הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה איך הבטן?

אנדריי תודה, אז ככה. אתן קצת רקע- לפני שנה הייתי מועמדת להתחרות במיס פיטנס. התאמנתי ואכלתי המון. שקלתי בערך 50 ק"ג והייתי מחוטבת ושרירית מאוד. כחודש לפני התחות, הגוף שלי קרס מעומס יתר, ונאלצתי לעשות הפסקה מאימונים של 4 חודשים. כתוצאה מכך נכנסתי למצב די דיכאוני וכמעט הפסקתי לאכול. ירדתי המון במשקל ובמסת שריר ואיבדתי כמעט את כל מה שהשגתי מבחינה גופנית במהלך שנים רבות של אימונים. כך הגעתי למשקל הנוכחי הנמוך מאוד של 40 ק"ג (עכשיו). אני מכורה לספורט ומנסה לבנות את הגוף מחדש. גם בפעם הקודמת הצלחתי לבנות גוף מדהים יחד עם פעילות יומיומית, ואפילו פעילות הרבה יותר מוגברת מזו שעושה כרגע. הורדתי כרגע את הפעילות לשעתיים ביום וזה המקסימום שמסוגלת להורד מבחינה נפשית.בעבר הייתי מתאמנת אפילו 5 שעות ביום בתקופות מסוימות ועדיין הגוף ממש נבנה טוב, אבל זה באמת היה ממש מוגזם ולכן קרסתי. לכן מסתפקת בשעתיים ליום. יחסית אליי זה לא הרבה.
כמו שכבר אמרתי, אוכלת תפריט עשיר מאוד ולא מבינה איך יתכן שלא כ"כ עולה, כי במשקל נמוך כמו שלי גם שריפת הקלוריות מפעילות וגם הצריכה הקלורית היומית הדרושה לתחזוקה ממש נמוכה יחסית לאדם במשקל "נורמאלי". לפי כל הנוסחאות אני בעודף קלורי משמעותי אז איך יתכן שהמשקל תקוע? צפה בקובץ המצורף 16467 צפה בקובץ המצורף 16468 צפה בקובץ המצורף 16469 צפה בקובץ המצורף 16470 צפה בקובץ המצורף 16471 צפה בקובץ המצורף 16472 זה בערך חודשיים לפני התחרות (לפני שקרסתי) ועם בערך 3 שעות פעילות על בסיס יום יומי. כל יום אירובי וכח.
מיכל, את זקוקה לפסיכולוג יותר מכל דבר אחר כרגע.
כשאת אומרת שאת "מכורה ולא יכולה בלי" אירובי.... אין דבר כזה, או שתשלחי עם המצב הנוכחי שלל והתת-משקל.

• פותח/ת השרשור
דורון, מה דעתך על התמונות שהעלתי (לפני הקריסה הגופנית)

את בכוח רוצה להפצע?
אין לי מושג איך הגוף שלך שרד 5 שעות אימון,אין לך התאוששות,מצב קטבולי לאללה,יותר מדי מעןרבות בטח של גידים רצועות מפרקים וכל שאר החגיגות האפשריות.
אני לא מבין אם יש לך ניסיון של שנים אימונים,לא רכשת ידע? לא הבנת עם השנים שהגוף צריך התאוששות וגם אם תהיא מצידי על טרן GH ומה טוב לא תצליחי לספק התאוששות עם עצימות אימונים כזו.
את נראת טוב, באמת אבל יש לך בעייה מאוד בעייתית.
אימון משקולות שעה,אימון אירובי שעה. לא יותר מזה צריך ,כל עוד את לא בהכנה לתחרות.
אגב כנראה גנטית את לא אוגרת שומן כי התפריט שלך מפוצץ סוכר..
מאחל לך בהצלחה ותעשי שיעורי בית

• פותח/ת השרשור
זה מה שאני עושה עכשיו- אירובי 50 דקות ומשקולות שעה ורבע. סהכ שעתיים-שעתיים ורבע ליום. לא יותר מזה...

זה מה שאני עושה עכשיו- אירובי 50 דקות ומשקולות שעה ורבע. סהכ שעתיים-שעתיים ורבע ליום. לא יותר מזה...
נמנעתי מלהעיר על כך עד עכשיו, אבל זה עדיין הרבה יותר מדי, בעיקר אירובי.
אימון משקולת יכול להתבצע כל יום בתכניות מסוימות, כל עוד יש לכל שריר מספיק התאוששות.
אם תעשי FBW כל יום או AB שש פעמים בשבוע, את תגמרי את השרירים.

דורון, מה דעתך על התמונות שהעלתי (לפני הקריסה הגופנית)
@מיכל פבזנר
בתמונות הלפני שלך אכן הייתה לך מסת שריר גדולה יותר ונראית יותר בריאה. אבל עדיין, לטעמי האישי, רזה מדי.
כיום, מיכל, את רזה בצורה חולנית שכוללת בהרס של הגוף שלך.
את חייבת פסיכולוג.
את חייבת להבין שההתמכרות שלך איננה בריאה ועליך להפסיק אותה בצורה משמעותית, אם ברצונך להבריא (גם נפשית!)

@מרטין

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נמנעתי מלהעיר על כך עד עכשיו, אבל זה עדיין הרבה יותר מדי, בעיקר אירובי.
אימון משקולת יכול להתבצע כל יום בתכניות מסוימות, כל עוד יש לכל שריר מספיק התאוששות.
אם תעשי FBW כל יום או AB שש פעמים בשבוע, את תגמרי את השרירים.

ראשון- גב
שני-רגליים
שלישי- חזה ויד קדמית
רביעי-כתפיים ויד אחורית
חמישי-רגליים וגב
שישי-חזה ויד קדמית
שבת-כתפיים ויד אחורית.

כל קבוצת שרירים מקבלת גירוי פעמיים בשבוע כשבין אימון לאימון על אותו שריר יש לפחות 72 שעות הפסקה

ראשון- גב
שני-רגליים
שלישי- חזה ויד קדמית
רביעי-כתפיים ויד אחורית
חמישי-רגליים וגב
שישי-חזה ויד קדמית
שבת-כתפיים ויד אחורית.

כל קבוצת שרירים מקבלת גירוי פעמיים בשבוע כשבין אימון לאימון על אותו שריר יש לפחות 72 שעות הפסקה
זה בסדר, אבל עדיין הנפח כאן גבוה מאוד. אם הגוף עומד בזה ויש תוצאות, אין בעיה עם נפח גבוה.
אבל במקרה שלך יש גם כמות גבוהה מאוד של אירובי, וכנראה שהגוף שלך לא עומד בזה, אם קרסת כבר פעם אחת.
אני צופה, לצערי, בעתיד בעיות דומות אם לא תפחיתי את הטירוף הזה.

יש מעט מאוד להגיד אחרי קריאה של השרשור הזה אבל ברור לחלוטין שיש כאן בעיה אמיתית ואת לא רואה אותה.
את חייבת עזרה חיצונית, מאיש מקצוע ,ואני לא בטוחה שפסיכולוג הוא האיש המתאים כאן.

האם חשבת על ייעוץ אישי בפורום? אולי יהיה לך קל יותר לקבל עזרה מסמכות מקצועית דווקא בתחום של פיתוח הגוף וזה יסייע לך לחזור לאיזון.

יש מעט מאוד להגיד אחרי קריאה של השרשור הזה אבל ברור לחלוטין שיש כאן בעיה אמיתית ואת לא רואה אותה.
את חייבת עזרה חיצונית, מאיש מקצוע ,ואני לא בטוחה שפסיכולוג הוא האיש המתאים כאן.

האם חשבת על ייעוץ אישי בפורום? אולי יהיה לך קל יותר לקבל עזרה מסמכות מקצועית דווקא בתחום של פיתוח הגוף וזה יסייע לך לחזור לאיזון.
אני דווקא פחות מסכים איתך.
@מיכל פבזנר אכן זקוקה לאיש מקצוע, אבל זה פסיכולוג, בראש ובראשונה.
לא יתכן שבשירשור כזה, שבו הרוב המוחלט של התגובות טוען, בקונצנזוס, "את רזה מדי" (במילים כאלו או אחרות) והיא תמשיך ותשאל "אבל מה דעתך על איך שנראיתי לפני/אחר..."

בנוסף, טענה של "אני מכורה לאירובי ולא יכולה בלי זה" (ועל כן מבטלת, בעצם, את ההצעות להוריד את המינון) טעונה בדיקה ושינוי מחשבתי על-ידי איש מקצוע כנ"ל.

• פותח/ת השרשור
זה בסדר, אבל עדיין הנפח כאן גבוה מאוד. אם הגוף עומד בזה ויש תוצאות, אין בעיה עם נפח גבוה.
אבל במקרה שלך יש גם כמות גבוהה מאוד של אירובי, וכנראה שהגוף שלך לא עומד בזה, אם קרסת כבר פעם אחת.
אני צופה, לצערי, בעתיד בעיות דומות אם לא תפחיתי את הטירוף הזה.

אגיד שוב, למרות שכבר אמרתי כמה פעמים, קרסתי בעבר בזמן שהתאמנתי 5 שעות ביום, לא שעתיים. כרגע המשקל שלי לא יורד (למרות הפעילות המרובה ואני מניחה שהרבה בזכות התזונה העשירה), אני פשוט מתקשה להעלות את המשקל, זה לא שאני בהדרדרות...
אני דווקא פחות מסכים איתך.
@מיכל פבזנר אכן זקוקה לאיש מקצוע, אבל זה פסיכולוג, בראש ובראשונה.
לא יתכן שבשירשור כזה, שבו הרוב המוחלט של התגובות טוען, בקונצנזוס, "את רזה מדי" (במילים כאלו או אחרות) והיא תמשיך ותשאל "אבל מה דעתך על איך שנראיתי לפני/אחר..."

בנוסף, טענה של "אני מכורה לאירובי ולא יכולה בלי זה" (ועל כן מבטלת, בעצם, את ההצעות להוריד את המינון) טעונה בדיקה ושינוי מחשבתי על-ידי איש מקצוע כנ"ל.

אני לא סותרת את דבריכם שאני רזה מידי, להיפך. אם לא הייתי חושבת בעצמי שאני רזה מידי לא היתה לי שוב נכונות לעלות במשקל. גם אי חושבת שאני רזה מידי, אבל יחד עם זאת קשה לי להפחית בפעילות ולכן אוכלת כ"כ הרבה ומוכנה אפילו לאכול יותר כדי שהמשקל יעלה מבלי שאצטרך להפחית בפעילות.

את עדיין עובדת קשה מאוד ולדעתי קשה מדי. את לא אצנית, כמות גבוהה מאוד של אירובי היא לא הכרח עבורך.
אני לא היחיד שכתב על העומס הגופני שבו את מעמידה את הגוף שלך. "אם שניים אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון". במקרה שלך הייתי מציע לך לבדוק עם בעל מקצוע את הנושא. אולי בייעוץ אישי כאן באתר או עם מומחה אחר בתחום, אולי עם פסיכולוג כדי להבין את התלות שלך בפעילות גופנית.

אם את רוצה עצה מהירה וחסרת תוכן לבעיה היחידה שאת רואה, תוסיפי עוד קלוריות כדי להעלות מסה (למי אכפת ממשקל בכלל?), אבל כן היה לי חשוב לכתוב את מה שכתבתי, בנושאים שנראה שקצת יותר קשה לך לבקש או לקבל בהם עזרה.

אגיד שוב, למרות שכבר אמרתי כמה פעמים, קרסתי בעבר בזמן שהתאמנתי 5 שעות ביום, לא שעתיים. כרגע המשקל שלי לא יורד (למרות הפעילות המרובה ואני מניחה שהרבה בזכות התזונה העשירה), אני פשוט מתקשה להעלות את המשקל, זה לא שאני בהדרדרות...

אני לא סותרת את דבריכם שאני רזה מידי, להיפך. אם לא הייתי חושבת בעצמי שאני רזה מידי לא היתה לי שוב נכונות לעלות במשקל. גם אי חושבת שאני רזה מידי, אבל יחד עם זאת קשה לי להפחית בפעילות ולכן אוכלת כ"כ הרבה ומוכנה אפילו לאכול יותר כדי שהמשקל יעלה מבלי שאצטרך להפחית בפעילות.
מיכל, ברור לנו שקשה לך להפחית באירובי. זו הבעיה של התמכרות, של נרקומנים ולכן עושים להם "התערבות" או שהם מביאים עצמם לטיפול.

הבעיה היא שירותי, כפי שאת עושה, לא רק שלא תורם, אלא מונע את העלאת המסה שלך ולא משנה כמה קלוריות תוסיפי.
מה גם שהתפריט שלך פשוט מזעזע ונראה כמו רשימת מכולת. לא נורמלי ואי אפשר להיות כך - על-ידי מדידת כמויות ומשקלים כ"כ סיזיפית. מי בנה לך את התפריט הזה?
גם תכנית האימונים שלך נראית כמו רשימת מכולת, כך שכל שריר לא מקבל מספיק גירוי במשך השבוע.

• פותח/ת השרשור
לא פרטתי את תכנית האימון שלי באף מקום כך שמאיפה אתה יודע מהי???????

מיכל, ברור לנו שקשה לך להפחית באירובי. זו הבעיה של התמכרות, של נרקומנים ולכן עושים להם "התערבות" או שהם מביאים עצמם לטיפול.

הבעיה היא שירותי, כפי שאת עושה, לא רק שלא תורם, אלא מונע את העלאת המסה שלך ולא משנה כמה קלוריות תוסיפי.
מה גם שהתפריט שלך פשוט מזעזע ונראה כמו רשימת מכולת. לא נורמלי ואי אפשר להיות כך - על-ידי מדידת כמויות ומשקלים כ"כ סיזיפית. מי בנה לך את התפריט הזה?
גם תכנית האימונים שלך נראית כמו רשימת מכולת, כך שכל שריר לא מקבל מספיק גירוי במשך השבוע.

דיי דורון תפסיק לדבר שטויות. אם אתה בלב שלם מאמין למה שכתבת לה בשורה שסימנתי אז אנא ממך תראה לנו איך תפריט של מישהו שמתאמן ומכניס את הכמות קלוריות של מיכל נראה.(אתה לא צריך להעתיק חלופות).

דיי דורון תפסיק לדבר שטויות. אם אתה בלב שלם מאמין למה שכתבת לה בשורה שסימנתי אז אנא ממך תראה לנו איך תפריט של מישהו שמתאמן ומכניס את הכמות קלוריות של מיכל נראה.(אתה לא צריך להעתיק חלופות).
אני מסכים.
@Doron Milner מדידת כמויות ומשקלים כזו סיזיפית כמו שאתה מגדיר, היא השקעה. בדרך שלה, מיכל לא יורדת ממפתחי גוף מקצוענים ברמת ההשקעה והדיוק שלה, שזו כבר תכונה שראוי ויש להעריך. הרצון להתקדם בוער אצלה כמו אש חייה, זה בטוח. היא מבינה עניין ברמה גבוהה וכמעט כל ההמלצות שהיו לי לשיפור התפריט (ואני אחד שיורד לפרטי פרטים בתזונה) התבטלו בהסבר שהיא שקלה את העניין או החליטה לפעול אחרת מסיבה נכונה.
אתה יכול שלא להסכים עם ירידה כזו לפרטים, אבל בפיתוח גוף, זה חשוב. זה כמו שאומר לליפטר שתכנית האימונים שלו נראית כמו חוברת התקנה של ווינדוס, עם כל חישובי ה-RM והמשקלים. הוא מצדו יגיד לי שאני מדבר שטויות ורק ככה אפשר להתקדם בתחום שלו.

• פותח/ת השרשור
דורון, דבר ראשון אני מאוד סקרנית לשמוע מה התפריט שלך... פשוט ממש מיהרת לפסול את שלי על הסף משום מה.
אל תשכח שאני צורכת 2600 קלוריות ליום, שזה הרבה לכל הדיעות. בשביל להגיע לערך קלורי כזה חייבים לבנות משהו מדוקדק אחרת הייתי עלולה, לדוגמא, להפריז בכמות החלבון מבלי לשים לב בכלל ( גם ככה יוצא לי 3-3.5 גרם חלבון לקג גוף).
בנוסף, ההקפדה שלי אכן ראויה לשבח לטעמי- לא עשיתי ארוחת צ׳יט כבר כמה שנים. אפילו לא אחת. כח הרצון שלי בשמיים כמו שכתבו חלק מהמגיבים, ושוב מאוד אשמח לשמוע מה אתה אוכל ואיך אתה מתאמן...

דורון, דבר ראשון אני מאוד סקרנית לשמוע מה התפריט שלך... פשוט ממש מיהרת לפסול את שלי על הסף משום מה.
אל תשכח שאני צורכת 2600 קלוריות ליום, שזה הרבה לכל הדיעות. בשביל להגיע לערך קלורי כזה חייבים לבנות משהו מדוקדק אחרת הייתי עלולה, לדוגמא, להפריז בכמות החלבון מבלי לשים לב בכלל ( גם ככה יוצא לי 3-3.5 גרם חלבון לקג גוף).
בנוסף, ההקפדה שלי אכן ראויה לשבח לטעמי- לא עשיתי ארוחת צ׳יט כבר כמה שנים. אפילו לא אחת. כח הרצון שלי בשמיים כמו שכתבו חלק מהמגיבים, ושוב מאוד אשמח לשמוע מה אתה אוכל ואיך אתה מתאמן...

ההקפדה שלך אכן ראויה לציון לשבח. לא טענתי אחרת, אלא רק טענתי שזה טירוף.

אני בדיאטת פליאו. הוה אומר, שאני מתבסס על מזון מן החי ומשלים עם מזון צמחי. אוכל רק מזון טבעי ולא מעובד.
לא סופר קלוריות, לא שוקל כמה גרגירי אורז בישלתי או כמה פתיתי קורנפלור יש לי בצלחת או כמה גבישי מלח מותר/אסור לי לשים בסלט.
אוכל המון בשר (לעניינו בשר=שריר של כל דבר שהיו לו אמא ואבא) ושומן רווי מן החי בעיקר (שומן בשר, חמאה, שמנות למיניהם, גהי); שמנים צמחיים בכבישה קרה בלבד (זית, אבוקדו, אגוזים, קוקוס). מזון צמחי שכולל ירקות, שורשים ופירות.
לא נוגע בדגנים למיניהן (כולל קמחים) וקטניות, אוכל מעט, מונבטים.

האימונים שלי כוללים בעיקר כוח (3 פעמים בשבוע), בתכנית טקסט כרגע ואירובי שלי הוא - מדי פעם - קרוספיט.
זה הכל.
ללא מילים!
והיא עוד חושבת שזה דבר טוב....
@מיכל פבזנר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית