הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נעל מנימליסטית בריא או לא

מעיין סגרון

משתמש מתחיל
3
1
נק' מוניטין:
1
3
1
היי אני חדשה פה קודם כל בשעה טובה לי .😃.אני קניתי נעלים מנימליסטיות של ברוקס מדגם פיור קונקט2 .אני רצה המון על כביש ומשתתפת בתחרויות ואמרו לי ששווה לי לעבור לשיטה זו בהדרגה .השאלה שלי אם כדי לי להתחיל לרוץ ללא עקב מוגבהת .או תמיכה .כשרצתי איתם גיליתי שאני מוציאה הרבה פחות אנרגיה ושלהפתעתי החלק הקדמי של הרגל דורך ראשון ולא הקרסול כמו שהייתי רגילה .וגם אם זאת נעל המתאימה לפעילות ספורט נוספת כגון אירובי ומדרגה עיצוב וכולי

ישנן דעות רבות בנושא ואיני חושב שיש מחקרים חד משמעיים גם לגבי היעילות/יתרונות בנעלי ריצה לסוגיהם השונים כמכלול (אלא אם יש בעיה ממוקדת בכף הרגל - פה לא התעניינתי).
בגדול זה סוג של טרנד. אם נוח לך ואין כאבים, אני לא חושב שיש בעיה עם הנעליים שציינת. האם הן טובות יותר או פחות מנעלי ריצה ״רגילות״? בספק רב.

הדעות בנושא מגוונות. הדיעה שלי שאם אין לך כאבים לא משנים כלום. באופן אישי אני פחות מתחבר לטרנד המינימליסטי

אני לא יודע אם זה מאפיין את כל הנעליים המינימליסטיות, או שאני סובל מחוסר מזל. הנעליים האלה מתפרקות הרבה יותר מנעליים סטנדרטיות. בזוג הראשון זאת הייתה הסוליה, ובשני הבד מעל האצבעות נקרע.

מי שכותב שהוא פחות מתחבר.. האם ניסה?
א. כן ב. אפשר ללמוד גם מנסיונם של אחרים, עבורי התהליך להסתגלות לריצה 'מינימליסטית' כרוך בויתור על יותר מדי זמן אימונים לצורך הסתגלות בנוסף לא ראיתי יותר מדי מקרים מוצלחים של הסתגלות לשינוי.

@Rasmalo אני מניח שהבלאי המוגבר נובע משימוש בחומרים קלים יותר שהם פחות עמידים

@Rasmalo אני מניח שהבלאי המוגבר נובע משימוש בחומרים קלים יותר שהם פחות עמידים

זה ללא ספק המצב בזוג השני. הזוג הראשון היה מהדגמים המינימליסטיים הראשונים, אז התכנון היה גרוע. שלחתי את הפידבק שלי לחברה (ניו באלאנס), והם אמרו שאני לא היחיד שהעלה את הנושא.

משה,טרנד זה משהו חולף,סביר להניח שכל מי שרץ בג'ונגל לא רץ עם סניקרס,הרבה זמן רצו ככה.
אני רצתי בהתחלה עם MERREL SONIC GLOVE שמצאתי במגה ספורט ב300.
הרגל שלי נורא רחבה,וזה התחיל להציק לי,לאט לאט עברתי לרוץ יחף לגמרי,היום אני יכול לעשות כמה ק''ג על אספלט יחף.
גורר המון מבטים,אבל יותר נוח לי.

@biker הג'ונגלים לא באמת רלוונטי. אני רץ קרוב ל 8 שנים בצורה תחרותית, כל פעם צצה אסכולה חדשה שמבטיחה ריצה טובה יותר, מהירה יותר וללא פציעות ואחרי X זמן עוברים לדבר הבא.
אני כמעט ולא מכיר רצים שרצים הרבה ומהר עם נעליים מינימליסטיות ובטח לא יחפים, אני כן מכיר כאלו שרצים להנאתם ואפילו די הרבה יחפים.

אני מאוד מאמין בכך שכדאי להיות 'מינימליסט' אבל זה דורש התייחסות מקיפה יותר מעבר לריצה. לבת שלי בת ה 2, אני כן קונה נעליים כאלה ודואג שהיא תלך יחפה עד כמה שאפשר. אבל לאנשים מבוגרים זה שינוי בעייתי

פוסט מעניין
http://zayedet.com/2013/05/17/נעליים-מינימליות-לאן-ומה-עם-הילדים/

אני סה''כ בן 21,תמיד הלכתי יחף בבית,הייתי חצי רגיל לזה.
לא הרגשתי בעיות מיוחדות כשעברתי לריצה יחפה,הרגשתי שזה זורם הרבה יותר טוב,שאני רץ מהר יותר.
הבעיה היחידה הייתה הסתגלות עור כף הרגל,תוך שבוע כבר לא הייתה בעיה.

• פותח/ת השרשור
חייבת לציין שבנעל רגילה שהעקב הקרסול מוגבה.הדריכה הראשונה שלי היא עם הקרסול בנעל מנימליסטית אם אני רוצה או לא .הנחיתה הראשונה היא עם הקדימה של כף הרגל .רק שניסיתי על מסילה בבית ועדיין לא יצאתי איתם לבחוץ . הריצה היתה קלילה יותר ודורשת פחות אנרגיה .עשיתי 15 קילומטר מבלי להרגיש בהם אך כשירדתי מההליכון הרגיש לי קצת כאבים בקרסול האם זה טבעי שזה קורה מאחר והרגל צריכה להתרגל .? בכל זה מעולם לא רצתי עם הקדימה של כף הרגל מבלי שימוש בקרסול

עדיף לא להתחיל עם מרחקים ארוכים כל כך, שמעת על כמה חבר'ה שקיבלו דלקות בגיד אכילס בגלל שהם נכנסו לזה לא בהדרגה...תני לרגיל שלך להתרגל לרוץ ככה

אני רץ גג 5 ק''מ,וזה במקרים ממש מיוחדים.
בד''כ 3 ק''מ הכי מהר שאני יכול,שונא לרוץ רחוק,ולא חושב שגוף האדם מיועד לדברים כאלו.

אני רץ גג 5 ק''מ,וזה במקרים ממש מיוחדים.
בד''כ 3 ק''מ הכי מהר שאני יכול,שונא לרוץ רחוק,ולא חושב שגוף האדם מיועד לדברים כאלו.
זה כל כך לא מדויק שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל:-)

חייבת לציין שבנעל רגילה שהעקב הקרסול מוגבה.הדריכה הראשונה שלי היא עם הקרסול בנעל מנימליסטית אם אני רוצה או לא .הנחיתה הראשונה היא עם הקדימה של כף הרגל .רק שניסיתי על מסילה בבית ועדיין לא יצאתי איתם לבחוץ . הריצה היתה קלילה יותר ודורשת פחות אנרגיה .עשיתי 15 קילומטר מבלי להרגיש בהם אך כשירדתי מההליכון הרגיש לי קצת כאבים בקרסול האם זה טבעי שזה קורה מאחר והרגל צריכה להתרגל .? בכל זה מעולם לא רצתי עם הקדימה של כף הרגל מבלי שימוש בקרסול
בנעליים כאלה העומס עובר לתאומים ולאכילס ולכן הכאבים מאוד מובנים.
ככלל תמיד מנסים משהו חדש בריצה קלה של 20-30 דקות לכל היותר

Back
למעלה תחתית