הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ HB מול LB

• פותח/ת השרשור rud
  • פורסם בתאריך

rud

משתמש קבוע
1,761
449
נק' מוניטין:
1,062
1,761
449
CROSSFIT
היי 😃

אני כעת עברתי מLB לHB עקב זה שעברתי להתאמן בקרוספיט והנפות אולימפיות. אני בכל זאת רוצה לדעת אם אני מפסיד או מרוויח. כי אני בכל זאת רוצה לחזור בשלב מסווים לפאוורליפטינג/אימוני כוח קלאסיים. (ביינתים מחפש כושר גופני) עכשיו השאלה שלי היא כזאת.
בן אדם שיתאמן סקוואט ATG - אולימפי במשך תקופה מסווימת, יהיה לו Carry over יותר מהמעבר ההפוך אני מניח.
בגלל ש:
טווח תנועה גדול יותר בסקוואט האולימפי - מאפשר אומנם פחות משקל על המוט - > גורם לתרגיל הזה להיות קשה יותר. אשמח להסברים למה אני טועה(אני בטוח שאני לא מדייק או טועה פה).

אנשים קטנים עם פה גדול, אתה לא מרשים פה אף אחד.
תחזור לחפור, לא אפריע.
אוי נעלבת?
מצטער לתת לך את האמת לפנים, בגישה הבלעדית שלך - גאוותנות, יהירות ושחצנות.
שמח שאתה סוף סוף נבעט החוצה כמו בשאר הפעמים. אין חדש תחת השמש 😃

אני אגיב רק לנושא של הליפטר שהעלית של ריפטו, לכל השאר כבר עניתי והתייחסתי. רק דבר אחד ששכחתי אולי להגיד - הגובה האחד והיחיד שיש בדדליפט קלאסי לא קשור למיקום זה או אחר של הכתפיים, אלא למתח בהאמסטרינגס. הדרישה היחידה בשביל משיכה היא באמת שהכתפיים יהיו קצת מעבר למוט. וקלין אפשר למשוך מהרבה מאוד מקומות ביחס לכף הרגל, ועם גבהים שונים של תחת.
לגבי הליפטר - תסתכל עליו גם ביחס למשקולנים אמריקנים אחרים - ג'ון נורת' עם סקוואט 250 ניקה 200. למעשה, אפילו אצלי במועדון הקרוספיט יש מישהו שעם סקוואט 150 מניף 100. כך שיעיל ביחס לכוח האבסולוטי שלו בהתאם לסטנדרטים המשקולניים - לא ממש. והדדליפט שלו בפיגור (נמוך מהסקוואט שהוא אמנם LB, אבל זה אולי ה-LB הכי קוואד דומינאנטי שראיתי בחיים שלי), כך שזה שהוא אולי עושה דדליפט ביום הנפח של טקסס אחרי 5 סטים של סקוואט לא הופך אותו למישהו שמתאמן על הדדליפט שלו בצורה מאוזנת, או על היחס של הקלין לדדליפט שלו בתור משהו שיש להתייחס אליו.
כל זאת בלי לגרוע מההישגים שלו - וכל הכבוד לו.

אוי נעלבת?
מצטער לתת לך את האמת לפנים, בגישה הבלעדית שלך - גאוותנות, יהירות ושחצנות.
שמח שאתה סוף סוף נבעט החוצה כמו בשאר הפעמים. אין חדש תחת השמש 😃
לא נעלבתי משום דבר, פשוט אומר לך מפורשות שאתה מעניין לי את התחת ושאתה מקרה אבוד.

רק דבר אחד ששכחתי אולי להגיד - הגובה האחד והיחיד שיש בדדליפט קלאסי לא קשור למיקום זה או אחר של הכתפיים, אלא למתח בהאמסטרינגס. הדרישה היחידה בשביל משיכה היא באמת שהכתפיים יהיו קצת מעבר למוט. וקלין אפשר למשוך מהרבה מאוד מקומות ביחס לכף הרגל, ועם גבהים שונים של תחת.
מה ההסבר שזה קשור למתח בהאמסטרינגס?
הטענה היא שהשאיפה היא לקרב את האגן (אופקית) הכי קרוב למוט, ככל שניתן, כל מנת למזער את המומנט. מעבר ל90 מעלות בלטיסימוס - הלטיסימוס יכשל בהשארת המוט במקומו, מעל מרכז כף הרגל. ברגע שעמוד השדרה במנח ניטרלי, המרפקים נעולים, המוט מעל מרכז כף הרגל, הלטיסימוס בזווית יישום של 90 מעלות (זה אומר שהזרוע בזווית של 7-9 מעלות +-), האגן לא יכול להיות בשני מקומות - כל תזוזה של האגן תדרוש תזוזה של אחד מהפרטים הנ"ל.

הטענה טועה? אם כן, למה?

אשמח שתראה לי איך אתה משנה את מיקום האגן בלי להזיז שום דבר אחר: http://oi57.tinypic.com/33y48ls.jpg

לגבי הליפטר - תסתכל עליו גם ביחס למשקולנים אמריקנים אחרים - ג'ון נורת' עם סקוואט 250 ניקה 200. למעשה, אפילו אצלי במועדון הקרוספיט יש מישהו שעם סקוואט 150 מניף 100. כך שיעיל ביחס לכוח האבסולוטי שלו בהתאם לסטנדרטים המשקולניים - לא ממש. והדדליפט שלו בפיגור (נמוך מהסקוואט שהוא אמנם LB, אבל זה אולי ה-LB הכי קוואד דומינאנטי שראיתי בחיים שלי), כך שזה שהוא אולי עושה דדליפט ביום הנפח של טקסס אחרי 5 סטים של סקוואט לא הופך אותו למישהו שמתאמן על הדדליפט שלו בצורה מאוזנת, או על היחס של הקלין לדדליפט שלו בתור משהו שיש להתייחס אליו
כל זאת בלי לגרוע מההישגים שלו - וכל הכבוד לו.
סבבה, יש יותר טובים ממנו - מסכים איתך. אבל מכאן ועד להגיד ש"עם השיטה של ריפטו מגיעים לרמה של נשים במשקל 48 ק"ג" יש הבדל גדול.
אגב, לא אני ולא אתה יודעים אם \ באיזה חומרים הוא \ ליפטרים אחרים משתמש(ים), ככה שההשוואה לא כל כך תקפה. בכל מקרה הדדליפט שלו אולי חלש בגלל אורך ידיים, זו אפשרות הגיונית (אולי גם לא נכונה). אנחנו מדברים באוויר כי זה הכל בגדר ניחוש.

לא נעלבתי משום דבר, פשוט אומר לך מפורשות שאתה מעניין לי את התחת ושאתה מקרה אבוד.
זה בסדר, גם אתה. אגב, אמרת שאתה יוצא מהדיון. יאללה, זריז.

הטענה היא שהשאיפה היא לקרב את האגן (אופקית) הכי קרוב למוט, ככל שניתן, כל מנת למזער את המומנט. מעבר ל90 מעלות בלטיסימוס - הלטיסימוס יכשל בהשארת המוט במקומו, מעל מרכז כף הרגל. ברגע שעמוד השדרה במנח ניטרלי, המרפקים נעולים, המוט מעל מרכז כף הרגל, הלטיסימוס בזווית יישום של 90 מעלות (זה אומר שהזרוע בזווית של 7-9 מעלות +-), האגן לא יכול להיות בשני מקומות - כל תזוזה של האגן תדרוש תזוזה של אחד מהפרטים הנ"ל.

הטענה טועה? אם כן, למה?

אשמח שתראה לי איך אתה משנה את מיקום האגן בלי להזיז שום דבר אחר: http://oi57.tinypic.com/33y48ls.jpg

סבבה, יש יותר טובים ממנו - מסכים איתך. אבל מכאן ועד להגיד ש"עם השיטה של ריפטו מגיעים לרמה של נשים במשקל 48 ק"ג" יש הבדל גדול.
אגב, לא אני ולא אתה יודעים אם \ באיזה חומרים הוא \ ליפטרים אחרים משתמש(ים), ככה שההשוואה לא כל כך תקפה. בכל מקרה הדדליפט שלו אולי חלש בגלל אורך ידיים, זו אפשרות הגיונית (אולי גם לא נכונה). אנחנו מדברים באוויר כי זה הכל בגדר ניחוש.

ביום שאעבוד אצלך ועד שב בשקט

הטענה טועה? אם כן, למה?

בדדליפט הטענה נכונה. בקלין המשקל יחסית קל, וחלק מהעניין זה לדעת לשמור על פוזיציות. ואם תחזור לצילום המסך של דימאס, תראה (ואפשר לראות את זה גם בלי מד זווית, שהזווית בלטיסימוס היא לא 90 מעלות. ואגב, אם תסתכל על ליפטרים, תראה שהם מגיעים לפוזיציה שונה ממה שהם מגיעים אליה בדדליפט קלאסי, וכן כשהדדליפט באזור הברך - תסתכל על הליפטר האהוב על אלכס:
upload_2014-4-3_18-46-44.png

upload_2014-4-3_18-47-13.png

upload_2014-4-3_18-47-52.png

אתה שם לב שבתמונה הראשונה (דדליפט) הכתפיים כבר עברו מאחורי המוט כשהוא בברך, בעוד שבתמונה השנייה (קלין) - הכתפיים עדיין מכסות את המוט, או במילים אחרות, האגן עדיין לא התחיל להיפתח? כך שזה נכון לחלוטין שאם אתה מתחיל למשוך לא ממרכז כף הרגל, אז המוט יחזור למרכז כף הרגל (ולמעשה - זה בדיוק חלק מהעניין, וחלק מהדרישות של התרגיל), ושאם הכתפיים קצת לפני המוט, אז הם יעברו מלפניו, אבל, ובדיוק כאן קבור הכלב - זה לא יביא אותך לאותה פוזיציה של דדליפט. המשקולנים מודים בשמחה ובששון - שהם מוותרים על יעילות כזאת או אחרת של המשיכה בשביל לענות על שורה של דרישות מנוגדות, שדדליפט עונה רק על חלק קטן מהם.
אגב, לא הייתי ממליץ לך להעלות את התמונות האלה לפורום של ריפטו, כי הוא יחסום אותך. כמו שהוא חסם את גלן, או כמה מהמתאמנים של גלן, שבאו לענות לו. כנראה שההפסד הכספי שהיה נגרם לו מהפסד הכביכול "מהפכנות" שלו בענף היה גדול מדי.

קודם כל - שמח בשבילו (בשביל הליפטר), ומפרגן לו - אבל - אני יכול גם להשתמש באותן טענות של ריפטו כבומרנג כנגדו - תוכיח שהוא הגיע למשקלים האלה בזכות מה שהוא עושה, ולא למרותו, או שהוא פשוט חזק, וזה שהוא חזק לא הופך את כל מה שהוא עושה לנכון.

אתה שם לב שבתמונה הראשונה (דדליפט) הכתפיים כבר עברו מאחורי המוט כשהוא בברך, בעוד שבתמונה השנייה (קלין) - הכתפיים עדיין מכסות את המוט, או במילים אחרות, האגן עדיין לא התחיל להיפתח? כך שזה נכון לחלוטין שאם אתה מתחיל למשוך לא ממרכז כף הרגל, אז המוט יחזור למרכז כף הרגל (ולמעשה - זה בדיוק חלק מהעניין, וחלק מהדרישות של התרגיל), ושאם הכתפיים קצת לפני המוט, אז הם יעברו מלפניו, אבל, ובדיוק כאן קבור הכלב - זה לא יביא אותך לאותה פוזיציה של דדליפט. המשקולנים מודים בשמחה ובששון - שהם מוותרים על יעילות כזאת או אחרת של המשיכה בשביל לענות על שורה של דרישות מנוגדות, שדדליפט עונה רק על חלק קטן מהם.
קודם כל, הטענה היא שהכתפיים יחזרו למקומן הטבעי בדיוק כמו בדדליפט, אף אחד לא טוען שזה נמשך ככה כל הדרך, וגם ריפטו לא טוען את זה. הטענה נכונה, כי בין אם תרצה או לא - בשלב מסויים של הקלין (אצל כל אחד זה מתרחש בשלב אחר), אתה "חוזר" לפוזיציה של דדליפט. אף אחד לא טוען שאתה לא יכול לפני (או אחרי) להיות בפוזיציה אחרת, זה משהו שאתה כן יכול לעשות - כי המשקל פחות כבד מדדליפט.
לגביי קוקלייב, קח בחשבון כמה דברים:
א. שים לב שהמוט כבר עבר את הברך.
ב. שים לב לרצועות שנמצאות בקלין - מה שמסייע לפשיטת ברך, אשר דורשת מהאגן בהגדרה להיות יותר כפוף. דומה להבדל בין HB לLB.
ג. שים לב לרוחב העמידה השונה.
ד. שים לב לנעליים השונות (שאולי גובה העקב שונה ואולי לא).

בכל אופן, אתה יכול להסתכל מהצד על כל קלין שנעשה איי פעם (מקסימלי), ולראות שבשלב מסויים הפוזיציות של הדדליפט מתקיימות - אצל חלק מוקדם יותר ואצל חלק מאוחר יותר.
מאותו רגע, הביקורת של ריפטו נגמרת.

קודם כל - שמח בשבילו (בשביל הליפטר), ומפרגן לו - אבל - אני יכול גם להשתמש באותן טענות של ריפטו כבומרנג כנגדו - תוכיח שהוא הגיע למשקלים האלה בזכות מה שהוא עושה, ולא למרותו, או שהוא פשוט חזק, וזה שהוא חזק לא הופך את כל מה שהוא עושה לנכון.
קודם כל אין ספק שהוא חזק. אני לא טענתי שאפשר לנקות 170 בלי להיות חזק. הטענה המקורית שלך הייתה שבשיטה של ריפטו לא מגיעים לזה, והוכחתי שכן. בוודאי שבשביל לנקות 170 גם צריך להיות מוכשר. וגם חזק. וגם אקספלוסיבי. אני טוען שהשיטה של ריפטו יכולה להוביל לזה, והוכחתי את זה.
ואין לי צל של ספק שלא כל מה שהוא עושה נכון בגלל שהוא חזק - אני אפילו לא יודע מה הוא עושה לגמרי. אני יודע שהוא מבוסס על סקוואט LB, דדליפט, פרס ובנץ' פרס מבחינת כוח. אני לא יודע כל כך מה התוכנית, בטח שלא לפרטי פרטים. אולי הוא לא עושה הכל נכון, זה לא תלוש מהמציאות - אבל עדיין, למרות שהוא עושה LB הFS שלו גבוה (יחסית לעצמו), והוא לא מתבלבל וקם אם התחת בקלין, כי ככה הוא עושה בסקוואט.

אגב, קח בחשבון שהאנשים שאתה רואה מניפים 100 קילו עם דדליפט 140 זה לא באמת אנשים עם סנאץ' של 71.5% מהדדליפט, אלה פשוט אנשים שלא מאמנים את הדדליפט. זה מאוד נפוץ אצל ווייטליפטרים.

ובלי קשר, מה הכוונה בזה שהוא הLB הכי קוואד דומיננטי שראית? אתה מתכוון שאין לו היפ דרייב בסקוואט? לא ירדתי לסוף דעתך.

ביום שאעבוד אצלך ועד שב בשקט
הבקשה נדחתה.

אבל זה בדיוק העניין (לפחות עוד חלק מהעניין) - האגן מתחיל להיפתח קצת יותר מאוחר, וזה מה שעושה את כל ההבדל מבחינת הפוזיציה שאתה מגיע אליה למשיכה השנייה - הברך מתכופפת מחדש בגלל מחזור מתיחה - כיווץ של ההאמסטרינגס ושם אותך בעמידה של ניתור. אם זה קורה מוקדם מדי, אתה צריך או לנתר עם ברכיים נעולות, או לכופף מחדש את הברך בצורה "מודעת" ו"לא יעילה" ומאוד יקרה מבחינת משקל המוט. וזה לא פונקציה של רוחב עמידה זה או אחרת או של נעליים או של מגיני ברכיים, זה פונקציה של מקסום עבודת הרגליים (קוואדס) במשיכה הראשונה, שעובדים בטווח תנועה יותר גדול מאשר בדדליפט קלאסי (בגלל האגן היותר נמוך במשיכת קלין).
הדבר היחיד שאני יכול להוסיף בנידון - שכל אחד יתנסה בגישות שונות, ויראה בעצמו. אין דרך אחת יחידה ונכונה לנקות, וכל אחד מהסטאפים של משקולנים מהווה טרייד אוף שונה בין דרישות מנוגדות, וכל אחד מושך הכי הרבה משקל בטכניקה שונה. וממש לא מחוסר ידע או כי זו המסורת.

אבל זה בדיוק העניין (לפחות עוד חלק מהעניין) - האגן מתחיל להיפתח קצת יותר מאוחר, וזה מה שעושה את כל ההבדל מבחינת הפוזיציה שאתה מגיע אליה למשיכה השנייה - הברך מתכופפת מחדש בגלל מחזור מתיחה - כיווץ של ההאמסטרינגס ושם אותך בעמידה של ניתור. אם זה קורה מוקדם מדי, אתה צריך או לנתר עם ברכיים נעולות, או לכופף מחדש את הברך בצורה "מודעת" ו"לא יעילה" ומאוד יקרה מבחינת משקל המוט. וזה לא פונקציה של רוחב עמידה זה או אחרת או של נעליים או של מגיני ברכיים, זה פונקציה של מקסום עבודת הרגליים (קוואדס) במשיכה הראשונה, שעובדים בטווח תנועה יותר גדול מאשר בדדליפט קלאסי (בגלל האגן היותר נמוך במשיכת קלין).
הדבר היחיד שאני יכול להוסיף בנידון - שכל אחד יתנסה בגישות שונות, ויראה בעצמו. אין דרך אחת יחידה ונכונה לנקות, וכל אחד מהסטאפים של משקולנים מהווה טרייד אוף שונה בין דרישות מנוגדות, וכל אחד מושך הכי הרבה משקל בטכניקה שונה. וממש לא מחוסר ידע או כי זו המסורת.
אני מאוד מצטער על התגובה המאוחרת, הרגע נזכרתי שראיתי את ההתראה על ההודעה מהנייד ושכחתי להגיב. עמך הסליחה 😘
לעניין,
הקטע הוא שלא משנה מה אתה עושה, בשלב מסויים (בזמן הניתוק \ מיד אחרי \ מאוחר יותר) אתה מגיע לאותה פוזיציה בין אם היית מושך את המשיכה הראשונה כדדליפט או בכל צורה אחרת.
ניתור עם ברכיים נעולות לא מתרחש בכל מקרה, ומבלי שתחשוב על זה - אם יגידו לך לקפוץ, אתה תכופף את הברכיים שוב אחרי שהמוט יעבור אותן... זה כמו עם השראג שריפטו לא מלמד באופן מודע - זה משהו שתעשה לבד ברגע שתקבל את הcues הנכונים. בשלבים מתקדמים יותר יתכן שהתעסקות בשראג עצמו באופן מודע מועילה, אגב, גם ריפטו לא שולל את זה.

😍

אני אצטרף ואגיד שגם אני מעריך מאוד את הזמן שאתם משקיעים בדיון הזה, חבל שחלקו יורד נמוך אבל שאמצא זמן אעבור על כולו.

אם רק הם יהיו משקיעים את הזמן הזה באימון אולי היו לנו סרטים של 100+ קלינים במקום לדבר עליהם בתיאוריה

סתם הכל נכתב בלוץ ;)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית