הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להוריד את המוט עד הסוף בלחיצת חזה?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
שאלתי את המאמנים שלי ושאלתי בעוד פורום, אף אחד לא יודע לתת תשובה חד משמעית.
אצלי שאני מוריד את המוט עד לנקודה שזה נוגע לי בחזה אני מרגיש מתיחה רצינית בכתף הקדמית וזה לפעמים גם כואב אחרי זה (יותר משמעותי בלחיצת חזה בשיפוע).
להוריד בכל זאת עד הסוף? וכמה משמעותי זה?

אצלי שאני מוריד את המוט עד לנקודה שזה נוגע לי בחזה אני מרגיש מתיחה רצינית בכתף הקדמית וזה לפעמים גם כואב אחרי זה (יותר משמעותי בלחיצת חזה בשיפוע).

אל תעשה לחיצה בשיפוע .
תיגע עם המוט בחזה .

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא שזה כואב גם בלחיצת חזה רגילה, ואני מדבר על כאבים רציניים לא כאבים של NO PAIN NO
GAIN :S
ואז יש כאב שדופק לי את כל שאר האימון :\

צריך להבין ממה נובע הכאב

בכל מקרה בנץ' זה מנעילת מרפקים ועד שהמוט נוגע בחזה..

הוא לא שואל אם זה לפי כללי תחרויות POWER LIFTING, הוא מתאר בעיה שיש לו בכתף.
שווה אולי לבקר אורטופד? אולי קצת PREHAB (עבודה על מייצבי השכמות)?

האם זה קורה בכל משקל? האם זה קורה גם עם משקוליות (dumbels)?

אם יש בעיה אז צריך לטפל בבעיה. תנועה חלקית לא תעזור.

אם כבר, צריך לעבור לפרס.

• פותח/ת השרשור
זה קורה גם בלי משקל בעקרון כשאני מגיע לנגיעה בחזה, אבל הכאב ממש חזק כשאני דוחף את זה מהקטע של החזה וכמה שיש יותר משקל מן הסתם שזה יותר כואב.
אם משקולות אני לא זוכר שזה קורה לי, אבל אני לא חושב שאני מוריד אותן כל כך נמוך.
איזה שריר זה מייצב השכמות?
ולאיזה תרגיל אתם מתכוונים כשאתם אומרים פרס? יש הרבה פרסים...
ובקשר לאורטופד, יש למה? הוא לא יגיד לי פשוט תפסיק לעשות בנצ' פרס או משהו כזה?

דרך אגב רציתי להוסיף שאם אני מוריד את זה למשקל שבלחיצה מהמגע עם החזה הכאב לא נורא, אני ממש ממש לא מרגיש התנגדות ויכול לעשות 30 חזרות בערך :\

זה קורה גם בלי משקל בעקרון כשאני מגיע לנגיעה בחזה, אבל הכאב ממש חזק כשאני דוחף את זה מהקטע של החזה וכמה שיש יותר משקל מן הסתם שזה יותר כואב.
אם משקולות אני לא זוכר שזה קורה לי, אבל אני לא חושב שאני מוריד אותן כל כך נמוך.
איזה שריר זה מייצב השכמות?
ולאיזה תרגיל אתם מתכוונים כשאתם אומרים פרס? יש הרבה פרסים...
ובקשר לאורטופד, יש למה? הוא לא יגיד לי פשוט תפסיק לעשות בנצ' פרס או משהו כזה?

דרך אגב רציתי להוסיף שאם אני מוריד את זה למשקל שבלחיצה מהמגע עם החזה הכאב לא נורא, אני ממש ממש לא מרגיש התנגדות ויכול לעשות 30 חזרות בערך :\

פרס=מילטרי פרס רק שהמוט צריך להיות מאחורי הראש כשאתה נועל אותו.

אם אתה לא מסוגל לבצע טכניקה בהלכה, אף תירוץ ( או מוטיבציה ) לא ישנה את העובדה שיש בעיה המצריכה טיפול. עדיף שמומחה (עם תעודות) יטפל בנושא, ולא מישהו שה"תעודות" למומחיות שלו הן אוראליות.

אם אתה לא מסוגל לבצע את התרגיל, תעבור לתרגיל אחר בעל השפעה דומה, או שפשוט תיקח הפסקה (בהתאם להכוונה נכונה בנושא, כמובן).

אתה מוריד את המרפקים מתחת לקו הכתפיים?
תנסה לדחוף את המרפקים מעט לכיון הצלעות כשאתה יורד ותראה אם עדין קיימת הבעיה.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שהפסקה תשנה משהו, עשיתי הפסקות פה ושם, ואני לא ספורטאי מתחיל או משהו.
מה אתה מגדיר מומחה עם תעודות? אני יודע יותר מרוב המדריכים בחדר כושר שלי אני לא מתכוון לשאול אותם :\
השאלה עם להמשיך את התרגיל הזה בלי להוריד עד הסוף, או לעבור ללחיצת חזה במכונה (? :S).

וכן אם אני מוריד את המוט עד החזה אז המרפקים מתחת לקו הכתפיים.
והעניין עם המרפקים אני לא מצליח כל כך לדחוף אותם לכיוון הצלעות, כמה שאני מצליח זה לא עוזר, אבל בלחיצת חזה באחיזה צרה אין את הכאב אבל יכול להיות שזה בגלל שהמשקל הרבה יותר קל..

יכול להיות שהכאב נובע מאימון יתר??? תפרסם את התכנית שלך אולי אתה שוחט את הכתפיים... תזהר בסוף תקבל דלקת

לחיצה במכונה לא תפתור לך כלום. כנ"ל גם תנועה חלקית.

אתה צריך לאבחן את הבעיה, או להמנע מבנץ' לתקופה מסויימת, לעשות הרבה מתח ולחיצות בעמידה. אם הבעיה לא נעלמת, אז אתה עדיין צריך לאבחן אותה.

יכול להיות שהטכניקה שלך גרועה. תראה סרטון.

• פותח/ת השרשור
מחר יש לי אימון חזה אני יכול לצלם, אבל הטכניקה שלי רגילה לגמרי היא נבדקה על ידי כביכול מדריכים (אבל גם אלה שכן מבינים משהו P:).
אין לי אימון יתר בדוק, אני על מאסה, עולה יפה כנ"ל במשקלים ואני מתאמן בעוד דברים חוץ מחדר כושר, הורדתי תרגילים בתכנית והעלתי עצימות.
אני אמנם לא עושה מתח או לחיצה, אבל מן הסתם שאני עובד על השרירים האלה כחלק מהתכנית שלי כבר זמן די רב.
איך אפשר לאבחן את הבעיה?

אם אתה לא עובד על לחיצות מעל הראש אז תתחיל. בעיות כתפיים לפעמים נוצרות בגלל חוסר איזון כזה.

לאבחן את הבעיה אפשר אצל רופא (אם יש לך מזל).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית