הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יחס בין משקל לחזרות לבין RM1

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
היחס אמור להשמר זהה , ולתת הפרש יותר גדול ככל שמתקדמים ?

לדוגמה - 100 לשלישיה נתן 110 , אז 200 לשלישיה יתן 220 ?

כעיקרון, בערך כן.
לפי נוסחאות לחישוב מקורב גם כן.

• פותח/ת השרשור
בחור עם טוטאל מעל 800 טען באזניי שככל שמתקדמים היחס קטן , שזה נשמע לא הגיוני בתכלס ..

אין לאף אחד בארץ טוטאל מעל 800 רואו.
לגבי השאלה - קשה לומר מכיוון שהיא תלויה בהרבה גורמים (נקודות חלשות, לדוגמא).

בחור עם טוטאל מעל 800 טען באזניי שככל שמתקדמים היחס קטן , שזה נשמע לא הגיוני בתכלס ..
זה די הגיוני, ככל שרמת המתאמן גבוהה יותר וקרובה יותר ללימיט האמיתי שלו היחס יקטן.
כלומר הסיכוי שה rm3 של מישהו עם 200 קילו הוא ה rm3 המקסימאלי שלו גבוה יותר לעומת האפשרות של זה עם ה 100 לבצע חזרה רביעית ולכן היחס שונה.

זה די הגיוני, ככל שרמת המתאמן גבוהה יותר וקרובה יותר ללימיט האמיתי שלו היחס יקטן.
כלומר הסיכוי שה rm3 של מישהו עם 200 קילו הוא ה rm3 המקסימאלי שלו גבוה יותר לעומת האפשרות של זה עם ה 100 לבצע חזרה רביעית ולכן היחס שונה.
לא נכון. לא הגיוני. לא מתמטי. לא פיזיקלי.
אני גם לא מבין מה הקשר לסיכוי והסתברות ו/או ללימיט (הרי זה RM3 ו-RM1 של אותו אדם).

• פותח/ת השרשור
אין לאף אחד בארץ טוטאל מעל 800 רואו.
לגבי השאלה - קשה לומר מכיוון שהיא תלויה בהרבה גורמים (נקודות חלשות, לדוגמא).

לא מדובר על תחרותי , ומדובר על ארבל .

ההיגיון אומר שאדם שלוחץ 200 ל3, יתן RM1 בהפרש יותר גדול לעומת אדם שלוחץ 100 ל3

לפחות עפ"י כל הנוסחאות המקורבות ששלפתי אתה צודק:
Screenshot_2014-03-07-22-21-52.png

1. אין כזה דבר טוטאל לא תחרותי
2. לא ראיתי אף סרטון של ארבל אי פעם
3. עקרונית, ככל שהמתאמן מתקדם יותר, הCNS שלו יותר מפותח ולכן הגיוני שההפרש אכן יהיה גדול יותר. אגב, ניתן לראות אותה תופעה בהבדל בין גברים לנשים - RM5 של 100 אצל גבר, יניב RM1 יותר גבוה בהשוואה לאישה.
אבל - שוב, יש הרבה גורמים ומשתנים שיכולים להשפיע על ה1RM.

אגב, לרוב התוצאה היא דווקא הפוכה. לליפטרים מאוד מנוסים מערכת עצבית מתאימה יותר לביצוע RM1 מאשר למתאמנים מתחילים (יותר מדוייק שהיא מורגלת יותר לעמוד ב-RM1). בדדליפט למשל זה מאוד בולט.

• פותח/ת השרשור
1. אין כזה דבר טוטאל לא תחרותי
2. לא ראיתי אף סרטון של ארבל אי פעם
3. עקרונית, ככל שהמתאמן מתקדם יותר, הCNS שלו יותר מפותח ולכן הגיוני שההפרש אכן יהיה גדול יותר. אגב, ניתן לראות אותה תופעה בהבדל בין גברים לנשים - RM5 של 100 אצל גבר, יניב RM1 יותר גבוה בהשוואה לאישה.
אבל - שוב, יש הרבה גורמים ומשתנים שיכולים להשפיע על ה1RM.

בהערכה גסה . עזוב משתנים כאלו ואחרים ..
קיבלתי תשובה . תודה אגב אם זה כזה מעניין את אוכלוסיית הליפטרים אני יכול לצלם את ארבל מתישהו מדדלפט או משהו

• פותח/ת השרשור
רקון דברים כאלו לא זורקים באוויר, זה כמו להגיד מר ישראל אם הוא יחליט להתחרות.

הכוונה שלי הייתה לסך ההרמות שלו , ולא לביטוי שלהם לדעתי בתחרות .
זה הכל

זה די סובייקטיבי, זה מאד בעייתי להסתמך על נוסחא בהבדל בין RM 1 ל RM 3, חסרים נתונים למשוואה הזאת.

זה די סובייקטיבי, זה מאד בעייתי להסתמך על נוסחא בהבדל בין RM 1 ל RM 3, חסרים נתונים למשוואה הזאת.
בגלל זה מדובר בחישוב מקורב.
אבל בהתייחס לשאלה שנשאלה נניח שמתאמן ממוצע/מתחיל בעל RM3 ל-X ול-RM1 נותן Y סביר שעבור פאוורליפטר מנוסה שנותן RM3 של 2X ה-RM1 יהיה גבוה מ-2Y.

אני אישית חושב שהטבלה והחישובים האלו זה שטות, יש אנשים שמאד טובים בסינגלים וחלשים לחזרות. ויש הפוך , זה מאד תלוי במתאמן. קיצר עד שלא הרמת את המשקל כל החישובים האלו זה בולשיט.
לגביי ארבל , לפי התמונות של בדדליפט הוא נותן 250+ אבל עדיין הוא 130 קילו ולא טבעי אז אותי אישית זה לא כזה מרשים, יש ליפטרים יותר חזקים ומנוסים אחד מהם הגיב לך פה.
אגב ל'טוטאל' מתייחסים שאתה עושה את כל ההרמות באותו יום (ורצוי בתחרות רשמית)

• פותח/ת השרשור
אני אישית חושב שהטבלה והחישובים האלו זה שטות, יש אנשים שמאד טובים בסינגלים וחלשים לחזרות. ויש הפוך , זה מאד תלוי במתאמן. קיצר עד שלא הרמת את המשקל כל החישובים האלו זה בולשיט.
לגביי ארבל , לפי התמונות של בדדליפט הוא נותן 250+ אבל עדיין הוא 130 קילו ולא טבעי אז אותי אישית זה לא כזה מרשים, יש ליפטרים יותר חזקים ומנוסים אחד מהם הגיב לך פה.

דיברתי על אותו אדם בשאלה שלי ולא על אנשים שונים .
לא דיברתי על טבלאות.
אני מסכים ש250 זה לא מרשים גם לאדם ששוקל 100 , אבל התמונה הזאת לא משקפת אז מה הקשר שהוא לא מרשים אותך בכוח שלו .
לגבי הטוטאל - פשוט התכוונתי למשהו אחר וגם לא שגיתי בניסוח , כי מילולית טוטאל זו לא מילה שליפטרים המציאו .
סהכ

הקשר שהוא לא מרשים אותי בכוח שלו זה כי רשמת "בן אדם עם טוטאל 800 אמר ש..."כאילו הוא אוטוריתה למשהו, אז רשמתי לך שזה לא כזה מרשים הכוח של אותו בן אדם.
דבר שני, טוטאל זאת לא מילה שליפטרית המציאו אבל יש "הגדרה" לטוטאל במיוחד בפורום הזה שאנשים מקצוענים ולא "חובבנים" קצת מעליב לבוא למישהו שנתן כמה תחרויות ולהגיד שלמישהו אחר יש טוטאל יותר גדול משלו, שהבן אדם לא התחרה בחיים ולא חשב על זה אפילו. אתה יכול להגיד בן אדם שבאימון הרים סקוואט X דדליפט Y בנץ Z , זה היה יותר בסדר (מבחינת הליפטרים פה)

אותי דדליפט 250 קילו במשקל גוף 130 עם חומרים
מרשים יותר מדדליפט 240 במשקל גוף 90 טבעי

יודע למה?
כי הראשון יותר חזק לא משנה מה.
להגיד שמישהו חזק ביחס למ.ג. שלו זה כמו להגיד שהוא הכי חזק אם הוא היה יותר גדול וחזק.

אותי דדליפט 250 קילו במשקל גוף 130 עם חומרים
מרשים יותר מדדליפט 240 במשקל גוף 90 טבעי

יודע למה?
כי הראשון יותר חזק לא משנה מה.
להגיד שמישהו חזק ביחס למ.ג. שלו זה כמו להגיד שהוא הכי חזק אם הוא היה יותר גדול וחזק.

אז למה אתה בחיטוב? תגיע ל120-130 קילו מבטיח לך שמשקלי העבודה שלך יעלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית