הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לתרגיל "21" (יד קדמית)

tal gadasi

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
בבית
זה תרגיל שעושים אותו בסוף אימון יד קדמית. עכשיו רציתי לדעת אם כדאי להוסיף אותו או שזה כבר עובד על סיבולת בגלל שיש לו הרבה חזרות
זה התרגיל: תודה 😃

זה לא תרגיל ליד קדמית
זה תרגיל לאגו
חבל לך על הזמן... תרגיל חסר תועלת

אם כבר תרגיל ליד קדמית - מספיק כפיפות מרפקים במוט ישר. תנועה מלאה ולא כמו ב"21"

• פותח/ת השרשור
זה לא תרגיל ליד קדמית
זה תרגיל לאגו
חבל לך על הזמן... תרגיל חסר תועלת

אם כבר תרגיל ליד קדמית - מספיק כפיפות מרפקים במוט ישר. תנועה מלאה ולא כמו ב"21"
עשיתי אותו פעם אחת והרגשתי שהשריר עוד שנייה מתפוצץ. אז מספיק 3X8 פטישים 2X6 פשיטת מרפקים

עשיתי אותו פעם אחת והרגשתי שהשריר עוד שנייה מתפוצץ. אז מספיק 3X8 פטישים 2X6 פשיטת מרפקים
הוא לא יעיל מ2 סיבות פשוטות:
1. מספר החזרות גבוה (21)
2. טווח תנועה לא מלא.

אתה מרגיש שהשריר "מתפוצץ" בגלל כמות החזרות הגבוהות.

תעשה את זה פעם בחודש כדי לבלבל את השריר 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮

למה בכלל הטכניקה הזאתי היא רק ליד קדמית?

הוא לא יעיל מ2 סיבות פשוטות:
1. מספר החזרות גבוה (21)
2. טווח תנועה לא מלא.

אתה מרגיש שהשריר "מתפוצץ" בגלל כמות החזרות הגבוהות.
דווקא בבילדינג 20 חזרות ליד קדמית עובד טוב מניסיון חבל שאתה סתם שולל את הטווח חזרות הזה ....
חרא תרגיל לפי דעתי כי זה לא בטווח תנועה מלא

דווקא בבילדינג 20 חזרות ליד קדמית עובד טוב מניסיון חבל שאתה סתם שולל את הטווח חזרות הזה ....
חרא תרגיל לפי דעתי כי זה לא בטווח תנועה מלא
גם אם מישהו משתמש בחומרים אנאבוליים, עדיין, 20 חזרות לשריר זה נחשב יחסית גבוה.
ההבדל הוא שמי שמשתמש בחומרים אנאבוליים, טווח החזרות היותר גבוה יחסית (10-15), הופך ליותר יעיל עבורו

ההבדל הוא שמי שמשתמש בחומרים אנאבוליים, טווח החזרות היותר גבוה יחסית (10-15), הופך ליותר יעיל עבורו

יש ב 20 חזרות גם גדילה של השריר בצורה 'סקרפולית' (משהו כזה, @Blast הסביר לי על זה בתחרות).

שטויות!!

ואתה כותב את זה כי ניסית לעבוד בטווח של 20 חזרות וראית את התוצאות או ראית בלבולי שכל באינטרנט ? תרגיל אחרון ל 20 חזרות יכול לעשות פלאים תתפלא

ואתה כותב את זה כי ניסית לעבוד בטווח של 20 חזרות וראית את התוצאות או ראית בלבולי שכל באינטרנט ? תרגיל אחרון ל 20 חזרות יכול לעשות פלאים תתפלא
אין טעם לעשות 20 חזרות.
גם לא כתרגיל אחרון.
לעשות פלאים? ממש לא.
זה נותן תחושת פאמפ ופה ההטעיה.
פאמפ זה אחלה אבל זו לא אינדיקציה לגדילה.
וממה שאתה אומר, אז כל תרגיל אחרון כדאי לעשות 20 חזרות?
אני עובד בכל הטווחים.
אבל בעיקר 4-12.
יד קדמית/אחורית בדרך כלל בטווח של 8-12.
ותאמין לי שאני מרגיש שהידיים מתפוצצות בסוף כל סט בצורה שלא תבייש גם 20 חזרות. חוצמזה, אני האדם האחרון שיקבל כמובן מאליו כל מה שאומרים לו או את דעת הרוב.
ניסיתי הרבה על עצמי וגם לי יש את הדעה מה עובד טוב יותר עליי אישית. אבל שתדע שזה לא כזה רחוק ממה שיעבוד טוב על רוב החברה, ובעיקר הטבעיים.
אני בגישה מאוד פתוחה, אבל צריך להיצמד לכללים בסיסיים ונכונים, אחרת את כל הזמן תבזבז בלחפש מה עובד עלייך הכי טוב.

עריכה:

דוגמא להמחשה....
קאי גרין ממליץ כמעט בכל מקום ובכל סרטון לעשות 20 חזרות בכל תרגיל.
האם זה תופס גם למתאמן טבעי וממוצע? או אפילו למוזרק המתקדם?
זו שאלה רטורית אני לא באמת מצפה לתשובה

נערך לאחרונה:
אין טעם לעשות 20 חזרות.
גם לא כתרגיל אחרון.
לעשות פלאים? ממש לא.
זה נותן תחושת פאמפ ופה ההטעיה.
פאמפ זה אחלה אבל זו לא אינדיקציה לגדילה.
וממה שאתה אומר, אז כל תרגיל אחרון כדאי לעשות 20 חזרות?
אני עובד בכל הטווחים.
אבל בעיקר 4-12.
יד קדמית/אחורית בדרך כלל בטווח של 8-12.
ותאמין לי שאני מרגיש שהידיים מתפוצצות בסוף כל סט בצורה שלא תבייש גם 20 חזרות. חוצמזה, אני האדם האחרון שיקבל כמובן מאליו כל מה שאומרים לו או את דעת הרוב.
ניסיתי הרבה על עצמי וגם לי יש את הדעה מה עובד טוב יותר עליי אישית. אבל שתדע שזה לא כזה רחוק ממה שיעבוד טוב על רוב החברה, ובעיקר הטבעיים.
אני בגישה מאוד פתוחה, אבל צריך להיצמד לכללים בסיסיים ונכונים, אחרת את כל הזמן תבזבז בלחפש מה עובד עלייך הכי טוב.

תצמד למקצוענים - אם אלופים כמו ארנולד ורוני עושים את זה אז שטויות זה לא.
כללים זה משהו אחד וניסיון זה משהו אחר, יש כאלה שלעשות סופר סטים עוזר להם, יש כאלה שחזרות שליליות עוזר להם.
משלבים ובודקים רק ככה יודעים.

תצמד למקצוענים - אם אלופים כמו ארנולד ורוני עושים את זה אז שטויות זה לא.
כללים זה משהו אחד וניסיון זה משהו אחר, יש כאלה שלעשות סופר סטים עוזר להם, יש כאלה שחזרות שליליות עוזר להם.
משלבים ובודקים רק ככה יודעים.
להתאמן כמו אלופים זו לא המלצה טובה, בעיקר למי שטבעי.
אם על זה יש לך מחלוקת, כנראה שבאמת יש לך פער בידע בסיסי (אני לא מנסה להישמע מעליב, בוטה או מתנשא).
תוכנית אימונים נטו, לא יכולה לבטא למדד של יעילות.
צריך לבחון פרמטרים נוספים רבים - תזונה, שינה, עלייה במשקלי עבודה, התאוששות ועוד.
אם באמת, תיאורטית, ניקח בן אדם וניתן לו בתנאי מעבדה לשמור על כל המשתנים התלויים זהים (מה שציניתי למעלה) ונשנה רק את סוג האימון - אתה תגלה שיש אימונים שמשפיעים יותר מאשר אחרים.
החוכמה היא לדעת מראש לאיזו תוכנית לפנות.
אני לא אומר שאין דברים שישפיעו יותר או פחות, עם זו יש הסכמה, אבל הנקודה היא שאם תתן למתאמן מסויים לבצע אימון שמבוסס ברובו (או לא כולו) על דרופ-סטים/סופר-סטים/חזרות שליליות, לעומת אימון המבוסס על תקופות של נפח ותקופות של עצימות או תוכנית בסיסית ליניארית, תגלה שהדוגמאות האחרונות יהיו יעילות יותר. כמובן שניתן לשלב מידי פעם "שוברי שגרה" למיניהם, אבל לא להתבסס עליהם, ובטח שלא לייחס להם סגולות יתר (כמו הבחור שאמר ש20 חזרות בתרגיל אחרות זה ה-דבר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית