תוכנית שינוי זמני בקריירת האימונים: german volume training

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

בעיקבות התחרות ובכלל, התעוררו לי תהיות ומחשבות על ניסיון של תכנית בילדינג כלשהי לתקופה קצרה.

בתכנית יש שלושה אימונים בשבוע.
בכל אימון נדרש לבצע את התרגיל העיקרי ל 10X10 עם מנוחה של דקה וחצי בין סט לסט.
ולאחר התרגיל העיקרי ישנם תרגילי עזר ל 3X10-15 עם מנוחה של דקה בין סט לסט.
בתרגיל העיקרי יש לבחור 60% מה 1RM.
התכנית היא שישה שבועות (בשלב הראשון) כל שבוע להוסיף 2.5%-5% למשקל.

ה 1RM הם אלו שמהתחרות. לאחר חישוב 60% יוצא כך (המשקלים בתכנית):

זאת התכנית מהאינטרנט עם שינויים קלים שלי:

יום 1: חזה וגב
בנץ' 80 ק"ג 10X10
---צריך עוד תרגיל עיקרי של 10X10----
מסור 3X12
פולי במכונה ליד אחורית 3X15

יום 2:רגליים ובטן
סקאווט 150 ק"ג 10X10
דדליפט 140 5X10

יום 3: כתפיים וידיים
פרס 50 ק"ג 10X10
מקבילים משקל גוף 10X10
בייספס במוט W ל 3X12

יש צורך בתרגילים ראשיים של 10X10 שיהיו תרגילים שמערבים קבוצת שרירים גדולה. אשמח להמלצה לעוד תרגיל ביום הבנץ'.
באימון הרגליים, שמתי סקאווט ודדליפט ללא עבודת עזר, מקווה שנישרוד את האימון.

האתגר הגדול בתכנית לדעתי, זה הזמני מנוחה המאוד קצרים בין הסטים- מקסימום דקה וחצי.
כמו כן, המשקלי עבודה בסקאווט והדדליפט (שהחלטתי לא לוותר עליו ולהכניס באימון רגליים במקום תרגילי עזר) הם נישמעים לי מטורפים מאוד, שוב בדקה וחצי מנוחה.
משום מה הנפח פה נישמע לי אכזרי יותר מהקורטה. @zaptamaher

אשמח לשמוע דעות בעניין. ועל התכנית בפרט.

חשבתי שאברהם טבעי .
ועכשיו ברצינות , איך זה שמדברים פה על גדילה מהירה ככ שאפילו בSS כשעפים במשקלים היא לא מתרחשת , ועוד מאימוני נפח שאמורים להיות פחות יעילים להעלאת מסת שריר בשביל אנשים טבעיים .
אם אימוני כח היו יעילים יותר לבניית שריר לבנדיקט מנגוסון היה את הגוף של רוני קולמן...
זה ממש לא נכון, בהתחלה לטבעיים יש את הצורך לעבוד באימוני כח.
בהמשך יותר יעיל להתרכז בנפח ובטווח חזרות גבוה יותר. בGVT אני אישית יכול להעיד שעליתי 3.5 קילו (כי לא אכלתי מספיק) וגם אפילו ירדתי טיפה בא"ש. מדהים מה שGVT עושה

אם אימוני כח היו יעילים יותר לבניית שריר לבנדיקט מנגוסון היה את הגוף של רוני קולמן...

כשמוזרקים אז נפח יותר יעיל , וזה גם תלוי בכמות וסוג החומרים למיטב ידיעתי .

@yanivgoft
לא יכול לצטט אז אני מתייג
בדרך כלל הליפטרים והבילדרים הטבעיים באמת ברמת העלית יש להם מסת שריר זהה
יש מחקרים שמראים את זה

זה ממש לא נכון, בהתחלה לטבעיים יש את הצורך לעבוד באימוני כח.
בהמשך יותר יעיל להתרכז בנפח ובטווח חזרות גבוה יותר. בGVT אני אישית יכול להעיד שעליתי 3.5 קילו (כי לא אכלתי מספיק) וגם אפילו ירדתי טיפה בא"ש. מדהים מה שGVT עושה

חחחחחח אתה לא רציני נכון ? משווה בינהם על חולצה? לא נדבר על ההבדלים בין פורפורציות ודברים כאלה אבל תסתכל על ההבדלים באחוזי שומן , ואם שניהם יעלו לאותה תחרות שון יראה בדיחה ליד פיל , בדיוק כמו שפיל יראה בדיחה לעד שון בתחרות סטרונגמן למרות שפיל חזק( כמו ששון מפותח)

חחחחחח אתה לא רציני נכון ? משווה בינהם על חולצה? לא נדבר על ההבדלים בין פורפורציות ודברים כאלה אבל תסתכל על ההבדלים באחוזי שומן , ואם שניהם יעלו לאותה תחרות שון יראה בדיחה ליד פיל , בדיוק כמו שפיל יראה בדיחה לעד שון בתחרות סטרונגמן למרות שפיל חזק( כמו ששון מפותח)
למי אכפת איך בריאן יראה מולו על במה עם חוטיני? בריאן לא רואה אותו מבחינת מסת השריר בלי קשר לאחוז שומן (שהוא לא כזה גבוה כמו שאתה חושב בטח).

למי אכפת איך בריאן יראה מולו על במה עם חוטיני? בריאן לא רואה אותו מבחינת מסת השריר בלי קשר לאחוז שומן (שהוא לא כזה גבוה כמו שאתה חושב בטח).
קודם כל יש הבדלי גובה רציניים בין השניים אז זה לא בדיוק הוגן לשפוט לפיכך , וגם עזוב את העניין הזה שנייה , נניח שתכניות כח היו גורמות לעלייה גדולה יותר במסת שריר, אתה לא חושב שבאדיבילדרים היו עובדים על חזרות נמוכות , הרי מכפי שאני יודע לבאדיבילדרים חשוב בסוף כמה מסת שריר יש להם

קודם כל יש הבדלי גובה רציניים בין השניים אז זה לא בדיוק הוגן לשפוט לפיכך , וגם עזוב את העניין הזה שנייה , נניח שתכניות כח היו גורמות לעלייה גדולה יותר במסת שריר, אתה לא חושב שבאדיבילדרים היו עובדים על חזרות נמוכות , הרי מכפי שאני יודע לבאדיבילדרים חשוב בסוף כמה מסת שריר יש להם
איך אתה יודע איך פרו בילדרים מתאמנים? לפי הסירטונים שממומנים ע"י חברות תוספי התזונה?
אני ראיתי כמה סרטונים שלא ממומנים ע"י אף אחד ולא מפרסמים כלום של הבילדר הישראלי היחיד שהתחרה באולימפיה ואתה תופתע לגלות איך הוא מתאמן.

לבילדרים חשוב בסוף הפרופרציות ואיך הם נראים...
לא כמה מסת שריר יש להם. (פיל לדוגמא הוא לעומת ה-הכי מאסיבים בבילדניג יחסית רזה)
אבל הוא מר אולימפיה...

איך אתה יודע איך פרו בילדרים מתאמנים? לפי הסירטונים שממומנים ע"י חברות תוספי התזונה?
אני ראיתי כמה סרטונים שלא ממומנים ע"י אף אחד ולא מפרסמים כלום של הבילדר הישראלי היחיד שהתחרה באולימפיה ואתה תופתע לגלות איך הוא מתאמן.
בזה אתה צודק הדבר היחיד שאני יודע לגבי איך בילדרים מתאמנים זה הסרטונים שממומנים על ידי חברות תוספי התזונה , אבל אני פשוט לא מבין איזה אינטרס יש להם לשקר?
לבילדרים חשוב בסוף הפרופרציות ואיך הם נראים...
לא כמה מסת שריר יש להם. (פיל לדוגמא הוא לעומת ה-הכי מאסיבים בבילדניג יחסית רזה)
אבל הוא מר אולימפיה...
צודק

בזה אתה צודק הדבר היחיד שאני יודע לגבי איך בילדרים מתאמנים זה הסרטונים שממומנים על ידי חברות תוספי התזונה , אבל אני פשוט לא מבין איזה אינטרס יש להם לשקר?

המטרה של חברות תוספי התזונה שאנשים יחשבו שבעזרת התוספים שהבלדרים משתמשים (יותר נכון מפרסמים) והאימונים שהם עושים הם יראו כמוהם.עכשיו מן הסתם לאנשים תיהיה הרבה יותר הסתייגות לעשות דדליפט וסקווטים כבדים מאשר לפמפם ידיים ומכונות, מטעמי מיתוסים על בריאות הברכיים והגב, שלא נדבר על זה שצריך ללמוד את הטכניקה.

אתה לא העיפרון הכי מחודד בקלמר אה?
לא ברור לך שמסת השריר תלויה במסה הכללית של הגוף (שהיא גם פקטור של מסת השומן והגובה)? אתה לא רואה הבדלים תהומיים בין השניים?

אתה לא העיפרון הכי מחודד בקלמר אה?
לא ברור לך שמסת השריר תלויה במסה הכללית של הגוף (שהיא גם פקטור של מסת השומן והגובה)? אתה לא רואה הבדלים תהומיים בין השניים?
אני לא יודע איך להגיב לטימטום שכתבת.
מסת שריר זה לא אחוז השריר ממסת הגוף.

אני לא יודע איך להגיב לטימטום שכתבת.
מסת שריר זה לא אחוז השריר ממסת הגוף.

🤦‍♂️
בן אדם א' שגבוה יותר ושוקל יותר מבן אדם ב', הוא בעל אופציה לסחוב איתו יותר מסת שריר. אם זה לא ברור לך כדאי שנפסיק פה.

🤦‍♂️
בן אדם א' שגבוה יותר ושוקל יותר מבן אדם ב', הוא בעל אופציה לסחוב איתו יותר מסת שריר. אם זה לא ברור לך כדאי שנפסיק פה.
בוא נבחן את הביטוי מסת שריר סבבה?
מה זה מסה אתה יודע?
מה זה שריר אתה יודע?
עכשיו תחבר ביניהם...
אתה רואה פה איזישהו קשר לאופציות, גובה, שומן ושאר השטויות שזרקת?

מה זה מסה אתה יודע?
מה זה שריר אתה יודע?
עכשיו תחבר ביניהם...

אולי לבריאן יש יותר מסת שריר כי יש לו הרבה יותר שטח בגוף , אבל לפיל היט יש חתך רוחב הרבה הרבה יותר גדול בשרירים .

מה זה מסה אתה יודע?
מה זה שריר אתה יודע?
עכשיו תחבר ביניהם...

הכל ברור. כמו שאמרתי, נפסיק פה.

צודק
יש להם אינטרס לשקר בשביל כסף
זה עד כדי כך פשוט
אני מכיר אישית בילדר מוזרק ואומנם יש לו אמונים רגילים שאתה מכיר של בילדרים (טווח חזרות גבוהה פמפומים וכו) אבל גם לא חסרה עבודת כוח של 5RM וכו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית