הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עצם בולטת בכף היד

• פותח/ת השרשור Seroga
  • פורסם בתאריך

Seroga

משתמש מתחיל
79
2
נק' מוניטין:
2
79
2
עצם בולטת בכף היד, וזה קורה כשאני מתחיל להתאמן עם משקולות או עושה מתח או שעושה שכיבות שמיכה, לפעמים זה טיפה לא נעים וכואב.

יכול להיות שמדובר בגנגליון (ציסטה), זה יכול להופיע או בגב כף היד כמו שמייק ציין, או במפרק כף היד בחלק הפנימי.
אם זו באמת ציסטה, לפעמים נוצר מצב שזה מתפתח על עצב ואז זה יכול לגרום לאי נוחות\כאב בזמן פעילות.
זה יכול לפעמים להרגיש קשה כמו עצם אבל זה לא. הייתי ממליץ לך לשנות את הרגלי האימון שלך ולוודא שאין לך עומס מיותר
על מפרק כף היד בתרגילים כמו בנץ', מילטרי פרס וכל תרגיל שיוצר עומס על מפרק כף היד.
הציסטה יכולה להיעלם מעצמה, וזה כנראה יעלם אם תשנה את הטכניקה בתרגילים. אם זה לא נעלם אחרי תקופה ואתה סובל - הפתרון
הוא: 1. ניתוח לכריתה של הציסטה \ 2. שאיבה עם מחט וסד לכף היד לפרק זמן מסויים.

אם אתה עדיין מודאג, תפנה לאורטופד ותבקש הפנייה לאולטרה סאונד כדי לבדוק את זה.

יכול להיות שמדובר בגנגליון (ציסטה), זה יכול להופיע או בגב כף היד כמו שמייק ציין, או במפרק כף היד בחלק הפנימי.
אם זו באמת ציסטה, לפעמים נוצר מצב שזה מתפתח על עצב ואז זה יכול לגרום לאי נוחות\כאב בזמן פעילות.
זה יכול לפעמים להרגיש קשה כמו עצם אבל זה לא. הייתי ממליץ לך לשנות את הרגלי האימון שלך ולוודא שאין לך עומס מיותר
על מפרק כף היד בתרגילים כמו בנץ', מילטרי פרס וכל תרגיל שיוצר עומס על מפרק כף היד.
הציסטה יכולה להיעלם מעצמה, וזה כנראה יעלם אם תשנה את הטכניקה בתרגילים. אם זה לא נעלם אחרי תקופה ואתה סובל - הפתרון

למיטב ידיעתי ציסטה וגנגיליון זה לא אותו דבר
נשמע כמו מה שאמרתי, גש לאורטופד מומחה כף יד לבדיקה

אתה מתכוון לציסטה גנגליונית (גנגליון זה ריכוז של תאי עצב). מצב שבו שחרור של נוזל סינוביאלי ממפרק כף היד לוחץ על העצבים באזור.
אם זה אכן זה, זה אמור גם להראות מאוד בולט, כואב ונפוח. בכל אופן הייתי פונה לרופא.

אתה מתכוון לציסטה גנגליונית (גנגליון זה ריכוז של תאי עצב). מצב שבו שחרור של נוזל סינוביאלי ממפרק כף היד לוחץ על העצבים באזור.
אם זה אכן זה, זה אמור גם להראות מאוד בולט, כואב ונפוח. בכל אופן הייתי פונה לרופא.
כן, לזה התכוונתי.
זה לא תמיד כואב, תלוי עד כמה זה לוחץ על העצב.

• פותח/ת השרשור

שמעו אתם צריכים להיות רופאים חחח, באמת נראה לי שזה מה שיש, והקטע שהיתי אצל אורטופדים עוד מכיתה ז-ח ואני כבר סימתי בכלל ללמוד.
ולא היה שום דבר, הם אמרו לי כזה אם כואב לשים במי קרח.

אז למה זה קורה ממה זה נגרם?

דרך הגב זה מופיע ונעלם מופיע ונעלם כל כמה תקופות קיצר משהו דפוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית