הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גרעון קלורי + כמה שאלות

• פותח/ת השרשור aristo
  • פורסם בתאריך

aristo

משתמש מתחיל
78
21
נק' מוניטין:
39
78
21
שלום לכולם,

בן 25
גובה 166
משקל 73

קודם כל רציתי לשאול שאלה שאני לא בטוח שיכולים לענות עליה פה אבל ננסה בכל זאת.
אני לא שמן ואף פעם לא הייתי אבל יש לי פטמות קצת בולטות, זה לא ממש חזה נשי כמו שיש לחבר'ה שסובלים מהשמנת יתר אלא סוג של הצטברות שומן מסביב לפטמות אני מניח (לא בטוח). אבל זה ממש מפריע לי.
לפני כ5 ימים התחלתי בתוכנית חיטוב במטרה לנסות לפתור את הבעיה וכדי להוריד אחוז שומן באופן כללי. להערכתי אני עומד כרגע על כ15% שומן.
למישהו יש פה ניסיון בנוגע לבעיה שלי? אתם חושבים שזה יעזור?
עכשיו לגבי תוכנית חיטוב. בגדול אני אמור להגיע ל58 גרם שומן אבל עד עכשיו אני כמעט לא מגיע לכמות הזאת, לרוב מגיע לכ25 גרם שומן ביום בימי שישי כן יכול להגיע לכמות הרוציה אבל זה רק בימי שישי. אני חושב שזה נובע מהפחד שאני בטעות אעבור את הכמות הרצויה. אתם חושבים שזה קריטי שאני מגיע רק ל25-30 גרם ביום?
כנ"ל גם לגבי הפחמימות, אמור להגיע לכ180 גרם ביום ולרוב לא עובר את ה120, חושבים שזה לא טוב? או שזה בסדר ולהמשיך ככה?
אני כרגע מסיים את השבוע הראשון.
עוד שאלה, אני לא אוהב לעשות אירובי (כמו רבים אחרים), אפשרי לעשות תוכנית חיטוב טובה בלי לעשות אירובי? אין לי בעיה לקצת בתזונה כמה שצריך. אני עושה אימון משקולות 4 פעמים בשבוע.
וכמה זמן מומלץ לעשות תוכנית חיטוב? האם צריכה להגיות הדרגתיות מסויימת? או שלהמשיך כמו שהתחלתי?

תודה מראש לעוזרים 😃 מישהו?

יש לך מלא שאלות וזה טוב 😃
אבל אני יענה על חלק מהן כי אני לא בטוח יודע את כולם.
אז ככה, מבחינת חיטוב ואירובי. אפשר לא לעשות אירובי. כל עוד אתה בגירעון קלורי.
מבחינת שומן, אתה חייב להגיע למינון הרצוי. שומן זה דבר שהגוף חייב, אם לא תגיע לערכים הללו, אתה תפגע בגוף שלך.
מבחינת הפחמימות, לא קריטי. בעיקרון פחמימות הן לצורך אנרגיה. לא יותר.
עדיף לעשות תוכנית הדרגתית. חבל להרעיב את עצמך אם אתה יורד יפה על גירעון של 300 לדוגמה..
חשוב מאד שאם אתה צורך 120 גרם פחמימות ביום, פעם בשבועיים תעשה עמסה של פחמימות. תסתכל האתר kilogram.co.il יש את כל המאמרים על כך.
מבחינת הפטמות, ואללה אתה הראשון שאני שיש לו בעיה כזאת. מאמין שזה המבנה גוף שלך..לא יותר מזה
מקווה שעזרתי לך 😃

Back
למעלה תחתית