הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט מסה

Liverpool

משתמש פעיל
444
11
נק' מוניטין:
72
444
11
זה התפריט שלי אני שוקל67 גובה מטר 71 ה BMR 2000
וזה התפריט שלי ביום רגיל שאני לא עובד יוצא לי מאזן חיובי.
אבל ביום של עבודה אני אמור לאכול יותר ואני לא יודע איך להוסיף עוד קלוריות ממקורות טובים.

אורז לבן, לא מבושל 100גרמים
אטריות כל הסוגים, לא מבושלות100ג'
שיבולת שועל, לא מבושל 100ג
חזה עוף, צלוי בגריל, נאכל ללא עור100 ג'
טונה, משומר במים אריזה אישית
גבינה קוטג' 3%גביע
חלב 5%גרמים250
שמן זית כף
בוטנים ללא קליפה, קלויים, בשמן ללא מלח 35ג'
לחם מחיטה מלאה 100ג
ביצה קשה יחידה 3
סיכום
אנרגייה פחמימות חלבונים שומן
2440קלוריות 272 גרם150 73ג
לא חישבתי קצת ירקות ופרי

תוסיף עוד כמה כפיות שמן זית (לסלט\גבינה\אוכל) = עוד ~150 קלוריות, תאכל עוד ביצה-שניים = עוד ~200 קלוריות ויש לך +350..

• פותח/ת השרשור
תוסיף עוד כמה כפיות שמן זית (לסלט\גבינה\אוכל) = עוד ~150 קלוריות, תאכל עוד ביצה-שניים = עוד ~200 קלוריות ויש לך +350..
לא יצא לי הרבה מדי שומן?
350 קל' זה כלום ליום שאני עובד..
עבודה פיזית עמידה על הרגליים

תוכל להסביר לי את מה שכתבת פה בבקשה?
כן, כשאתה עושה לדוגמא 3 אימוני אירובי בשבוע, כל אימון אתה שורף 233.33 קלוריות נניח. אז סה"כ בשבוע שרפת 700 קלוריות מאירובי.
את הקלוריות האלו אתה מחלק ל7 ימים, זאת אומרת שאם אתה אמור לאכול 2000 קלוריות. אז מעכשיו אתה אוכל 2100 קלוריות כל יום.

עושים את זה מהסיבה הפשוטה שהגוף הוא לא מכונה פשוטה, אם אכלת היום יותר ושרפת יותר זה לא מיידי אומר שאתה נייטרלי. זה הרבה הרבה יותר מסובך מזה. ולכן עושים חישוב כזה שהוא ממוצע כל שהוא ונותנים לטבע לעשות את שלו.

כנ"ל אתה תעשה עם העבודה. נניח אתה יודע שבמשמרת (מה אתה עובד שאתה צריך להחשיב את זה?) אתה שורף 400 קלוריות ואתה עושה 4 משמרות בשבוע, אז אותו דבר 4*400 = 1600. את זה תחלק ל7 ימים. יוצא שאתה צריך להוסיף 228 קלוריות לכל יום. תעגל ל250 או 200 מה שבא לך, לא קריטי.

• פותח/ת השרשור
כן, כשאתה עושה לדוגמא 3 אימוני אירובי בשבוע, כל אימון אתה שורף 233.33 קלוריות נניח. אז סה"כ בשבוע שרפת 700 קלוריות מאירובי.
את הקלוריות האלו אתה מחלק ל7 ימים, זאת אומרת שאם אתה אמור לאכול 2000 קלוריות. אז מעכשיו אתה אוכל 2100 קלוריות כל יום.

עושים את זה מהסיבה הפשוטה שהגוף הוא לא מכונה פשוטה, אם אכלת היום יותר ושרפת יותר זה לא מיידי אומר שאתה נייטרלי. זה הרבה הרבה יותר מסובך מזה. ולכן עושים חישוב כזה שהוא ממוצע כל שהוא ונותנים לטבע לעשות את שלו.

כנ"ל אתה תעשה עם העבודה. נניח אתה יודע שבמשמרת (מה אתה עובד שאתה צריך להחשיב את זה?) אתה שורף 400 קלוריות ואתה עושה 4 משמרות בשבוע, אז אותו דבר 4*400 = 1600. את זה תחלק ל7 ימים. יוצא שאתה צריך להוסיף 228 קלוריות לכל יום. תעגל ל250 או 200 מה שבא לך, לא קריטי.
ואו תאמת שינית לי את הקו מחשבה שהיה לי בנושא הזה מעכשיו אעשה את החישוב כמו שאמרת.
ואם לוקחים עבודה קצת פיזית ובעמידה אתה באמת שורף 400קל יותר?
היתי יותר בכיוון של 800+

ואם לוקחים עבודה קצת פיזית ובעמידה אתה באמת שורף 400קל יותר?
ממש זרקתי מספר לאוויר..אין לי מושג כמה.

בעקרון עד כמה שאני יודע יש דרך לחשב את זה בתוך הRMR. בדרך כלל אנחנו מחשבים את הBMR ואז מכפילים ב1.2 (ואז מוסיפים אירובי כמו שהסברתי מקודם) אבל יש מקדמי מכפלה נוספים לפי סוגי העבודה. ולכן לדעתי עדיף לך לעשות ככה.

או שפשוט תנסה ותראה, אם אתה עולה מהר \ יורד מהר מדי כנראה שטעית. פחות עדיף את השיטה הזו.

איזה עבודה זו אם אפשר לשאול?

• פותח/ת השרשור
לא משהו קשה בטירוף
אבל 8 שעות עמידה נטו מפעיל מכונות ונאלץ להרים חלקי ריהוט ולפעמים הם שוקלים הרבה מאוד.

חשבתי לשלב גיינר ביתי.
משיבולת שועל חמאת בוטנים וחלב
אם נכנס בערכים אז נכנס..

תנסה ניסוי וטעיה. תוסיף כמה שאתה חושב (הערכה גסה - אך מושכלת) אם עלית מהר מדי תוריד בשבןע הבא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית