הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שינה...

נשמע כמו כדור קסם, אני מחכה שיגיע אליי ואני ינסה. יש לזה תופעות כמו קפאין שיש לחלק מהמשתמשים שאחרי תקופה של נטילה מסויימת הגוף מתרגל? ואלי באופן טבעי מפסיק להפריש את ההורמון או משהו בסגנון הזה??

בגדול, מלטונין ניתן לאנשים בעלי הפרעות שינה, הגוף לא מתרגל לחומר, ואין צורך ב״PCT". אין סיבה לקחת את זה על בסיס יומי כחלק מאורך החיים שלך.

קח דוגמא לשימוש נכון במלטונין:

חזרתי כרגע מחול ארצה, הפרשי השעות היו כ7 שעות. לקחתי מלטונין לפני שינה, וקמתי בבוקר חדש וללא ג׳ט לאג.

אתמול הייתי בקורס לקראת כניסה למקום עבודה, באתי למדריך שלי שהוא גם המנהל שלי, ובשיא הרצינות(והיום אני מבין שהייתי תמים-אסור להגיד ת'אמת כנראה) אחרי 5 שעות עבודה אמרתי לו אני גמור מעייפות אני לא מסוגל יותר. כפי שרשמתי פה כבר הגעתי למצבי עייפות שהייתי "מנקר" ו"מתפץ" באמצע שיעורים. היום קיבלתי ממנו בקשה לשיחת בירור איתו ועם המנהלת כשבסופו של דבר שיחררו אותי. ההורים לא אהבו לשמוע שהייתי עייף ושבגלל זה הלכתי(באישור כמובן) הביתה.

אתמול הייתי בקורס לקראת כניסה למקום עבודה, באתי למדריך שלי שהוא גם המנהל שלי, ובשיא הרצינות(והיום אני מבין שהייתי תמים-אסור להגיד ת'אמת כנראה) אחרי 5 שעות עבודה אמרתי לו אני גמור מעייפות אני לא מסוגל יותר. כפי שרשמתי פה כבר הגעתי למצבי עייפות שהייתי "מנקר" ו"מתפץ" באמצע שיעורים. היום קיבלתי ממנו בקשה לשיחת בירור איתו ועם המנהלת כשבסופו של דבר שיחררו אותי. ההורים לא אהבו לשמוע שהייתי עייף ושבגלל זה הלכתי(באישור כמובן) הביתה.

נשמע כמו ילד ביסודי שקיבל נקודה שחורה ביומן.

קח בקלות, אתה תיהיה בסדר.

יכול להיות שאתה שותה קפה (קפאין) סמוך לזמן השינה?

אני יכול להעיד על עצמי שאם אני שותה קפה קרוב לזמן השינה, קשה לי להירדם והשינה שלי הופכת להיות יותר קלה

יכול להיות שאתה שותה קפה (קפאין) סמוך לזמן השינה?

אני יכול להעיד על עצמי שאם אני שותה קפה קרוב לזמן השינה, קשה לי להירדם והשינה שלי הופכת להיות יותר קלה

ואני אצטט אותך ״אני יכול להעיד על עצמי שאם אני שותה קפה קרוב לזמן השינה, קשה לי להרדם והשינה שלי הופכת להיות יותר קלה״.

אע?!

זה לא בדיוק כדור קסם,אם ישנת חזק בצהריים ואתה סופר עירני,אם תיקח כדור סביר להניח שתרדם,אבל השינה תהיה חרא,סביר להניח שהאמצע השינה אתה תתעורר ותרגיש שהעיניים שלך ממש רוצות להיעצם אבל לא נעצמות.
מניסיון.

מסכים שמלטונין הוא לא כדור קסם. הוא בהחלט משפר את איכות השינה ומביא לשינה רציפה יותר, אבל הוא לא כדור מרדים!
כבר קרה לי מספר פעמים, שלקחתי מלטונין ומצאתי את עצמי ער עד שעות הבוקר מתהפך במיטה.

עם קטוטיפן לעומת זאת אני מרגיש כיאלו "דרסה אותי משאית". הראש שלי מסתחרר, העיניים נעצמות והיכולת להתרכז יורדת פלאים.

בסופו של דבר, אני מוצא את עצמי ער עד 3 לפנות בוקר צופה בטלוויזיה, ישן גג 5 שעות וקם עייף בבוקר לעבודה.
צריך לקבל את זה שאתה לא יכול להכתיב לגוף מתי ללכת לישון, ולהתנחם בעובדה שעם הגיל זה נהיה יותר קל לחיות עם ה"זומביות" הזאת.

קטוטיפן זה ה-פתרון בשבילך גבר, אני עם קטוטיפן יושן כמו סוס מ6 בערב עד 9 בבוקר יום למחרת וגם זה אחרי שהחברה שלי מגרדת אותי עם שפכטל מהמיטה, זה לא ממכר ולא עושה תופעות לוואי בדרך כלל

מלטונין משפיע על הקימה בבוקר? נגיד לוקח כדור/2 באזור 9 בערב,ב10 נרדם
ב6 תהיה לי בעיה להתעורר?

לוקח מלטונין כבר תקופה ארוכה, די מרוצה. שים לב המחירים בארץ פסיכים (צריך מרשם רופא) עלה לי בזמנו 70 ש"ח ל30 כדורים. קניתי מפיתוחגוף.קום עולה 6.6$ ל180 כדורים (תלוי במינון גם).

קח בחשבון שזה לא יפיל אותך, אבל במקרה שלי זה עושה את העבודה ואני פשוט נהיה עייף יחסית ונרדם די בסבבה. אני מאוד בעייתי בשינה בדר"כ. אבל עושה רושם שזה עוזר לשינה רציפה (למרות שדווקא היום קמתי אחרי 6 שעות בלי הסבר).

לי אישית לא הייתה בעיה של לקום בבוקר אחרי מלטונין.

לא מצאתי שום תופעת לוואי כלשהי, לא ממכר, אין עם זה שום בעיה.

יצא לי (ויוצא לי) להשתמש בכדורי שינה שעושים רושם חזקים מאוד, זה כיף ואני מת על זה אבל לא מומלץ לאורך זמן להשתמש בזה וזה באמת ממכר.

אגב נדב אני יודע שזה אולי מובן מאליו אבל שים לב שאתה לא לוקח קפאין / פרי וורקאאוט יחסית קרוב לשינה. (גם נגיד 4 שעות לפני).

לוקח מלטונין כבר תקופה ארוכה, די מרוצה. שים לב המחירים בארץ פסיכים (צריך מרשם רופא) עלה לי בזמנו 70 ש"ח ל30 כדורים. קניתי מפיתוחגוף.קום עולה 6.6$ ל180 כדורים (תלוי במינון גם).

קח בחשבון שזה לא יפיל אותך, אבל במקרה שלי זה עושה את העבודה ואני פשוט נהיה עייף יחסית ונרדם די בסבבה. אני מאוד בעייתי בשינה בדר"כ. אבל עושה רושם שזה עוזר לשינה רציפה (למרות שדווקא היום קמתי אחרי 6 שעות בלי הסבר).

לי אישית לא הייתה בעיה של לקום בבוקר אחרי מלטונין.

לא מצאתי שום תופעת לוואי כלשהי, לא ממכר, אין עם זה שום בעיה.

יצא לי (ויוצא לי) להשתמש בכדורי שינה שעושים רושם חזקים מאוד, זה כיף ואני מת על זה אבל לא מומלץ לאורך זמן להשתמש בזה וזה באמת ממכר.

אגב נדב אני יודע שזה אולי מובן מאליו אבל שים לב שאתה לא לוקח קפאין / פרי וורקאאוט יחסית קרוב לשינה. (גם נגיד 4 שעות לפני).
1. לא חייב מרשם רופא. אני קניתי מחנות בארץ ללא מרשם.
2. בארץ אכן המחירים גבוהים. עם זאת יש כמה מקומות יותר הגונים, ושם המחיר הוא 160-170 ש"ח ל-180 כמוסות של 5 גרם / 120-130 ש"ח ל-180 כמוסות של 3 גרם
3. רוב המלטונין בא בכמוסות של 3 גרם.

נשמע כמו כדור קסם, אני מחכה שיגיע אליי ואני ינסה. יש לזה תופעות כמו קפאין שיש לחלק מהמשתמשים שאחרי תקופה של נטילה מסויימת הגוף מתרגל? ואלי באופן טבעי מפסיק להפריש את ההורמון או משהו בסגנון הזה??
יש לי הפרעות שינה כבר תקופה ארוכה ולפני חצי שנה בערך התחלתי לקחת מנטונין וזה רחוק מכדור קסם
אחרי תקופה שאתה לוקח אתה ממש מתקשה להרדם בלי והמנון כל הזמן עולה עכשיו אני מנסה להוריד אותו כי זה
גורם לי לשינה עמוקה בטירוף כמו של דוב בשנת חורף ואני ישן עם זה מינימום 10 שעות 😭
אגב את שלי קניתי בחול במחיר ממש זול ל 240 כדורים אז אם אתה מכיר מישהו שנוסע לאהרב תבקש שיביא לך אספקה

יש לי הפרעות שינה כבר תקופה ארוכה ולפני חצי שנה בערך התחלתי לקחת מנטונין וזה רחוק מכדור קסם
אחרי תקופה שאתה לוקח אתה ממש מתקשה להרדם בלי והמנון כל הזמן עולה עכשיו אני מנסה להוריד אותו כי זה
גורם לי לשינה עמוקה בטירוף כמו של דוב בשנת חורף ואני ישן עם זה מינימום 10 שעות 😭
אגב את שלי קניתי בחול במחיר ממש זול ל 240 כדורים אז אם אתה מכיר מישהו שנוסע לאהרב תבקש שיביא לך אספקה
הזמנתי כבר, 200 כדורים ב4 דולר של אופטימום .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית