הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דל פחמימה = דל באנרגיה ?

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
תקופת החיטוב. אני משתדל לאכול סביב ה-100-150 גרם פחמימות ביום (לפעמים אפילו פחות).

ואז מתעוררת אצלי השאלה - הפחמימות לא יחסרו לי כשאני מתאמן ? הן לא בעצם ה"דלק", האנרגיה, שבעצם מניעה אותי ?

אני זוכר שתמיד השתדלתי (בעקבות המלצה כזו או אחרת) לאכול פחמימות לפני אימון. אז מה בעצם הרעיון בלדלל את הפחמימה ?

דבר ראשון בין 100ל 150 גרם פחמימה זה לא נחשב דל פחמימה...
דבר שני בדל פחמימה אתה מתבסס לרוב על שומן כמקור אנרגיה.
לכן רוב האנרגיה שלך באה מהשומן, אבל גם חלק באה מהפחמימות, לכן עושים העמסה אחת ל 7-10 ימים ומחזירים בעצם ממלאים בחזרה את מאגרי הגליקוגן.
דל פחמימה יותר יעיל לחיטוב עם אחוזי שומן נמוכים (בערך 10 ומטה).
תראה בפורטל יש מלא מידע על זה.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון בין 100ל 150 גרם פחמימה זה לא נחשב דל פחמימה...

לא טענתי דבר כזה ... אני שואל באופן כללי אנשים שהם בדיאטת דל פחמימה. זה לא מקשה על האימונים (כמו שאתה אומר, מאגרי גילוקן ריקים וכו')?

אני אחדד קצת את השאלה - לפני אימון, אני אמור לאכול פחמימה ? איפה המקום של הפחמימות בתקופת החיטוב - האם בעצם היה אידאלי אם לא היינו צורכים אפס גרם פחמימות ?

מקווה שהסברתי את עצמי נכונה 😃 ותודה.

בתקופת החיטוב המטרה היא שמאגרי השומן שבגוף ישמשו כמקור אנרגיה.
ובכלל, יש לך העמסות בחיטוב דל פחמימה.

לא טענתי דבר כזה ... אני שואל באופן כללי אנשים שהם בדיאטת דל פחמימה. זה לא מקשה על האימונים (כמו שאתה אומר, מאגרי גילוקן ריקים וכו')?

אני אחדד קצת את השאלה - לפני אימון, אני אמור לאכול פחמימה ? איפה המקום של הפחמימות בתקופת החיטוב - האם בעצם היה אידאלי אם לא היינו צורכים אפס גרם פחמימות ?

מקווה שהסברתי את עצמי נכונה 😃 ותודה.
אישית אני לא עשיתי דיאטה דלת פחמימות, אלא פשוט אכלתי כמה שפחות פחמימות וקטב הזמן יצא לי בסביבות ה60-70 גרם פחמימה ומידי פעם היה יוצא לי לעבור את ה100.
כשתיזמנתי פחמימות לפני האימון היה לי יותר אנרגיה בסוף האימון לעומת אימון שלא אכלתי פחמימה לפני ( רוב האימון אין כמעט הבדל, פשוט אחרי שעה בערך הרגשתי ירעדה באנרגיה אם לא אכלתי פחמימה לפני).
ביחס לחיטוב רגיל אני מאמין שאין ככ הבדל, לפחות בהרגשה שלי. כי בכל מקרה אתה במינוס קלורי וקשה לגוף להתאושש....

תעשה ניסוי וטעייה על עצמך ותראה מה יותר מתאים לך.
לי אישית עוזר שהפחמימה לפני האימון, לא שזה תמיד יוצא לי

אני בדל פחמימה ואני עושה FBW די עצים (עם חצי שעה אירובי) שלוש פעמים בשבוע
מתפקד סבבה, אני אחרי שלוש שנים פלאס שנה פציעה שלא התאמנתי בהן (4 טוטאל)
ו... אין בעיות של אנרגיה, בכלל בכלל בכלל, להפך - אין הרגשה כבדה בכלל, אין עליות וירידות באנרגיה, זה תמיד קבוע וסבבה
באירובי למשל אני מרגיש שאני הרבה יותר חלש מפעם \ מהצבא, אבל ככה בסטים קצרים של משקולות זה לא כזה מורגש האמת

לדעתי זה מאווד אינדודואלי כל אחד מגיב אחרת אני לדוגמא דל פחמימה עושה לי רק טוב בחיים

Back
למעלה תחתית