הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תת תפקוד של בלוטת התריס

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
עשיתי היום בדיקות דם ויצא תת פעילות של בלוטת התריס ואולי זאת אחת הסיבות שאני מתקשה לרדת במשקל, אז רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי להתחיל להזיז לה את הצורה...

מיום ראשון כנראה אני אתחיל לקבל טיפול של אלטרוקסין.

דבר ראשון תחזור על הבדיקה לפחות עוד פעם אחת...
כי התוצאה של TSH מושפעת מים דברים.
דבר שני אם אתה אוכל דברים כמו כרוב ברוקולי מוצרים מסויה אז תפסיק או לפחות תבשל אותם טוב.
ודבר שלישי אני מבין את ההרגשה של הקור, וזה גיהנום אבל אל תתן לרופא משפחה שלך לגרום לך לעשות דברים מטופשים תלך לאנדוקרינולוג טוב, ואם צריך אז תקבל אלטרוקסין זה לא כזה נורא רק תדע שבדרך כלל אין מזה דרך חזרה וברגע שלוקחים זה לכל החיים גם אם הרופא יגיד לך שזה זמני.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון תחזור על הבדיקה לפחות עוד פעם אחת...
כי התוצאה של TSH מושפעת מים דברים.
דבר שני אם אתה אוכל דברים כמו כרוב ברוקולי מוצרים מסויה אז תפסיק או לפחות תבשל אותם טוב.
ודבר שלישי אני מבין את ההרגשה של הקור, וזה גיהנום אבל אל תתן לרופא משפחה שלך לגרום לך לעשות דברים מטופשים תלך לאנדוקרינולוג טוב, ואם צריך אז תקבל אלטרוקסין זה לא כזה נורא רק תדע שבדרך כלל אין מזה דרך חזרה וברגע שלוקחים זה לכל החיים גם אם הרופא יגיד לך שזה זמני.
זה לא לכל החיים, אני מכיר המון אנשים שלקחו את זה והפסיקו כאשר הבלוטה חזרה לתפקד כמו שצריך.

רועי אם תצא מהאנורקסיה והטימטום שאתה עושה לגוף שלך אז אולי לא תצטרךבכלל תרופות.

הייתה לי תת פעילות גבולית כלומר מתחילים לתת טיפןול מבערך 6 ואצלי זה היה חמש וחצי כי א הצלחתי לתפקד הייתי כל עייף וחלש כמו זקנה בת מאה הייתי ישן משהו כמו 17 שעות ביום. T4 אין לי מושג

• פותח/ת השרשור
הייתה לי תת פעילות גבולית כלומר מתחילים לתת טיפןול מבערך 6 ואצלי זה היה חמש וחצי כי א הצלחתי לתפקד הייתי כל עייף וחלש כמו זקנה בת מאה הייתי ישן משהו כמו 17 שעות ביום. T4 אין לי מושג

לי יש 5.7, אבל גם אני מרגיש מת כזה.

בעע זה מוזר, אני אחרי שנים של אנורקסיה, עם בלוטת תריס של 2.7 ואין תת-תפקוד, למרות שיש אצלי קור, אבל מצד שני גם החום שלי בבוקר הוא טוב יחסית (יש לי 36).., אז אני באמת לא יודע..:| מה יכול להיות?

• פותח/ת השרשור
בעע זה מוזר, אני אחרי שנים של אנורקסיה, עם בלוטת תריס של 2.7 ואין תת-תפקוד, למרות שיש אצלי קור, אבל מצד שני גם החום שלי בבוקר הוא טוב יחסית (יש לי 36).., אז אני באמת לא יודע..:| מה יכול להיות?

2.7 זה בסדר .

אני יודע, זה מה שאני לא מבין איך זה , אתה אכלת\אוכל עוד כמות קלוריות סבירה, ואני ממש הייתי על הסף, כלומר משהו כמו 500 ליום, ולתקופה ארוכה נורא, וה TSH עוד בסדר, והחום בבוקר גם בסדר, זה מה שאני לא מבין, איך זה עדיין בסדר.., ולמרות שהחום בבוקר בסדר, עדיין קר לי ..

• פותח/ת השרשור
אני יודע, זה מה שאני לא מבין איך זה , אתה אכלת\אוכל עוד כמות קלוריות סבירה, ואני ממש הייתי על הסף, כלומר משהו כמו 500 ליום, ולתקופה ארוכה נורא, וה TSH עוד בסדר, והחום בבוקר גם בסדר, זה מה שאני לא מבין, איך זה עדיין בסדר.., ולמרות שהחום בבוקר בסדר, עדיין קר לי ..

זה לא רק עניין של תזונה זה גם הרבה עניין של סטרס ובתקופה האחרונה אני בסטרס נפשי מטורף מסיבות שאני לא רשום אותן כאן וזה לא מוסיף לעניין..

• פותח/ת השרשור
אחי אתה מתעורר ב4 בבוקר ועושה פרוטוקול שומן
למה אתה מצפה?

לא קשור לזה, דווקא מתי שאני עושה את האימון אני לא מרגיש ככה מסיבה אחת פשוטה שאני צורך כמויות מטורפות של קפאין כדי להתגבר על החולשה שיש לי...

נו זה ברור, אם תפציץ את הגוף שלך בקפאין אתה תרגיש מרץ, אבל לטווח הארוך אתה מכסה על זה שאתה דופק לעצמך את הגוף.
בקיצור, קח מנוחה מכל השטויות של הקרוספיט והגירעון הקלורי. תהיה איזה חודש על נייטרלי ואפילו חיובי, מה יוצא לך מזה שאתה תשקול 68 על 10%?

• פותח/ת השרשור
נו זה ברור, אם תפציץ את הגוף שלך בקפאין אתה תרגיש מרץ, אבל לטווח הארוך אתה מכסה על זה שאתה דופק לעצמך את הגוף.
בקיצור, קח מנוחה מכל השטויות של הקרוספיט והגירעון הקלורי. תהיה איזה חודש על נייטרלי ואפילו חיובי, מה יוצא לך מזה שאתה תשקול 68 על 10%?

אני שוקל 73, אבל זה לא מה שמשנה, אני מרגיש ממש חלש וזה רק מחמיר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית