Starting Strength - לוג עלייה במסה

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך
לא רוצה פשוט סתם להגזים ולהביא לעלייה בדברים לא רצויים אחרי שאני מקפיד כל כך הרבה זמן..

עדכון על האימון של היום 20.07.09

הבנץ' עוד קצת תקוע לי אני מרגיש שהוא ממש חלש ואני לא מצליח להוריד את המוט עד לנגיעה בחזה בלי לפחד שהמוט ייפול עליי עם כל המשקל, אז יוצא שבבנץ' התנועות לא ממש מלאות.
זה מה שקורה במכון כמעט ריק ושלא עובדים עם ספוטר.. אבל אני לא חושב שזה ישפיע לי על ההתקדמות.

אשמח לתגובות והמשך יום טוב! 😃

זה משהו שאתה חייב לפתור די מהר - זה לא הולך להעשות יותר טוב. ככל שתזניח את הטווח תנועה בחלק התחתון הוא ייעשה חלש יותר ויותר באופן יחסי לשאר הטווח וקל מאוד להפצע (במיוחד בבנץ') בכזה מצב. אתה עלול יום אחד למצוא את עצמך יום אחד שוכב עם מוט על החזה עם משקל שהוא די קל לך בביצוע חלקי, אבל אתה פשוט לא מסוגל להזיז מהחזה.

בשביל לעשות בנץ' כמו שצריך ולהתקדם אתה חייב ספוטר, אין מה לעשות. אין בעיה שזה יהיה גם ילד קטן או אישה זקנה, אתה לא צריך שהם יפעילו הרבה כוח (בהנחה ותפסיק להזניח את התחתית, אם לא אז יש מצב שכן ידרש הרבה כוח) בד"כ מספיק שישימו יד מתחת למוט.

אז אם אני אצא מהתוכנית למשך שבוע לא ייקרה כלום? ואז לחזור פשוט כרגיל?

תחזור ותעשה שוב את האימון האחרון או הלפני אחרון שעשית.

זה משהו שאתה חייב לפתור די מהר - זה לא הולך להעשות יותר טוב. ככל שתזניח את הטווח תנועה בחלק התחתון הוא ייעשה חלש יותר ויותר באופן יחסי לשאר הטווח וקל מאוד להפצע (במיוחד בבנץ') בכזה מצב. אתה עלול יום אחד למצוא את עצמך יום אחד שוכב עם מוט על החזה עם משקל שהוא די קל לך בביצוע חלקי, אבל אתה פשוט לא מסוגל להזיז מהחזה.

בשביל לעשות בנץ' כמו שצריך ולהתקדם אתה חייב ספוטר, אין מה לעשות. אין בעיה שזה יהיה גם ילד קטן או אישה זקנה, אתה לא צריך שהם יפעילו הרבה כוח (בהנחה ותפסיק להזניח את התחתית, אם לא אז יש מצב שכן ידרש הרבה כוח) בד"כ מספיק שישימו יד מתחת למוט.

אז אם יהיה איתי ספוטר והוא יעזור לי לא תהיה בעיה בהתקדמות של התוכנית? כלומר גם אם אני לא מצליח לבד לסיים את החזרות האחרונות אז בכל זאת להמשיך להעלות משקל מאימון לאימון?

אז אם יהיה איתי ספוטר והוא יעזור לי לא תהיה בעיה בהתקדמות של התוכנית? כלומר גם אם אני לא מצליח לבד לסיים את החזרות האחרונות אז בכל זאת להמשיך להעלות משקל מאימון לאימון?
קראת את הרעיון של התוכנית?
לא אתה לא מתקדם אם אתה לא סוגר 5 חזרות אלא אם פספסת חזרה אחת או משהו ואתה יודע שבאימון הבא תצליח עם יותר משקל.
עם הספוטר נגע לך במוט אז לא עשית את החזרה.

אז בחזה פשוט להשאר עם המשקל כל אימון עד שאני מצליח לסיים 5 חזרות פרפקט? עד נגיעה בחזה בכל חזרה?

ודיברתי פה בעיקר על הנושא התזונתי, באימונים אפילו יש מצב שאני אתאמן בחדר כושר של המלון.

אם תוכל להתאמן בחד"כ של המלון (יש שם כלוב לסקוואט? ספר איזה מלון זה שנדע גם) זה מצויין. בנושא התזונתי במצבך אתה צריך לאכול בערך כל מה שאתה רואה, אם אתה מתכוון להתקדם עם התוכנית ולעלות במשקל בצורה משמעותית זאת הגישה שכדאי לך לאמץ.

ברור שלא. הספוטר שם בשביל להציל אותך ממוות ולתת לך בטחון לבצע תנועה מלאה, לא בשביל לעשות חצי מהעבודה בשבילך.

אם תוכל להתאמן בחד"כ של המלון (יש שם כלוב לסקוואט? ספר איזה מלון זה שנדע גם) זה מצויין. בנושא התזונתי במצבך אתה צריך לאכול בערך כל מה שאתה רואה, אם אתה מתכוון להתקדם עם התוכנית ולעלות במשקל בצורה משמעותית זאת הגישה שכדאי לך לאמץ.

אני הולך למלון הנסיכה, לפי התמונות באתר נראה שיש שם חדר כושר ממש מפתיע, גם אני חושב שראיתי שם כלוב של סקוואט.
בנוגע לתזונה - אני עושה את האנאבוליק דיאט כי אני מנסה לעלות כמה שיותר נקי (הייתי שמן בעבר - 30 קילו יותר ממה שאני עכשיו על גובה יותר נמוך) ואני רוצה לעלות במסה בצורה נקייה בלי שאצטרך לעבור את תקופת החיטוב אחר כך.. ככה שהמהירות זה לא מה שמעניין אותי. אני לא מחפש לפתח גוף בצורה של מתחרה או משהו.. בגלל שירדתי בצורה מאד לא מאוזנת במשקל נשאר לי רפרופים כאלה של עור וירדתי הרבה בשריר כנראה.. אני יותר נראה כמו SKINNY-FAT... המטרה זה להגיע לגוף מעוצב ומחוטב יותר - לא לצבור מסה גדולה מדי.

ול-THE SUN בסקוואט אני עושה תנועה מלאה.. עד למצב של ישיבה.

אוקיי, אם אתה מתחיל מנקודת מוצא של מישהו שירד בעבר הרבה משקל אני בהחלט יכול להבין למה ההסתכלות שלך על עליה במשקל תהיה שונה משל מישהו ש"המצב הטבעי" שלו הוא 52 קילו. כל עוד אתה מבין שההססנות הזאת לאכול תאט את ההתקדמות שלך, שיהיה בהצלחה.

אני מבין את זה, אבל אתה גם יכול להבין את המצב שלי..
עבדתי כל כך קשה כדי להוריד את העודפים ונשארתי עם גוף שאני לא שלם איתו והמטרה שלי היא לעצב אותו ולא ללכת על גדילת יתר בשבילי..
כמו שאני עכשיו מבחינת הגודל זה בסדר גמור בשבילי, המטרה שלי זה פשוט לתת לגוף צורה.. להשאר פחות או יותר באותו גודל רק עם צורה של גוף ולא קצת רופף בבטן וקצת רופף בחזה..
מבין?

מבין אותך, כן. קח בחשבון שאתה צריך עוד איזה 10 קילו (ואני ממש ממש ממש לא מדבר על גוף של מתחרה או משהו כזה) בשביל להיות הרבה יותר מרוצה.

10 קילו? באמת? זה מה שייתן לגוף שלי מראה מעוצב יותר אם אני עולה אותם עם האנאבוליק דיאט או בעצם כל תוכנית תזונה שהיא 300-500 קלוריות מעל הנייטרלי והתוכנית אימונים הזאת?
ואני חשבתי שמדובר ב-5 קילו גג..

מרוצה זה כמובן עניין סובייקטיבי, יכול מאוד להיות ש5 קילו יספקו אותך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית