הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS VS MADCOW

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
אז ככה אני בדילמה.
לפני חודש וחצי נפצעתי בגב התחתון. זאת כנראה מתיחה של רצועה לפי מה שהרופא אמר לי, התוצאות של הבדיקות דם יהיו לי רק אחרי פסח כדי לדעת יותר. בכל מקרה אני כבר דיי מחלים כי אני כבר מסוגל לעשות סקוואט ודדליפט. (לא בהרבה נפח אבל מסוגל).
אז זה הזמן להתחיל להסתכל קדימה - על החזרה אל המשקלים שלי.
ההיגיון אומר לי שSS היא תכנית מעולה לחזרה למשקלים וכו' אבל מצד שני הניסיון אומר לי שהיו לי תוצאות מדהימות עם הליניארית של ביל סטאר! תוצאות שאנשים לא האמינו שמישהו מסוגל להשיג.
לפני הליניארית היה לי 125X6 בסקוואט ו135X6 (פלוס מינוס ועם טכניקה פח) בדדליפט, ושקלתי 78 לפני חרבון ב10.1. התחלתי ליניארית ב20.1.2013 עם דילואוד קצר (בשבוע השני נתתי 130X5 סקוואט ו135X5 דדליפט).
עליתי בקצב מטורף וב14.3 - בסוף השבוע השמיני לתכנית כבר נתתי סקוואט של 180X3. בשבוע התשיעי נתתי דדליפט של 185X4 ואחרי זה התחרתי ומשכתי 200, ו210 עם הקפצה. בתחרות נשקלתי 79 קילו. זה אומר שאת כל זה עשיתי בחודשיים ועליתי רק קילו במשקל גוף.

אז רציתי לשאול מה דעתכם? ללכת עם הדעה הרווחת ולעשות SS או להקשיב לניסיון וללכת עם הליניארית?

בנוסף לזה לגבי הלחיצות. אני עדיין לוחץ, לא כמו בשיא שלי כמובן אבל במרחקים קטנים ממנו - 5-10 קילו הפרש בבנץ' ו2.5-5 קילו בפרס. השאלה היא האם בעצם תכנית כזאת תהיה לי רלוונטית ללחיצות? או שכדאי לי לעשות איזה מיקס של ליניארית לסקוואט ודדליפט ועוד תכנית ללחיצות כדי שגם הן יתחזקו. אני גם אציין שבליניארית הבנץ' שלי לא עלה. היה לי 82.5X6 לפני בסט השלישי של האימון ובליניארית הגעתי ל92X3 ובתחרות עשיתי 100X1 שזה בערך אותו דבר, והפרס עלה ב5 קילו בערך.

מניסיון שלי עם פציעות - עדיף לך להתחיל עם תוכנית קלה יותר, או לשם הדגש, פרוטוקל פציעות, לפני שאתה מתחיל SS. אחרת, למרות שאתה לא מרגיש כאבים\הכאבים נחלשים, ללא החלמה ראויה, אתה תמשיך לגרור אחריך צלקות וכאבים חוזרים\נעלמים וסתם תהיה מתוסכל.

• פותח/ת השרשור
מניסיון שלי עם פציעות - עדיף לך להתחיל עם תוכנית קלה יותר, או לשם הדגש, פרוטוקל פציעות, לפני שאתה מתחיל SS. אחרת, למרות שאתה לא מרגיש כאבים\הכאבים נחלשים, ללא החלמה ראויה, אתה תמשיך לגרור אחריך צלקות וכאבים חוזרים\נעלמים וסתם תהיה מתוסכל.
ברור, אני פשוט רוצה לתכנן טיפה קדימה. אני גם עוד לא יודע ב100% את אופי הפציעה וכו'. אני מדבר על התקופה שאחרי ההחלמה. לא על המחר-מחרתיים

ברור, אני פשוט רוצה לתכנן טיפה קדימה. אני גם עוד לא יודע ב100% את אופי הפציעה וכו'. אני מדבר על התקופה שאחרי ההחלמה. לא על המחר-מחרתיים
SS יאפשר לך להיות לא סבלני. אני בטוח שאתה חושק לחזור למשקלים הגבוהים שלך אבל הקפיצות וההתקדמות בלינארית היא יותר איטית מ SS. החלטה שלך.

• פותח/ת השרשור
SS יאפשר לך להיות לא סבלני. אני בטוח שאתה חושק לחזור למשקלים הגבוהים שלך אבל הקפיצות וההתקדמות בלינארית היא יותר איטית מ SS. החלטה שלך.
אני דווקא חשבתי להתקדם מהר בליניארית - 5 קילו לשבוע. זאת הכוונה שלי בעצם. ללכת באותה דרך שעשיתי בתחילת דרכי עם עליה ממש מהירה בליניארית או לעשות SS (או משהו בסגנון של SS כמו SS עם התאוששות סקוואט וכו')

ניסיון רע עם SS או שפשוט ממליץ לי ללכת עם הניסיון שלי?
אם הרגשת שהלך לך טוב עם הלינארית בהתקדמות מהירה מאוד, אז לך עליה שוב.
זה ייתן לך הרגשה טובה כשתיכנס לאימונים.

אני חושב לינארית גם כי אתה בצבא, אחרי פציעה וכנראה שאין שם יותר מדי אוכל ויותר מדי שינה וזה לא הכי טוב לגוף להתאמן בכזו עצימות כל אימון בכאלה תנאים

• פותח/ת השרשור
אם הרגשת שהלך לך טוב עם הלינארית בהתקדמות מהירה מאוד, אז לך עליה שוב.
זה ייתן לך הרגשה טובה כשתיכנס לאימונים.
סבבה, אני מקווה באמת שחזרה לאימונים תהיה לי באמת דומה לתחילת הליפטינג ואני אוכל להתחזק מהר שוב 😃
אני חושב לינארית גם כי אתה בצבא, אחרי פציעה וכנראה שאין שם יותר מדי אוכל ויותר מדי שינה וזה לא הכי טוב לגוף להתאמן בכזו עצימות כל אימון בכאלה תנאים
דווקא אוכל וישן מעולה 😃 ישן יותר טוב ממה שהייתי ישן בתקופת הלימודים חחח והאוכל אני חוץ מארוחת צהריים מבשל לעצמי בד"כ או שאני אוכל בחוץ אם אני מחוץ לבסיס יותר מדי זמן.. דווקא התאוששות לא יהיו הבעיות העיקריות שלי לדעתי

אגב מה דעת שניכם לגבי הלחיצות?

שבועיים בערך SS
אחר כך עוד שבועיים SS עם אימון קל באמצע השבוע
אחר כך ליניארית בלי דילואוד (כי אתה עושה 1X5 במקום 3X5 וזה הדילואוד)
בהצלחה

יש מה לשנות שאתה נתקע בליניארית
ואז הייתי הולך על משהו אחר עם יותר נפח לשרירים שמשתתפים בלחיצות
אפשר לתת בלוק נפח של 5X5 אקרוס אפשר להריץ לחיצות במתכונת טקסס (עם בנצ' כלחיצה עיקרית ופרס באמצע שבוע)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית