הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ HB מול LB

• פותח/ת השרשור rud
  • פורסם בתאריך

rud

משתמש קבוע
1,761
449
נק' מוניטין:
1,062
1,761
449
CROSSFIT
היי 😃

אני כעת עברתי מLB לHB עקב זה שעברתי להתאמן בקרוספיט והנפות אולימפיות. אני בכל זאת רוצה לדעת אם אני מפסיד או מרוויח. כי אני בכל זאת רוצה לחזור בשלב מסווים לפאוורליפטינג/אימוני כוח קלאסיים. (ביינתים מחפש כושר גופני) עכשיו השאלה שלי היא כזאת.
בן אדם שיתאמן סקוואט ATG - אולימפי במשך תקופה מסווימת, יהיה לו Carry over יותר מהמעבר ההפוך אני מניח.
בגלל ש:
טווח תנועה גדול יותר בסקוואט האולימפי - מאפשר אומנם פחות משקל על המוט - > גורם לתרגיל הזה להיות קשה יותר. אשמח להסברים למה אני טועה(אני בטוח שאני לא מדייק או טועה פה).

כי אתה שוכח שהפרמטרים שהוא מגדיר לא כוללים רק משקל על המוט, אבל אתה גם ככה לא ממש מכיר את הטענות שלו אז הביקורות שלך חלקיות ומוציאות מהקשרן.

צר לי, אבל זה לא נכון. כוח זו היכולת של השריר לייצר force כנגד התנגדות. מי שמסתגל לתנועות זו מערכת העצבים.
לפי מה שאתה אומר בשביל להמשיך להתחזק צריך "לבלבל את השריר", כי הוא הרי מסתגל לתנועות!
אז אני טוען שבמקום לבלבל את השריר באלף תרגילי רגליים, אתה צריך להוסיף 100 קילו לסקוואט. אתה לא מסכים איתי? אני חושב שכן. ככה שאם לא צריך לבלבל, אתה מסכים איתי שהשרירים מסתגלים לעומס, לא לתנועות.

המשך יום טוב.

אני מכיר את הטענות של ריפטו טוב מאוד. ואחד מהם הוא הטיעון המקולקל - ב-LB אפשר להרים יותר משקל, ויותר משקל = יותר חזק. תתמודד.
אחלה - תרגיל של *בעיקר* פשיטת ירך (LB) מייצר עומס *בעיקר* על הירך, ועל כן הוא לא ייצר את אותן אדפטאציות, לטוב ולרע, כמו תנועה שמעמיסה בצורה פחות או יותר שווה את פושטי הברך והירך(HB), ועל כן ההסתגלות גם של השרירים היא תלוית תנועות. להוסיף 100 ק"ג אפשר גם להייבר...
ואגב, מערכת העצבים היא חלק מרכזי בהתחזקות, כך שזה לא ממש משנה אם *רק* היא מסתגלת לתנועות, וכתוצאה מכך המערכת כולה (הגוף) מתחזק מתנועות.

התגובה הזאת מיועדת למי שקורא את הדיון, אין לי שום עניין להמשיך לנהל so called דיון איתך או עם כל תוכי אחר של ריפטו.
המשך יום טוב.

אני מכיר את הטענות של ריפטו טוב מאוד. ואחד מהם הוא הטיעון המקולקל - ב-LB אפשר להרים יותר משקל, ויותר משקל = יותר חזק. תתמודד.
כן, רק שזה כולל גם את הטיעון שאומר שאנחנו משתמשים בLB ביותר מסת שריר (שוב - לא מספר שרירים, אלא מסת שריר), את הטיעון שהPC יותר חשובה לרוב ענפי הספורט (ואם מדברים על WL אז שזווית הגב בתחתית של הסנאץ' דומה לזו של LB - כאנלוגיה לזה שבFS הזווית דומה יותר לHB)

בכלל לא הוצאת מהקשרו, כרגיל.
אחלה - תרגיל של *בעיקר* פשיטת ירך (LB) מייצר עומס *בעיקר* על הירך, ועל כן הוא לא ייצר את אותן אדפטאציות, לטוב ולרע, כמו תנועה שמעמיסה בצורה פחות או יותר שווה את פושטי הברך והירך(HB), ועל כן ההסתגלות גם של השרירים היא תלוית תנועות.
ההסתגלות של השרירים תלויית תנועות אך ורק כי התנועה קובעת את העומס במקרה הזה, לא בגלל שזו תנועה אחרת. הקוואדס לא מתרגל לHB, אלא לעומס שהפעלת עליו, במקרה הזה ע"י ביצוע HB.

ואגב, מערכת העצבים היא חלק מרכזי בהתחזקות, כך שזה לא ממש משנה אם *רק* היא מסתגלת לתנועות, וכתוצאה מכך המערכת כולה (הגוף) מתחזק מתנועות.
מערכת העצבים היא מערכת מורכבת, ומה שאתה אומר הוצא מהקשרו לחלוטין. כן, מערכת העצבים גם אחראית לגיוס יחידות מוטוריות, אבל זה לא קשור לנושא התנועות. זה בערך כמו לקשר את זה איכשהו לנושא של הכאב, שגם אליו היא קשורה. זה כל כך מקולקל.

על מנת להתחזק בתנועה מסויימת, אתה צריך לעשות אותה, אף אחד לא חולק על זה. אבל כאשר אתה מעוניין לחזק את השרירים שבאים לידי ביטוי באותה תנועה, chances are, שיש צורה יותר יעילה לחזק אותם - שהיא לא התנועה עצמה. ובדיוק בגלל זה כלי כמו אימוני כוח הוא כל כך יעיל וחשוב.

התגובה הזאת מיועדת למי שקורא את הדיון, אין לי שום עניין להמשיך לנהל so called דיון איתך או עם כל תוכי אחר של ריפטו.
המשך יום טוב.
בוודאי שאין לך עניין, כי אין לך טענות חוץ מזה שאתה לא אוהב את ריפטו (או אותי), שזה לא ממש טענה ולא ממש מעניין. ככה זה היה תמיד, וכמה מפתיע - שוב. הכל טוב ידידי.

1. איזה שריר עובד ב-LB ולא עובד ב-HB? עדיין לא שמעתי מהריפטואיסטים אף פעם תשובה לנושא הזה. ולא, לתת דגש לשריר זה או אחר != להפעיל יותר מסת שריר, אחרת היינו לוחצים בנץ' באחיזת בילדרים.
2. לא יודע אם שמת לב, אבל גם במשיכת קלין/סנאץ, וגם בדדליפט קלאסי, התחלת המשיכה מהרצפה מתבצעת עם הקוואדס. עוד טיעון גרוע לאוסף.

1. הרי כבר כתבצי מראש בסוגריים שלא מדובר על מספר שרירים אלא מסת שריר כי צפיתי את התגובה שלך. אז מה, זו סתם הטרלה?
השרשרת האחורית עובדת יותר, והיא הרבה יותר גדולה מהקוואדס לשאלתך.
בנץ' באחיזה מאוד רחבה מקצר מאוד את טווח התנועה וכמעט "מבודד", שאלו שני דברים שאנחנו לא מעוניינים בהם. איפה בדיוק עובר הגבול זו שאלה פתוחה, אבל לא באחד הקיצונים.

2. שוב, כאנלוגיה לטיעון הפרונט סקוואט. אגב, לפי דבריך מה שחשוב לחזק זה את הנק' החלשות, והניתוק של המוט הוא לא אחד כזה (מה שגם גורם לך להיות מוכן למשוך אותו לא יעיל, אז אל תבוא אלי בטענות שאתה בעצמך מתנגד אליהן ברצינות)

1. זו לא הטרלה - אם שריר X גדול יותר משריר Y ולתת לו דגש = להפעיל יותר מסת שריר, אז אני עובר לבנץ' באחיזת בילדרים. ועם קשת בגב של מתעמלות אנורקסיות בנות 10. הלטיסימוס גם יותר גדול מהיד האחורית ואני רוצה לתת לו דגש, ולשיטתך, להפעיל יותר מסת שריר, אחי.

2. נכון, אני באמת מוכן למשוך את המוט לא יעיל, והוא לא החלק הכי תובעני מבחינת כוח עבור משקולן. לכן, החשיבות של ה-PC עבור משקולן היא פחותה מאשר חשיבות הקוואדס. ועדיין - גם בחלק הזה של התנועה יש חשיבות גדולה מאוד לקוואדס.

אגב, אני לא בטוח שאתה לגמרי יודע מה זה הוצאה מהקשר - זה שריפטו טוען טיעון מקולקל (בתרגיל X תרים יותר מאשר בתרגיל Y, ויותר משקל = יותר חזק), וזה שאני מצביע על זה שהוא מקולקל, זו לא הוצאה מהקשר. זה שיש עוד טיעונים (שגם הם שטויות במיץ) שצריך להתייחס אליהם זה משהו אחר.

אגב, הכי אהבתי את הטיעון הבא של ריפטו:

משקולנים צריכים לשפוף עם המוט נמוך כי:
א. הוא מוריד להם עומסי גזירה מהגב אחרי כל המשיכות שהם עושים.
ב. כי LB מפעיל יותר את ה-PC (שזזוקפי הגב הם חלק ממנה), וכי הוא דומה יותר למשיכה.

ואחרי שהוא הבין ש-א' זה קשקוש הוא פרסם מאמר שבו הוא טוען:
ג. החכמה המקובלת שקוראת להוריד עומס מהגב עם גו יותר זקוף טועה, ואנחנו רוצים את העומס הנוסף על הזוקפים בשביל שהם יתחזקו.

לא יודע מה איתך, אבל לדעתי בנאדם שטוען ארגומנט וגם את השלילה של אותו ארגומנט זה אדם שעונה להגדרה המילונית של דביל.

hader-popcorn.gif

קראתי לא מזמן באיזה אתר על טעויות נפוצות של ליפטרים, אחד מהסעיפים היה:
-להקשיב לכולם או לא להקשיב לאף אחד.

אתה צריך למצוא דרך שאתה מאמין בה וללכת איתה עד הסוף.

כמו שאופק אמר אתה צריך דחוף להסגר על מה אתה מחפש מאימונים.

1. זו לא הטרלה - אם שריר X גדול יותר משריר Y ולתת לו דגש = להפעיל יותר מסת שריר, אז אני עובר לבנץ' באחיזת בילדרים. ועם קשת בגב של מתאמנות אנורקסיות בנות 10. הלטיסימוס גם יותר גדול מהיד האחורית ואני רוצה לתת לו דגש, ולשיטתך, להפעיל יותר מסת שריר, אחי.
לא, לא, לא.
אתה בטח מבין שהלטיסימוס לא עוזר להרים את המוט, נכון? הוא עוזר בעיקר בהקשתה. הקטע הוא, שההקשתה נעשית כנגד התנגדות מאוד נמוכה, כלומר שככל שהמוט יותר כבד - החזה והטרייספס מקבלים "דגש" גדול יותר ביחס ללטיסימוס, כי הם כן מרימים את המוט. אז כן, אם אתה עובד עם מוט ריק אולי להקשית מאוד יגרום למסת שריר פעילה גדולה יותר, אבל זה כי המוט קל וההתנגדות שהטרייספס והחזה מקבלים נמוכה.

אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהאימונים שלך בנויים סביב קו של שיפור ועלייה במשקלי עבודה, ולכן מעדיפים לתת לשרירים ש"באמת" פועלים את ה"דגש".

בנוגע לרוחב האחיזה, כפי שציינתי - טווח התנועה קטן כאשר אתה מרחיב אותה, ולכן העבודה שאתה מייצר פר חזרה נמוך יותר (משקל כפול מרחק).
איפה נמצא הגבול במדוייק זו שאלה פתוחה, אבל הוא לא נמצא באף אחד מהקיצונים.

2. נכון, אני באמת מוכן למשוך את המוט לא יעיל, והוא לא החלק הכי תובעני מבחינת כוח עבור משקולן. לכן, החשיבות של ה-PC עבור משקולן היא פחותה מאשר חשיבות הקוואדס. ועדיין - גם בחלק הזה של התנועה יש חשיבות גדולה מאוד לקוואדס.
נכון, גם בחלק הזה יש משמעות לקוואדס, ריפטו לא טוען שהם לא עובדים. LB, תאמין או לא, מחזק גם את הקוואדס. אני מבטיח לך שסקוואטר של 300 ק"ג בLB הוא בעל קוואדס חזקים יותר מסקוואטר של 100 ק"ג בLB.
בכל מקרה אם אתה טוען שזה החלק הכי פחות חשוב וגם טוען שהHB נותן לו דגש (ביחס לLB) וגם טוען את מה שאתה טוען על הנקודה החלשה, הטיעונים סותרים את עצמם.

אגב, אני לא בטוח שאתה לגמרי יודע מה זה הוצאה מהקשר - זה שריפטו טוען טיעון מקולקל (בתרגיל X תרים יותר מאשר בתרגיל Y, ויותר משקל = יותר חזק), וזה שאני מצביע על זה שהוא מקולקל, זו לא הוצאה מהקשר. זה שיש עוד טיעונים (שגם הם שטויות במיץ) שצריך להתייחס אליהם זה משהו אחר.
הבנת מה אני מתכוון. אתה לא תוקף את הטיעון באופן תקין, כי אתה מתייחס רק לחלק ממנו.

אגב, הכי אהבתי את הטיעון הבא של ריפטו:
משקולנים צריכים לשפוף עם המוט נמוך כי:
א. הוא מוריד להם עומסי גזירה מהגב אחרי כל המשיכות שהם עושים.
ב. כי LB מפעיל יותר את ה-PC (שזזוקפי הגב הם חלק ממנה), וכי הוא דומה יותר למשיכה.
ואחרי שהוא הבין ש-א' זה קשקוש הוא פרסם מאמר שבו הוא טוען:
ג. החכמה המקובלת שקוראת להוריד עומס מהגב עם גו יותר זקוף טועה, ואנחנו רוצים את העומס הנוסף על הזוקפים בשביל שהם יתחזקו.
א. הוא לא טוען שבכלל מתקיימים עומסי גזירה. לא בLB ולא בHB, ולא בדדליפט או וואטאבר (כאשר מבוצע נכון כמובן).
ב. זה רק חלק מהטיעון. בגלל הטיעון שאתה אומר, מסת השריר המעורבת גדולה יותר, מה שעוזר להתחזק יותר.
ג. החכמה המקובלת קוראת להוריד עומסי גזירה ע"י זווית גו אנכית יותר, והוא טוען (ובצדק) שאין קשר (ישיר) בין זווית הטורסו לבין מנח עמוד השדרה (ניטרלי \ לא ניטרלי).

ופספסת דיי הרבה טיעונים בדרך, בחרת את אלה שמתאימים לך, רק אותם - וגם בהם לא דייקת.
לא יודע מה איתך, אבל לדעתי בנאדם שטוען ארגומנט וגם את השלילה של אותו ארגומנט זה אדם שעונה להגדרה המילונית של דביל.
זה לא מה שקורה איתו, אבל בלי קשר - זה לא נקרא דביל, אלא מישהו שמוכן להודות בטעות שלו. זה תקין לחלוטין, ואני דיי בטוח שאפילו אתה (!!!) טעית פעם.

1. קודם כל - לא מדויק שהלטיסימוס לא עוזר להרים את המוט - אפשר בהחלט קצת "למעוך" את עצמך בתחתית ולהשתמש בהגדלה של הקשת בשביל יציאה חזקה מהתחתית. דבר שני - לא מבין מה הבעיה שלך עם קיצור טווח תנועה - לא אתה אמרת לי ששווה לגדל כרס כי היא מקצרת לך את טווח התנועה בבנץ'? אז למה לגדל כרס "מותר" ולהרחיב את האחיזה "אסור"?

2. LB באמת דומה יותר למשיכה, אבל הוא ממש לא יותר טוב לשלב הראשון מהרצפה (כמו שריפטו טוען), כי השלב הראשון גם הוא קוואד דומינאנטי. אם כבר, הוא יכול דווקא להיות טוב לפאזה שבין הברך ועד לקפיצה. אבל את זה המאמן הכי חכם בעולם פספס.

3. אני לא מתייחס רק לחלק ממנו - אם תשים לב לכל השרשור - היית רואה שזה הטיעון שמישהו כתב כאן, ושגם הבאתי סרטון שמביא את היתרונות והחסרונות של שתי הוריאציות. ורק להבהיר - אני לא נגד LB, אבל אני כן נגד פסילה של HB בתור תנועה מיותרת שמיועדת לליצנים, בילדרים ומשקולנים שלא יודעים להתאמן.
.
4. בסרטון שבו הוא מטיף למשקולנים לעשות LB הוא מדבר על עומסי גזירה. אח"כ במאמר הוא כתב שאין בכלל עומסי גזירה, אלא רוטציה ופתאום זה גם לא אסון לעשות דדליפט עם גב עגול, כדוגמה שמוכיחה את זה.

5. זה לא בנאדם שמודה בטעותו. בנאדם שמודה בטעותו לא יכול להמשיך להחזיק בעמדה המקורית שלו, ולהשתמש בשלילה של אחד הארגומנטים שהוא השתמש בהם קודם לכן כדי להמשיך להצדיק אותה. זה בנאדם שסימן לעצמו מטרה - לבקר כל דבר, ולא משנה מה נכון, ומה לא נכון, הוא ישתמש בטיעון המנוגד כדי להצדיק את העמדה שלו.

1. קודם כל - לא מדויק שהלטיסימוס לא עוזר להרים את המוט - אפשר בהחלט קצת "למעוך" את עצמך בתחתית ולהשתמש בהגדלה של הקשת בשביל יציאה חזקה מהתחתית. דבר שני - לא מבין מה הבעיה שלך עם קיצור טווח תנועה - לא אתה אמרת לי ששווה לגדל כרס כי היא מקצרת לך את טווח התנועה בבנץ'? אז למה לגדל כרס "מותר" ולהרחיב את האחיזה "אסור"?
קודם כל, התרומה של הלטיסימוס להרמת המוט זניחה ביחס לפקטורליס מייג'ור ולטרייספס. ככל שהמשקל עולה, זה יותר נכון.
אה ואני לא הולך איי פעם להגיד למתאמן להשאר 60 קילו על 1.80 בשביל שיהיה לו טווח תנועה גדול יותר בבנץ', זה דבילי.

2. LB באמת דומה יותר למשיכה, אבל הוא ממש לא יותר טוב לשלב הראשון מהרצפה (כמו שריפטו טוען), כי השלב הראשון גם הוא קוואד דומינאנטי. אם כבר, הוא יכול דווקא להיות טוב לפאזה שבין הברך ועד לקפיצה. אבל את זה המאמן הכי חכם בעולם פספס.
הוא טען אם אני זוכר נכון שהזוויות יותר דומות, כאנלוגיה לטיעון של "תעשה HB כי הזוויות יותר דומות לFS".
הטיעון הזה הוא בכל מקרה לא מה שהוא טוען (לפחות כיום), כי הוא שולל עשייה של דברים בצורה דומה לספורט שלך על מנת להתחזק באופן כללי (במקרה של פאוורליפטינג זה דווקא כן, כי אלה התרגילים עצמם).

3. אני לא מתייחס רק לחלק ממנו - אם תשים לב לכל השרשור - היית רואה שזה הטיעון שמישהו כתב כאן, ושגם הבאתי סרטון שמביא את היתרונות והחסרונות של שתי הוריאציות. ורק להבהיר - אני לא נגד LB, אבל אני כן נגד פסילה של HB בתור תנועה מיותרת שמיועדת לליצנים, בילדרים ומשקולנים שלא יודעים להתאמן.
אז לא שמתי לב, אני מודה.
בכל מקרה אני (וגם ריפטו שבעצמו מלמד חלק מהמתאמנים לבצע HB) לא טוען שHB זו תנועה פסולה של ליצנים.

4. בסרטון שבו הוא מטיף למשקולנים לעשות LB הוא מדבר על עומסי גזירה.
תראה לי על מה אתה מדבר, כי אני לא יודע על כך. או שאולי אני לא זוכר או שלא שמתי לב, אבל אשמח לראות על מה אתה מדבר.

פתאום זה גם לא אסון לעשות דדליפט עם גב עגול, כדוגמה שמוכיחה את זה.
איפה הוא טען שזה אסון לעשות דדליפט עם גב עגול? כן, הוא מאמן ומלמד לבצע עם גב ישר, ומאמין בדדליפט שמבוצע במקסימום בטיחות. אבל הוא טוען שזה אכן אפשרי למשוך אפילו משקלים כבדים מאוד עם גב עגול מבלי להפצע, אבל לא מכחיש את קיום הסיכון (שהוא הנמוך ביותר מבין שאר הפוזיציות הלא טובות - רוטציה זה הכי גרוע, אובר אקסטנשן מקום שני ופלקשן במקום השלישי והמכובד, שעדיין מסוכן, פשוט פחות מדברים אחרים. אפילו בספר SS3 הוא כותב את זה ואומר שבליפטינג אנחנו לעולם לא מרימים ברוטציה אלא כשזה לא תקין זה כמעט תמיד פלקשן ולכן הסיכון הוא יותר נמוך ממה שאנשים חושבים).

5. זה לא בנאדם שמודה בטעותו. בנאדם שמודה בטעותו לא יכול להמשיך להחזיק בעמדה המקורית שלו, ולהשתמש בשלילה של אחד הארגומנטים שהוא השתמש בהם קודם לכן כדי להמשיך להצדיק אותה. זה בנאדם שסימן לעצמו מטרה - לבקר כל דבר, ולא משנה מה נכון, ומה לא נכון, הוא ישתמש בטיעון המנוגד כדי להצדיק את העמדה שלו.
לא מסכים איתך, והוא אכן חזר בו מכל מיני דברים. לדוגמה, בין המהדורות של SS היו שינויים, חלקם גדולים וחלקם קטנים. שינוי הפרס למשל, זה שינוי דיי גדול, אגב.

ובכל מקרה אני לא הסניגור שלו, אני רק יכול להגיד את דעתי - גם על נושא הדיון, וגם עליו. אבל לא ממש מעבר לכך.

אצלי הLB לא חיזק את הHB , לעומת זאת הHB חיזק את הLB .

וזה שאתה משתמש יותר במערכת השרירים של השרשרת האחורית - מה שמאפשר לך להרים יותר משקל - לא אומר שאתה יותר חזק .
זה כמו שתגיד למישהו לא לעשות בנצ' צר מאוד שמיועד לעבודה על התלת ראשי , אלא ררקקקק בנצ' עחייייייייייייייי כי הוא ירים יותר משקל ויהיה יותר חזק עחייייייייייייייייייייי נ.ב

אני חייב את כל ההישגים שלי לריפטו בערך , אבל הוא זבלן בחסד עליון .

אצלי הLB לא חיזק את הHB , לעומת זאת הHB חיזק את הLB .

וזה שאתה משתמש יותר במערכת השרירים של השרשרת האחורית - מה שמאפשר לך להרים יותר משקל - לא אומר שאתה יותר חזק .
זה כמו שתגיד למישהו לא לעשות בנצ' צר מאוד שמיועד לעבודה על התלת ראשי , אלא ררקקקק בנצ' עחייייייייייייייי כי הוא ירים יותר משקל ויהיה יותר חזק עחייייייייייייייייייייי נ.ב

אני חייב את כל ההישגים שלי לריפטו בערך , אבל הוא זבלן בחסד עליון .
אתה לא מראה ידע או הבנה בנוגע לתרגילי בסיס vs תרגילי עזר. הדיון פה הוא על איזה תרגיל עיקרי לבחור, לא על האם צריך תרגילי עזר או לא, עחי.

והשאלה שעל הפרק היא מה יותר מחזק, לא מה אומר שאתה יותר חזק - שאתה עושה HB עם x משקל, או LB עם 110%x משקל.

עחי.

קודם כל, התרומה של הלטיסימוס להרמת המוט זניחה ביחס לפקטורליס מייג'ור ולטרייספס. ככל שהמשקל עולה, זה יותר נכון.
אה ואני לא הולך איי פעם להגיד למתאמן להשאר 60 קילו על 1.80 בשביל שיהיה לו טווח תנועה גדול יותר בבנץ', זה דבילי.

הוא טען אם אני זוכר נכון שהזוויות יותר דומות, כאנלוגיה לטיעון של "תעשה HB כי הזוויות יותר דומות לFS".
הטיעון הזה הוא בכל מקרה לא מה שהוא טוען (לפחות כיום), כי הוא שולל עשייה של דברים בצורה דומה לספורט שלך על מנת להתחזק באופן כללי (במקרה של פאוורליפטינג זה דווקא כן, כי אלה התרגילים עצמם).

אז לא שמתי לב, אני מודה.
בכל מקרה אני (וגם ריפטו שבעצמו מלמד חלק מהמתאמנים לבצע HB) לא טוען שHB זו תנועה פסולה של ליצנים.

תראה לי על מה אתה מדבר, כי אני לא יודע על כך. או שאולי אני לא זוכר או שלא שמתי לב, אבל אשמח לראות על מה אתה מדבר.

איפה הוא טען שזה אסון לעשות דדליפט עם גב עגול? כן, הוא מאמן ומלמד לבצע עם גב ישר, ומאמין בדדליפט שמבוצע במקסימום בטיחות. אבל הוא טוען שזה אכן אפשרי למשוך אפילו משקלים כבדים מאוד עם גב עגול מבלי להפצע, אבל לא מכחיש את קיום הסיכון (שהוא הנמוך ביותר מבין שאר הפוזיציות הלא טובות - רוטציה זה הכי גרוע, אובר אקסטנשן מקום שני ופלקשן במקום השלישי והמכובד, שעדיין מסוכן, פשוט פחות מדברים אחרים. אפילו בספר SS3 הוא כותב את זה ואומר שבליפטינג אנחנו לעולם לא מרימים ברוטציה אלא כשזה לא תקין זה כמעט תמיד פלקשן ולכן הסיכון הוא יותר נמוך ממה שאנשים חושבים).

לא מסכים איתך, והוא אכן חזר בו מכל מיני דברים. לדוגמה, בין המהדורות של SS היו שינויים, חלקם גדולים וחלקם קטנים. שינוי הפרס למשל, זה שינוי דיי גדול, אגב.

ובכל מקרה אני לא הסניגור שלו, אני רק יכול להגיד את דעתי - גם על נושא הדיון, וגם עליו. אבל לא ממש מעבר לכך.

1. לא נכון. כלומר - בטכניקה שבה ריפטו מלמד ללחוץ זה נכון, אבל כשלוחצים "כמו ליפטר" עם לג דרייב ורמה זו או אחרת של הגדלה של הקשת ביציאה מהתחתית ו"נעיצה" של השכמות לספסל, הלטיסימוס נהיה חשוב לא פחות מהחזה:

דבר שני - עכשיו אתה מוציא מהקשר - אני לא אמרתי לאף אחד להישאר על 60 ק"ג כדי שטווח התנועה בבנץ' יהיה גדול. אתה לעומת זאת, טענת ששומן גם מחזק אותך, כי הוא מקצר את טווח התנועה בבנץ' וכתוצאה - מאפשר לך להרים יותר משקל, ולהרים יותר משקל = יותר חזק ביחס לאנשים אחרים.

2. זה לא רק עניין של זוויות. כפי שציינתי בשרשורים קודמים, צריך להסתכל על המכלול של הספורט - מה הפוזיציות שמשקולן צריך לשמור עליהן, ומה החלקים הכי תובעניים מבחינת כוח - סנאץ' הוא לא כ"כ תלוי כוח, אלא טכניקה. ב-C&J אם תשים לב החלק שהכי שורף משקולנים זה הקימה - פרונט סקוואט, הרבה פעמים גם בלי באונס, והדחיקה - שאמורה להתבצע עם גו יחסית אנכי ולהסתיים בלאנג'. וכל הפוזיציות האלה הן קוואד דומינאנטיות.

3. הוא מלמד HB רק אנשים עם מגבלות מאוד ספציפיות, הנימה הכללית של דבריו היא זלזול בתנועה.

4.

5. אפשר בהחלט לשנות דעה - בעיקר בתחום הזה, שהוא לא בדיוק מדע אלא יותר אמנות. וזו עוד סיבה למה הוא צריך להיות הרבה פחות נחרץ כשהוא טוען כל מיני טענות שמנוסחות בגדר אמת אבסולוטית. ובעיקר בתחום שבו עם כמעט 300 ק"ג סקוואט ודדליפט יש לו 80 ק"ג סנאץ' ו-105 ק"ג קלין. אלה משקלים שאולי היו מזכים משתמשים בפורום ב-30 מוניטינים חדשים, אבל אלה ממש לא משקלים שאדם כמוהו יכול "להתהדר" בהם ולחשוב שהוא יודע בשביל כולם בענף הזה איך הם צריכים להתאמן ולשנות את הטכניקות שלהם.

אז אני אומר לך על עצמי שהHB מחזק את הLB ולא להיפך .
בלי להכנס לויכוח, אני אומר על עצמי שלא...
הייתה תקופה שהייתי עם פציעה בירך והחלפתי מLB לHB, הLB שלי היה 17X ל3, שמתי 140 בHB ועשיתי 5, מאמין שלא נולדתי ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית