ייעוץ ריסט במשקלי עבודה

• פותח/ת השרשור Shugy
  • פורסם בתאריך
לרוב חותכים 10%+- ממשקלי העבודה ואז מתקדמים משם באופן בו התקדמת לפני התקיעה (התקדמות לינארית יומיות, שבועית,חודשית...)

• פותח/ת השרשור
מה כווונתך? אני עושה אימון אחד עם פחות משקלים וכך יהיה לי יותר כח לאימון הבא?

לא, נגיד תקעת על משקל של 200 ק''ג בסקוואט בתוכנית שדורשת התקדמות שבועית של 2.5 ק''ג,
אז אתה מוריד משקל ל180 ק''ג וממשיך להתקדם משם באותו האופן (התקדמות של 2.5 ק''ג בשבוע).
10% זה לא מדיוק, אתה צריך לחתוך לפי הרגשה, כמובן בלי להגזים.
וזה גם תלוי באיזה תרגיל, אם נתקעת בכפיפות מרפקים נראה לי מיותר לעשות ריסט.
או עם נתקעת ב40 ק''ג לחיצת חזה סביר להניח שזה בגלל תזונה לקויה, התאוששות לקויה, טכניקה לקויה או תכנון אימונים לקוי, ובמקום לעשות ריסט רצוי לסדר קודם את שאר הדברים.
באיזה תרגיל נתקעת? איזה תוכנית אימונים אתה עושה?

• פותח/ת השרשור
אני עושה ABC, ואפשר לומר שבכל התרגילים אני על אותו משקל כבר תקופה, אולי עולה ממש בקטנה פעם ב.. לא על משקלים כ"כ נמוכים אבל גם לא מתקדם יותר.
מתאמן כמה שנים ואף פעם לא עשיתי ריסט.
אז בעצם מה שאתה אומר, זה שאם היום אני בא להתאמן חזה, בדר"כ דוחק 90 ק"ג 3X8, אז היום לדחוק לדוגמא 80 3X8, ובאימון הבא לעלות ל 82.5 3X8 וכן הלאה?....

חשוב לבדוק למה אתה לא מתקדם בתרגילים המרוכבים ולתקן את זה.
כמו שכתבתי למעלה זה יכול לנבוע מתזונה לקויה, התאוששות לקויה טכניקה לקויה בתרגיל מסויים או אפילו תכנון אימונים לא טוב.

• פותח/ת השרשור
אני אוכל, ישן ומתאמן טוב ועדיין לא מתקדם. חשבתי שהגעתי למקס' שלי, אבל אולי אני צריך לעשות ריסטים וזה ישפר?
אני אנסה לעשות כמו שאמרת אבל בכדי להיות בטוח שהבנתי אותך: אז בעצם מה שאתה אומר, זה שאם היום אני בא להתאמן חזה, בדר"כ דוחק 90 ק"ג 3X8, אז היום לדחוק לדוגמא 80 3X8, ובאימון הבא לעלות ל 82.5 3X8 וכן הלאה?....

אם אתה עושה 90 ק''ג בנץ' פרס,סביר להניח שאתה ממש לא קרוב למקסימום שלך (הכוונה למיצוי פוטנציאל גנטי).
מה שאני אומר הוא שאם חשוב לך להתקדם במשקלי עבודה, אולי כדאי לחפש תוכנית כזאת שהמטרה בה היא התקדמות במשקלי עבודה.
ואם זה פחות מעניין אותך אבל בכל זאת תרצה להתקדם עוד קצת, אתה יכול לנסות ריסט כמו שכתבת, רק שאולי עדיף לפני לוודא שהטכניקה שלך באמת טובה (יש אין ספור סרטונים ומאמרים שמסבירים איך ללחוץ נכון, אתה גם יכול לעלות לפורום סרטון לביקורת).
ואולי התכנון אימונים לא מספיק טוב להתקדמות בבנץ' פרס (נפח, עצימות. תדירות, תרגילי עזר).

• פותח/ת השרשור
תראה. באמת לא המשקלים מעניינים אותי ואין לי עניין להרים כבד, פשוט אני חושב שאם אני ארים יותר כך הגוף יגדל.
ראיתי מלא סרטונים ואני חושב שהטכניקה בסדר.
אז מה שנשאר לי זה לנסות כרגע ריסט. תוכל להסביר לי איך בדיוק לבצע? האם הבנתי אותך נכון? היום ללחוץ 80, אימון הבא 82.5 וכו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית