה

תודה על התגובות

בדיוק ההיפך, FBW משמע עבודה על כל הגוף.
בד"כ נהוג בFBW לבצע תרגילים מורכים אשר מערבים מספר קבוצות שרירים בו זמנית, כגון סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, מיליטרי פרס וכו'...

• פותח/ת השרשור
בדיוק ההיפך, FBW משמע עבודה על כל הגוף.
בד"כ נהוג בFBW לבצע תרגילים מורכים אשר מערבים מספר קבוצות שרירים בו זמנית, כגון סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, מיליטרי פרס וכו'...

תקן אותי אם אני טועה, אבל SS זה לא המהות של FBW?

ובגדול, אם היית רוצה להפוך את SS לFBW, מה היית משנה?
כלום.
Starting Strength זוהי תכנית שהיא עובדת על כל הגוף כל אימון. משמע Fbw

אפשרי לעבוד במתכונת ss בחיטוב אך זה לא מומלץ ובטח לא אפקטיבי לאורך זמן ממושך. מה עדיף? לשפר טכניקה בתרגילי בסיס ולהתחיל לינארית. יש מאמר בפורטל

אתה לא משנה סתם ככה תוכנית.
ואני אסביר לך למה:

-דרוש נסיון והבנה במספר רבדים שונים בתחום על מנת לבצע אי אלו שינויים בתוכנית אימונים.

-כנראה שמישהו עשה את זה לפנייך, וככל הנראה גם טוב יותר ממך.

הסייגים למה שאמרתי מעל הם תוכניות אשר מותאמות אישית לספורטאים/מתעמלים אשר להם מטרות ספציפיות. לדוגמא אצן שרוצה לרוץ יותר מהר, משקולן שרוצה להרים יותר ולרדת בקטגוריית משקל וכו וכו. בנוסף לכך, ניתן לבצע שינויים על סמך "נסיון אישי". אנשים רבים נוטים להוסיף יותר מידי סטים או חזרות ואף תרגילי עזר מיותרים, במקום להתרכז בעיקר. לעומת זאת, ביצוע שינויים בצורה מדידה ואחראית ברמה האישית כן יכול להביא לתועלת מסויימת.

עם זאת, אמליץ לך לא לשנות את הרכב התוכנית ss, ולקחת תוכנית fbw בשילוב מורכבים מהפורטל(בעיקר כי היא מבוססת על עקרונות מוכחים) או תוכנית ליניארית של ביל סטאר.(יש לך המון חבר'ה כאן שהתוכנית עבדה להם היטב בחיטוב).

אם בכל זאת לא שיכנעתי אותך, אמליץ לך להעמיק בכלל המאמרים שבפורטל ולקבל מושג על מהו תכנון מיטבי של תוכנית אימונים.

מקווה שעזרתי,

אריאל.

• פותח/ת השרשור
אתה לא משנה סתם ככה תוכנית.
ואני אסביר לך למה:

-דרוש נסיון והבנה במספר רבדים שונים בתחום על מנת לבצע אי אלו שינויים בתוכנית אימונים.

-כנראה שמישהו עשה את זה לפנייך, וככל הנראה גם טוב יותר ממך.

הסייגים למה שאמרתי מעל הם תוכניות אשר מותאמות אישית לספורטאים/מתעמלים אשר להם מטרות ספציפיות. לדוגמא אצן שרוצה לרוץ יותר מהר, משקולן שרוצה להרים יותר ולרדת בקטגוריית משקל וכו וכו. בנוסף לכך, ניתן לבצע שינויים על סמך "נסיון אישי". אנשים רבים נוטים להוסיף יותר מידי סטים או חזרות ואף תרגילי עזר מיותרים, במקום להתרכז בעיקר. לעומת זאת, ביצוע שינויים בצורה מדידה ואחראית ברמה האישית כן יכול להביא לתועלת מסויימת.

עם זאת, אמליץ לך לא לשנות את הרכב התוכנית ss, ולקחת תוכנית fbw בשילוב מורכבים מהפורטל(בעיקר כי היא מבוססת על עקרונות מוכחים) או תוכנית ליניארית של ביל סטאר.(יש לך המון חבר'ה כאן שהתוכנית עבדה להם היטב בחיטוב).

אם בכל זאת לא שיכנעתי אותך, אמליץ לך להעמיק בכלל המאמרים שבפורטל ולקבל מושג על מהו תכנון מיטבי של תוכנית אימונים.

מקווה שעזרתי,

אריאל.

אריאל, תודה על התגובה.
לא התכוונתי לשנות את SS, רק ניסיתי להבין מה ההבדל בין SS לFBW, כי זה נשמע לי בדיוק אותו הדבר.
מסכים איתך לגמרי על זה שאחרים עשו זאת לפני וטוב יותר, וזו גם לא הכוונה.
פשוט דיברו על FBW שמורכב מסקוואטים וכו', ובעצם SS הוא באותו הלך רוח.

אגב, בליניארית - היא לא פחות אינטנסיבית מSS, ואני מניח שגם בה צריך לצרוך מלא קלוריות - אז מה ההבדל?

אני פשוט רוצה להבין (לא להתווכח 😃 ) למה אי אפשר לעשות חיטוב בSS ובליניארית כן

תודה!

ובגדול, אם היית רוצה להפוך את SS לFBW, מה היית משנה?
יש לך קצת בלבול במושגים
Fbw או a, זו תוכנית בה כל אימון עובדים כל חלקי הגוף, לא בהכרח אותם תרגילים
Ab תוכנית מפוצלת בה עובדים בגדול על חלקי גוף שונים בין אימון לאימון בחלוקה ל 2.
Abc,abcd וכד' תוכנית מפוצלת, החלוקה לפי מספר האותיות.
ההגדרות האלה הן מאפיין של תוכנית אימונים, דוגמת ss, 5*5, 5*3*1 ועוד מאות תוכניות שונות ומשונות.
אם אתה משנה משהו ב ss, היא כבר לא תהיה ss. אלא תוכנית אחרת שכוללת תרגילים דומים.

ככלל כל תוכנית צריכה לכלול:
איזה תרגילים עושים בכל אימון
כמה סטים
כמה חזרות
כמה אימונים בשבוע
מתי מעלים משקל
ורצוי הנחיה מה עושים כשנתקעים

• פותח/ת השרשור
יש לך קצת בלבול במושגים
Fbw או a, זו תוכנית בה כל אימון עובדים כל חלקי הגוף, לא בהכרח אותם תרגילים

סגרת לי את הפינה, עכשיו זה ברור - תודה!
השאלה השניה עדיין עומדת בעינה..
למה אי אפשר לעשות חיטוב בSS ובליניארית כן (כפי שנאמר למעלה)?
זה לא פחות אינטנסיבי

זה לא פחות אינטנסיבי
יש הבדל משמעותי בעצימות של התוכניות ובמדיניות של העלאת משקלים.
ב ss עושים 3 סטים כבדים, בלינארית 1
בנוסף ב ss מעלים משקל כל אימון בלינארית פעם בשבוע ורק 2.5% העלאה.

סגרת לי את הפינה, עכשיו זה ברור - תודה!
השאלה השניה עדיין עומדת בעינה..
זה לא פחות אינטנסיבי
ss זאת תוכנית שמיועדת לכך שמשקלי עבודה יעלו מאימון לאימון, הלינארית מיועדת לכך שהמשקלים יעלו מדי שבוע

ss זאת תוכנית שמיועדת לכך שמשקלי עבודה יעלו מאימון לאימון, הלינארית מיועדת לכך שהמשקלים יעלו מדי שבוע

ומה רע לשמור על משקלי העבודה שלך של המסה ב SS בזמן חיטוב ולהשתמש ב SS ??
תוכנית ss חשופה לפציעות גב קשות...צריך להקפיד בדיוק התרגילים

וזה למה בדיוק קשור בהתיחסות לפוסט??

ומה רע לשמור על משקלי העבודה שלך של המסה ב SS בזמן חיטוב ולהשתמש ב SS ??

וזה למה בדיוק קשור בהתיחסות לפוסט??
כי אם אתה מצליח, תוך כדי חיטוב, לשמור על משקלי העבודה שלך..כנראה שלא עשית SS כמו שצריך ואתה צריך לבדוק את עצמך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית