הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כמויות חלבון גדולות - למה לא?

• פותח/ת השרשור Fuck
  • פורסם בתאריך

Fuck

משתמש משקיע
2,808
1,647
נק' מוניטין:
3,782
2,808
1,647
אני מבקש שזה יהיה דיון רציני. אם אתם מתכוונים לזרוק פה באוויר אמירות כמו "שמור על הכבד שלך!" או "עחי 3 גרם חלבון\קילו מ.ג. פוגע בכליות, תזונאית קלינית מ-Ynet כתבה את זה", כדאי שיהיה לזה סימוכין, ולא, Ynet זה לא מספיק.
ידוע שצריכת יתר של חלבון נקשרת לתפקוד לקוי של הכליות, אך כמה חלבון הוא באמת צריכת יתר? האם נעשה מחקר מבוסס שהראה בדיוק איזו כמות של חלבון הראתה תפקוד כליות לקוי?

אני אישית בתזונה שלי דוגל בכמות חלבון גבוהה מאוד. בין 2.5 ל-4 גרם חלבון פר קילו משקל גוף ביום.
אתם שואלים למה? אני שואל למה לא?
כמה שאלות אישיות שלי ושאלות שבכללי יכולות לפתוח את הדיון הזה:
1. כמו כל דבר בגוף, היכולת של אחד לעכל ולפרק חלבון בצורה יעילה שונה. אדם אחד יכול להיות בעל סינתזת חלבון כפולה משל אחר. לא ידוע לי על דרך לבדיקת העניין, לכן כמו שאני רואה את זה, עדיף לצרוך יותר חלבון 'ליתר ביטחון'.
2. מעבר לסיכונים בריאותיים כמו בעיות כליות ותגובות לא תקינות במערכת החיסון (שוב, כמה חלבון יגרום לזה? אני בספק אם 4 גרם פר קילו משקל גוף יגרום לבעיות האלו), לא עדיף שהצריכה הקלורית שלנו תבוא יותר מחלבון מאשר מפחמימה? אני מוציא את השומן מהמשוואה משום שאין ספק שהוא הכרחי, אך אם נניח שאדם מסוים מקבל מספיק שומן מהתזונה ואפילו משתמש בתוספי אומגה-3, האם אין עדיפות שיותר קלוריות יגיעו מחלבון ולא מפחמימה? בחיטוב ודאי שנעדיף חלבון על פחמימה, אך גם תוך כדי צריכת מאזן קלורי חיובי, אני לא רואה סיבה לצרוך 400 גרם פחמימה ו-150 גרם חלבון, למשל.
3. מה קורה לחלבון שלא מתפרק כראוי? הרי אם אצרוך מחר 500 גרם חלבון, לא כולו ינוצל למטרות שהגוף מתעל חלבון. מה הגוף יעשה עם השאר? אם אני במאזן קלורי שלילי, גם אם יהפוך לגלוקוז, הגוף ינצל את האנרגיה הזו, אז מה אכפת לי? אם אני במאזן קלורי שלילי, החלבון יומר לשומן, ואז קיבלתי את אותה תוצאה שהייתי מקבל עם כמות פחמימות גבוהה, רק עם הביטחון שיש לי מספיק חלבון בתזונה.

אני לא רואה שום סיבה לא לאכול גם 4 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף ביום, גם אחרי קריאה של עשרות אשכולות ודיונים בפורומים שונים בארץ ובחו"ל בנושא.
אם מישהו רוצה להאיר את עיניי, הוא מוזמן.
***למען הסר ספק, הדיון מתייחס למתאמנים טבעיים. מובן שבמהלך סייקל גם 5 גרם חלבון\קילו משקל גוף יתקבלו בברכה.

החלבון היא מולקולה יחסית גדולה, כשאתה צורך יותר מידי (לא אתן לך סתם הערכה לכמה זה יותר מידי), החלבון עובר בכליות, הכליות צריכות להתמודד עם המולקולה והיא יוצאת בסוף בשתן.

שמע, מגיע לך פרס על ההודעה הזאת.

תאכלס, רב המחקר בנושא הוא תצפיתי ולכן לא ניתן לבסס טענה חזקה בנושא ובטח שלא להסיק סיבה-תוצאה.
למשל, היה מחקר שהראה קשר בין צריכת חלבון גבוהה וסכרת סוג 2, לאחר בידוד משתנים ופילוח נמצא כי למעשה צריכת חלבון גבוהה בקרב מבוגרים (65+) הראתה למעשה שיפור במדדים הללו.
מחקרים אחרים העלו תיאוריה שקשורה בקשר בין IGF-1 וצריכת חלבון מוגברת, כזרז לפתוגנזה של סרטן מסוגים שונים, המחקר בוצע על מכרסמים, ורובינו, לא כאלה.
היו גם כאלה שהראו מצד אחד שצריכת חלבון גבוהה קשורה בתחלואה, אבל בשל החלבון שמקורו בבשר ולא בצמחים. מחקרים בהמשך הפריכו טענה זו כשנצפתה הרעה במדדים של אלו המתבססים על חלבון מן הצומח ונכון לקבל כיום שהסיבה לממצאים המקשרים בין בשר ותחלואה הוא אורח החיים של אוכלי בשר ולא הבשר עצמו.
ככל הידוע לי בנושא הכליות, רק למי שכבר יש מחלת כליות צריך לדאוג בנושא. בדיוק כמו שאלו ללא כיס מרה, מתקשים עם צריכת שומן.

מישהו פה כתב הערה מעניינת על כך שגלוקונאוגנזה היא תהליך אנרגטי לא יעיל, וזה בהחלט שווה בדיקה - אישית, אין לי מושג מה ההשלכות של זה, אני מנחש שלא מהותי.

בקיצור, הטענה שצריכת חלבון גבוהה עלולה לגרור הרעה במצב הבריאותי אינה מבוססת במחקר. ולעומת זאת, יש מחקרים רבים שמראים שיפור כתוצאה מדיאטות עתירות חלבון (רובם קשורות בהצלחה של שילוב צריכה גבוהה של חלבון בדיאטה לשם הרזיה).
או במילים אחרות - if u want gainz, eat ur protein and stfu

אני לא רואה שום סיבה לא לאכול גם 4 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף ביום, גם אחרי קריאה של עשרות אשכולות ודיונים בפורומים שונים בארץ ובחו"ל בנושא.

אז..למרות שתזונאי ספורט מקצועיים(כמו לייל מקדונלד לדוגמא)ממליצים אחרת, למרות שיש עדויות מחקריות לכך שזה לא יעיל..אתה לא רואה שום סיבה לא לאכול גם 4 גרם פר קילו?

כדור הארץ הוא שטוח וסביבו מסתובבת השם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית