הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחפשת את התכנית אימונים הטובה ביותר לחיטוב

• פותח/ת השרשור Me94
  • פורסם בתאריך

Me94

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
היי, שמעתי לעצות שלכם ובסוף נרשמתי לחדר כושר.. אני נמצאת שם כבר חודש וחצי כ3 פעמים בשבוע עם תכנית אימונים בסיסית ותפריט מסודר ומורידה כחצי ק״ג בשבוע - עד היום הורדתי 3 ק״ג בערך.. לפי מה שהבנתי התכניות של החדכ לא הכי טובות ועכשיו אחרי שנכנסתי לכושר ראיתי שהמלצתם פה לרוב הבנות על התכנית FBW ורציתי לשאול למה דווקא היא ולא תכנית AB למשל? ולמה בתכנית הזאת כמעט ואין תרגילים עם המכשירים אלא רק עם מוט? המכשירים בחדר כושר לא יעילים?

אין צורך לשלוח לי את המאמרים כי קראתי כל אחד לפחות כמה פעמים.. בנוסף, בתור אחת שמתחילה לעשות סקוואטים ולאנג׳ים רציתי לדעת איך לשלב אותם ומתי והאם להתחיל עם משקל או בלי? ובנוסף האם לעשות את האימון האירובי לפני או אחרי אימון הכח?

תודה מראש:))

תוכניות FBW מאוד טובות למתאמנים מתחילים (מתאמן מתחיל לא נמדד לפי הזמן בחדר כושר אלא לפי היכולת להעלות משקל על המוט כל שבוע) מאחר והיא עוזרת לאמן את כל חלקי הגוף תוך למידה של תרגילים מורכבים.

העבודה עם המוט היא זה שמפעילה המון קבוצות שרירים בו זמנית כך למשל בסקווט מופעלים המון שרירים מעבר לשרירי הרגליים (זאת בניגוד ללג פרס למשל - המכונה שלוחצים עם הרגליים)

בנוסף, בתור אחת שמתחילה לעשות סקוואטים ולאנג׳ים רציתי לדעת איך לשלב אותם ומתי והאם להתחיל עם משקל או בלי?
תתחילי עם מוט ריק או עם 1.25 קילו בכל צד ותלמדי את הטכניקה, תשלבי אותם לפי מה שכתוב בתוכנית האימון שבחרת

ובנוסף האם לעשות את האימון האירובי לפני או אחרי אימון הכח?
העדיפות היא אחרי הכוח לעשות אירובי, זה עוזר לשחרר את הגוף וגם כך לא תגיעי עייפה לאימון כוח שהוא הרבה יותר חשוב

העדיפות היא אחרי הכוח לעשות אירובי, זה עוזר לשחרר את הגוף וגם כך לא תגיעי עייפה לאימון כוח שהוא הרבה יותר חשוב[/QUOTE]
תלוי למי....

כתבת "....וגם ככה לא תגיעי עייפה לאימון כח שהוא הרבה יותר חשוב"

אז כתבתי "תלוי למי"
יש מתאמנים שדווקא להצליח להעלות מאמץ ודופק ורמת קושי באירובי ולשרוף יותר קלוריות חשוב להם יותר מאשר להצליח להרים עוד 2.5 קג על גבי המוט. לפחות בתקופות מסוימות. זה לא באופן גורף שאימון הכח חשוב יותר מהאימון האירובי... זאת היתה הכוונה שלי

כתבת "....וגם ככה לא תגיעי עייפה לאימון כח שהוא הרבה יותר חשוב"
אז כתבתי "תלוי למי"
יש מתאמנים שדווקא להצליח להעלות מאמץ ודופק ורמת קושי באירובי ולשרוף יותר קלוריות חשוב להם יותר מאשר להצליח להרים עוד 2.5 קג על גבי המוט. לפחות בתקופות מסוימות. זה לא באופן גורף שאימון הכח חשוב יותר מהאימון האירובי... זאת היתה הכוונה שלי
הבנתי, בכל מקרה מי שרוצה להגיע לדופק גבוה באירובי אז מניסיון אישי אני יכול להגיד שאחרי המשקולות הרבה יותר קל להגיע לדופק גבוה.
לשרוף קלוריות תמיד אפשר באירובי ואין דבר כזה להיכשל באירובי.
וגם מי שנמצא בחיטוב האימוני משקולות הרבה יותר חשובים מאשר האירובי. אירובי רק מגדיל גרעון, מקסימום אם אין כוח אוכלים פחות. העיקר שעושים את המשקולות כדי לשמר את השריר.

ועוד יש דבר כזה להיכשל באירובי! אם נניח אתה מציב לעצמך מטרה ליום מסויים לרוץ 10 קמ ב45 דקות (סתם דוגמא). יכול להיות מצב שלא משנה מה תעשה, באותו יום לא תצליח פיסית=תכשל באירובי. בדיוק כמו במשקולות...

מי שרוצה להגיע לדופק גבוה באירובי אז מניסיון אישי אני יכול להגיד שאחרי המשקולות הרבה יותר קל להגיע לדופק גבוה.
אני דווקא דיי גמורה אחרי אימוני כוח! ואין מצב שאני יצליח לעשות אירובי טוב.
ולא פחות חשוב, אירובי לפני האימון+מתיחות עוזרים לי לעבור את האימון כוח ביותר קלות.

ועם אני לא טועה, סיבולת לב ראה זה אירובי, לא? אז מה לא חשוב בזה בדיוק?

ועוד יש דבר כזה להיכשל באירובי! אם נניח אתה מציב לעצמך מטרה ליום מסויים לרוץ 10 קמ ב45 דקות (סתם דוגמא). יכול להיות מצב שלא משנה מה תעשה, באותו יום לא תצליח פיסית=תכשל באירובי. בדיוק כמו במשקולות...
מי שמתאמן לריצות ארוכות אז כן את צודקת במקרה כזה. ונכון לא הייתי צריך להכליל.

ועם אני לא טועה, סיבולת לב ראה זה אירובי, לא? אז מה לא חשוב בזה בדיוק?
לא אמרתי שזה לא חשוב, זה חשוב מאוד, אבל לעשות אירובי (לא במטרה של זמן ושיפור תוצאות) תמיד אפשר אחרי האימון

FBW ורציתי לשאול למה דווקא היא ולא תכנית AB למשל? ולמה בתכנית הזאת כמעט ואין תרגילים עם המכשירים אלא רק עם מוט? המכשירים בחדר כושר לא יעילים?
אסביר.
בחיטוב המטרה היא לא לבנות מסת שריר (שכן במאזן קלורי שלילי זה כמעט בלתי אפשרי) אלא לשמור על הקיים. בתהליך חיטוב הגוף רוצה לפרק שריר ולשמור על השומן והמטרה של האימון תהיה לשדר לגוף שכל שריר שקיים נחוץ לצורך השגרה ולאלץ אותו לשמור על מסת השריר הקיימת.
מאחר ובמילא אין מצב להגדלה של מסה את רוצה תכנית שתספק גירוי מקסימלי ותכוף.
AB יעשה את העבודה אבל גם אם תתאמני ארבע פעמים בשבוע, כל אזור יקבל גירוי פעמיים בשבוע, במקרה הטוב.
FBW לעומת זאת יעשה את העבודה בצורה אופטימלית כי כל שריר יקבל גירוי 3 פעמים בשבוע והגוף מקבל מסר חד משמעי הכל נחוץ!

לגבי תרגילים עם מכשירים לעומת תרגילים עם מוט (דרך אגב גם משקולות יעשו את אותה עבודה, לא חייב להתחיל במוט).
את צריכה להבין שעבודה על מכשירים בחדר כושר עובדת על עקרון של בידוד. המכשיר בנוי כך שאת יושבת בתנוחה שמקובעת על ידי המכשיר, התנועה המבוצעת היא במקסימום שליטה ובמקסימום בידוד. כך זה מתוכנן. בתרגיל על מכשיר את תעבדי על אזור אחד בלבד.
בעבודה עם משקל חופשי את מפעילה איזורים רבים ושרירים רבים בגוף. על הגוף לייצב את עצמו (נניח בעמידה) לשמור על שרירי ליבה וגב ואז תוך כדי גם לעבוד על זרוע קדמית או אחורית.
כפי שציינתי קודם תכנית אימונים בחיטוב רוצה לשדר לגוף שכל שריר נחוץ:
FBW בעבודה עם משקל חופשי תעשה את זה ב-6-7 תרגילים, 3 פעמים בשבוע.
כדי לקבל אפקט דומה בעבודה על מכשירים תצטרכי איזה 20 תרגילים נפרדים ואם תבחרי בתכנית AB תעבדי גם 4 פעמים בשבוע.
אין טוב ורע אבל יש יעיל ואפקטיבי יותר..
עכשיו תבחרי מה את אוהבת יותר כי תכלס זה הכי חשוב

ושכחתי להגיד כל הכבוד על היוזמה, המטרה והדרך!

• פותח/ת השרשור
אסביר.
בחיטוב המטרה היא לא לבנות מסת שריר (שכן במאזן קלורי שלילי זה כמעט בלתי אפשרי) אלא לשמור על הקיים. בתהליך חיטוב הגוף רוצה לפרק שריר ולשמור על השומן והמטרה של האימון תהיה לשדר לגוף שכל שריר שקיים נחוץ לצורך השגרה ולאלץ אותו לשמור על מסת השריר הקיימת.
מאחר ובמילא אין מצב להגדלה של מסה את רוצה תכנית שתספק גירוי מקסימלי ותכוף.
AB יעשה את העבודה אבל גם אם תתאמני ארבע פעמים בשבוע, כל אזור יקבל גירוי פעמיים בשבוע, במקרה הטוב.
FBW לעומת זאת יעשה את העבודה בצורה אופטימלית כי כל שריר יקבל גירוי 3 פעמים בשבוע והגוף מקבל מסר חד משמעי הכל נחוץ!

לגבי תרגילים עם מכשירים לעומת תרגילים עם מוט (דרך אגב גם משקולות יעשו את אותה עבודה, לא חייב להתחיל במוט).
את צריכה להבין שעבודה על מכשירים בחדר כושר עובדת על עקרון של בידוד. המכשיר בנוי כך שאת יושבת בתנוחה שמקובעת על ידי המכשיר, התנועה המבוצעת היא במקסימום שליטה ובמקסימום בידוד. כך זה מתוכנן. בתרגיל על מכשיר את תעבדי על אזור אחד בלבד.
בעבודה עם משקל חופשי את מפעילה איזורים רבים ושרירים רבים בגוף. על הגוף לייצב את עצמו (נניח בעמידה) לשמור על שרירי ליבה וגב ואז תוך כדי גם לעבוד על זרוע קדמית או אחורית.
כפי שציינתי קודם תכנית אימונים בחיטוב רוצה לשדר לגוף שכל שריר נחוץ:
FBW בעבודה עם משקל חופשי תעשה את זה ב-6-7 תרגילים, 3 פעמים בשבוע.
כדי לקבל אפקט דומה בעבודה על מכשירים תצטרכי איזה 20 תרגילים נפרדים ואם תבחרי בתכנית AB תעבדי גם 4 פעמים בשבוע.
אין טוב ורע אבל יש יעיל ואפקטיבי יותר..
עכשיו תבחרי מה את אוהבת יותר כי תכלס זה הכי חשוב

ושכחתי להגיד כל הכבוד על היוזמה, המטרה והדרך!

תודה רבה!

Back
למעלה תחתית