הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון עבודה איזומטרית על שרירי הבטן

• פותח/ת השרשור OrshGym
  • פורסם בתאריך

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
שלום אנשים!
קראתי לפני כמה זמן את המאמר באתר "כוחם של שרירי בטן" ונשארה לי שאלה אחת אם תוכלו להבהיר לי אותה.
נכון שהעבודה בסקוואט דדליפט וכו עובדת על שרירי הבטן, אבל אפשרי להוסיף בסוף אימון(שלא מבצעים את אחד מהתרגילים המורכבים הכבדים) עוד כמה דקות של עבודה סטטית על הבטן?זה יועיל/יזיק/לא ישפיע?
ועוד שאלה על הדרך...במסה לא הייתי משתמש בחגורה ועכשיו בחיטוב אני מרגיש שאני חייב להשתמש בה, זה אומר שאני חייב להוסיף עבןדה סטטית בסוף אימון? אי השרירי בטן לא מקבלים את אותו הגירוי כמו שהם קיבלו במסה
..

תודה רבה מראש ושבת שלום!

קראתי גם אני את המאמר הזה, ולפי דעתי הדבר הכי הגיוני לבצע הוא פלאנקים בתוספת משקל.
תחשוב על זה- הבטן עוזרת לייצב את הפלאנק ומופעל עליה עומס סטטי, והוספת משקל עם פלטה או דאמבל עליך תגרום לעומס ייצוב גבוה יותר
זה מה שאני עשיתי אחרי שהחלטתי להפסיק עם כפיפות הבטן עם המשקל כי זה גרם לי לתחושת אי נוחות כזו בגב התחתון.
אני עושה פלאנק אחד משקל גוף, פלאנק אחד עם משקל, וסא אחד של כפיפות עם משקל.

קראתי גם אני את המאמר הזה, ולפי דעתי הדבר הכי הגיוני לבצע הוא פלאנקים בתוספת משקל.
תחשוב על זה- הבטן עוזרת לייצב את הפלאנק ומופעל עליה עומס סטטי, והוספת משקל עם פלטה או דאמבל עליך תגרום לעומס ייצוב גבוה יותר
זה מה שאני עשיתי אחרי שהחלטתי להפסיק עם כפיפות הבטן עם המשקל כי זה גרם לי לתחושת אי נוחות כזו בגב התחתון.
אני עושה פלאנק אחד משקל גוף, פלאנק אחד עם משקל, וסא אחד של כפיפות עם משקל.
הבעיה בפלאנק היא שאת מתאמנת בלהחזיק כמה שיותר זמן, כשבעצם צריך להתחזק בפעולה האיזומטרית לטווח הקצר (אף תרגיל לא לוקח יותר מ 2 שניות לחזרה) ולכן צריך לתת כמה שיותר עומס לטווח הקצר (עד 30 שניות או פחות). לכן אם עושים פלאנק, עדיף שיהיה על יד אחת, או שמשהוא בה ומנסה להוציא אותך משיווי משקל

הבעיה בפלאנק היא שאת מתאמנת בלהחזיק כמה שיותר זמן, כשבעצם צריך להתחזק בפעולה האיזומטרית לטווח הקצר (אף תרגיל לא לוקח יותר מ 2 שניות לחזרה) ולכן צריך לתת כמה שיותר עומס לטווח הקצר (עד 30 שניות או פחות). לכן אם עושים פלאנק, עדיף שיהיה על יד אחת, או שמשהוא בה ומנסה להוציא אותך משיווי משקל
אה הבנתי, אז בעצם לעבוד ככה שהעומס שיווצר יאפשר לעשות את הפלאנק עד 30 שניות בערך? ובהתאם להתחזקות להגביר את העומס?

אה הבנתי, אז בעצם לעבוד ככה שהעומס שיווצר יאפשר לעשות את הפלאנק עד 30 שניות בערך? ובהתאם להתחזקות להגביר את העומס?
כן, להחזיק מעמד ל10 דקות בפלאנק לא ייתן לך יותר מדי תועלת.

במסה לא הייתי משתמש בחגורה ועכשיו בחיטוב אני מרגיש שאני חייב להשתמש בה, זה אומר שאני חייב להוסיף עבןדה סטטית בסוף אימון? אי השרירי בטן לא מקבלים את אותו הגירוי כמו שהם קיבלו במסה
חגורה מסייעת לך להשתמש בשרירי הליבה יותר חזק, מכיוון שיש להם התנגדות.

דעתי היא, שעד רמה גבוהה, אין מה לעבוד על הבטן בנפרד, תרגילי הבסיס מספיקים.
בנוסף, קח בחשבון שעבודה של הרבה חזרות של כפיפות למשך תקופה ארוכה יכולה לפגוע בגב.

בנוסף, קח בחשבון שעבודה של הרבה חזרות של כפיפות למשך תקופה ארוכה יכולה לפגוע בגב.
אני דווקא חושב שכדאי לעבוד על שרירי הליבה עוד בתחילת דרכך. למה? כי אחר כך המשקלים יהפכו לכבדים מדי ולא יהיה לך זין להתעסק עם בטן אחרי הסטים הכבדים.

• פותח/ת השרשור

אם חגורה מסייעת לך להשתמש יותר חזק בשרירי הליבה זה אומר שהם עובדים יותר ויתפתחו יותר?[סליחה על החפירה אני פשוט רוצה להיות בטוח שאני מבין]
ואם אני כבר עושה את התרגילים המורכבים אז למה שיהיה איכפת לי לשים חגורה כבר ולעבוד על השרירי בטן יותר טוב על הדרך?
תודה 😃

אם חגורה מסייעת לך להשתמש יותר חזק בשרירי הליבה זה אומר שהם עובדים יותר ויתפתחו יותר?[סליחה על החפירה אני פשוט רוצה להיות בטוח שאני מבין]
ואם אני כבר עושה את התרגילים המורכבים אז למה שיהיה איכפת לי לשים חגורה כבר ולעבוד על השרירי בטן יותר טוב על הדרך?
תודה 😃
כן,
ואין סיבה לא להשתמש בחגורה, למעט בהתחלה - על מנת ללמוד להיות מכווץ וללמוד טכניקה בלי החגורה.

אני דווקא חושב שכדאי לעבוד על שרירי הליבה עוד בתחילת דרכך. למה? כי אחר כך המשקלים יהפכו לכבדים מדי ולא יהיה לך זין להתעסק עם בטן אחרי הסטים הכבדים.
אין קשר, כשהסקוואט שלך 200 מה שנתן לך בטן חזקה הם תרגילי הבסיס, לא הבידודים. וכן - ככל שיותר חזקים, יותר קשה להתחזק וזה דורש יותר השקעה. אם יש לך את מה שצריך בשביל לקחת את הסקוואט מ200 ל250, יש לך גם מה שצריך בשביל לבודד בטן - פשוט רוב הסיכויים שתמצא את זה כמיותר. וזה בסדר גמור.

• פותח/ת השרשור
כן,
ואין סיבה לא להשתמש בחגורה, למעט בהתחלה - על מנת ללמוד להיות מכווץ וללמוד טכניקה בלי החגורה.
.
בדיוק נזכרתי שראיתי מתאמן ביוטיוב בשם כריס ג'ונס והוא מתלונן על השרירי בטן שלו שהם בולטים כמו קרס עם ריבועים עליה, כדי לסדר את זה הוא שם חגורה בכל תרגיל מורכב ובכלל בכל תרגיל שמערב אפילו טיפה את השרירי ליבה, לטענתו הבטן שלו קטנה כתוצאה מזה.....אז אני מבולבל...כי לפי כריס הבטן תעבוד פחות ותרד (לו).
😳

בדיוק נזכרתי שראיתי מתאמן ביוטיוב בשם כריס ג'ונס והוא מתלונן על השרירי בטן שלו שהם בולטים כמו קרס עם ריבועים עליה, כדי לסדר את זה הוא שם חגורה בכל תרגיל מורכב ובכלל בכל תרגיל שמערב אפילו טיפה את השרירי ליבה, לטענתו הבטן שלו קטנה כתוצאה מזה.....אז אני מבולבל...כי לפי כריס הבטן תעבוד פחות ותרד (לו).
😳
יש טענות שכפיפות בטן אכן תורמות למסה בטנית, אולם המסה נמצאת מתחת לשומן הבטני, ולכן התוצאה הינה בטן גדולה יותר ולא קוביות בולטות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית