עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
310!(300)
התכוונתי לאותה תחרות שנכחתי בה310!
בתור משקולן, תיאורטית, אם היית יודע שיש לך סיכוי לפודיום בSHW באולימפיאדה, היית עולה לSHW? לגבי הסיבות למה כן/לא לשקול כמו טנק-מה שמטריד אותי פה זה לא הרטיו. זה הנכונות לשקול כמו טנק כדי להרים עוד קצת.
כן, כייף לי לעשות רבע טון דדליפט וכייף לי לא פחות להישאר חטוב עם ריבועים. לא מוכן לעלות 10-15 קילו כדי לתת 300 קילו דדליפט.
זה החלק שאני לא מצליח להבין.
כבר לא מתחרה, ומתי שמעת אותי אומר שזה פסול? אל תהיה דמגוג.אבל אתה מתחרה בהרמת משקולות לא?
אני לא מבין למה אתה מופתע, כמו שאמרתי לאנשים יש מטרות שונות בחיים. בתור ספורטאי תחרותי בהווה/בעבר גם ברמה החובבנית למה זה שלילי להתקדם בספורט על חשבון מראה? אני מוסיף שזה שאתה לא מעוניין להחזיק א.ש גבוה יותר, לא אומר שאם אחרים עושה את זה - זה פסול.
לראיה קחו את @shum_klum ,
כמעט כל שנה היה מחטב לאחוז שומן חד ספרתי, אומנם לא בקלות אבל ביעילות וללא סבל יוצא דופן.
בפעם האחרונה זה היה אחרי שהחל באימוני כוח והגיע למספרים יפים, ירד סביב 15 קילו ונחלש בצורה יוצאת דופן, היום הוא בחר להיות על אחוז שומן יותר גבוה, עם הרבה יותר כוח. זה לא עניין של מראה אלא של פוטנציאל לכוח, יש אנשים שמקבלים את רוב הכוח שלהם במשקל שונה.
"הלוואי" ?, "כולנו" ?, "190 קילו" ?!?הלוואי וזה היה ככה כולנו יכולנו לשקול 190 קילו ולהיות כמו בנדיקט
אני חושב שקצת מבלבלים כאן בין "חזק יותר" ובין "טוב יותר"
כן, ליפטר ששוקל 60 ומושך 200, טוב יותר מליפטר ששוקל 120 ומושך 205
אבל הליפטר ששוקל 120 חזק יותר
זה כל הסיפור
ולא, דדליפט 180 על מ.ג 60 לא שווה לדדליפט 450 על מ.ג 150 (פי 3), כי ככל שמשקל הגוף עולה הרטיו הפוטנציאלי יורד
לכן אפשר לשים לב ששיאי העולם בקטגוריות הכבדות הם עם רטיו "גרוע יותר" משיאי העולם בקטגוריות הקלות
לגביי הקרבה ומראה,
גם WL וגם PL אלה ענפי ספורט - תאהבו את זה או לא, וענפי ספורט, בחלק מהמקרים, דורשים הקרבה, לפעמים היא כוללת מראה ולפעמים לא.
מי שמתאמן סתם לכיף או בשביל מראה, הוא בהגדרה לא ספורטאי, ככה שאין שום סיבה שהוא יקריב דברים שספורט דורש. אבל מי שמתאמן לתחרות, אם הוא מספיק רציני - הוא הולך להקריב דברים בדרך, בין אם חלק מהם זה מראה ובין אם לא.
אני בכללי פחות מבין את הפטיש לקוביות וחושב שזכר בוגר בגובה 1.80 לצורך הדוגמה, בין אם הוא חטוב או לא - במשקל 75 לא נראה טוב, ובתכלס גם ב80 וגם ב85 בהנחה שהוא לא על 6% שומן. ובבגדים זה גם ככה לא נראה יותר טוב ממישהו ששוקל 95 על 16%
זו לפחות דעתי, אבל העובדה היא שהחברה קובעת מה נראה טוב ולא אני, והחברה כיום (בניגוד לעבר) יותר אוהבת אחוז שומן נמוך מאשר מסת שריר גבוהה, וזה נושא אחר לגמרי.
בשורה התחתונה, כל מי שהיה קטן וחלש פעם ועכשיו הוא גדול וחזק מבין טוב מאוד את ההבדל בין קטן וחלש לגדול וחזק. זה משמעותי ומשפיע על כל תחומי החיים, גם אם אין קוביות כאן ועכשיו (גדול לא מחייב 160 קילו, גם 100 למי שמתחת ל1.80 זה מספיק בתכלס, וחזק זה לא מחייב דדליפט 400, גם 180 מספיק)
כל אלה ששוקלים 70 קילו ומתנגדים לעלייה, הם כמעט ללא יוצא מהכלל - כאלה שלא היו מעולם גדולים וחזקים. אני לא מכיר, ואני בספק גדול שאני אכיר, מישהו שהיה גדול וחזק ובחר לחזור להיות קטן וחלש, אבל עם קוביות. קשה להסביר, וגם כל אחד מקבל מזה דברים שונים - ביטחון (safety \ confidence), סיפוק, יכולות, גאווה, אושר וכו'
אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך, האם אתה מדבר על זה שכל אחד מקבל את הכוח במשקל שונה, כלומר איכות תוצאה אידיאלית במ.ג שונה, או תוצאה אבסולוטית הכי אידיאלית (כבדה) במ.ג שונה?זה לא עניין של מראה אלא של פוטנציאל לכוח, יש אנשים שמקבלים את רוב הכוח שלהם במשקל שונה.
לפי קטגוריות המשקל. אחוז זהה משיא העולם. למה? כי זה "הכי טוב שאפשרי", ובכוונה זה כתוב ב-"", כי שיאים נשברים. אבל כרגע זה הכי טוב שבוצע ולפי זה אפשר למדוד איכות תוצאה. זו דעתי, אבל יש גם את המחשבון סינקלייר שעובד בצורה קצת שונה וגם זו דרך טובה לשפוט איכות תוצאה.מעניין אותי לרדת לסוף דעתך לגבי ההגדרות של "חזק" ו"טוב"-
איפה עובר הגבול של הגדרת "טוב" מבחינתך? אני מבין ש"חזק" זה נטו לפי כמה משקל הורם. מה לגבי "טוב"?
ליפטר ששוקל 60 ומושך 200 טוב יותר מאחד ששוקל 120 ומושך 205. כמה הזה ששוקל 120 צריך למשוך כדי להפוך לטוב יותר מזה ששוקל 60?
כי אתה משווה את הדרך לשתי תוצאות שונות באיכויותיהן. אם למשל התאמנת רק כוח ועלית ל90 ק"ג, והסקוואט עלה נניח ל-170 ק"גאני יכול להגיד בפה מלא שהרבה יותר קשה להתחזק ולשמור/לרדת למשקל תחרות. עשיתי תוכניות כוח ואכלתי והיה לי פי מליון יותר 'קל' ממה שאני עובר עכשיו.