הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ HB מול LB

• פותח/ת השרשור rud
  • פורסם בתאריך

rud

משתמש קבוע
1,761
449
נק' מוניטין:
1,062
1,761
449
CROSSFIT
היי 😃

אני כעת עברתי מLB לHB עקב זה שעברתי להתאמן בקרוספיט והנפות אולימפיות. אני בכל זאת רוצה לדעת אם אני מפסיד או מרוויח. כי אני בכל זאת רוצה לחזור בשלב מסווים לפאוורליפטינג/אימוני כוח קלאסיים. (ביינתים מחפש כושר גופני) עכשיו השאלה שלי היא כזאת.
בן אדם שיתאמן סקוואט ATG - אולימפי במשך תקופה מסווימת, יהיה לו Carry over יותר מהמעבר ההפוך אני מניח.
בגלל ש:
טווח תנועה גדול יותר בסקוואט האולימפי - מאפשר אומנם פחות משקל על המוט - > גורם לתרגיל הזה להיות קשה יותר. אשמח להסברים למה אני טועה(אני בטוח שאני לא מדייק או טועה פה).

לאף אחד אין ספק בזה שאם אני אתחזק בדדליפט זה יעזור לי בסקוואט לדוגמה , אבל להפך זה עובד יותר טוב , וזאת הנקודה פה .

הטענה היא לא שהHB שלך יהיה קילו וחצי אם בחיים עשית רק LB והגעת ל400 .

הכוונה שב HB אתה יכול יותר משקל מהLB כן ?
לא, הכוונה היא שהשיפור בLB הניב שיפור גם בHB מבלי לבצע HB.

1. לא נכון. כלומר - בטכניקה שבה ריפטו מלמד ללחוץ זה נכון, אבל כשלוחצים "כמו ליפטר" עם לג דרייב ורמה זו או אחרת של הגדלה של הקשת ביציאה מהתחתית ו"נעיצה" של השכמות לספסל, הלטיסימוס נהיה חשוב לא פחות מהחזה:
לא מסכים איתך בכלל, ואני גם לא בטוח שאתה מאמין למה שאתה אומר, אם להיות כנה.

דבר שני - עכשיו אתה מוציא מהקשר - אני לא אמרתי לאף אחד להישאר על 60 ק"ג כדי שטווח התנועה בבנץ' יהיה גדול. אתה לעומת זאת, טענת ששומן גם מחזק אותך, כי הוא מקצר את טווח התנועה בבנץ' וכתוצאה - מאפשר לך להרים יותר משקל, ולהרים יותר משקל = יותר חזק ביחס לאנשים אחרים.
אכן, כאשר אנחנו מודדים מי יותר חזק - אנחנו מודדים את האנשים ע"פ אותם כללים, והכללים בבנץ' לא כוללים מגבלת עובי טורסו.

סנאץ' הוא לא כ"כ תלוי כוח, אלא טכניקה.
הסנאץ' הוא יותר תלוי מהירות ביחס לכוח ביחס לקלין וכמובן דדליפט, אבל זה לא מקרי שבחדאד סאלימי מחזיק בשיא העולם בסנאץ' ולא רקדנית בלט עם קוארדינציה, טכניקה וגמישות שיכולים להיות עדיפים עליו בהרבה.

ב-C&J אם תשים לב החלק שהכי שורף משקולנים זה הקימה - פרונט סקוואט, הרבה פעמים גם בלי באונס, והדחיקה - שאמורה להתבצע עם גו יחסית אנכי ולהסתיים בלאנג'. וכל הפוזיציות האלה הן קוואד דומינאנטיות.
זה מה שנקרא להסתכל על המצב בצורה חלקית,
מי שלא קם אתה מפרש כלא מספיק חזק בפרונט סקוואט, אבל מי כמוך יודע שכשאתה לא קם זה המון פעמים לא פשוט כי אתה לא מספיק חזק; זה כי תפסת את המוט לא מספיק טוב - לא הספקת להכנס מספיק, כי לא משכת אותו מספיק גבוה ו\או לא היית מהיר מספיק מתחת למוט. כשל בפרונט סקוואט בסקוואט קלין לא מעיד בהכרח על אי יכולת להסקביט את המשקל הזה (בפרונט סקוואט כמובן).

3. הוא מלמד HB רק אנשים עם מגבלות מאוד ספציפיות, הנימה הכללית של דבריו היא זלזול בתנועה.
לא מסכים איתך, זו לא הרוח של הדברים שלו. לפחות בעיניי.
בכל מקרה כפי שציינתי אני לא הסניגור שלו ואם אתה רוצה אתה יכול לשאול אותו בפורום מה שמעניין אותך, אז אני יכול להגיד את דעתי - ולדעתי HB זו ממש, אבל ממש לא תנועה פסולה שצריך לאסור לבצע בחד"כ או משהו בסגנון.

אני לא בטוח שהבנו את הקונטקסט, כי זה מוזר. בכל מקרה אם הוא באמת טוען שבHB תקין מתקיימים כוחות גזירה (שלא מאוזנים ע"י השרירים), אז אני לא מסכים איתו.

אני יכול לנחש שהוא התכוון ל"olympic squat", שזה הרבה פעמים לא אומר סתם HB אלא HB שנופל לבור רפוי. ואז אני כן מסכים איתו, אבל אני רק משער שזה מה שהוא התכוון באותו סרטון.

5. אפשר בהחלט לשנות דעה - בעיקר בתחום הזה, שהוא לא בדיוק מדע אלא יותר אמנות. וזו עוד סיבה למה הוא צריך להיות הרבה פחות נחרץ כשהוא טוען כל מיני טענות שמנוסחות בגדר אמת אבסולוטית. ובעיקר בתחום שבו עם כמעט 300 ק"ג סקוואט ודדליפט יש לו 80 ק"ג סנאץ' ו-105 ק"ג קלין. אלה משקלים שאולי היו מזכים משתמשים בפורום ב-30 מוניטינים חדשים, אבל אלה ממש לא משקלים שאדם כמוהו יכול "להתהדר" בהם ולחשוב שהוא יודע בשביל כולם בענף הזה איך הם צריכים להתאמן ולשנות את הטכניקות שלהם.
קודם כל אני לא בטוח שאלה היו המשקלים שלו, ובכל מקרה הוא בכלל היה פאוורליפטר ולא WL ככה שהאימונים שלו לא סבבו סביב WL, ובכל מקרה איך שלא הופכים את זה עדיין טענות נמדדות ע"פ הטענות ולא ע"פ מי שטוען אותן (כמה חכם \ יפה \ חזק \ אקספלוסיבי \ מגניב \ עשיר טוען הטענה).

1. אני מסכים לא להסכים.
2. אחלה. לקצר את טווח התנועה ב-10% ולהרים 10% יותר (ובתכלס זה לא יהיה 10% זה יהיה יותר באזור ה-5 ק"ג, אבל נניח), אומר שאתה מבצע פחות עבודה מאשר בטווח המקורי (110%X90% = 99%). ולכן כמעט תמיד - טווח תנועה יותר גדול = יותר טוב. לא אומר שצריך להישאר שחיף, אבל מכאן ועד לטעון שלא משנה אם אתה עולה בשריר או בשומן אתה מתחזק, ולתת את קיצור טווח התנועה בבנץ' כנימוק לזה בגלל כללים שרירותיים לא נשמע לי טרייד אוף משתלם במיוחד. מה גם שבתרגילים אחרים, המנופים שהשומן יוצר דווקא יכולים לדפוק אותך.
3. אף אחד לא חושב שסלימי הוא פחות משור אדם. אבל נטו מבחינת כוח - הוא (עדיין) פחות חזק מרזה-זאדה ומשטיינר - לא חושב שתחלוק עליי לגבי זה. 😃
4. שמח שאנחנו מסכימים לגבי זה. אין לי יוזר אצל ריפטו, וגם לא יהיה לי. אבל בהתחלת הדרך, כשהייתי נוב מוחלט, גם אני התחלתי מהספרים שלו, ואני התרשמתי שהוא מזלזל בתרגיל.
לגבי פרונט - לרוב זה נכון שאפשר להסקביט מקדימה מעט יותר מאשר הקלין המקסימלי, אבל חלק מהעניין זה גם גם "לדעת" לפצות על פרונט סקוואט לא מושלם עם כוח. והכוח צריך לבוא מהמקום "הנכון". יכול אגב בהחלט להיות שגם אם תעשה LB, תהיה מסוגל להסקביט משקל X מקדימה, אבל הוא לא יעלה בגלל שהגוף "מתרגל" שכשהמשקל נהיה כבד, לקום עם התחת, ואז המוט נופל.
4. גם לגבי זה, שמח שאנחנו מסכימים.
5. ניתנו לו מספיק נימוקים ע"י גלן וע"י גרג אברט. כמו כן, היו מספיק פאוורליפטרים שעברו ל-WL, ואו שלקח המון זמן לשבור להם הרגלים "גרועים" או שהם מעולם פשוט לא נשברו. כמו כן - כפי שאמרנו - אפשר בהחלט לשנות דעה, ואולי אם לריפטו היה קצת יותר נסיון מתחת למוט, הוא היה מגיע לתובנות שונות, ואז גם הדיון היה פחות "אקדמי", אלא גם מגובה בניסיון ובתוצאות. ובכל מקרה - טענת האד הומינם היא לא בהכרח מקולקלת. להקשיב לריפטו ב-WL זה כמו להקשיב למאמן הפועל ג'לג'וליה כשהוא נותן עצות ליואכים לב או למאמן של מסי.

אף אחד לא חושב שסלימי הוא פחות משור אדם. אבל נטו מבחינת כוח - הוא (עדיין) פחות חזק מרזה-זאדה ומשטיינר - לא חושב שתחלוק עליי לגבי זה. 😃
לפי מה אתה טוען שהוא פחות חזק מהם?
אגב, לא שזה לא אפשרי - אבל לפי מה אתה אומר את זה?

יכול אגב בהחלט להיות שגם אם תעשה LB, תהיה מסוגל להסקביט משקל X מקדימה, אבל הוא לא יעלה בגלל שהגוף "מתרגל" שכשהמשקל נהיה כבד, לקום עם התחת, ואז המוט נופל.
אז למה שאותו משקל יעלה כשאתה עושה איתו FS, מבלי שתעלה מהאגן, ואז כשאתה עושה איתו FS אחרי קלין הוא לא יעלה כי הפעם אתה כן תעלה מהאגן?

בכל מקרה - טענת האד הומינם היא לא בהכרח מקולקלת. להקשיב לריפטו ב-WL זה כמו להקשיב למאמן הפועל ג'לג'וליה כשהוא נותן עצות ליואכים לב או למאמן של מסי.
טענת אד הומינם היא תמיד מקולקלת, שוב - לא קובעים איכות של טענה לפי מי טען אותה, אלא ע"פ הטענה. וכן, אם המאמן של הפועל ג'לג'וליה יתן עצה למאמן של מסי, הסיכוי שהיא תהיה מועילה דיי נמוך, אבל זה ממש לא אומר שזה לא אפשרי ובכל מקרה המאמן של מסי יצטרך להקשיב לטענה לפני שהוא קובע שהיא נכונה או שגויה, בהנחה שהוא מנהל חשיבה ביקורתית.
ככה חשיבה ביקורתית מתנהלת, זה המצב.

1. על סמך זה שהם מנקים יותר ממנו. והקלין יותר תלוי כוח ואפשר להרים כבד מאוד מכוער-תסתכל על סרטונים של קלוקוב מול אקאייב ותבין על מה אני מדבר.
2. התכוונתי שבשני המקרים לבנאדם זה או אחר יהיה מספיק כוח בקוואדס, אבל הוא לא ידע להשתמש בו בגלל הרגלים גרועים.
3. היה איזה אשכול עם סטטינים, וחיים הסביר שם שבהרבה מאוד מקרים אד הומינם הוא ממש לא טענה נחותה, ושמשתמשים בה בהרבה מאוד דיספוטציות החל מהמאה ה-12. ובכל מקרה, ברגע שהטענה כבר קיבלה תשובות, חשוב בהחלט לזכור את הקונטקסט המתאים שבה הטענה נטענה -בנאדם שמציג את עצמו בתור בעל תשובות מוחלטות בכל מה שקשור להנעת ברזלים, עם הישגים מאוד עלובים בענף, וגם המתאמנים שלו הגיעו למקומות האחרונים בתחרויות (המעט מתוכם שאיכשהו עמד בתנאי סף לתחרויות wl בארה"ב.) אז איפה בדיוק כל אותן היעילויות של סקוואט LB, דדליפט והמשיכה מהרצפה?

1. על סמך זה שהם מנקים יותר ממנו.

2. התכוונתי שבשני המקרים לבנאדם זה או אחר יהיה מספיק כוח בקוואדס, אבל הוא לא ידע להשתמש בו בגלל הרגלים גרועים.
זה משהו שאפשר רק לנחש, ובכל מקרה מספורטאי ברמה שזה באמת משמעותי אם בשביל WL הוא יעשה HB או LB (כלומר, ספורטאי עילית - לא ילד שהרגע התחיל להתאמן ויתחזק משמעותית מכל דבר שקיים בערך), אתה יכול וצריך לצפות שידע להבדיל בין תנועות. אני יכול להגיד לך שאני ממש לא מזמן, ממש לפני שהתחילה לי הפציעה, ניסיתי FS לכיף שלי, מתוך סקרנות ועניין, והקושי היחיד ב120 קילו (או אולי זה היה 110? האמת לא זוכר) שביצעתי לשתי חזרות היה להחזיק את המוט מקדימה (גם בעמידה בלי לזוז). שזה משהו שמסתגלים אליו דיי מהר (בהנחה שמתאמנים על זה), ובכל מקרה הוא לא קשור להרגל העלייה מהתחתית.

אז איפה בדיוק כל אותן היעילויות של סקוואט LB, דדליפט והמשיכה מהרצפה?
שאלה: האם זה משנה אם הם מתאמנים ככה כי הוא עצמו אימן אותם, או שזה בסדר שאראה לך אנשים שמבצעים מה שהוא אומר והם מצויינים בWL (עילית לכל דבר), שמבצעים את זה מבלי שריפטו בכבודו ובעצמו אמר להם.

בתכלס, זה לא משנה אם הוא אמר להם, אם מאמן אחר אמר להם, או אם הם החליטו בעצמם, נכון? כי יש כאלה. להראות? מה שמשנה זה שאתה רוצה לראות אנשים ברמה גבוהה מבצעים את מה שהוא אומר. אלא אם פספסתי משהו?

זה משהו שאפשר רק לנחש, ובכל מקרה מספורטאי ברמה שזה באמת משמעותי אם בשביל WL הוא יעשה HB או LB (כלומר, ספורטאי עילית - לא ילד שהרגע התחיל להתאמן ויתחזק משמעותית מכל דבר שקיים בערך), אתה יכול וצריך לצפות שידע להבדיל בין תנועות. אני יכול להגיד לך שאני ממש לא מזמן, ממש לפני שהתחילה לי הפציעה, ניסיתי FS לכיף שלי, מתוך סקרנות ועניין, והקושי היחיד ב120 קילו (או אולי זה היה 110? האמת לא זוכר) שביצעתי לשתי חזרות היה להחזיק את המוט מקדימה (גם בעמידה בלי לזוז). שזה משהו שמסתגלים אליו דיי מהר (בהנחה שמתאמנים על זה), ובכל מקרה הוא לא קשור להרגל העלייה מהתחתית.

שאלה: האם זה משנה אם הם מתאמנים ככה כי הוא עצמו אימן אותם, או שזה בסדר שאראה לך אנשים שמבצעים מה שהוא אומר והם מצויינים בWL (עילית לכל דבר), שמבצעים את זה מבלי שריפטו בכבודו ובעצמו אמר להם.

בתכלס, זה לא משנה אם הוא אמר להם, אם מאמן אחר אמר להם, או אם הם החליטו בעצמם, נכון? כי יש כאלה. להראות? מה שמשנה זה שאתה רוצה לראות אנשים ברמה גבוהה מבצעים את מה שהוא אומר. אלא אם פספסתי משהו?

1. אחלה - יכול בהחלט להיות שאני לא מעודכן. הסתמכתי על התוצאות מהתחרויות הרשמיות. איזה משקל זה בכלל? לא כתוב בסרטון.

2. שמח שזה הניסיון שלך - הניסיון של גלן ושל הרבה פאוורליפטרים שעשו את המעבר הוא לא כזה. זה אגב גם לא מפתיע שזה הניסיון שלך, בהינתן זה שקיבלת הערות גם פה וגם בפורום של ריפטו שחסר לך היפ דרייב.

3. מאחר ואני יודע שאתה חושב משום מה שדימאס מושך כמו שריפטו מלמד, אני אשים שני צילומי מסך:

upload_2014-3-30_7-48-3.png

upload_2014-3-30_7-48-31.png

הצילומים נלקחו מתוך הסרטון הנ"ל:

ממתי בדיוק להוריד ככה את התחת זה מודל המשיכה של ריפטו? דימאס הוא אולי ההפרכה האולטימטיבית למודל המשיכה של ריפטו - ועוד הוכחה לכך שריפטו נוכל שהוא מנסה להציג מישהו שעובדתית לא מושך כמו שהוא מלמד, בתור מישהו כן עושה את זה.

נערך לאחרונה:
סאלימי מנקה שם 260

לגביי דימאס, זה סרטון מצויין. אתה לא יודע מה ריפטו טוען אם אתה לא רואה מה קורה שם. הכתפיים של דימאס מתחילות מעט לפני המוט, כמו בדדליפט, מרגע תחילת המשיכה ובזמן שהמוט מתנתק מהריצפה. זו הסיבה שהכתפיים שלו, בניגוד מוחלט לבחור שעולה מיד אחריו - לא זזות קדימה(אני מדבר על שתי הדקות הראשונות של הסרטון, משהו כזה). הבחור שאחריו מתחיל עם כתפיים יותר אחורה מדימאס, ולכן אחרי שהמוט מתנתק הכתפיים שלו חוזרות לאותו מקום בו הן היו נמצאות בדדליפט.

מיקום האגן הוא אינו מדד לכלום, אלא מיקום הכתפיים-מוט-מרכז כף הרגל. כאשר המודל נשמר - מיקום האגן הוא פונקציה של אנתרופומטריה.
המודל הוא שהכתפיים מעט לפני המוט כך שזווית היישום של הלטיסימוס היא 90 מעלות (בתכלס - שכמות מעל המוט). מוט מעל מרכז כף הרגל. כלומר שכמות, מוט ומרכז כף הרגל באותו קו. כשזה לא מתרחש, בדיוק כמו בבחור שעולה מיד אחריו - הכתפיים זזות קדימה בזמן / מיד אחרי שהמוט עוזב את הריצפה.

שים לב להבדלים בינו ובין זה שמיד אחריו - מה קורה לכתפיים.

סאלימי מנקה שם 260

לגביי דימאס, זה סרטון מצויין. אתה לא יודע מה ריפטו טוען אם אתה לא רואה מה קורה שם. הכתפיים של דימאס מתחילות מעט לפני המוט, כמו בדדליפט, מרגע תחילת המשיכה ובזמן שהמוט מתנתק מהריצפה. זו הסיבה שהכתפיים שלו, בניגוד מוחלט לבחור שעולה מיד אחריו - לא זזות קדימה(אני מדבר על שתי הדקות הראשונות של הסרטון, משהו כזה). הבחור שאחריו מתחיל עם כתפיים יותר אחורה מדימאס, ולכן אחרי שהמוט מתנתק הכתפיים שלו חוזרות לאותו מקום בו הן היו נמצאות בדדליפט.

מיקום האגן הוא אינו מדד לכלום, אלא מיקום הכתפיים-מוט-מרכז כף הרגל. כאשר המודל נשמר - מיקום האגן הוא פונקציה של אנתרופומטריה.
המודל הוא שהכתפיים מעט לפני המוט כך שזווית היישום של הלטיסימוס היא 90 מעלות (בתכלס - שכמות מעל המוט). מוט מעל מרכז כף הרגל. כלומר שכמות, מוט ומרכז כף הרגל באותו קו. כשזה לא מתרחש, בדיוק כמו בבחור שעולה מיד אחריו - הכתפיים זזות קדימה בזמן / מיד אחרי שהמוט עוזב את הריצפה.

שים לב להבדלים בינו ובין זה שמיד אחריו - מה קורה לכתפיים.

אחלה - הוא עדיין פחות חזק מרזה-זאדה. לא יודע כמה שטיינר ניקה באימונים, אבל בתחרות רשמית, כרגע הוא ניקה 258 וסלימי אאל"ט 250 או 240. 😃

אני יודע בדיוק מה ריפטו טוען, והקשר היחיד בין דימאס לריפטו זה זה שהוא מושך ממרכז כף הרגל, הוא לא היחיד, יש עוד משקולנים שעושים את זה, ויש טיעונים לכאן ולכאן (למשיכה מבסיס האצבעות, ולמשיכה מחצי כף רגל). מי צודק? שאל את המוט, וזה משהו שמשתנה בצורה קיצונית מאחד לשני - חלק מרימים הכי הרבה ככה, וחלק אחר ככה. ומיקום האגן הוא חשוב מאוד - אם הוא היה עושה דדליפט מספיק כבד, האגן היה עולה לפני שהמוט היה מתנתק. כך שהוא לא מושך כמו שריפטו מלמד, מיקום האגן בדדליפט הוא המיקום שבו הוא תופס את המוט (בפוזיציה הראשונה), והוא באמת נקבע לפי מאפיינים אנתרופומטריים כמו אורך ידיים, אבל לא רק - יש גם עניינים של רוחב אחיזה, רוחב פיסוק, וכו' - שאלה דברים שאפשר ורצוי לשחק איתם, כדי למצוא את הפוזיציה שאיתה אתה מרים הכי הרבה.

אחלה - הוא עדיין פחות חזק מרזה-זאדה. לא יודע כמה שטיינר ניקה באימונים, אבל בתחרות רשמית, כרגע הוא ניקה 258 וסלימי אאל"ט 250 או 240. 😃

אני יודע בדיוק מה ריפטו טוען, והקשר היחיד בין דימאס לריפטו זה זה שהוא מושך ממרכז כף הרגל, הוא לא היחיד, יש עוד משקולנים שעושים את זה, ויש טיעונים לכאן ולכאן (למשיכה מבסיס האצבעות, ולמשיכה מחצי כף רגל). מי צודק? שאל את המוט, וזה משהו שמשתנה בצורה קיצונית מאחד לשני - חלק מרימים הכי הרבה ככה, וחלק אחר ככה. ומיקום האגן הוא חשוב מאוד - אם הוא היה עושה דדליפט מספיק כבד, האגן היה עולה לפני שהמוט היה מתנתק. כך שהוא לא מושך כמו שריפטו מלמד, מיקום האגן בדדליפט הוא המיקום שבו הוא תופס את המוט (בפוזיציה הראשונה), והוא באמת נקבע לפי מאפיינים אנתרופומטריים כמו אורך ידיים, אבל לא רק - יש גם עניינים של רוחב אחיזה, רוחב פיסוק, וכו' - שאלה דברים שאפשר ורצוי לשחק איתם, כדי למצוא את הפוזיציה שאיתה אתה מרים הכי הרבה.
נכון, רזהזאדה כנראה חזק מסאלימי, אבל גם זה - רק בגדר ניחוש. גם זה שסאלימי חזק יותר משטיינר אגב, זה בגדר ניחוש. אין לנו את הנתונים כדי לדעת באמת.

לגביי דימאס,
אם אתה טוען שאם היה על המוט משקל מספיק כבד הכתפיים שלו כן היו זזות קדינה, בניגוד למה שמתרחש בסירטון שהבאת, אתה גם טוען שיש סיבה כלשהי למה הוא הבן אדם היחיד שלא עומד במודל, כי ללא יוצא מהכלל - אם יש מספיק משקל על המוט, המודל יתקיים, השאלה היא רק מתי.
אז מה הסיבה שדימאס הוא היחיד בעולם שלא עומד במודל, ועל פי מה אתה בכלל קובע שאם היה מספיק משקל על המוט, הכתפיים כן היו זזות קדימה?

מבחינת מיקום האגן, כן, התכוונתי שהמיקום שלו תלוי אנתרופומטריה כל עוד המודל מתקיים בזמן שהמוט על הריצפה, וכמובן שרוחב אחיזה ו/או עמידה ישנו את זה, הכוונה היא שבאותו רוחב עמידה ואחיזה, שני אנשים שונים שיקיימו את המודל יהיו עם אגן בגבהים שונים, עקב הבדלי אנתרופומטריה.
באותה אחיזה ורוחב עמידה, לאותו בן אדם שמקיים את המודל, עש רק מקום אחד בו האגן יהיה (כאשר גם המרפקים ישרים והגב במנח ניטרלי וכו', כמובן).

נכון, רזהזאדה כנראה חזק מסאלימי, אבל גם זה - רק בגדר ניחוש. גם זה שסאלימי חזק יותר משטיינר אגב, זה בגדר ניחוש. אין לנו את הנתונים כדי לדעת באמת.

לגביי דימאס,
אם אתה טוען שאם היה על המוט משקל מספיק כבד הכתפיים שלו כן היו זזות קדינה, בניגוד למה שמתרחש בסירטון שהבאת, אתה גם טוען שיש סיבה כלשהי למה הוא הבן אדם היחיד שלא עומד במודל, כי ללא יוצא מהכלל - אם יש מספיק משקל על המוט, המודל יתקיים, השאלה היא רק מתי.
אז מה הסיבה שדימאס הוא היחיד בעולם שלא עומד במודל, ועל פי מה אתה בכלל קובע שאם היה מספיק משקל על המוט, הכתפיים כן היו זזות קדימה?

מבחינת מיקום האגן, כן, התכוונתי שהמיקום שלו תלוי אנתרופומטריה כל עוד המודל מתקיים בזמן שהמוט על הריצפה, וכמובן שרוחב אחיזה ו/או עמידה ישנו את זה, הכוונה היא שבאותו רוחב עמידה ואחיזה, שני אנשים שונים שיקיימו את המודל יהיו עם אגן בגבהים שונים, עקב הבדלי אנתרופומטריה.
באותה אחיזה ורוחב עמידה, לאותו בן אדם שמקיים את המודל, עש רק מקום אחד בו האגן יהיה (כאשר גם המרפקים ישרים והגב במנח ניטרלי וכו', כמובן).

אני לא מבין איך מכל האנשים בעולם, אני צריך לתת דווקא לך את סרטון ההדרכה של ריפטו על הסטאפ של דדליפט, שבו הוא מציין מפורשות לא להוריד את האגן:

ועובדה שלא - לדימאס, אותו בנאדם, ברגע שמצא את העמידה והאחיזה, היו שני גבהי תחת, שמהם הוא בחר למשוך עם הנמוך יותר, ולא בהתאם למה שריפטו מלמד.
מודל המשיכה "של ריפטו" (משקולנים משכו דדליפט לכל דבר ועניין עוד מלפני שריפטו נולד בכלל, לכן המרכאות) נכון לגבי משיכה כבדה, לא לגבי הרמות אולימפיות. כל מי שבילה 10 דקות עם מאמן הרמת משקולות אמיתי או אפילו בחלק ממועדוני הקרוספיט הבין שאפשר וצריך למשוך אחרת. והדגש במשיכות קלין/סנאץ' הוא פחות לגבי הכתפיים (אם כי חלק מהעניין הוא שהכתפיים יכסו את המוט עד שלב יותר מאוחר ממה שקורה בדדליפט קלאסי - טומי קונו מסביר את זה מעולה בהרצאה שיש בשרשור שבארכיון):

אני לא מבין איך מכל האנשים בעולם, אני צריך לתת דווקא לך את סרטון ההדרכה של ריפטו על הסטאפ של דדליפט, שבו הוא מציין מפורשות לא להוריד את האגן:

ועובדה שלא - לדימאס, אותו בנאדם, ברגע שמצא את העמידה והאחיזה, היו שני גבהי תחת, שמהם הוא בחר למשוך עם הנמוך יותר, ולא בהתאם למה שריפטו מלמד.
מודל המשיכה "של ריפטו" (משקולנים משכו דדליפט לכל דבר ועניין עוד מלפני שריפטו נולד בכלל, לכן המרכאות) נכון לגבי משיכה כבדה, לא לגבי הרמות אולימפיות. כל מי שבילה 10 דקות עם מאמן הרמת משקולות אמיתי או אפילו בחלק ממועדוני הקרוספיט הבין שאפשר וצריך למשוך אחרת. והדגש במשיכות קלין/סנאץ' הוא פחות לגבי הכתפיים (אם כי חלק מהעניין הוא שהכתפיים יכסו את המוט עד שלב יותר מאוחר ממה שקורה בדדליפט קלאסי - טומי קונו מסביר את זה מעולה בהרצאה שיש בשרשור שבארכיון):

ככה הוא מלמד כי זו הדרך הקלה. המודל הוא לא "למצוא עמידה ולאחוז", אלא מה שכתבתי קודם.
הcue של לא הוריד אגן הוא למתאמן מתחיל, שיסובב אגן במקום להוריד + לא יחשוב על גב אנכי. זה כמו למצוא סרטון שלו אומר למישהי משהו על אובר אקסטנשן, להשליך את זה למישהו שמושך נכון ולהגיד שריפטו בעד פלקשן.

אם זה עושה לך את זה, אז לפעמים כשאני מלמד דדליפט אני נתקל במצב שבו חמשת השלבים מביאים לכתפיים קדימה מידי ואגן גבוה מידי ונאלץ לתקן. בדרך כלל חמשת השלבים שלו פוגעים טוב, אבל לא תמיד.
בכל מקרה, שים את צורת הלימוד בצד כרגע, כי אנחנו דנים בניתוח התנועה. זה לא משנה איך כל אחד מגיע לפוזיציה, ריפטו גם מלמד למקם את כף הרגל מלכתחילה ביחס למוט, אז אם אני אמקם ואז אגלגל אלי את המוט ואמשוך כמו שהוא טוען שצריך למשוך, אז אני עושה "משהו אחר"?
מה זה משנה איך אני או דימאס או בחור אקראי מגיעים לפוזיציה. המשיכה עצמה תואמת את המודל. כאשר השכמות לא מעל המוט, התחת יכול להיות במלא מקומות, גם גבוה מידי - כמו שראית אצל דימאס. אם אני נשען לגמרי קדימה ויוצא מהמודל כלומר השכמות לפני המוט, אז כן - התחת לא במקום, וזה מחוץ למודל.

למה הכתפיים של דימאס לא זזות קדימה כשהוא מנקה, ועל פי מה אתה קובע שאם המוט היה מספיק כבד, הכתפיים כן היו זזות קדימה?

בלי הסבר אתה למעשה מסכים שהמודל של ריפטו נכון + שדימאס מושך ככה.

זוכר את הספר האהוב עליך? תחזור לעמוד עם האיור הזה:
10143_deadlift_setups.jpg

ותיזכר למה הסטאפ השני (שזה מה שדימאס עושה) "לא נכון", ולמה זה לא מודל המשיכה של ריפטו.

זוכר את הספר האהוב עליך? תחזור לעמוד עם האיור הזה:
10143_deadlift_setups.jpg

ותיזכר למה הסטאפ השני (שזה מה שדימאס עושה) "לא נכון", ולמה זה לא מודל המשיכה של ריפטו.
עכשיו רק נותר לך להסביר למה אם הכתפיים שלו מתחילות מעל המוט, הן לא זזות קדימה בשום שלב.

רמז: הן מתחילות מעט לפניו, כמו המודל של ריפטו.

זה שהכתפיים קצת מלפני המוט נכון בכל הסטאפים המקובלים אצל משקולנים, וגם בסטאפ שבאיור, שלא תואם את המודל (יש בודדים שעושים התחלה דינאמית עם כתפיים מאחוריו, אבל זה עניין שלהם).
http://www.catalystathletics.com/articles/article.php?articleID=49

:aloof-and-bored002:
בעיקרון אתם מעייפים אותי,
גלן פנדלי אומר שלרוב המשקולנים ברמת העלית אין "טכניקה מושלמת" רובם עושים טעויות קטנות ש"תואמות" את הגניטיקה הייחודית להם אבל מה שנכון אצלם זה שהם הצליחו לשחזר את הטכניקה ולשמר אותה (מה שגורם להם למשוך\להתפוצץ\מהירות) לאורך זמן ולא לזוז ממנה.

זהו חזרתי לישון.:aloof-and-bored002:

זה שהכתפיים קצת מלפני המוט נכון בכל הסטאפים המקובלים אצל משקולנים, וגם בסטאפ שבאיור, שלא תואם את המודל (יש בודדים שעושים התחלה דינאמית עם כתפיים מאחוריו, אבל זה עניין שלהם).
http://www.catalystathletics.com/articles/article.php?articleID=49
רגע,
1. אתה טוען שזה מקובל לבצע סטאפ עם הכתפיים לפני המוט? (או יותר מדוייק - עם לטיסימוס בזווית יישום של 90 מעלות, כי הרי לא מדובר על "האם הבשר של הליפטר מסתיים לפני או אחרי המוט", אלא על זווית היישום של הלטיסימוס) אם כן, איך אתה מסביר את העובדה שלרוב המוחץ של המשקולנים הכתפיים זזות קדימה בקלין בזמן \ מיד אחרי ניתוק המוט מהריצפה, מה שאומר שהכתפיים לא מוקמו במקומן מלכתחילה?
ואיך אתה מסביר את זה ששלושת החברים שלך, שני האיראנים + שטיינר, ממש, אבל ממש לא עושים את זה, וזווית היישום של הלטיסימוס שלהם גדלה + זווית הטורסו משתנה ליותר אופקית:

2. אם כולם עושים את זה, ואתה מסכים עם זה, אז על איזו טענה של ריפטו אתה חולק בדיוק? הרי על זה הדיון. פתאום שינית צד?

רגע,
1. אתה טוען שזה מקובל לבצע סטאפ עם הכתפיים לפני המוט? (או יותר מדוייק - עם לטיסימוס בזווית יישום של 90 מעלות, כי הרי לא מדובר על "האם הבשר של הליפטר מסתיים לפני או אחרי המוט", אלא על זווית היישום של הלטיסימוס) אם כן, איך אתה מסביר את העובדה שלרוב המוחץ של המשקולנים הכתפיים זזות קדימה בקלין בזמן \ מיד אחרי ניתוק המוט מהריצפה, מה שאומר שהכתפיים לא מוקמו במקומן מלכתחילה?
ואיך אתה מסביר את זה ששלושת החברים שלך, שני האיראנים + שטיינר, ממש, אבל ממש לא עושים את זה, וזווית היישום של הלטיסימוס שלהם גדלה + זווית הטורסו משתנה ליותר אופקית:

2. אם כולם עושים את זה, ואתה מסכים עם זה, אז על איזו טענה של ריפטו אתה חולק בדיוק? הרי על זה הדיון. פתאום שינית צד?

אני מבולבל - אתה פתאום נגד הקלין של ריפטו שמתחיל מדדליפט..?

אני מבולבל - אתה פתאום נגד הקלין של ריפטו שמתחיל מדדליפט..?
לא, אני בעדו, אני טוען ששטיינר, רזה זאדה וסאלימי מושכים מסטאפ שלא תואם את שלו. סטארדאסט טוען ככל הנראה שכן, אז הוכחתי שלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית