הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הליכה מהירה vs ריצה קלה

חברה זה כבר סימנטיקה!
כול הפעילות שאנחו עושים, מטרתה בסופו של דבר זהלשרוף שומן.
האם זה מתרחש ממש במהלך הפעילות או כתוצאה מפעילות אחר כך, לדעתי האישית, מזה לא משנה!

בטח שזה משנה... כי אם אני בסך הכל שורף קלוריות באירובי אז אפשר לוותר על אירובי והכניס פשוט פחות קלוריות 😉
אם ההליכה הזאת שורפת שומן כמו שאומרים זה משתלם... אם זה סתם שורף לי קלוריות זה בזבוז זמן ומשעמם...

@StrongLift תקרא את המאמר שצירפתי בהודעה למעלה, יש שם גם התייחסות ל'דופק שריפת שומן'

אני אקרא.... תודה:victory:

רשמתי אקרא ולא יקרא רק בגלל שהגבתי לך ספציפית ונתת לי מוניטין שלילי על זה בעבר:secret: (תעריך חחח ☝️)

כי אם אני בסך הכל שורף קלוריות באירובי
ארובי מאפשר לך לאכול יותר ולא להשמין... שורה תחתונה שורף שומן (פוטנציאלי)

אתם סתם תוחנים מים! ההבדלים הם כול כך קטנים שלא שווים את הדיון הארוך הזה!
שכול אחד ישעה את הארובי שהוא אוהב ונוח לו איתו וזה...

ארובי מאפשר לך לאכול יותר ולא להשמין... שורה תחתונה שורף שומן (פוטנציאלי)

אתם סתם תוחנים מים! ההבדלים הם כול כך קטנים שלא שווים את הדיון הארוך הזה!
שכול אחד ישעה את הארובי שהוא אוהב ונוח לו איתו וזה...

אותי אישית מעניין אם זה שורף שומן באמת או שזה פשוט שורף קלוריות
זה לא לטחון מים אין פה תשובה עדיין...

אותי אישית מעניין אם זה שורף שומן באמת או שזה פשוט שורף קלוריות
זה לא לטחון מים אין פה תשובה עדיין...
שריפת קלוריות = ירידה במשקל, ירידה במשקל מורכבת מנוזלים, שומן, מסת שריר. היחס בין המרכיבים תלויה בתזונה, תוכנית אימונים וגנטיקה
מבחינתך זה לא משנה אם שרפת 200 קלוריות מריצה איטית במשך 30 דקות או מ 20 דקות ריצה מהירה.

שריפת קלוריות = ירידה במשקל, ירידה במשקל מורכבת מנוזלים, שומן, מסת שריר. היחס בין המרכיבים תלויה בתזונה, תוכנית אימונים וגנטיקה
מבחינתך זה לא משנה אם שרפת 200 קלוריות מריצה איטית במשך 30 דקות או מ 20 דקות ריצה מהירה.
אבל כתוצאה מהריצה, הלא תתקיים האצה בשריפת הקלוריות גם בפרק זמן לאחריה (מנגנון פיצוי כלשהו או משהו כזה)?
כלומר, למיטב הבנתי, אדם השוקל 80 קג ישרוף ב-40 דקות ריצת 10 קמ 800 קלוריות (פלוס מינוס), בדיוק כמו אדם באותו משקל שיילך את אותו המרחק בשעה ו- 40 דקות. אך האדם שרץ ירוויח, בנוסף לשיפור בכושר הגופני, גם שריפת קלוריות מוגברת במהלך היום.
תקן אותי אם אני טועה.

f
אבל כתוצאה מהריצה, הלא תתקיים האצה בשריפת הקלוריות גם בפרק זמן לאחריה (מנגנון פיצוי כלשהו או משהו כזה)?
כלומר, למיטב הבנתי, אדם השוקל 80 קג ישרוף ב-40 דקות ריצת 10 קמ 800 קלוריות (פלוס מינוס), בדיוק כמו אדם באותו משקל שיילך את אותו המרחק בשעה ו- 40 דקות. אך האדם שרץ ירוויח, בנוסף לשיפור בכושר הגופני, גם שריפת קלוריות מוגברת במהלך היום.
תקן אותי אם אני טועה.
ככל שעצימות הפעילות גבוהה יותר כך גם שריפת הקלוריות אחרי הפעילות, כמה קלוריות, לא ברור, קראתי מאמרים שמדברים על עשרות בודדות
ומאמרים שמדברים על מאות.
היתרון המשמעותי בריצה הוא שיפור בסיבולת לב ריאה והעובדה שאתה יכול לעשות אימון קצר יותר (ולדעתי פחות משעמם)

תקן אותי אם אני טועה.
תקן אותי אם אני טועה.
אני מודה שאני לא יודע להעריך את ההשפעה של ה after burn.
אבל חשוב לזכור שכל נושא הקלוריות הוא אוסף הערכות, החל מה rmr, כמה קלוריות אכלנו, כמה שרפנו וכד'
מבחינתי אני מנסה להגיע לערכים הרלוונטים ונשקל כל שבוע, ירדתי טוב, לא ירדתי בודק מה צריך לשפר.

אתם עדיין מתעסקים בקקי. זה לא משנה אם אתם שורפים 200 קלוריות שבאות מפחמימה, או 200 קלוריות שאתם שורפים משומן.

אתם עדיין מתעסקים בקקי. זה לא משנה אם אתם שורפים 200 קלוריות שבאות מפחמימה, או 200 קלוריות שאתם שורפים משומן.
או 200 קלוריות שהולכות בקקי.

על זה נאמר השתיים רבים השלישי לוקח,
הייתי הולך על אימון של חצי שעה 3-4 פעמים בשבוע ולא משנה על איזה מכשיר אירובי
(הייתי בוחר בסקי או אופניים כי בהליכון האפשרות ל'תקלה' גבוהה יותר)

8 דק' חימום מתגבר מתחילים לאט ובחצי דקה האחרונה (07:30-08:00) פול גז.
2דק' מאמץ התאוששות\קל מאוד

30 שניות מאמץ מירבי - 1:30 התאוששות - כפול 5 - סה"כ 10 דק'

10 דק' התאוששות קלה.

זה לפי דעתי אימון קצר שעובר מהר (לא משתעממים כמו במאמץ קבוע בהליכה או בריצה קלה)
ומשפיע על כלל המערכות בגוף באופן חיובי.

אפשר לשחק עם הזמני מאמץ\מנוחה.

בעיקרון הליכה כנגד ריצה לא משנה. כל עוד המרחק שווה, השריפה הקלורית תהיה דומה.
השינויים המהותיים ביותר יתרחשו בזמן שינוי השיפוע, תנאי מזג האוויר והשפעות של צריכת החמצן לטובת הריצה.

בעיקרון הליכה כנגד ריצה לא משנה. כל עוד המרחק שווה, השריפה הקלורית תהיה דומה.
השינויים המהותיים ביותר יתרחשו בזמן שינוי השיפוע, תנאי מזג האוויר והשפעות של צריכת החמצן לטובת הריצה.
החלק הראשון נכון.
למזג האויר, שיפוע השפעה זניחה על צריכת הקלוריות.
אני לא מבין למה התכוונת להשפעות של צריכת החמצן

לשריפת שומן אידיאלית עדיף לבצע או HIIT (אינטרוואלים עצימים) או עבודה בדופק נמוך לאורך זמן (כמו הליכה)
לא לרוץ לאורך זמן

לשריפת שומן אידיאלית עדיף לבצע או HIIT (אינטרוואלים עצימים) או עבודה בדופק נמוך לאורך זמן (כמו הליכה)
לא לרוץ לאורך זמן
תגדיר דופק נמוך, אני בדופק 60-70% רק במהירות 10-11 קמ'ש ואני יכול לרוץ בקצב כזה 4 שעות.
אני לא מסוגל להגיע לדופק הזה בהליכה.
אני מניח שאנשים בכושר פחות טוב יעדיפו הליכה מהירה

תגדיר דופק נמוך, אני בדופק 60-70% רק במהירות 10-11 קמ'ש ואני יכול לרוץ בקצב כזה 4 שעות.
אני לא מסוגל להגיע לדופק הזה בהליכה.
אני מניח שאנשים בכושר פחות טוב יעדיפו הליכה מהירה
אני אמנם לא בדקתי דופק בזמן מאמץ, אבל אני יכול לומר חד משמעית שהרבה יותר קל לי לרוץ במשך שעה במהירות של 10 קמ"ש, מאשר ללכת הליכה מהירה במהירות 8 קמ"ש למשך שעה. על פניו עברתי יותר מרחק באותו פרק זמן, אך עושה רושם שבפחות מאמץ.
הגיוני?

אני אמנם לא בדקתי דופק בזמן מאמץ, אבל אני יכול לומר חד משמעית שהרבה יותר קל לי לרוץ במשך שעה במהירות של 10 קמ"ש, מאשר ללכת הליכה מהירה במהירות 8 קמ"ש למשך שעה. על פניו עברתי יותר מרחק באותו פרק זמן, אך עושה רושם שבפחות מאמץ.
הגיוני?
ללכת במהירות 8 קמ'ש זה קשה מכנית מבחינת אורך הצעד או כמות הצעדים לכן זה קשה יותר בלי קשר לדופק

ללכת במהירות 8 קמ'ש זה קשה מכנית מבחינת אורך הצעד או כמות הצעדים לכן זה קשה יותר בלי קשר לדופק
אך לא סביר שבנוסף לקושי (או כתוצאה מהקושי) גם הדופק יהיה גבוה מאשר ריצה קלילה ונוחה על מהירות 10?

לא לרוץ לאורך זמן

למה שהליכה (בדופק נמוך) תהיה עדיפה על ריצה (בדופק נמוך)? אלא אם אתה מניח שניתן ללכת יותר זמן מאשר לרוץ...
(וכמובן ענין סכנת הפציעה בריצה, שלא קשור ישירות לקלוריות)

למה שהליכה (בדופק נמוך) תהיה עדיפה על ריצה (בדופק נמוך)? אלא אם אתה מניח שניתן ללכת יותר זמן מאשר לרוץ...
(וכמובן ענין סכנת הפציעה בריצה, שלא קשור ישירות לקלוריות)

קשה לרוץ בדופק הנמוך שהוא מדבר עליו 😉
ריצה (גם קלה) תביא לדופק קצת יותר גבוה...

Back
למעלה תחתית