הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שבועיים הסתגלות בAD

• פותח/ת השרשור omerh84
  • פורסם בתאריך

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם,

רציתי לשאול האם יש צורך פיזי בשבועיים הסתגלות לAD (במעבר מאסה לחיטוב כמובן) בדמות שבועיים במאזן נטרלי בתזונה דלת פחמימות ורק אז להיכנס לגירעון?
כמו כן, האם במידה ואכן קיים צורך פיזי שכזה - האם צריך לעשות העמסה לאחר השבועיים האלו?

משהו נוסף - במידה ואכן הייתי בשבועיים הסתגלות, עשיתי העמסה ואז נכנסתי לגירעון - ההעמסה הבאה שלי צריכה להיות לאחר שבוע או לאחר שבועיים?

תודה רבה 😃

@SweetBamba

נערך לאחרונה:
אני עושה את זה כי ככה רשום בספר
אם עשית שבועיים הסתגלות ואז העמסה
ההעמסה הבאה אחרי שבוע

• פותח/ת השרשור
אוקיי.
אם כך, זה מה שאני אעשה גם כן.
זה אומר שעוד 11-12 יום אני בשעה טובה נכנס ל-AD.

שאלה נוספת ברשותך -
את העמסות שלך אתה פורש על 24 שעות או 48 שעות?
כמו כן, על כמה קלוריות אתה עומד בהעמסה, ומה ההרכב כמובן?
לפני שאתה מתחיל את ההעמסה אתה עושה אימון אנאירובי / אינטרוולים / כל דבר אחר שעפ"י המאמר של העמסה בדיאטה קטוג'נית מחזורית גורם למילוי טוב יותר של מאגרי הגליקוגן (ספיחה מעל 100% כביכול)?

תודה רבה! 😃

פעם הייתי פורס על 48...פעם אחרונה פרסתי על 24...כי עיצבן אותי ה48 ו24 עבד עלי יותר טוב..בגדול תראה למה אתה מגיב יותר טוב..

לא לפני ההעמסה לא הייתי עושה כלום...אם הייתי מפספס אירובי באותו שבוע הייתי עושה אותו בבוקר של ההעמסה..
ותקרא את הספר..יחסוך לך הרבה שאלות...כי זה שונה,שעשיתי 48 זה היה ככה ו24 היה אחרת

• פותח/ת השרשור
אוקיי SweetBamba, תודה רבה לך!
האמת שאני גם כן מתכנן לעשות העמסה של 24, רק רציתי לשמוע שזה בסדר ותקין.

דולב - תחשוב שזה שבועיים אומנם על נטרלי אבל על דל-פחמימה. נשמע הגיוני להצטרך העמסה.

אחרי שבועיים אתה בהחלט תצטרך העמסה כי העניין כאן הוא לא הקלוריות- (הרי היית במאזן ניטרלי) אלא בכמות הגליקוגן בשרירים, כשאתה נכנס לדיאטה הזו עדיף לך להכנס עם מאגרים מלאים. כשאני הייתי על דיאטה דלה בפחמימה (40-50 גרם) ככל שהמאגרים הדלדלו במשך השבוע כך גברה תחושת הרעב שלי והקושי לעמוד בתפריט.
בקיצור- תעשה 😃 😃

• פותח/ת השרשור
כמובן 😃
לגבי להיכנס עם מאגרים מלאים - אני חושב שהכמויות אוכל שאני אוכל ביומיים שלפני הכניסה לדיאטה ימלאו את המאגרים שלי בקלות רבה 😃

חברים אני קצת לא קשור אבל הנושא די מענין אותי ורוצה לשאול

האם מסה בתפריט AD דל פחמימה הוא יעיל לעליה נקיה עם מינימום שומן?

אני עשיתי AD בשנה שעברה וכרגע אני עושה "קארב סייקלינג", כמה ארוכה ההעמסה זה תלוי בך, אם אין לך שליטה ואתה טוחן כל מה שבא ליד אז תעשה העמסה קצרה, אם יש לך שליטה עצמית ואתה פורס את הפחמימות לכמה ארוחות מסודרות עם הפרשי שעות זה יכול להימתח עד 48.

אחרי שניסיתי מספר צורות העמסה, מה שאצלי הכי היה נוח ואפקטיבי, 36 שעות, התחלתי בשישי בבוקר וסיימתי אותה בצאת השבת בשעות הערב המוקדמות, חשוב מאוד לא לאכול הרבה שומן בימי ההעמסה כלומר להימנע ממאכלים "שומניים" (שקדים/אגוזים/טחינה/בשר שמן וכו,), ביומיים האלו לאחר אימון הייתי אוכל פחמימה פשוטה ובשאר הארוחות פחמימה מורכבת, אני לא הופך את הסופ"ש הזה לחגיגת ג'אנק, אלא מחפש לאכול מאכלי פחמימה מזינים, אתה יכול לאכול משהו שאתה אוהב במידה מסוימת כדי להעלות את רמות הלפטין בגוף.

תג
אני עשיתי AD בשנה שעברה וכרגע אני עושה "קארב סייקלינג", כמה ארוכה ההעמסה זה תלוי בך, אם אין לך שליטה ואתה טוחן כל מה שבא ליד אז תעשה העמסה קצרה, אם יש לך שליטה עצמית ואתה פורס את הפחמימות לכמה ארוחות מסודרות עם הפרשי שעות זה יכול להימתח עד 48.

אחרי שניסיתי מספר צורות העמסה, מה שאצלי הכי היה נוח ואפקטיבי, 36 שעות, התחלתי בשישי בבוקר וסיימתי אותה בצאת השבת בשעות הערב המוקדמות, חשוב מאוד לא לאכול הרבה שומן בימי ההעמסה כלומר להימנע ממאכלים "שומניים" (שקדים/אגוזים/טחינה/בשר שמן וכו,), ביומיים האלו לאחר אימון הייתי אוכל פחמימה פשוטה ובשאר הארוחות פחמימה מורכבת, אני לא הופך את הסופ"ש הזה לחגיגת ג'אנק, אלא מחפש לאכול מאכלי פחמימה מזינים, אתה יכול לאכול משהו שאתה אוהב במידה מסוימת כדי להעלות את רמות הלפטין בגוף.
תגיד זה באמת עובד לדעתך?
עלית מסה נקיה כתוצאה מזה?
אני מתלבט אם בכלל יש מה לנסות את זה

ניצן לא ניסיתי את זה במסה, רק בחיטוב, כמובן שזה עובד בחיטוב, כותב הספר אומר שזה גם מתאים למסה, אבל לא ניסיתי.
אני אישית עושה מסה "רגילה" עם פחמימות, אך בגלל הנטייה שלי להשמנה גם במסה אני מקפיד על מכסה קלורית וכמות פחמימה מדודה, במסה הנוכחית עליתי כ9 קילו בפרק זמן של כחצי שנה.

ניצן לא ניסיתי את זה במסה, רק בחיטוב, כמובן שזה עובד בחיטוב, כותב הספר אומר שזה גם מתאים למסה, אבל לא ניסיתי.
אני אישית עושה מסה "רגילה" עם פחמימות, אך בגלל הנטייה שלי להשמנה גם במסה אני מקפיד על מכסה קלורית וכמות פחמימה מדודה, במסה הנוכחית עליתי כ9 קילו בפרק זמן של כחצי שנה.

הבנתי אותך
זאת אומרת שכן כדאי להגביל את כמות הפחמימה ולהשתדל לצרוך יותר שומן וחלבון
9 קג ב6 חודש זה מעט אני מסיק מזה שהמסה היתה נקיה?

ומנחם כן אני מתחיל שבוע 3 עכשיו בSS
הבעיה שלי היא שאני לוחם בצהל ולכן קשה להקפיד על הכל לכן הכל בגדר לעשות את המיטב מהאפשרויות

אני חושב שאנקוט בשיטה של לעשות מאזן מינימלי חיובי של 300 500פלוס
וכן מינימום 2 חלבון לקג משקל כאשר אנסה לצרוך כמה שפחות פחמימות ויותר שומן וחלבון על חשבונם

כמו כן אני כנראה מתחיל קריאטין משבוע הבא בשיטת העמסה איטית

ניצן, אין עליה שהיא רק שריר, תמיד עולים שומן, השאלה מה היחס שריר-שומן שעלית, עליתי מעט שומן וקיבלתי את זה, אצלי הפילוח היה ככה:
300-500 מעל המאזן הניטרלי, 35-40% חלבון, 35-40% פחמימה, 20-30% שומן, את הפחמימה אכלתי בבקרים ולפני/אחרי אימון, אלו השעות שיש הכי פחות סיכוי שהיא תאגר כשומן, את השומן אכלתי לקראת הלילה קרוב לשינה, את החלבון פרסתי לאורך כל היום.

ניצן, אין עליה שהיא רק שריר, תמיד עולים שומן, השאלה מה היחס שריר-שומן שעלית, עליתי מעט שומן וקיבלתי את זה, אצלי הפילוח היה ככה:
300-500 מעל המאזן הניטרלי, 35-40% חלבון, 35-40% פחמימה, 20-30% שומן, את הפחמימה אכלתי בבקרים ולפני/אחרי אימון, אלו השעות שיש הכי פחות סיכוי שהיא תאגר כשומן, את השומן אכלתי לקראת הלילה קרוב לשינה, את החלבון פרסתי לאורך כל היום.

לא יותר מדי חלבון ? זה יוצא לדעתי יותר מ3 לקג משקל גוף

קיצר מה שאני מבין זה שאין כללי ברזל כי כל אחד אומר משו אחר
רק להקפיד על 2 גר חלבון לפחות למשקל גוף ופלוס 300 עד 500 ....

נכון זה יוצא כ3 גרם לקילו, אל תשכח שהכלל שאומר 2 גרם לכל קילו למפתח גוף זה המינימום ולא המקסימום.
ונכון כולנו שונים, עם זמן אתה תמצא את מה שהכי מתאים לך.

נכון זה יוצא כ3 גרם לקילו, אל תשכח שהכלל שאומר 2 גרם לכל קילו למפתח גוף זה המינימום ולא המקסימום.
ונכון כולנו שונים, עם זמן אתה תמצא את מה שהכי מתאים לך.

הכי מתאים מבחינת השפעה על בנית שריר או מבחינת נוחות אישית וטעם .. ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית