הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסה

ספיר

משתמש פעיל
515
224
נק' מוניטין:
586
515
224
אני בתקופת חיטוב חודשיים וחצי בערך, ירדתי יפה בהתחלה, משהו כמו חצי קילו בשבוע.
בשבועיים-שלושה האחרונים כמעט ואין שינוי, לא עלייה ולא ירידה במשקל..עד עכשיו ירדתי בערך 6 קילו
אני אוכלת ביום 110 גר׳ חלבון, 30 גר׳ שומן, 80 גר׳ פחמימה.

משקל 52, גובה 56

מה יכולה להיות הסיבה שנעצרתי ככה במשקל אם אני עדיין בגירעון קלורי? חשוב לציין שאני מתאמנת 4 פעמים בשבוע אימוני כוח ועוד פעמיים אירובי.
כדאי לעשות העמסת פחמימות לפעמים? אם כן כל כמה זמן?

לעשות העמסה פעם בשבוע.

ונראה שאת אולי גם צריכה להוסיף עוד יום אימון אירובי בשבוע. חושב שאין טעם לעשות 4 ימי אנאירובי בשבוע. מספיק שתעשי 3 ימי אירובי ואנאירובי וזה יהיה בסדר.

• פותח/ת השרשור
לעשות העמסה פעם בשבוע.

ונראה שאת אולי גם צריכה להוסיף עוד יום אימון אירובי בשבוע. חושב שאין טעם לעשות 4 ימי אנאירובי בשבוע. מספיק שתעשי 3 ימי אירובי ואנאירובי וזה יהיה בסדר.

יש לי פשוט תוכנית AB

לעשות העמסה פעם בשבוע.

למה שתפחית אנאירובי?
למה שהיא תעשה את זה? היא נהנת מזה ומהתוצאות שהיא מקבלת מהאנאירובי, למה להפסיק?
טוב לה לעשות אנאירובי 4 פעמים בשבוע, למה להגיד לבן אדם לא לעשות משהו שעושה לו טוב?

עזבי העמסות שניה , להתקע במשקל על מאזן שלילי זה מאוד מוזר .. אולי לרדת אבל בקצת .. שמעי אם הזמן בחיטוב את יורדת בא"ש

וכך קצב חילוף החומרים שלך קטן ואת צריכה להפחית בק"ל בתפריט / להוסיף אירובי

אני אישית מעדיף את האופציה השניה (אירובי)

אני מכיר מלא חברה שבכיף סיימו חיטובי דל/ עם פחמימה ללא העמסות.

אני ממליץ לך להוסיף עוד אירובי בקצב בינוני במשך 45-60 דקות לפחות 3-4 פעמים בשבוע ..

• פותח/ת השרשור
עזבי העמסות שניה , להתקע במשקל על מאזן שלילי זה מאוד מוזר .. אולי לרדת אבל בקצת .. שמעי אם הזמן בחיטוב את יורדת בא"ש

וכך קצב חילוף החומרים שלך קטן ואת צריכה להפחית בק"ל בתפריט / להוסיף אירובי

אני אישית מעדיף את האופציה השניה (אירובי)

אני מכיר מלא חברה שבכיף סיימו חיטובי דל/ עם פחמימה ללא העמסות.

אני ממליץ לך להוסיף עוד אירובי בקצב בינוני במשך 45-60 דקות לפחות 3-4 פעמים בשבוע ..

להוסיף אירובי לימים שיש לי בהם אנאירובי זה בסדר? או שזה עמוס?

את בהחלט יכולה להוסיף העמסה פעם בשבוע.
אירובי תעשי אחרי אימון כח. לא צריך לשבור את הראש עם דופק באחוזים מסויימים וזמן מיוחד, כל מה שאת צריכה זה להגיע לכמות אירובי מסויימת בשבוע, את יכולה לחלק את זה כמה שאת רוצה. ההגבלה היחידה היא לא לעבור את ה-60 דקות אירובי ביום.

כמה קלוריות את אוכלת ביום?
מה הערכת אחוז שומן שלך?
יש מצב שאת נכנסת פה למקום לא כ"כ נחמד עם הוספת אירובי בכמויות גבוהות

היא כתבה כמה

איך את חייה רק על 1000 קלוריות, הייתי מתחרפן
תוסיפי אירובי יפתור את הבעיה
וחובה העמסה כל 14 ימים מקסימום

• פותח/ת השרשור
כמה קלוריות את אוכלת ביום?
מה הערכת אחוז שומן שלך?
יש מצב שאת נכנסת פה למקום לא כ"כ נחמד עם הוספת אירובי בכמויות גבוהות

לא יודעת בדיוק את אחוזי השומן. בערך 22-23
ומזתומרת לא כ״כ נחמד? מאיזו בחינה?
היא כתבה כמה

איך את חייה רק על 1000 קלוריות, הייתי מתחרפן
תוסיפי אירובי יפתור את הבעיה
וחובה העמסה כל 14 ימים מקסימום

כן אבל גם אם מוסיפים אירובי, יש מוצ מדוייקת שלפיה צריך לאכול, לפי משקל הגוף שלי, לא?

לא יודעת בדיוק את אחוזי השומן. בערך 22-23
ומזתומרת לא כ״כ נחמד? מאיזו בחינה?

כן אבל גם אם מוסיפים אירובי, יש מוצ מדוייקת שלפיה צריך לאכול, לפי משקל הגוף שלי, לא?
מבחינה שאם המרדף הוא אחרי הירידה במשקל,בלי לעצור שניה,לנשום אוויר,ולראות לאן מתקדמים.
את פשוט תכנסי לסבבים של שבוע אחרי שבוע מלא באירובי על כמות אוכל נמוכה בשילוב אימוני התנגדות.
חלילה זה לא נאמר בגלל זלזול באינטיליגנציה שלך,פשוט זה קורה המון(!) אנשים כל כך רוצים לרדת וכשנתקעים,חושבים שהבעיה ישר זה הגרעון.
קודם כל,כמה קלוריות את אוכלת ביום? כשיהיה לי את כל הפרטים מולי.. עכשיו ראיתי שזה 1000
על פניו נראה שהגירעון גבולי אבל לא הייתי מוריד יותר
מה שכן..את עושה העמסות?

מבחינה שאם המרדף הוא אחרי הירידה במשקל,בלי לעצור שניה,לנשום אוויר,ולראות לאן מתקדמים.
את פשוט תכנסי לסבבים של שבוע אחרי שבוע מלא באירובי על כמות אוכל נמוכה בשילוב אימוני התנגדות.
חלילה זה לא נאמר בגלל זלזול באינטיליגנציה שלך,פשוט זה קורה המון(!) אנשים כל כך רוצים לרדת וכשנתקעים,חושבים שהבעיה ישר זה הגרעון.
קודם כל,כמה קלוריות את אוכלת ביום? כשיהיה לי את כל הפרטים מולי.. עכשיו ראיתי שזה 1000
מה שכן..את עושה העמסות?
אתם חייבים להפסיק לדבר על העמסות היא חיה על 30 גרם שומן היא חייבת להעלות את זה ומהר זאת הבעיה הכי דחופה,התפריט שלה הוא העמסה בפני עצמו ! הפחמימה יחסית נמוכה בגלל מספר הקלוריות המועט אבל אין ספק בכלל שצריך להעלות שומנים

• פותח/ת השרשור
מה שכן..את עושה העמסות?

המשקל זה לא מה שחשוב לי בכל הסיפור הזה, המטרה שלי היא להתחטב ומשם להתחיל מסה, זה שהמשקל שלי נמוך זה פשוט בהתאמה לגובה שלי..ולא אני לא עושה העמסות בגלל זה שאלתי אם כדאי להתחיל
אתם חייבים להפסיק לדבר על העמסות היא חיה על 30 גרם שומן היא חייבת להעלות את זה ומהר זאת הבעיה הכי דחופה,התפריט שלה הוא העמסה בפני עצמו ! הפחמימה יחסית נמוכה בגלל מספר הקלוריות המועט אבל אין ספק בכלל שצריך להעלות שומנים

מה זאת אומרת התפריט שלה הוא העמסה בפני עצמו?

1. תעלי את הצריכה הקלורית לאזור ה 1200. בעיקר משומן (תוסיפי 20 גרם שומן). הסיבה שפחות מזה את לא מספקת לגופך את המרכיבים התזונתיים הנחוצים בשבילך (מה שסביר להניח קורה גם עכשיו, לכן הייתי ממליץ להתווסף במולטיויטמין).

2. את צריכה להגדיל את הגרעון ועדיף שזה יהיה מאימונים. תוסיפי 1-2 אימוני אירובי בשבוע. תעשי את האימונים האירובים בעצימות הגובהה ביותר שאת יכולה להתמיד לאורך זמן האימון. משחק עם הדופק זה דיי מיותר.

3. העמסת פחממות אפשר לעשות כל שבוע, כל שבועיים או כל כמה חודשים (שבוע נטרלי לדוגמה). העניין של העמסה הוא בין היתר פסיכולוגי.
אין חובה לעשות העמסה כל שבוע/שבועיים, אבל זה יותר פרקטי מאשר לצאת לנטרלי כל חודשיים, הן פיזיולוגית והן פסיכולוגית.

למה שתפחית אנאירובי?
למה שהיא תעשה את זה? היא נהנת מזה ומהתוצאות שהיא מקבלת מהאנאירובי, למה להפסיק?
היא לא אמרה שהיא נהנת מזה. לעשות 4 אימוני משקולות בשבוע בחיטוב זה דיי מיותר, אלא אם באמת נהנים ורוצים לבקר בחד״כ כל כך הרבה פעמים בשבוע. עדיף לעשות FBW, שתיים-שלוש פעמים בשבוע וזה מספיק כדי לשמר את מסת השריר. את שאר הימים כדאי לה להקדיש לאירובי, כדי להגדיל את הגרעון ולהמשיך לרדת במשקל.

להתקע במשקל על מאזן שלילי זה מאוד מוזר
זה לא מוזר בכלל וקורה כל הזמן.

להוסיף אירובי לימים שיש לי בהם אנאירובי זה בסדר? או שזה עמוס?
אפשר. לאחר אימון המשקולות.

אירובי מתון של 30-40 דקות בדופק 70% זה בסדר לפני אימון או אחריו...
עדיף לעשות את אימון האירובי לאחר אימון המשקולות אם המטרה זה לרדת במשקל. הסיבה היא שיש פגיעה מסיבית בעצימות אימון המשקולות אם עושים אירובי לפניו.

אחרי אימון במיוחד שמאגרי הגליקוגן ריקים ..
המאגרים לא מתרוקנים לאחר אימון משקולות. מי שמשתמש במאגרי הגליקוגן באופן מסיבי זה דווקא אימוני אירובי. באימוני משקולות יש שימוש בכ-5 גרם גליקוגן ל-2 סטים, שזה מעט מאוד. בכל מקרה גם אם מאגרי הגליקוגן היו ״ריקים״ זה לא היה מביא אותה לאיבוד שומן רב יותר בסוף יום נתון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית