הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דילול מאגרי גליקוגן

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
כתבתי את השאלה בלוג שלי אבל לא זכיתי להענות עד עתה, אז אפרסם אותה כאן במידה ויש אנשים שלא מסתכלים בלוגים ומעוניינים לעזור.
האם דרך של דילול מאגרים במהלך 3 וחצי עד 4 ימים (עד 25 גרם פחמימה ביום) והעמסה שנמשכת על יומיים יכולה גם להיות צורה של CARB CYCLING ולתרום לעלייה נקייה במסה, רגישות לאינסולין וכל הדברים הטובים שנלווים לסייקלינג הזה?
כל זאת בשילוב עם 3 אימוני SS בשבוע, כאשר 2 אימונים בימי דילול ויום אחד בבוקר ממש לפני שמתחיל את העמסה.

מה שאתה רוצה לעשות זה בעקרון ה-AD.
ותוכנית כזו משפרת את הרגישות לאינסולין, אבל למה אתה מתעסק בכל מיני שיטות ולא הולך לפי הרעיון המקורי של כל תוכנית ? תבר מה אתה עושה AD,UD2 או שתתחיל לאכול רגיל וקבוע.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין למה כולם חושבים שאני עושה AD כשאני כל הזמן כותב שאני עושה UD2..
אז חד משמעית אני עושה UD2..
כשיש את המידע הזה עכשיו בבירור, הדרך שציינתי בהודעה הקודמת יכולה להיות יעילה?
בUD2 בספר רשום שימים 1-4 דלים בפחמימות, ומאמצע יום 4 עד סוף יום 5 עושים העמסה.
אני עושה 1-4 דלים בפחמימות כאשר העמסה מתחילה בבוקר יום 4 ונמשכת עד סוף יום 5.. ככה שיוצא 3 וחצי עד 4 ימים דילול ויומיים שלמים העמסה.. כאשר בהעמסה אני אוכל חצי מהכמות שלה ביום הראשון וחצי ביום השני.

אני לא מבין למה כולם חושבים שאני עושה AD כשאני כל הזמן כותב שאני עושה UD2..
אז חד משמעית אני עושה UD2..
כשיש את המידע הזה עכשיו בבירור, הדרך שציינתי בהודעה הקודמת יכולה להיות יעילה?
בUD2 בספר רשום שימים 1-4 דלים בפחמימות, ומאמצע יום 4 עד סוף יום 5 עושים העמסה.
אני עושה 1-4 דלים בפחמימות כאשר העמסה מתחילה בבוקר יום 4 ונמשכת עד סוף יום 5.. ככה שיוצא 3 וחצי עד 4 ימים דילול ויומיים שלמים העמסה.. כאשר בהעמסה אני אוכל חצי מהכמות שלה ביום הראשון וחצי ביום השני.

אני לא יודע מה הן עיקרי השיטה של UD2 לכן אני לא יכול לעזור לך כאן.
מה שכן סביר להניח שהמאגרים יהיו מדוללים אחרי 4 ימים עם 25 גרם פחמימות.

• פותח/ת השרשור
אחלה.. זה מה שרציתי לדעת, אם זה יספיק לדילול.
משהו נוסף, אימוני SS תורמים לריקון הגליקוגן גם? כי אני יודע שבדרך כלל צריך אימונים עצימים כמו אינטרוולים וכאלה
אבל מצד שני במאמר למשל על AD רשום שאימונים כבדים עם מספר חזרות נמוך שמעודדים כח וכאלה הכרחיים לשיטות האלה.

כתבתי את השאלה בלוג שלי אבל לא זכיתי להענות עד עתה, אז אפרסם אותה כאן במידה ויש אנשים שלא מסתכלים בלוגים ומעוניינים לעזור.
האם דרך של דילול מאגרים במהלך 3 וחצי עד 4 ימים (עד 25 גרם פחמימה ביום) והעמסה שנמשכת על יומיים יכולה גם להיות צורה של CARB CYCLING ולתרום לעלייה נקייה במסה, רגישות לאינסולין וכל הדברים הטובים שנלווים לסייקלינג הזה?
כל זאת בשילוב עם 3 אימוני SS בשבוע, כאשר 2 אימונים בימי דילול ויום אחד בבוקר ממש לפני שמתחיל את העמסה.

עלייה במסה תתבצע כאשר תהיה בעודף קלורי לא תהיה עלייה במסה במאזן שלילי.
כמו כן, למה לעזעזאל לאכול 25 ג' פחמימה ? אתה עושה UD2 ההוראה המפורשת זה לא לרדת מה-50 ג' פחמימה, אז אתה מנסה לעשות כאן מיקס בין דיאטות?

לדעתי אתה מתעסק פה בשילשול, אפילו לא קקה. תבנה תפריט נורמלי עם מאזן חיובי התחלתי של 300-500 קלוריות ותראה את ההתקדמות כל השיטות האלה UD2 מובילות לאותה תוצאה, כנ"ל לגבי חיטוב עם UD2 . יש לך מחקרים שמראים שאין שום יתרון בחינת התקדמות החיטוב בין דיאטה דלה בפחמימה לבין דיאטה עם פחמימה.

לדעתי, היחס האידאלי להרכבת תפריט אם זה לחיטוב או למסה זה 40/30/30 לפי ה-ZONE.

• פותח/ת השרשור
אני לא מנסה לעשות מיקס, פשוט באורח חיים שלי מתאים יותר שיש ימים שאפשר לאכול דברים שמנים נטולי פחמימות כמו גבינות שמנות, קשות, שומנים טובים וכאלה
וימים שמעמיסים פחמימות.
הדיאטה שלי בנויה על UD2 אבל לא במדוייק כי אני רוצה לדלל מאגרים יותר מהר מאשר 50 גרם ביום וגם התוכנית אימונים שלי לא נראית כמו שמומלץ בספר.
אז אפשר להגיד שאני עושה סוג של קארב סייקלינג שמבוסס על התבנית של UD2.
רציתי לדעת אם זה אפקטיבי למסה נקייה בצורה כזה? אני על מאזן חיובי של 300 קלוריות בדיאטה.

אני לא מנסה לעשות מיקס, פשוט באורח חיים שלי מתאים יותר שיש ימים שאפשר לאכול דברים שמנים נטולי פחמימות כמו גבינות שמנות, קשות, שומנים טובים וכאלה
וימים שמעמיסים פחמימות.
הדיאטה שלי בנויה על UD2 אבל לא במדוייק כי אני רוצה לדלל מאגרים יותר מהר מאשר 50 גרם ביום וגם התוכנית אימונים שלי לא נראית כמו שמומלץ בספר.
אז אפשר להגיד שאני עושה סוג של קארב סייקלינג שמבוסס על התבנית של UD2.
רציתי לדעת אם זה אפקטיבי למסה נקייה בצורה כזה? אני על מאזן חיובי של 300 קלוריות בדיאטה.

בימים שאתה דל בפחמימה, אתה גם דל בקלוריות יחסית מתחת ל-50 ירוקן לך לא רק את הגליקוגן, אלא יגרום לפירוק שריר.
אם אתה רוצה ללכת מתחת ל-50 ג' פחמימה תעשה כבר את האנאבוליק דיאט שיש לך כיסוי של אנרגיה משומן ומחלבון בכמויות מספקות כך שלא תהיה בקטוזיס.

• פותח/ת השרשור
אני אוכל מתחת ל25 גרם אבל אוכל פי 2.5 גרם חלבון ודואג להשלים את שאר הקלוריות משומן ככה שאני נמצא על מאזן חיובי של 300 קלוריות בימים הדלים.
נניח שאני עושה את AD בחלוקה שרשמתי למעלה במקום 5 ימים דלים ו-2 ימי העמסה.. לעשות 3 וחצי עד 4 ימים דלים והעמסה שהערכים שלה מחולקים ליומיים (זה פשוט הכי מסתדר לי מבחינת ימי אימון ואורח החיים שלי)
זה יכול להצליח? המאגרים יספיקו להתרוקן בפחות זמן מ-5 ימים עם אימוני SS?

אני אוכל מתחת ל25 גרם אבל אוכל פי 2.5 גרם חלבון ודואג להשלים את שאר הקלוריות משומן ככה שאני נמצא על מאזן חיובי של 300 קלוריות בימים הדלים.
נניח שאני עושה את AD בחלוקה שרשמתי למעלה במקום 5 ימים דלים ו-2 ימי העמסה.. לעשות 3 וחצי עד 4 ימים דלים והעמסה שהערכים שלה מחולקים ליומיים (זה פשוט הכי מסתדר לי מבחינת ימי אימון ואורח החיים שלי)
זה יכול להצליח? המאגרים יספיקו להתרוקן בפחות זמן מ-5 ימים עם אימוני SS?

לדעתי AD ביחד עם SS זה מעולה ביחד. עזוב אותך מ-UD2 ועלייה במסה, לא מאמין בזה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז אני אעשה AD עם SS, החלטתי סופית.. הצלחת לשכנע אותי.
זה יילך לי בסדר עם החלוקה של הימים במקום מה שרשום במאמר?
נגיד השבוע שלי מתחיל בשבת.. אז אני עושה שבת, ראשון, שני ואז שלישי בבוקר יש לי אימון.
אימון ביום שלישי בבוקר ומיד אחריו מתחיל העמסה שנמשכת עד סוף יום רביעי.
ויום חמישי חוזר שוב לדילול.

• פותח/ת השרשור
מה החוסר סובלנות?
אני מנסה להתייעץ כדי לייעל את התוכנית שלי בצורה הטובה ביותר ואתה כל הזמן תוקף.
אני מסביר שמבחינת ימי האימון שלי יותר מסתדר לי החלוקה שרשמתי מקודם ולא כמו שאתה אומר 5 ו-2.
ייצא לי שאני אעשה העמסה יומיים אחרי אימון וזה לא מתאים לי.. השאלה שכתבתי מקודם עוד מחכה לתשובה..

ככה הדיאטה בנויה. אם עושים משהו אז עושים כמו שצריך ולא מתחילים לשנות דברים כי ככה זה מתאים לך.
ואני לא תוקפני , אלא מנסה לעזור, לא מעט אנשים כאן אמרו לך דבר אחד ואתה עושה הפוך.

נערך לאחרונה:
אם היית קורא את הספר של ה UD2 באמת, היית גם קורא שם את הקטע על ימי דילול ואימוני דילול.

• פותח/ת השרשור
הבנתי אתכם..
בקיצור הדרך שאני עובד בה מבחינת חלוקת הימים שגויה ולא תוביל לתוצאות?

נערך לאחרונה:
תתאים את התכנית תזונה לתכנית אימונים שלך שיצא לך 5 ימים דלים בפחמימה ו-2 ימים העמסה.
ב-AD אתה לא צריך להתאמן בימים של העמסה, זה ממש לא קריטי.

• פותח/ת השרשור
אוקיי הפנמתי את זה.. אני אתאים את עצמי לAD וכבר סידרתי לי את הימים ככה שאני אעשה 5 ו-2 כמו שרשום.
גם כשעושים מסה עם AD צריך לעשות את השלב של ה-12 ימים בלי פחמימות בכלל לפני שמתחילים?

אוקיי הפנמתי את זה.. אני אתאים את עצמי לAD וכבר סידרתי לי את הימים ככה שאני אעשה 5 ו-2 כמו שרשום.
גם כשעושים מסה עם AD צריך לעשות את השלב של ה-12 ימים בלי פחמימות בכלל לפני שמתחילים?

אכן.

• פותח/ת השרשור
חבל שזה לא מוזכר במאמר שמפורסם באתר..
בכל אופן זה לא כזה קריטי אם עשיתי 2 סייקלים כמו שעשיתי עד עכשיו נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית