הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למר גנט - עקמת בגב?

• פותח/ת השרשור Arikk68
  • פורסם בתאריך

Arikk68

משתמש מתחיל
191
48
נק' מוניטין:
441
191
48
רזים (עאלק..)
http://www.seriouspowerlifting.com/4539/articles/power-profile-lamar-gant

This powerlifting giant stood only 5ft 3in (1.60 m) and had a severe case of scoliosis (a medical condition in which" a person’s spine is curved from side to side). When locked out in the deadlift the bar was just above his kneecaps, the intense load causes his spine to curve more than 100 degrees making him shorter. His spine flexes to the left and his collarbones ends up only a few inches above his belt."

ללא ספק דיון חרוש- האם דדליפט כבד פוגע בגב?
על פי המאמר, למר גנט קיבל עקמת רצינית שאפילו גרמה לו לאבד גובה...
האם זה באמת ככה? עם הזמן דדליפט גורם לעקמת מטורפת?
שואל בתור אחד עם עקמת קלה, ומאוד מקווה לא לנמוך, אני כבר יחסית נמוך.

שלום.היום לאחר סט חמישי כבד של סקוואט הרגשתי כאב בצד שמאל כמה ס"מ ממרכז הגב בחלקו התחתון ובאיזור שבין גב וישבן.
אין הגבלה בתנועה,ישנן דקירות קטנות בתנועה מסוימת כגון כפיפת ירך כך שהברך באה אל החזה.
רעיונות?

http://www.seriouspowerlifting.com/4539/articles/power-profile-lamar-gant

This powerlifting giant stood only 5ft 3in (1.60 m) and had a severe case of scoliosis (a medical condition in which" a person’s spine is curved from side to side). When locked out in the deadlift the bar was just above his kneecaps, the intense load causes his spine to curve more than 100 degrees making him shorter. His spine flexes to the left and his collarbones ends up only a few inches above his belt."

ללא ספק דיון חרוש- האם דדליפט כבד פוגע בגב?
על פי המאמר, למר גנט קיבל עקמת רצינית שאפילו גרמה לו לאבד גובה...
האם זה באמת ככה? עם הזמן דדליפט גורם לעקמת מטורפת?
שואל בתור אחד עם עקמת קלה, ומאוד מקווה לא לנמוך, אני כבר יחסית נמוך.

לא. דדליפט לא יגרום לעקמת.
העקמת של הבחור זה מבנה גנטי של עמוד השדרה או איזשהו מום שגרם לכך.
אין שום תרגיל בעולם שביצוע שלו 10 דקות ביום ( נטו ) יכול להוביל לשינויים כל כך דרמטיים בעמוד השדרה.

• פותח/ת השרשור
לא. דדליפט לא יגרום לעקמת.
העקמת של הבחור זה מבנה גנטי של עמוד השדרה או איזשהו מום שגרם לכך.
אין שום תרגיל בעולם שביצוע שלו 10 דקות ביום ( נטו ) יכול להוביל לשינויים כל כך דרמטיים בעמוד השדרה.
אז למה רשום בברור שהדדליפט גם לכך?

יש לי עקמת קלה וקיפוזיס בגב, מה שלא הפריע לי במשך שנה שלמה בצבא לסחוב תיקים של 30 קילו פלוס+ ולהמשיך לעשות דדליפט....

• פותח/ת השרשור
יש לי עקמת קלה וקיפוזיס בגב, מה שלא הפריע לי במשך שנה שלמה בצבא לסחוב תיקים של 30 קילו פלוס+ ולהמשיך לעשות דדליפט....

גם לי יש עקמת קלה ואני עושה דדליפט כבר כמה שנים..
פשוט אי הבנה שלי של המאמר.

מדובר פה בסקוליוזיס, סוג פחות נפוץ של עקמת, בו עמ"ש לא עקום קדימה או אחורה, אלא לצדדים, בסוג של צורת S ולכן (מסתבר) שקרה המקרה הזה.

מדובר פה בסקוליוזיס, סוג פחות נפוץ של עקמת, בו עמ"ש לא עקום קדימה או אחורה, אלא לצדדים, בסוג של צורת S ולכן (מסתבר) שקרה המקרה הזה.

עקמת = סקוליוזיס
עקשת/גבנון = קיפוזיס/היפרקיפוזיס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית