הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע עלייה במסה וחיטוב בו זמנית

Mamaniv

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
קראתי לאחרונה הרבה מאמרים בנושא עלייה במסת שריר וחיטוב ובחלק מהם היה אזכור על כך שזה אפילו אפשרי לביצוע בו זמנית, אך בלי הסבר מפורט איך עושים את זה.

נשמע קצת מוזר בהתחשב בניגוד הברור בין שתי המטרות (מאזן קלורי חיובי מול שלילי), אך עדיין מסקרן האם זה אפשרי ואולי אפילו יעיל במקרים מסויימים.

אשמח לקרוא מאמר בנושא שמסביר איך עושים את זה.

אפשרי רק במקרים מאוד ספציפיים של מסת שריר מאוד נמוכה ואז אתה יכול גם בזמן חיטוב לדוגמא לעלות קצת מסת שריר כי כל גירוי של אימון משקולות יגרום לבנייה של שריר (וגם זה יהיה יעיל לטווח קצר מאוד) או שאתה על חומרים מסויימים...אם אתה לא בשתי הקבוצות האלה- לא הולך ביחד 😃

לי אישית זה קרה בתחילת החיטוב, הייתי על גרעון קלורי מה שאומר שאני יורד במשקל, אבל עליתי במסת השריר (עלייה קטנה - לא משהו שרואים זה התבטא במשקל) למה זה קורה? כי כשהתחלתי מעולם לא עשיתי סקוואט\דדליפט\פרס\מתח או כל תרגיל אחר. ואת שאר התרגילים שכן עשיתי במכון הייתי עושה בצורה מאוד מונוטונית. גם בנייטרלי אפשר להעלות במסת השריר מעט דבר שמוריד את אחוז השומן (המשקל הכללי עולה ומשקל השומן לא מה שאומר שהיחס משתנה, אז האחוז משתנה. כמות השומן תשאר אותו דבר).

בקצרה זה יכול לקרות בעיקר למתאמנים מתחילים, אבל זה לא משהו משמעותי. וגם לא משהו שנמשך לאורך זמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית