הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עקרונות אימון נשים

מצב
השרשור נעול
מסכים איתך @MikeRozner , בשנה האחרונה יצא לי לאמן המון נשים, "רגילות" - כאלו שלא עשו ספורט וכושר מעולם לפני האימון האישי הראשון שלנו ב99.9% אמרו לי "אני לא רוצה לגעת במשקולות" \ "אני לא רוצה שרירים" או כל מיני מיתוסים של נשים "רגילות" שאין להן מושג, בסופו של דבר התחלנו בAIR SQUAT ובTRX (עם טבעות) וכל מיני "תנועות" - בסוף יצא שכולן היום עושות סקוואטים עם מוט (דדליפט,פרס וכל שאר התרגילים המורכבים). נכון לנשים יש "מחסום פסיכולוגי" בסופו של דבר לשים מוט על הגב ולהבין שזאת הדרך - בתור מאמן טוב צריך לדעת להיות גם "פסיכולוג" על הדרך (אם לקחת על עצמך לאמן נשים @מרטין @נטלי יודקובסקי סליחה אבל זה נכון) ולהביא את המתאמנת שלך להבנה של "איך מתאמנים נכון" , הרבה מאיתנו שהתחלנו להתאמן עשינו שטויות במכון - הקשבנו למיתוסים אז מי שפה כנראה היה קצת יותר חכם וחקר והגיע לדרך האימון הנכונה לו (ונכונה בכללי) והבין את חשיבות המורכבים וכו' וכו'. אותו דבר עם נשים, במיוחד חדשות, במיוחד כאלו עם "בעיית בטחון".
לגביי אם אישה באימון ראשון יכולה לעשות סקוואט עם 20 קילו או לא, חלק כן וחלק לא (תלוי בת כמה\מה הרגע הרפואי\כמה שוקלת וכו' וכו') אבל מה שחשוב כאן לדעתי , בתור מאמן הוא שבסופו של דבר היא תבין שזאת הדרך הנכונה ולא שתתבאס על האימון הראשון\תבהל מDOMS ותחזור לעשות שיעורי אירובי 5 פעמים בשבוע...
אגב טיפ* מוט נשים- הרבה יותר ידידותי לנשים (15 קילו מה שמייק הציג)

תמונת מוטיבציה לנשים פה

1795471_10153886714675652_2027841627_n.jpg

בתור מאמן טוב צריך לדעת להיות גם "פסיכולוג" על הדרך
מסכימה בהחלט!
ומבחינתי "פסיכולוג" זאת לא מילה גסה. לא יקרה שום דבר עם יתבזבז אפילו חודש על בניית ביטחון ושבירת מיתוסים.
כמו שאמתרה, עדיף כך מאשר הם יבהלו ויברחו בחזרה לארובי.
המאמן שלי ספג המון קיטורים בהתחלה והמון פחדים. ולמזלי הוא ידע מתי לתת דחיפה ומתי לעצור.
יש לי קבוצה ענקית של בנות שאני מנסה לשכנע עכשיו להתחיל להתאמן. סיפרתי להם כול משלמדתי פה. ניסיתי לשבור את המיתוסים גם. לא רצו לשמוע! התבצרו בעמדות שלהם. אז שיניתי קצת גישה, עידנתי את הדברים. הפסקתי דבר על משקלים בכלל! למזלי זה עזר קצת ויש לי כבר 5 בנות... בתקווה שהקבוצה הראשונה תתחיל להתאמן אחרי שהמצב הבטחוני ירגע.

זה פורום נשים....
פותח הפוסט (גבר) התחיל עם זה שהוא מותח ביקורת על הסרטון שהוא החליט להעלות כאן.
מנהל אחד הפורומים הסביר לו שמטרות של נשים שונות מגברים.... ושכן, ישנם עוד דרכים להשיג אותן חוץ מאימוני כוח בלבד. (דגש על בלבד)

משם זה רק הלך והתדרדר...

אני לא יודע אולי אני דפוק או משהו אבל אני לא רואה איפה מתחתי ביקורת על שום סירטון.

לא הבנתי?
באמת יש סרטן? ומי המאמן המדובר? ואחרי שקראתי את כל העמודים פה נראה שהויכוח פה נהיה על "הגנת המין הנשי" ולא ירדתם לסוף דעתו של קולדפייר.
נראה כאילו לא באמת ניסיתן לרדת לסוף דעתו ורק לקטול אותו ואפשר לראות זאת ע"פ העמוד האחרון
מייק טוען:

@@coldfire אומנם התגעגעתי לנוכחותך אבל מצטער לאכזב אותך, לימדתי בשנתיים האחרונות מעל 300 איש לעשות סקווט (המון סדנאות של יסודות) ואומנם רוב הנשים הסתדרו עם סקווט עם מוט ריק
(מעולה,גם רוב הגברים היו מסתדרים עם מוט ריק-תגובת קולדפייר בעמוד 4 על הנושא: "בערך כל אישה שאין לה בעיות מיוחדות יכולה לעשות סקוואט עם 20 קילו בלי להרגיש את זה בכלל."(רוב הנשים אני לוקח את זה כשווה ערך ל - נשים ללא בעיות מיוחדות,מכיוון שרוב הנשים שיגיעו לראשונה ויסתדרו עם הסקוואט,סטטיסטית הן ללא בעית מיוחדות).
אבל בהחלט לא כולן
(גם לא כל הגברים היו מסתדרים עם מוט ריק)
ואת חלקן זה גם הרתיע
(גם את חלק מהגברים זה היה מרתיע(אמנם פחות),מה שמחזיר אותנו,למחסום פסיכולוגי(לא צריך לצטט כמה פעמים זה נאמר פה מצד אלכס)
ולעיתים רחוקותאפילו המוט נשים (15 קילו) היה כבד בהתחלה
(גם,לא שולל את קולדפייר-תגובת אלכס בעמוד 4 - "בערך כל אישה שאין לה בעיות מיוחדות יכולה לעשות סקוואט עם 20 קילו בלי להרגיש את זה בכלל."(מן הסתם לעיתים רחוקות אני לוקח את זה כשווה ערך ל-נשים עם בעיות מיוחדות
מדוע?מכיוון שלעיתים רחוקות,תגיע אישה עם בעיות=לא תסתדר עם מוט של 15 קילוגרם)

. לא היו הרבה כאלה אבל בהחלט היו (הפתרון לקרוב היה גובלט סקווט).

מייק - קיבל תמיכה בלייק מ5 משתמשים ומוניטין
קולדפייר - זוכה לתגובות זועמות על שובינסטיות מצד הנשים

אני דווקא רואה את אלכס פה בתור פמיניסט- הוא טוען שנשים וגברים שווים ואין טעם שלא יתאמנו אותו דבר.
מה שמפריד,זה הפאן הפסיכולוגי(לכן כל הטענות על"פורום פסיכולוגיה).
אמנם הוא אמר את זה אולי בשפה "גסה" ולא מקובלת,אבל אני לא רואה פה כיצד הוא לא בא לעזרת הנשים.
אם כמה שהבחור יכול להיות שמוק (^^),נדמה כאילו הוא זה שמאמין בנשים הכי הרבה מכל המגיבים פה,ולא מנסה ללכת מסביב ומדבר איתן תאחלס.

אני דווקא רואה את אלכס פה בתור פמיניסט-
וזו בדיוק הסיבה שכתבתי שאולי מאחורי הניק מסתתרת אישה!

הדיון כאן היה אם אותם עקרונות אימון נכונים לנשים וגברים לדעתי מרבית המשתתפים הסכימו שכן.
אבל היה הבדל במונחים: האם אישה שלא עושה סקוואט עם מוט 20 קג היא מפונקת/עצלנית?
אולי יש כאן רתיעה פסיכולוגית?
או אולי פיזיולוגית, נקודת ההתחלה של אישה שאינה בכושר צריכה להיות קלה יותר מ-20 ק"ג?

אני לא שוללת את הנקודה הפסיכולוגית אבל לא לחלוטין קונה אותה
בעיני זה עניין של מודעות. נשים כמו גברים רוצות תוצאות.
במכונים מוכרים לנשים את שיעורי הסטודיו - חלקם הזויים לחלוטין - אבל אני חוזה זליגה החוצה ככל שנשים ילמדו ויחקרו יותר..

אחת החידות בעיני היא למה גברים ונשים שמתאמנים שנים בחדרי כושר ללא תוצאות ניכרות לא מתחילים לשאול שאלות ולפקפק.
אין לי תשובה לזה.

וזו בדיוק הסיבה שכתבתי שאולי מאחורי הניק מסתתרת אישה!

הדיון כאן היה אם אותם עקרונות אימון נכונים לנשים וגברים לדעתי מרבית המשתתפים הסכימו שכן.
אבל היה הבדל במונחים: האם אישה שלא עושה סקוואט עם מוט 20 קג היא מפונקת/עצלנית?
אולי יש כאן רתיעה פסיכולוגית?
או אולי פיזיולוגית, נקודת ההתחלה של אישה שאינה בכושר צריכה להיות קלה יותר מ-20 ק"ג?

אני לא שוללת את הנקודה הפסיכולוגית אבל לא לחלוטין קונה אותה
בעיני זה עניין של מודעות. נשים כמו גברים רוצות תוצאות.
במכונים מוכרים לנשים את שיעורי הסטודיו - חלקם הזויים לחלוטין - אבל אני חוזה זליגה החוצה ככל שנשים ילמדו ויחקרו יותר..

אחת החידות בעיני היא למה גברים ונשים שמתאמנים שנים בחדרי כושר ללא תוצאות ניכרות לא מתחילים לשאול שאלות ולפקפק.
אין לי תשובה לזה.
אהלן
20 ק"ג נשמע נורא מפציץ,כי ישר מקשרים את זה ל20ק"ג בחיי היומיום (נגיד,שקית סופר ששוקלת 20קג תהיה בלתי אפשרית לסחיבה אפילו לי),או להרים ספה ששוקלת פחות מ20 קילו זו משימה ל2 אנשים(או יותר) בגלל בעיות אחיזה.
אולי זה לא קטע של פינוק,אבל אולי גם של הסבר והבנה...צריכים להבין שמתי שאומרים 20 ק"ג זו לא אחת מהדוגמאות מחיי היום יום אלא:

-אלו 20 ק"ג המונחים בצורה מושלמת על הגב, במיקום הפיזיולוגי אולי הכי מושלם שיכול להיות לסחיבת משא
+
אפשרות האחיזה והבקרה הנוחה ,אשר מאפשר לך המוט.
יתנו לנו 20 ק"ג שפועל,שוות ערך (שוב בתיאוריה,לא באמת אפשר לבדוק את זה,וגם אף אחד לא יבדוק) לפעולת סחיבה של 4-5 קילוגרם בחיי היומיום.

לגבי מכירה של סטודיואים לשיעורי סטודיו -את צודקת,זה הרבה יותר קל להם למכור את זה מאשר אימוני התנגדות.

ואחרון לגבי גברים ונשים שלא רואים תוצאות ניכרות ולא שואלים שאלות,זה כבר המין האנושי שלא מוכן לקבל עזרה וחושב שמה שהוא עושה זה הכי טוב.
מה שכן יאמר לזכות נשים,שהן שואלות הרבה יותר שאלות מאשר גברים שלא רואים תוצאות. האם זה כי הן יותר מתעניינות או שפשוט הסטנדרטים ל"גבר שרירי" הן נורא נמוכות,וגבר שיראה טיפה תוצאות לא ישאל שאלות בעקבות סביבה שמחמיאה לו (מה שיתן לו לגטימציה לחשוב שהוא עושה הכל כמו שצריך) לא יודע.

סטיתם מהנושא אבל בסדר....

בנות שמתאמנות לפיטנס/ביקיני צריכות להתאמן כמו גברים ?
בטח. ההרמות לישבן בלי משקל שוות לישבן 😆🤣
ברגע שהיא מוכנה לזה. כול אחד והקצב שלה. זה תלוי גיל, משקל, מצב בריאותי. כן יש לה את האומץ להתאמן אצמעית או לא.
מה כול כך נחוץ לך להשוות אותנו לגברים?
אנחנו נשים... לא גברים... יצורים מורכבים שפועלות אחרת מגברים.... בכול ההבטים של החיים... גם בכושר זה לא שונה.
זה עלוב להגיד שבגלל שאנחנו נשים אנחנו לא צריכות להסקביט ולעבוד באמת.

אין לי תשובה לזה
שאלה מורכבת, מצד אחד הרבה אנשים מסתפקים בבינוניות ולא מנסים לעשות שינוי אמיתי שידרוש מהם מאמץ מצד שני יש מעט מאמנים מסיבות שונות ומשונות שחלקן מוצדקות שלא דוחקים את המתאמנים קדימה.
בנוסף המושג "תוצאה ניכרת" הוא מאוד פלואידי ויש אנשים שיתאמנו מאוד קשה וייראו באופן אובייקטיבי רע מנגד אנשים שלא מתאמנים שיתהדרו בבטן עם קוביות

למד אשה
לא משעלוב זה ילד בן 15 מלמד אשה בגילי אך לחשוב...
כניראה שאף אחד אף פעם לא לימד אותך איך עושים את זה.
"אנחנו נשים ורוב הנשים לא יכולות לעשות מה שאתם חושבים". אם זה לא היה פורום מכובד הדיבור שלי היה שונה.
יש לך הבנה מאוד שגויה של מה אישה מסוגלת או לא, אישה ממוצעת בהחלט יכולה לעשות סקוואט של 20 קילו.
להגיד שאנחנו נשים ומה שגברים עושים לא מתאים לנו כי הגוף שלנו פועל אחרת זה מפגר.
אג"ב המוניטין השלילי שנתתי לך הגיע לך, לא רק בגלל הדיון הזה אלה בגלל שגם ראיתי דיון שבו אמרת ש"במסה עולים במשקל ואז בחיטוב הופכים את זה לשריר"
המוניטין שנתת לי מעניין לי את ה
184px-White_chicken_egg_square.jpg
.

מתה על כול הילדים כאן שמרשים לעצמם להגיד לנשים מה לחשוב, אך להתנהג ובאיזה קצב הם אמורות להתקדם באימונים!
עם 3 מנהלים כבר אמרו לכם שלא חייבים להתחיל ישר עם משקלים ומותות מי אתם שתמשיכו להתווכח איתם.

@מרטין לדעתי מיצינו את הנושא, כי הדברים כאן מתחילים כבר לרדת לפסים אישיים....

כניראה שאף אחד אף פעם לא לימד אותך איך עושים את זה.
"אנחנו נשים ורוב הנשים לא יכולות לעשות מה שאתם חושבים". אם זה לא היה פורום מכובד הדיבור שלי היה שונה.
יש לך הבנה מאוד שגויה של מה אישה מסוגלת או לא, אישה ממוצעת בהחלט יכולה לעשות סקוואט של 20 קילו.
להגיד שאנחנו נשים ומה שגברים עושים לא מתאים לנו כי הגוף שלנו פועל אחרת זה מפגר.
אג"ב המוניטין השלילי שנתתי לך הגיע לך, לא רק בגלל הדיון הזה אלה בגלל שגם ראיתי דיון שבו אמרת ש"במסה עולים במשקל ואז בחיטוב הופכים את זה לשריר"
המוניטין שנתת לי מעניין לי את ה
184px-White_chicken_egg_square.jpg
.

ראה ערך הלוג שלי

טוב נראה לי שתם הדיון.
מבקש לא לרדת לפסים אישיים יותר ולהגיב בצורה מכבדת.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית