הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע "דיאטה, חיטוב ולמה נשאר לי שומן בבטן ?" חלק 3 - טעויות נפוצות בתחילת חיטוב

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
הפעם טעויות נפוצות בתחילת חיטוב ולמה מתאמנים מגיעים לאותה נקודה שבה התחילו

דיאטה, חיטוב ולמה נשאר לי שומן בבטן ? – חלק שלישי
חלק 3 מתוך 5

בחלק הראשון של סדרת המאמרים הסברתי על ההבדלים בין ירידה במשקל לירידה בשומן. הבהרתי שהגוף יכול להיות בשלושה מצבים, ניטראלי עודף או גרעון קלורי. ונכנסתי לחלוקה עצמה של הקלוריות. בחלק השני הבהרתי למה חשוב לבצע אימוני משקולות במהלך הדיאטה ואת תרומתם הגדולה לחיטוב ועיצוב הגוף. בחלק הזה אסביר על אחת הטעויות הנפוצות בעיקר בקרב גברים אך לא מעט נשים באופן שהם מתחילים דיאטה.

אני רוצה להקדים שהמאמר מדבר על אנשים שלרוב אין להם נסיון עם דיאטות מוצלחות, או כאלה שמרגישים בסוף הדיאטה שהגיעו לאותו מצב כמו בתחילת המאסה. המאמר גם מדבר לנשים שחותכות יותר מדי את כמות הקלוריות. כמו בדיאטות טרנדיות (HCG ודומיהן) שמתבססות על הרעבה וגורמות לירידה מהירה במשקל.

ask-the-pro-trainer-cut-fat-not-muscle-b.jpg

אחת הטעויות שאני נתקל בה אצל מתאמנים שעוברים לחיטוב היא גרעון קלורי גדול מדי.

המשך קריאה בלינק : http://rancohenpt.wordpress.com/2014/03/14/דיאטה-חיטוב-ולמה-נשאר-לי-שומן-בבטן-חלק-3/

כרגיל פוסט מצוין.
אני חושב שכדאי גם שכל אחד יבצע reality check לגבי מה אפשר לצפות מחיטוב.
אם ניקח אדם ממוצע גובה 1.75 משקל 75 קילו עם 15% שומן שיתחיל מאסה ויגיע נניח ל 90 קילו עם 20% שומן והוא כמובן ייראה הרבה יותר גדול. אבל לאחר חיטוב הוא יגיע ככל הנראה חזרה לאזור ה 75 קילו עם בערך 12% שומן הוא כמובן ייראה יותר טוב לעומת ההתחלה אבל זה לא יהפוך אותו לבראד פיט.

• פותח/ת השרשור
כרגיל פוסט מצוין.
אני חושב שכדאי גם שכל אחד יבצע reality check לגבי מה אפשר לצפות מחיטוב.
אם ניקח אדם ממוצע גובה 1.75 משקל 75 קילו עם 15% שומן שיתחיל מאסה ויגיע נניח ל 90 קילו עם 20% שומן והוא כמובן ייראה הרבה יותר גדול. אבל לאחר חיטוב הוא יגיע ככל הנראה חזרה לאזור ה 75 קילו עם בערך 12% שומן הוא כמובן ייראה יותר טוב לעומת ההתחלה אבל זה לא יהפוך אותו לבראד פיט.

העלת נקודה מצויינת
הרבה מתאמנים עולים סתם במשקל ויורדים לכמעט אותה נקודה

• פותח/ת השרשור
עולם סתם במשקל, זאת אומרת עולים יותר מדי משקל שלא מגובה בעליה במשקלי עבודה.

בנוסף רוב המתאמנים מחפשים אסטטיקה ועליה אגרסיבית במשקל כמו שלא מעט מתאמני כוח מבצעים לא עונה למטרה שלהם.

בנוסף רוב המתאמנים מחפשים אסטטיקה ועליה אגרסיבית במשקל כמו שלא מעט מתאמני כוח מבצעים לא עונה למטרה שלהם.

אוקיי, על איזה עודף קלורי היית ממליץ במאסה?
למטרות של בודיבילדינג והאם זה צריך לכלול את כמות הקלוריות שאני שורף באימון (התפריט) וכמה שורפים באימון ממוצע?

• פותח/ת השרשור
באימון ממוצע שורפים מעט קלוריות 100-150
השאלה זה ההתאוששות מהאימון ומהנפח המצטבר

המדד הוא לנסות, ולפי ההתקדמות לשנות.
בנוסף מתאמן חדש ששוקל 60 ק"ג שונה ממתאמן ותיק ששוקל 80-90 ק"ג
המתאמן הוותיק צריך לדייק יותר כדי לא להשמין סתם
המתאמן החדש יכול להרשות לעצמו קצת יותר להתפרע בתנאי שהוא מגבה את זה בעליה עם משקלי עבודה

התחלה טובה תהיה לצרוך ניטראלי +500 קלוריות מתזונה נקיה ומדי פעם לאכול שטויות
ולפי ההתקדמות לתקן (אם משמינים לנקות את התפריט ולשקול להצמד אליו), אם לא מתקדמים להוסיף עוד 200-300 קלוריות ואפשרי גם לאכול טיפה יותר ג'אנק (לאפות, פיצה, המבורגרים...) כמובן לא בהגזמה

באימון ממוצע שורפים מעט קלוריות 100-150
השאלה זה ההתאוששות מהאימון ומהנפח המצטבר

המדד הוא לנסות, ולפי ההתקדמות לשנות.
בנוסף מתאמן חדש ששוקל 60 ק"ג שונה ממתאמן ותיק ששוקל 80-90 ק"ג
המתאמן הוותיק צריך לדייק יותר כדי לא להשמין סתם
המתאמן החדש יכול להרשות לעצמו קצת יותר להתפרע בתנאי שהוא מגבה את זה בעליה עם משקלי עבודה

אני שוקל 72 ובגובה 182 סמ, גמה היית ממליץ לי (אם זה קשור אני בעבר הייתי שמן ושקלתי 94 בשיא חחח)\
ולכן אני גם מפחד מלהשמין יותר מידי

אם ניקח לדוגמא התחלה של תוכנית SS, המשקלים ההתחלתיים הם בערך 80% ממשקלי העבודה לפני תחילת התוכנית ויוצא שיש שבועיים קלים יחסית בהם לא צריך כמעט קלוריות עודפות כדי להתקדם, מי שיעלה בשבועיים האלה 1.5-2 קילו העלה משקל "סרק".

מאמר מצוין, מניסיון שלי להרבה מתאמנים אין סבלנות, הם משתגעים עם האירובי ומגזימים בגרעון הקלורי כאילו הם 4 שבועות מתחרות, אני רואה אותם אחרי שבועיים חיוורים ועייפים, בלי חשק להתאמן, מפחדים מימי העמסה יותר מידי, לא מקפידים על כמויות חלבון מספקות, הגוף לא שמח לוותר על השומן אבל הוא בשמחה יפרק "שריר" מיותר אם נאפשר לו.

• פותח/ת השרשור
אני בעד לעשות מה שעובד לך ולא להתפתות לעשות דברים קיצוניים שעלולים לפגוע בך
אם אתה יודע לבצע דיאטה קוטוג'נית ואתה מנוסה סבבה
אם זה חיטוב ראשון שלך אז קח את הדברים לאט לאט ואל תגרר לגרעון גדול מדי ו/או דיאטה קוטוג'נית שאתה לא יודע איך תתפקד בלי פחמימה, תן לזמן לעשות את שלו

אני בעד לעשות מה שעובד לך ולא להתפתות לעשות דברים קיצוניים שעלולים לפגוע בך
אם אתה יודע לבצע דיאטה קוטוג'נית ואתה מנוסה סבבה
אם זה חיטוב ראשון שלך אז קח את הדברים לאט לאט ואל תגרר לגרעון גדול מדי ו/או דיאטה קוטוג'נית שאתה לא יודע איך תתפקד בלי פחמימה, תן לזמן לעשות את שלו
זה לא דיאטה ראשונה אבל זה דיאטה שהיא כביכול ״גדולה ראשונה״ כי בפעמים הקודמות לא היה לי הרבה מסה לשמר ועכשיו המצב שונה. בפעמים הקודמת הרגשתי טוב בלי פחמימה הסיבה היחידה שאני לא עושה את זה במסה זה היוקר אבל בחיטוב אתה צורך פחות אוכל אז זה מסתנכרן.
תודה על התשובה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית