הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגדלת מסת שריר ושריפת שומן בו זמנית

• פותח/ת השרשור Lespte
  • פורסם בתאריך

Lespte

משתמש מתחיל
5
1
נק' מוניטין:
1
5
1
לפניי השאלה נתחיל קצת מהרקע
בן 21, משקל 88 קילו וגובה 173
לפי המכשירים בחד"כ, אחוז שומן בערך 20
ד"א, לפני איך שאנשים ראו, הם אמרו שזה הגיוני
ד"א נוסף, אף פעם לא מצליחים לנחש כמה אני שוקל, כי זה נראה שאני שוקל אולי 75 בערך, לא 90
אמרו לי כבר הרבה פעמים שיש לי "גנטיקה" טובה וכל השטויות האלו
בכל אופן, אני מאז ומתמיד עוסק בספורט
פיתוח שרירים התחיל לפניי 3 שנים, אך כל פעם הייתה הפסקה גדולה
הסיבה שאני לא נראה כמו שאני שוקל כנראה בגלל שיש אצלי מסת שריר יחסית גדולה וגם השומן מתפזר בכל הגוף ולא במקומות ספציפיים

חזרתי שוב להתאמן, בערך לפניי 5 חודשים, והפעם באופן רציני יותר,
אני מקפיד על מספר אימונים מינימאלי בשבוע, על כמות החלבון שנכנסת לגוף כל יום
על עצימות האימון, וכו'..
שמתי לב בתקופה האחרונה שהרזתי, רואים שחלק מהשומן נעלם, וגם אני רואה שהמסת שריר עלתה
רואים את זה, וגם מרגישים את זה, אני בודק לעיתים תכופות ורואה איך המסת שריר עולה, אבל בו זמנית אני מאבד מהשומן
גם מבחינת המשקל, הוא נשאר כמעט זהה
יחסית לכמות שומן שהורדתי, הייתי צריך לרדת במשקל בהרבה יותר
עוד קצת ואני מגיע לפואנטה

בנוסף אני גם רץ, למרחקים בינוניים (לכל אחד זה אינדיבידואלי), של לפחות 14 ק"מ
הכמות קלוריות שאני שורף בסופו של דבר בזמן הריצה מגיע ל-1300 ויותר
קראתי כמה מאמרים, ואחד מהם מהאתר קילוגרם עוסק בשריפת השומן ושמירת מסת השריר
אפשר להגיע למאזן קלורי שלילי של עד X קלוריות ללא פגיעה במסת השריר
לפי הנוסחה שהייתה באתר, הגעתי למאזן קלורי שלילי של עד ~1200 קלוריות

השאלה/ות:
המטרה שלי היא לא רק להוריד מהשומן בגוף ולשמר את מסת השריר, אלא להוסיף דווקא למסת השריר שתגדל
יש כאלה שאומרים שזה לא אפשרי וחייבים להיות במאזן קלורי חיובי, אבל עובדה שאני כן הצלחתי
אז איך אני יכול להמשיך להוריד מאחוז השומן, להעלות את מסת השריר, ועוד כשאני רץ למרחקים של 14 ק"מ לפחות ומסכן את הפגיעה במסת שריר בשל הצורך באנרגיה?
האם יש גם המלצות על מה שכדאי לי לקחת בזמן הריצה לדוגמא משקה איזוטוני או אנרגיה זמינה אחרת שהגוף ישתמש בה ולא באנרגיה מהשריר?
אולי יש צורך בלקחת יותר חלבון?

*(אם אני טועה באחוזי שומן בגוף שלי, אני יכול להעלות תמונה בשביל לזהות בערך מה האחוז לפי העין)

תודה רבה על כל העזרה
ומצטער על כל החפירה של הרקע שלפניי,
חשבתי שזה רק יעזור וייתן יותר מידע בשביל להגיע לתשובה נכונה ומדוייקת יותר

*(אם אני טועה באחוזי שומן בגוף שלי, אני יכול להעלות תמונה בשביל לזהות בערך מה האחוז לפי העין)
עדיף שתעלה תמונה לפורום תמונות של חברי האתר

אז איך אני יכול להמשיך להוריד מאחוז השומן, להעלות את מסת השריר, ועוד כשאני רץ למרחקים של 14 ק"מ לפחות ומסכן את הפגיעה במסת שריר בשל הצורך באנרגיה?
אי אפשר לבצע העלאה במסת השריר וגם ירידה באחוז השומן. מה שאתה מתאר שקרה לך יכול לקרות מכמה סיבות, איזה מהן קשורה אלייך אני לא יודע כי לא מכיר אותך ואת מה שקרה לך ב100%. הסיבות הן לדוגמא:
1) יש דבר שנקרא זכרון שריר, ברגע שחזרת להתאמן השריר חזר לגודל שהוא היה לפני שהפסקת
2) בתחילת אימונים יש אפשרות גם להעלות מסת שריר וגם להוריד אחוז שומן אך זה תקופה קצרה שלא נמשכת הרבה זמן
3) יכול ליהיות שבגלל שירדת באחוז השומן + ירדו המון נוזלים מהריצות הארוכות, השרירים בולטים יותר וזה נותן אפקט של גדילה. אני אישית בפעם הראשונה שעשיתי חיטוב "כמו בספר" לא הפסקתי לקבל מחמאות של "וואו איך גדלת.." קורה בעיקר בעין לא מיומנת להבחין בשינויים
אחת מהסיבות האלה ואולי עוד משהו ששכחתי זה מה שקרה לך, באופן כללי, למשך זמן לא ניתן לקבל תוצאות שנראות לעין בעליה במסת שריר + ירידה באחוז שומן, בוחרים מטרה ומתמקדים בה.

האם יש גם המלצות על מה שכדאי לי לקחת בזמן הריצה לדוגמא משקה איזוטוני או אנרגיה זמינה אחרת שהגוף ישתמש בה ולא באנרגיה מהשריר?
לא מאמין שיש צורך במרחקים כאלה, אבל @hanan יוכל לענות בצורה רצינית יותר בנושא הזה. דעתי האישית היא שכל עוד האימון לא נמשך שעתיים בקצב גבוה אין צורך למשהו באמצע

אולי יש צורך בלקחת יותר חלבון?
רק אם אתה לא מגיע לערכים הסופיים שלך. כמה חלבון אתה אוכל ביום? וכמה אתה צריך לאכול ביום?

בהנחה שאתה לא רץ 14 ק'מ All out, הגוף לא משתמש בשריר כמקור אנרגיה כיוון שזה סוג אנרגיה מאוד לא יעיל מבחינת הגוף. הגוף קודם כל משתמש בגליקוגן (פחמימות) כמקור עיקרי ואח'כ בשומן
למשקה איזוטוני או ג'לים תהיה השפעה נמוכה על ריצות במשך של עד שעה וחצי בהנחה שאכלת לפני האימון.
אבל בכל מקרה אם המטרה שלך היא צבירה או שימור של המסה ריצות של 14 ק'מ לא תורמות לזה וצריך להשלים הרבה אוכל באותו יום

• פותח/ת השרשור
יוגב,
אני רק מקווה שזה לא ככה
שכן אפשר לעשות את שני הדברים בו זמנית
אבל, ננסה עכשיו לא להרזות בכלל ולהעלות רק במסת שריר
בנוגע לחלבונים, אני יודע שאני שותה שתי מנות של אבקת חלבון ביום
בגלל שבאוכל שאני אוכל, אני בדרך כלל לא אוכל הרבה חלבונים, לא שותה חלב ולא אוכל כמעט בשר
מה הכמות המדוייקת, אני לא יודע, אבל ננסה לחשב את הכמות בימים הקרובים

חנן,
אני רץ בשביל הכיף, ולא בשיא המהירות
בערך משהו כמו 10 קמ"ש, לפעמים בקצב קצת מהיר יותר, ולפעמים קצת איטי יותר
מה שכן, אני לא עוצר ב-14 ק"מ, כל ריצה אני מוסיף עוד קצת, בדרך כלל עוד קילומטר, או חצי
המטרה ברורה - מרתון, כבר רצתי אחת כזאת לפניי כמה שנים, וכבר רצתי שלוש פעמים חצי מרתון
אבל נמאס להתפשר על החצי מרתון כשיש לך את השלם
אתה בטח יכול להבין את זה שאין דבר יותר מבאס מזה כשאתה רץ חצי ולידך עומדים כאלה שרצים את הכל
:(
אז בגלל שיוגב כבר אמר שאי אפשר לעשות בו זמנית העלאת מסה והורדת שומן,
נראה לי אני אשקיע רק בשריר, וביום של ריצה ננסה שיהיה הרבה אוכל בבית

תודה רבה לשניכם!

יוגב,
אני רק מקווה שזה לא ככה
שכן אפשר לעשות את שני הדברים בו זמנית
אבל, ננסה עכשיו לא להרזות בכלל ולהעלות רק במסת שריר
בנוגע לחלבונים, אני יודע שאני שותה שתי מנות של אבקת חלבון ביום
בגלל שבאוכל שאני אוכל, אני בדרך כלל לא אוכל הרבה חלבונים, לא שותה חלב ולא אוכל כמעט בשר
מה הכמות המדוייקת, אני לא יודע, אבל ננסה לחשב את הכמות בימים הקרובים
עם כל הצער שבדבר, תקווה לא תעזור הרבה. זה עיניין די "פשוט" כדי לגדול צריך פלוס קלורי, כדי לרדת צריך גרעון קלורי. זה שונה לגמרי אחד מהשני אז אי אפשר לעשות ביחד. כמו שכבר אמרתי יש אפשרות לעלות מעט במסת השריר כאשר יורדים בשומן, או להפך, לרדת בשומן כאשר עולים בשריר אבל הכמות היא לא משמעויתית בדרך כלל ולא נראית לעין ולא נמשכת להרבה זמן ככה שלא מסתמכים על זה.
לגבי התפריט, אני ממליץ לך לחשב הכול ולהעלות לקבלת יעוץ, חבל לעשות טעויות

אתה לא הצלחת, וזה לא הגיוני בלי חומרים

גם אני במצב דומה, גם אני חזרתי להתאמן לאחרונה אחרי הפסקה ארוכה, אני עושה אימון משקולות חזק ובמקביל ריצות של 10 ק"מ (בערך ב 48 דקות) תוך שמירה על משטר תזונה קפדני.
גם אני חרשתי את האינטרנט ואת האתר בפרט וקראתי את התיאורייה על המאזן הקלורי.
באופן מוזר אני יורד באחוזי השומן במהירות, רואים את זה בבירור, אני מקבל המון תגובות ואפילו מישהו שלא ראה אותי הרבה זמן שאל אם אני חולה או משהו כי רזיתי בפנים..כמובן גם שהמכנסיים נופלות וצריך להדק את החגורה.
במקביל אני עולה במסת שריר, ואת זה אני יודע בוודאות. משקל הגוף שלי נשאר יציב למרות איבוד השומן, אני משתפר בקצב מהיר באימונים ודוחק משקלים הולכים ועולים ומעבר למראה הבולט (לא אשלייה כתוצאה מחיטוב) השרוולים שלי מתהדקים על הזרועות. אין סיכוי שכל החולצות שלי התכווצו בבת אחת.
עד עכשיו לא הגבתי, כי לא רציתי להיתפס כהזוי שסתם מדבר שטויות.
עכשיו כשאני רואה מקרה נוסף. אני משוכנע שזה אפשרי.
אציין שפעם (לפני 10 שנים) הייתה לי מסת שריר הרבה יותר גדולה, ויתכן מאוד שהנושא של "זיכרון שריר" עובד כאן.
או שאני והמגיב הקודם מקרים חריגים (גנטיקה או משהו... לא יודע)
או שהזכרון שריר עובד כאן. כך או כך לא נראה לי הדבר בלתי אפשרי באופן גורף. יש מקרים יוצאי דופן.

אציין שאין לי השכלה רלוונטית בנושאי תזונה וספורט. ויכול להיות שאני טועה.
כתבתי את הנ"ל עפ"י ניסיון אישי במבחן התוצאה.

• פותח/ת השרשור
Cherokee
תקשיב, זה בדיוק מה שאצלי
גם אני הייתי מתאמן פעם, כל פעם עם הפסקות
הגודל והמסה שלי עכשיו יתר גדולה ממה שהיה פעם
אבל אני באמת רואה את זה, אני רואה שהשומן ירד, המותניים צרים יותר, הג'ינס מלפניי 5 שנים נכנס
ואתה גם רואה שהשריר גדל, החזה גדול יותר, היד הקדמית והאחורית גדלו, הגב אני לא יודע, אבל הוא חזק יותר
אני באמת מאמין שאי אפשר להמשיך להיות במצב הזה הרבה זמן, שאתה גם מוריד אחוזי שומן, וגם מעלה במסת שריר
אבל כנראה שיש תקופה, אחרי שאתה חוזר שוב להתאמן, שאתה כן מסוגל לעשות את זה
או שרק שנינו בורכנו בגוף טוב וחכם 😃

בכל מקרה, עכשיו אני מעדיף לא לקחת סיכונים, ואני מקפיד שאני באמת נמצא במסה ועוד חודש אולי נוריד את השומן

יאללה, בהצלחה לשנינו

אההה, וזוהר, אי אפשר להגיד שלא הצלחת, כי בסוף אתה מסתכל על התוצאות ואתה רואה שבאמת זה מה שקרה
בנוגע לחומרים, רק אבקת חלבון כי חסר לי ביום חלבון והרבה, אבל דברים אחרים, אני באמת פוחד אפילו לקחת ולנסות

Back
למעלה תחתית