הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אינטרוולים

גלעד כהן

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
אהלן חברים , אני בשלב החיטוב (דל פחמימה) ואני רוצה להתחיל אימוני אינטרוולים 3-4 פעמים בשבוע
אני בכושר די רע מבחינת אירובי לא רצתי כמה חודשים טובים , איך מתחילים?

לא מומלץ לבצע אימוני אינטרוולים בתדירות של 3-4 פעמים בשבוע, אימון אחד כזה מספיק. לגבי שאר הריצות באותו שבוע כדאי שהן יהיו ריצות "נפח" שבהן הדגש הוא על לרוץ הרבה בדופק 65-75% מדופק מקסימלי. בגדול אם אתה בכושר די רע כמו שאתה אומר, כל האימוני אינטרולים העצימים למיניהם הם מתכון לפציעות בשבילך וחבל, לדעתי כדאי שתתחיל מריצה קלה לתקופה הקרובה. לאחר שתהיה מסוגל להתמיד בריצה של 20-30 דקות ולא להיות גמור מזה, רק אז הייתי משלב אינטרוולים.
ואל תדאג, גם מריצה קלה יחסית של 20 דקות משתפרים בהתחלה,אתה תרגיש שלאט לאט אתה הריצה תהיה יותר נינוחה והקצב ישתפר.
בהצלחה!

איך מתחילים? פעמיים/שלוש בשבוע ריצות של 10-15 דקות בקצב שתסיים את הריצה תרגיש שהיה לך כוח להמשיך לרוץ
אינטרוולים לא עושים 3-4 פעמים בשבוע ובטח לא מי שלא רץ באופן שוטף ומצהיר שהוא בכושר רע

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות המהירות! אני אפרט קצת על מצבי. אני עושה חמישה אימוני כוח בשבוע ( ABC) , תפריט דל פחמימה מזה כחודש וחצי.
כרגע אני בכושר רע כי כל תקופת המסה + תקופה של חודשיים וחצי פציעה בקרסול לא רצתי (מכדורגל , 3 מתיחות אבל היום אני מרגיש מצויין) , לפני כן הייתי רץ מרחקים די ארוכים (סיימתי חצי מרתון + עוד מספר לא קטן של ריצות למרחקים של 15-17 ק''מ)
רצתי פעמיים השבוע 3 ק''מ בקצב קל של 6 דקות לקילומטר והרגשתי די מותש ככה שאני ללא ספק בכושר הגרוע ביותר שלי בשנים האחרונות..
אז להתחיל מריצות קצרות ובהמשך לשלב פעם בשבוע אימון הפוגות?

תודה רבה על התשובות המהירות! אני אפרט קצת על מצבי. אני עושה חמישה אימוני כוח בשבוע ( ABC) , תפריט דל פחמימה מזה כחודש וחצי.
כרגע אני בכושר רע כי כל תקופת המסה + תקופה של חודשיים וחצי פציעה בקרסול לא רצתי (מכדורגל , 3 מתיחות אבל היום אני מרגיש מצויין) , לפני כן הייתי רץ מרחקים די ארוכים (סיימתי חצי מרתון + עוד מספר לא קטן של ריצות למרחקים של 15-17 ק''מ)
רצתי פעמיים השבוע 3 ק''מ בקצב קל של 6 דקות לקילומטר והרגשתי די מותש ככה שאני ללא ספק בכושר הגרוע ביותר שלי בשנים האחרונות..
אז להתחיל מריצות קצרות ובהמשך לשלב פעם בשבוע אימון הפוגות?
כן, תתמיד כמה שבועות עם ריצות קלות ותחזור יחסית מהר לכושר ריצה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית