הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מספר שאלות של טירונים

• פותח/ת השרשור omrico
  • פורסם בתאריך

omrico

משתמש מתחיל
66
3
נק' מוניטין:
20
66
3
1.זה נכון שאי אפשר לעלות מסת שריר רצינית בלי לאכול כמו משוגע?הכוונה להתאמן חזק לאכול רגיל ולראות תוצאות- זה אפשרי?
אני 1.75 שוקל 63,מתאמן כשנה וחצי.אחרי שנה אימון החלטתי שאני לא מרוצה מהתוצאות ושאני לא עולה מספיק במשקל אז אמרו לי לאכול יותר,באמת אכלתי יותר ויש מצב שהתפתחתי יותר אבל פתאום התחלתי לאבד את הקוביות והרגשתי שאני משמין לא אהבתי את זה,השאלה אם זאת הדרך היחידה?או שפשוט דרך יותר מהירה

2.בהמשך לשאלה הראשונה,אם אני מתאמן חזק ואוכל הרבה ומשמין ,באיזה שלב אני יודע לעשות את ההפסקה ולעשות חיטוב?ומה המשמעות בחיטוב?לאכול פחות?

3.חובה לדפוק חלבון אחרי אימון? או שאפשר לאכול איזה חטיף אנרגיה תמר או בננה אחרי האימון ואז אחרי איזה חצי שעה-שעה לאכול מנת חלבון?

4.מקבילים-זה עובד יותר על חזה או יד אחורית?

5.זה נכון שלרזים יותר קשה לפתח שריר והשינוי יותר קשה ומצריך יותר עבודה?

היו לי עוד שאלות אבל ברח לי מהראש,אשמח לתשובות אם אני אזכר אני אוסיף עוד שאלות...

תודה

1. זו הדרך המהירה. אם אתה עולה יותר מאשר חצי קילו בשבוע, תקצץ בקלוריות. הקוביות יעלמו, ואתה תמיד יכול לחטב אח"כ בשביל שהן יחזרו.

2. כשאתה לא מרוצה מהמראה שלך - תחטב. המשמעות של חיטוב היא להיכנס לגירעון קלורי. תעבור בפורטל על המאמרים עלהמדריך לעלייה במסת השריר ועל המדריך לחיטוב.

3. לא. מיתוס. מה שחשוב זה הערכים בסוף היום.

4. גם וגם.

5. לא בהכרח.

1.אם לא תגזים באכילה ותאכל מסודר אתה תעלה בשריר בלי לעלות יותר מדי בשומן..
2.חיטוב עושים כשמרגישים שמנים.. אפשר לעשות את זה ב15% שומן או ב20. הרוב יתחילו לחטב ב17-18 אחוז שומן.
3.זה מיתוס טיפשי, תאכל מספיק חלבון במהלך היום.
4. יש סגנון שנותן דגש יותר לחזה, וסגנון שנותן דגש יותר ליד האחורית. שני הסגנונות עובדים חזק על שני השרירים.
5. ייתכן שיהיה לך יותר קשה לעלות במסת השריר (תצטרך לאכול יותר מהבן אדם הממוצע) אבל מצד שני תסבול פחות בחיטוב ופחות תשמין במסה.

1. כן
2.אם אתה מעל 20-22 אחוז
3.אחרי אימון צריך פחמימה מהירה ובריאה כגון פרי או משהו כדי למחזר את הגליקוגן ותהליך ההתאוששות יתחיל
4. תלוי בטכניקה
5. כן אבל תלוי בגנטיקה אולי אתה מתוכנן לעלות הרבה בשר

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכל העונים,עוד כמה שאלות:

1.להכניס באימון אחד 3 קבוצות שריר זה מוגזם?לדוגמא:A-חזה,יד קידמית כתפיים/B-גב, יד אחורית, רגליים.
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע,עושה A B A ואז שבוע לאחר מכן B A B.השיטת עבודה מומלצת?
2.בהמשך לשאלה הראשונה,אימון כזה לוקח לי כ שעה וחצי האם זה אפקטיבי?
3.האם למשך ההפסקות בין סט לסט ובין תרגיל לתרגיל יש משמעות בתוצאה הסופית?צריכה להיות שאיפה לנוח כמה שפחות על מנת לקבל תוצאות טובות יותר?
4.האם כדאי להכניס איזושהי פעילות אירובית במהלך האימוניים השבועיים?כמו שאמרתי אני רזה שוקל 62-63 והמטרה היא לעלות מסת שריר.
5.איך אפשר לתת דגש ליד אחורית במקבילים בעזרת טכניקה נכונה?עדיף להשתמש במעלית הזאתי?
6.האם לחם על סוגיו יכול לשמש מקור טוב לפחממות או עדיף לצרוך מאכלים אחרים מטעמי בריאות.

נערך לאחרונה:

1.להכניס באימון אחד 3 קבוצות שריר זה מוגזם?לדוגמא:A-חזה,יד קידמית כתפיים/B-גב, יד אחורית, רגליים.
3.האם למשך ההפסקות בין סט לסט ובין תרגיל לתרגיל יש משמעות בתוצאה הסופית?צריכה להיות שאיפה לנוח כמה שפחות על מנת לקבל תוצאות טובות יותר?
4.האם כדאי להכניס איזושהי פעילות אירובית במהלך האימוניים השבועיים?כמו שאמרתי אני רזה שוקל 62-63 והמטרה היא לעלות מסת שריר.
5.איך אפשר לתת דגש ליד אחורית במקבילים בעזרת טכניקה נכונה?עדיף להשתמש במעלית הזאתי?
6.האם לחם על סוגיו יכול לשמש מקור טוב לפחממות או עדיף לצרוך מאכלים אחרים מטעמי בריאות.

1. זה בסדר גמור , למרות שלדעתי למתחילים התוכנית הכי טובה היא SS או FBW לחיטוב , בכל מקרה אימון AB זה בסדר החלוקה הזאת אבל רק תחליף את היד אחורית לאימון החזה והקדמית שים באימון גב ... באימון חזה מערבים הרבה את היד אחורית ככה שעדיף לך להכניס את היד האחורית באותו אימון

כן זה בסדר , למרות שכשאני הייתי בבילדינג הייתי מתאמן ABXABXX , לדעתי 4 בשבוע גם מומלץ אבל אין בעיה עם 3

2. אל תמדוד זמנים של האימון . פשוט תשתדל לנוח עד דקה וחצי בין סט לסט ויהיה בסדר

3. לא יודע בדיוק אפ יש תוצאות שונות , לא נראלי הגיוני , מה שכן תנסה כמו שאמרתי להקפיד על דקה-דקה וחצי בין סט לסט , ולדאוג בזמן המנוחה הזה להסדיר את הנשימות שלך ולהתכונן לסט הבא

4. לא מומלץ במסה לעשות פעילות אירובית . סתם מיותר לדעתי , זה שתעשה אירובי במסה לא יגרום לך להוריד באחוזי השומן תוך כדי עלייה במסת השריר , סתם חרטא , מה שכן אתה בכיף יכול להוסיף כל עוד תשלים את הקלוריות שנשרפו במהלך האירובי , אם אתה שואל אותי ותר על זה

5. לא הבנתי את השאלה כל כך

6. אין בעיה גם עם 9234 פרוסות לחם ביום , כל עוד זה נכנס לך בתפריט-זה בסדר גמור . למרות שהייתי ממליץ לך לשלב פירות,אורז,שיבולת שועל וכל מיני פחמימות אחרות כדי לגוון ושתהנה יותר ולא תאכל כל היום לחם , אבל לעניין , אין בעיה עם זה כל עוד נכנס בתפריט

מקווה שעזרתי 😃 בהצלחה !

[Q[/DOUBLEPOST]
1. זה בסדר גמור , למרות שלדעתי למתחילים התוכנית הכי טובה היא SS או FBW לחיטוב , בכל מקרה אימון AB זה בסדר החלוקה הזאת אבל רק תחליף את היד אחורית לאימון החזה והקדמית שים באימון גב ... באימון חזה מערבים הרבה את היד אחורית ככה שעדיף לך להכניס את היד האחורית באותו אימון

כן זה בסדר , למרות שכשאני הייתי בבילדינג הייתי מתאמן ABXABXX , לדעתי 4 בשבוע גם מומלץ אבל אין בעיה עם 3

2. אל תמדוד זמנים של האימון . פשוט תשתדל לנוח עד דקה וחצי בין סט לסט ויהיה בסדר

3. לא יודע בדיוק אפ יש תוצאות שונות , לא נראלי הגיוני , מה שכן תנסה כמו שאמרתי להקפיד על דקה-דקה וחצי בין סט לסט , ולדאוג בזמן המנוחה הזה להסדיר את הנשימות שלך ולהתכונן לסט הבא

4. לא מומלץ במסה לעשות פעילות אירובית . סתם מיותר לדעתי , זה שתעשה אירובי במסה לא יגרום לך להוריד באחוזי השומן תוך כדי עלייה במסת השריר , סתם חרטא , מה שכן אתה בכיף יכול להוסיף כל עוד תשלים את הקלוריות שנשרפו במהלך האירובי , אם אתה שואל אותי ותר על זה

5. לא הבנתי את השאלה כל כך

6. אין בעיה גם עם 9234 פרוסות לחם ביום , כל עוד זה נכנס לך בתפריט-זה בסדר גמור . למרות שהייתי ממליץ לך לשלב פירות,אורז,שיבולת שועל וכל מיני פחמימות אחרות כדי לגוון ושתהנה יותר ולא תאכל כל היום לחם , אבל לעניין , אין בעיה עם זה כל עוד נכנס בתפריט

מקווה שעזרתי 😃 בהצלחה !
בסעיף 5 הוא התכוון לגרביטון. עאלק מעלית. חחחחח

• פותח/ת השרשור
אצלנו קוראים לזה מעלית.
והתכוונתי איך אפשר לשים יותר דגש במקבילים שיעבוד על יד אחורית יותר מאשר על החזה בעזרת טכניקה נכונה

לשמור על מרפקים צמודים לגוף

• פותח/ת השרשור
בעליה ידיים ישרות או לא?

1.כן זה סבבה אני אישית כבר 8 חודש מתאמן רק 3 ימים בשבוע ואני גודל כמו מטורף
2.תנסה להוריד תזמן אם אתה יכול
3.דקה הפסקה בין סט לסט +- תלוי בעומס של המשקלים
4.אם אתה רוצה לשפר את הסיבולת לב ריאה אז כן ותשלים את הקלוריות שתשרוף
5.תנסה להיות עם הגוף ישר,תסתכל עם הראש קדימה לא למטה,מרפקים צמודים ועולים עד הסוף לרדת אפשר עד למקביל

• פותח/ת השרשור
תודה רבה למגיבים.

עוד כמה שאלות:

1.מה ההבדל המהותי בין לעבוד 3 סטים 12 חזרות לבין 4 סטים 5-8 חזרות עם משקלים יותר גבוהים,בשיטה השניה אני עובד יותר חזק על השריר?
אם אני עושה 4 סטים ו 5-6 חזרות בכל סט כשאני קורע את עצמי להשלים בכל חזרה זה לגיטימי?
2.מה הקטע לעשות בנץ' פרס או תרגילים אחרים כשמישו עוזר לך להרים?אני לא מדבר על "לשמור" על בן אדם שלא יקרוס.אני מדבר על בן אדם שמרים 120 קילו דחיקת חזה,עושה 4 חזרות עם עזרה של בן אדם,מה הוא משיג מזה?
3.שאלה קצת מצחיקה,זה לא מביך אותכם לעשות פוזות מול המראה פתאום בחדר כושר?כל שניה שאני מסיט את הראש אני רואה ילדים עושים שריר מול המראה או מרימים חולצה וכאלה,מה הקטע?
יש אמת בדבר שזה מחזק?או מהווה מתיחה טובה לאחר שעובדים על השריר?
4.אפשר להגיע לרמה טובה של רגליים גם בלי לעשות סקאווטים או תרגילים חופשיים?הכוונה אך ורק ממכשירים.

תודה רבה למגיבים.

עוד כמה שאלות:

1.מה ההבדל המהותי בין לעבוד 3 סטים 12 חזרות לבין 4 סטים 5-8 חזרות עם משקלים יותר גבוהים,בשיטה השניה אני עובד יותר חזק על השריר?
אם אני עושה 4 סטים ו 5-6 חזרות בכל סט כשאני קורע את עצמי להשלים בכל חזרה זה לגיטימי?
2.מה הקטע לעשות בנץ' פרס או תרגילים אחרים כשמישו עוזר לך להרים?אני לא מדבר על "לשמור" על בן אדם שלא יקרוס.אני מדבר על בן אדם שמרים 120 קילו דחיקת חזה,עושה 4 חזרות עם עזרה של בן אדם,מה הוא משיג מזה?
3.שאלה קצת מצחיקה,זה לא מביך אותכם לעשות פוזות מול המראה פתאום בחדר כושר?כל שניה שאני מסיט את הראש אני רואה ילדים עושים שריר מול המראה או מרימים חולצה וכאלה,מה הקטע?
יש אמת בדבר שזה מחזק?או מהווה מתיחה טובה לאחר שעובדים על השריר?
4.אפשר להגיע לרמה טובה של רגליים גם בלי לעשות סקאווטים או תרגילים חופשיים?הכוונה אך ורק ממכשירים.

1. לא ניראלי שיש אבל כ"כ משמעותי
2. זה באמת קצת טיפשי אבל זה פאוורליפטרים..
3.תלוי אם אתה נראה באמת טוב יעני יש תוצאות טובות אז אפשר להסתכל כזה בצנוע, אם אתה נראה אסתטי רצח כבר הגעת למטרה אז חופשי אפשר לעשות פוזות, אבל אם אתה שחיף או שמן אז לא מומלץ (זאתי דעתי)
4. לא נראה לי , הרגליים גודלות רק מי תרגילים מורכבים כגון סקוואטים למיניהם, לאנג'ים וכו' , (גם לג פרס זה מורכב אז גם מימנו הם יגדלו)

• פותח/ת השרשור
1.איך יכול להיות?זה לא משנה אם אני עושה 12 חזרות במשקל סביר או 5-8 חזרות במשקל יותר כבד?
אני הבנתי שזה מומלץ למי שרוצה לעלות במסת שריר,ככה השריר עובד יותר.

תודה,אשמח לשמוע עוד דעות

Back
למעלה תחתית