ייעוץ להכניס את הבירכיים בסקוואט

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
ראיתי שיש הרבה משקולנים שעושים סקוואטים כשהבירכיים נכנסות פנימה.
הם עושים את זה בכוונה?

תלוי, לפחות אצל חלק זה בכוונה (או לפחות במודע). אין לך סיבה טובה לעשות את זה בכל מקרה.

אני רק מוודא
היום עשיתי קצת פרונט קצת, ולצערי הרגשתי יותר את הכתפיים והגב התחתון מאשר את הרגליים

1. בחלק מהסטים האצבעות ברגליים התרוממו מהריצפה
המטרה היא לדחוף מהעקבים אבל שהאצבעות מקדימה לא יתרוממו?

2. מה סביר להניח לא היה נכון בטכניקה שלי שהרגשתי את הכתפיים וגב תחתון מאשר את הרגליים
אם אפשר לענות בלי לראות את הסקווט...

אני קורא עכשיו ב bad for your knees. Push from the סטרונגליפט רשום

Push From The Heels. Heels off the floor impairs stability & power and curl your toes up.

אה? כן להרים אצבעות?

נערך לאחרונה:
שימו לב שכבר דנו בנושא הזה קודם פה:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=3526

הנושא קצת יותר מורכב מבעיות טכניקה, אפילו מהסיבה הפשוטה שאם זו הייתה בעיה טכנית אז היו מנסים לתקן אותה ולא כל כך הרבה משקולנים היו עובדים ככה.

משקולנים לא מתחרים בסקוואט , אם זה היה נותן אישהוא יתרון
אנשים היו מתחילים לעבוד ככה ולא דוחפים את הברכיים החוצה .

אני די בטוח שאף אחד לא מלמד להכניס ברכיים פנימה באופן אקטיבי ואצל משקולנים ברמה גבוהה זה קורה במשקלים שמתקרבים למקסימום (חוץ מלארמנים שנראה שאצל כל המשקולנים שלהם הברכיים נכנסות פנימה בעלייה, גם בהנפה וגם בקלין ויש כאלה שעושה פאוור ג'רק ואפילו בזה הברכיים שלהם נכנסות פנימה).
בכל מקרה, לדעתי, רצוי להימנע מזה.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שהבנתי (ואולי זה לא נכון), ההכנסה של הבירכיים קדימה זה עקב חולשה של המקרבים. בגלל שיש חולשה במרקבים הבירכיים נכנסות פנימה כדי לתת יותר עומס על הקוואדס ולפצות על החולשה במקרבים.

שימו לב שכבר דנו בנושא הזה קודם פה:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=3526

הנושא קצת יותר מורכב מבעיות טכניקה, אפילו מהסיבה הפשוטה שאם זו הייתה בעיה טכנית אז היו מנסים לתקן אותה ולא כל כך הרבה משקולנים היו עובדים ככה.

אחלה לוגיקה. כולם עושים את זה, אז זה כנראה בסדר.

הנושא הוא לא בעיית טכניקה, אלא חולשה במקרבי ירך. אם אתה חושב שלא מנסים לתקן את זה, אתה טועה.

• פותח/ת השרשור

הנושא הוא לא בעיית טכניקה, אלא חולשה במקרבי ירך. אם אתה חושב שלא מנסים לתקן את זה, אתה טועה.

ממתי לך מפריע טכניקה רע? אם הם מרימים ככה יותר משקל זה אמור להיות בסדר, לא?

בשום אופן זו לא חולשה במקרבי ירך כי מקרבי ירך פר הגדרה מקרבים את הירכיים אם כבר אז זו חולשה של מרחיקי הירך (ABDUCTION). לא יצא לי להתקל באימון של מרחיקי הירך בשביל למנוע כניסת ברכיים פנימה בזמן סקוואט/קלין/כל דבר אחר שקמים איתו מישיבה.
יש לי שתי השערות האחת היא שהגוף מנסה להביא לזויות יותר טובות בשרירים ובשביל זה מכניס את הברכיים פנימה והשניה היא שאולי בזמן מאמץ מירבי כל שרירי הירך עובדים ובגלל שהמקרבים חזקים בהרבה מהמרחיקים הברכיים נכנסות פנימה.

ולגבי הלוגיקה, כן זאת אחלה לוגיקה אם כולם ברמה האולימפית עושים את זה אז כנראה שזה לא מביא יותר מדי נזק אחרת היינו רואים את זה הרבה פחות.

אולי אני יעשה על זה מחקר בעבודת גמר שלי שנה הבאה ואז יהיו לי מסקנות אמתיות.

בשום אופן זו לא חולשה במקרבי ירך כי מקרבי ירך פר הגדרה מקרבים את הירכיים אם כבר אז זו חולשה של מרחיקי הירך (ABDUCTION). לא יצא לי להתקל באימון של מרחיקי הירך בשביל למנוע כניסת ברכיים פנימה בזמן סקוואט/קלין/כל דבר אחר שקמים איתו מישיבה.
יש לי שתי השערות האחת היא שהגוף מנסה להביא לזויות יותר טובות בשרירים ובשביל זה מכניס את הברכיים פנימה והשניה היא שאולי בזמן מאמץ מירבי כל שרירי הירך עובדים ובגלל שהמקרבים חזקים בהרבה מהמרחיקים הברכיים נכנסות פנימה.

ולגבי הלוגיקה, כן זאת אחלה לוגיקה אם כולם ברמה האולימפית עושים את זה אז כנראה שזה לא מביא יותר מדי נזק אחרת היינו רואים את זה הרבה פחות.

אולי אני יעשה על זה מחקר בעבודת גמר שלי שנה הבאה ואז יהיו לי מסקנות אמתיות.

מזל שרוב הפאוורליפטרים חושבים אחרת.

תהנה:

The role of the adductors in the squat is a bit more difficult to understand. One sure indication of weak adductors is the inability to keep your knees out during the squat, a symptom that sometimes gets interpreted as weak ab-ductors, the muscles on the outside of the hip. So a good understanding of the anatomy here is important.
Note that all these muscles essentially originate in the groin area and insert on the medial femur area. As such, their function will be to shorten the distance between these two points. When you squat, or simply squat down, notice what happens to the distance between these two points — it increases, as can be easily demonstrated by placing one finger on the origin in the groin area (do this in the private, please) and another finger placed on the inside of the knee (fig. 2-13). As you come back up, the points get closer together, illustrating the fact that these muscles contract during the squat. The adductors can function in the squat only when the knees are out. If the knees are together, as when they point forward and the thighs get parallel to each other, the groin muscles are in a position where they are already shortened without having lifted any of the weight. This forces the quads to do all of the work, while the adductors have contributed nothing to the movement. Since we are trying to strengthen more muscles and lift more weight, it makes sense to use the adductors during the squat.

מזל שרוב הפאוורליפטרים חושבים אחרת.

תהנה:

מאיפה זה צוטט? מי כתב את זה? זה שהבאתה שתי פסקאות שכתובות באנגלית לא הופך את זה לנכון.
אני מסכים עם הקביעה שאדוקטורים יכולים לעזור בפשיטת הירך אבל אני לא מסכים בכלל עם זה שחולשה שלהם מביאה אתת הברכיים פנימה, ע"פ מה שכתוב בשביל לקבל את הפשיטה בירך ע"י האדוקטורים הברכיים צריכות להישאר בחוץ ואז האדוקטורים ישמשו כאקצטנסורים של הירך אבל מה ששומר על הברך בחוץ הם האבדוקטורים (לאדוקטורים יש וקטור לפשיטה ווקוטר לקירוב הירך אם יבוטל הוקטור של הקירוב אז תהיה פשיטה והוא יכול להיות מבוטל רק ע"י האבדוקטורים). ולעניינינו אני לא משוכנע שהכח האקסטנסורי שמופק מהמקרבים חזק מספיק ושווה להשאיר בשבילו את הברכיים בחוץ בזמן שהכנסת הברכיים פנימה מגביהה את מרכז הכובד של הגוף, מרימה את האגן ומאריכה את הגלוטאוס מקסימוס והוא השריר העיקרי לפשיטה של הירך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית