הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בטן שטוחה/קוביות-מתוסכל, מה לא בסדר?

• פותח/ת השרשור snirf
  • פורסם בתאריך

snirf

משתמש מתחיל
30
0
נק' מוניטין:
0
30
0
אהלן אני שניר בן 23,
בחצי שנה האחרונה אוכל ע"פ תפריט תזונה קפדני שבנה לי מאמן כושר...לא סוטה לימין ולשמאל, חדור מטרה. התפריט כולל על רגל אחת בעיקר- טונה, קוטג'/גבינה, ארוחת צהריים טובה, לחם מחיטה מלאה בלבד, ירקות, אבקת חלבון, ביצים...בעיקר.
עליתי 6 קילו מאז (שקלתי 60, כיום 66), מתאמן אימון AB (פעמיים בשבוע)+ אימון TRX.

אני רואה שינויים חזותיים שהתפתחתי, אבל...מה שמעולם לא הצלחתי לפתח-לא התפתח גם בתוכנית הכושר והתזונה הקפדנית הזאת, ואני כמובן מדבר על הבטן.
לא מצליח להגיע לרמת בטן שטוחה/קוביות כמו שאני רואה על הרבה מאוד מתאמנים...איך זה הגיוני אם אני שומר על תזונה כ"כ קפדנית ולא אוכל שטויות כלל כבר חצי שנה?! כל עיקרו של התפריט הוא להעלות "מסת שריר טהורה" ולרדת באחוזי השומן...
כך שאני תוהה אם הבעיה היא בתפריט. (מאוד מתוסכל שכבר חצי שנה אני מונע מעצמי הרבה מאוד דברים במסגרת אוכל ובסוף...לא מגיע לתוצאה).
אירובי-לאחרונה רק התחלתי להקפיד האמת על...פעמיים בשבוע על אליפטוס/סקי במשך 50 דק'-שעה.

השאלה היא אם אני צריך להתאזר בסבלנות והאירובי הוא הפתרון, ואתחיל לראות תוצאות בקרוב(מתי?)
או שיש משהו שאני לא עושה...נגיד משקיע בתרגילי בטן (כמה פעמים בשבוע כדאי לעשות)? אולי איזה ריטואל של תרגילי בטן כל יום?

אשמח לקבל תשובה בעיקר מאלו שכן עברו את התהליך, וכן יש להם בטן שטוחה/קוביות (שכן אין חכם כבעל ניסיון:79nb:)
תודה ענקית מראש!!

קודם כל לפי איך שאתה מתאר אתה במסה, כל עוד אתה במאזן חיובי אתה תמשיך להעלות במשקל וככה תעלה גם בשומן. בשביל לראות קוביות אתה צריך להגיע לאחוז שומן באזור 11-12(אצל כל אדם זה שונה), קח את הזמן עם המסה ושתחטב אתה תראה תוצאות. ובטן צריכה עבודה כמו כל שריר, אני אישית עושה 4 סטים לבטן פעמיים בשבוע.

היי

התהליך הזה שאמרת שאתה עושה שכמו שאמרת עלייה במסת שריר "טהורה" וירידה באחוזי שומן הוא שגוי משום שאתה מנסה לעלות במסת שריר אתה המאזן קלורי חיובי ואתה אוכל יותר, אז אתה גודל ולא רק תאי שריר גודלים אלה גם תאי שומן כשאם תעשה מסה נקייה כמו שאתה עושה תעלה במסת שריר עם עלייה מינימלית בשומן, אי אפשר לעלות במסת שריר ולהוריד אחוזי שומן בו זמנית.
מתי שתחלית שצברת לטעמך מספיק מסת שריר תעשה חיטוב ואז הבטן הזאת שאתה מדבר עלייה תרד.
מקווה שעזרתי.

• פותח/ת השרשור
קודם כל לפי איך שאתה מתאר אתה במסה, כל עוד אתה במאזן חיובי אתה תמשיך להעלות במשקל וככה תעלה גם בשומן. בשביל לראות קוביות אתה צריך להגיע לאחוז שומן באזור 11-12(אצל כל אדם זה שונה), קח את הזמן עם המסה ושתחטב אתה תראה תוצאות. ובטן צריכה עבודה כמו כל שריר, אני אישית עושה 4 סטים לבטן פעמיים בשבוע.

היי
התהליך הזה שאמרת שאתה עושה שכמו שאמרת עלייה במסת שריר "טהורה" וירידה באחוזי שומן הוא שגוי משום שאתה מנסה לעלות במסת שריר אתה המאזן קלורי חיובי ואתה אוכל יותר, אז אתה גודל ולא רק תאי שריר גודלים אלה גם תאי שומן כשאם תעשה מסה נקייה כמו שאתה עושה תעלה במסת שריר עם עלייה מינימלית בשומן, אי אפשר לעלות במסת שריר ולהוריד אחוזי שומן בו זמנית.
מתי שתחלית שצברת לטעמך מספיק מסת שריר תעשה חיטוב ואז הבטן הזאת שאתה מדבר עלייה תרד.
מקווה שעזרתי.

ראשית, תודה לשניכם על התגובה!
הנחתי שעצם זה שאני אוכל תפריט תזונה שכזה (עם מינימום של שומן)- אומר שכך אני ארד באחוזי השומן(תודות לאירובי) ומסת השריר תעלה...
אם בעצם אתחיל בחיטוב, ז"א שארד במשקל גם...נכון?

השאלה היא עוד כמה להמשיך עם עליית המסה...אני שוקל 66 גובה 1.78. אני כבר חצי שנה בשלב הזה, תוהה אם בכלל אוכל להעלות יותר. מה אתם אומרים?
ו...מה השלב הבא, כלומר, במה זה מתבטא תהליך החיטוב? מה אצטרך לעשות וכו'...

דבר ראשון אם תתן תמונות שניתן יהיה להעריך את המצב שלך..יהיה אחלה.
מהנתונים היבשים נראה שאתה עדיין 'קטן' מדי לחיטוב..תן לזה זמן. תמשיך לגדול ולהתאמן ורק אז תעשה חיטוב.
כן אתה תוכל להעלות יותר בשר על עצמך, בהנחה שתאכל יותר.

ראשית, תודה לשניכם על התגובה!
הנחתי שעצם זה שאני אוכל תפריט תזונה שכזה (עם מינימום של שומן)- אומר שכך אני ארד באחוזי השומן(תודות לאירובי) ומסת השריר תעלה...
אם בעצם אתחיל בחיטוב, ז"א שארד במשקל גם...נכון?

השאלה היא עוד כמה להמשיך עם עליית המסה...אני שוקל 66 גובה 1.78. אני כבר חצי שנה בשלב הזה, תוהה אם בכלל אוכל להעלות יותר. מה אתם אומרים?
ו...מה השלב הבא, כלומר, במה זה מתבטא תהליך החיטוב? מה אצטרך לעשות וכו'...
לפי הנתונים שלך אתה עוד קטן יחסית. יש לך עוד הרבה לעלות. וכן בחיטוב אתה גם תרד במשקל וגם באחוזי שומן.

אתה עובד על הבטן?
אם כן, כמה פעמים בשבוע ואילו תרגילים?

תראה, בגדול לראות קוביות משמע להיות על אחוז שומן נמוך כמו שאמרו 10-12 לפחות..
אני מציע לך לא להתייאש ולהמשיך לעבוד על הבטן.
לתת לפחות פעמיים בשבוע גירוי לשרירי הבטן, ולעבוד על טווח חזרות של 15-25 באם זה ללא תוספת התנגדות כלשהי ואם אתה עובד
עם משקולות בתרגילי בטן אז כמובן לרדת לטווח חזרות הגיוני יותר 😃

כשתרגיש שהבטן חזקה, הקוביות בטוח יהיו כבר שם (מתחת לשומן:P: )

יש לי בטן שטוחה\ריבועים ואני אוכל פיתות , המבורגרים , מלא שומן מן החי וכו' וכ'ו. זה לא אומר כלום לגבייך. אז מה זה יעזור לך אם אני אגיב לך? זה אומר שאני מבין מה אני עושה? יש לנו אותה גנטיקה? אותו חילוף חומרים?
הבעיה שלך מתחילה בזה שאתה לוקח עצות מאנשים שנראים "טוב" ולא ממי שבאמת מבין \ חוקר בעצמך.

בנוסף למה שאמרו לך, אני רוצה להגיד שזה בכלל לא נכון לאכול להוריד שומן ל 0 או קרוב לזה. אתה חייב כמות מסויימת של שומן ביום, ממה שאני יודע ההמלצה היא לפחות גרם שומן על כל קילו משקל גוף ביום (אני לא בטוח 100%עד כמה המספר הזה נכון, אבל יש כמות מסויימת שלא טוב להוריד מתחת).

אתה לא רואה קוביות מכיוון שאתה ככל הנראה בתקופת מסה , בגלל שאמרת שאתה עולה במשקל. בשביל להגיע לקוביות שאתה כל כך רוצה אתה צריך להיות על אחוז שומן נמוך יחסית, שתוכל להגיע אליו בתקופת חיטוב. כדאי לך לדעתי להמשיך עוד עם המסה, אבל אם תעלה תמונה שלך להערכת אחוז שומן נוכל לעזור לך יותר

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון אם תתן תמונות שניתן יהיה להעריך את המצב שלך..יהיה אחלה.
מהנתונים היבשים נראה שאתה עדיין 'קטן' מדי לחיטוב..תן לזה זמן. תמשיך לגדול ולהתאמן ורק אז תעשה חיטוב.
כן אתה תוכל להעלות יותר בשר על עצמך, בהנחה שתאכל יותר.

לפי הנתונים שלך אתה עוד קטן יחסית. יש לך עוד הרבה לעלות. וכן בחיטוב אתה גם תרד במשקל וגם באחוזי שומן.

אתה לא רואה קוביות מכיוון שאתה ככל הנראה בתקופת מסה , בגלל שאמרת שאתה עולה במשקל. בשביל להגיע לקוביות שאתה כל כך רוצה אתה צריך להיות על אחוז שומן נמוך יחסית, שתוכל להגיע אליו בתקופת חיטוב. כדאי לך לדעתי להמשיך עוד עם המסה, אבל אם תעלה תמונה שלך להערכת אחוז שומן נוכל לעזור לך יותר

בנוסף למה שאמרו לך, אני רוצה להגיד שזה בכלל לא נכון לאכול להוריד שומן ל 0 או קרוב לזה. אתה חייב כמות מסויימת של שומן ביום, ממה שאני יודע ההמלצה היא לפחות גרם שומן על כל קילו משקל גוף ביום (אני לא בטוח 100%עד כמה המספר הזה נכון, אבל יש כמות מסויימת שלא טוב להוריד מתחת).

אשתדל להעלות תמונה, לא מבטיח P:
לאכול יותר ממה שאני אוכל-בלתי אפשרי מבחינתי...עליתי את ה6 קילו האלו עם דחיפת אוכל בכוח...
אני יודע שצריך לצרוך שומן (בריא)-ואני צורך אותו. כחלק מהתפריט מופיע לי בין היתר אבוקדו, אגוזים/שקדים, שמן זית וכו'...כמובן שהכול במידה.

שוב-השאלה שלי היא איך בא לידי ביטוי שלב החיטוב, מה זה אומר? הרי אני לא אוכל ג'אנק כפי שציינתי, אוכל רק דברים שמוגדרים בתפריט תזונה...
אם אני מחליט לקחת על עצמי את השלב הזה משבוע הבא נגיד-מה אני צריך לעשות?
אתה עובד על הבטן?
אם כן, כמה פעמים בשבוע ואילו תרגילים?

תראה, בגדול לראות קוביות משמע להיות על אחוז שומן נמוך כמו שאמרו 10-12 לפחות..
אני מציע לך לא להתייאש ולהמשיך לעבוד על הבטן.
לתת לפחות פעמיים בשבוע גירוי לשרירי הבטן, ולעבוד על טווח חזרות של 15-25 באם זה ללא תוספת התנגדות כלשהי ואם אתה עובד
עם משקולות בתרגילי בטן אז כמובן לרדת לטווח חזרות הגיוני יותר 😃

כשתרגיש שהבטן חזקה, הקוביות בטוח יהיו כבר שם (מתחת לשומן:P: )

עובד. בערך פעמיים בשבוע(מלבד האירובי)- עושה תרגילים רנדומליים...בערך 2-3 תרגילים של 12 חזרות כל תרגיל (פעם בשבוע)
והפעם השנייה זה במסגרת הTRX.
פעמיים בשבוע זה מספיק? האירובי גם אחראי להורדת אחוזי השומן הרי...לא?

יש לי בטן שטוחה\ריבועים ואני אוכל פיתות , המבורגרים , מלא שומן מן החי וכו' וכ'ו. זה לא אומר כלום לגבייך. אז מה זה יעזור לך אם אני אגיב לך? זה אומר שאני מבין מה אני עושה? יש לנו אותה גנטיקה? אותו חילוף חומרים?
הבעיה שלך מתחילה בזה שאתה לוקח עצות מאנשים שנראים "טוב" ולא ממי שבאמת מבין \ חוקר בעצמך.

קודם כל-שונא אנשים כמוך 😵‍💫🥊(סתם,לא באמת)
דווקא כן אשמח לשמוע מה יש לך להגיד בנושא! והשגת רושם מוטעה מההודעה שלי...
אבל שוב-מתאמן שכן נמצא עכשיו בשלב של בטן שטוחה/קוביות עבר את התהליך שאני חותר להגיע אליו אז...הגיוני שארצה לשמוע מהם.

אשתדל להעלות תמונה, לא מבטיח P:
לאכול יותר ממה שאני אוכל-בלתי אפשרי מבחינתי...עליתי את ה6 קילו האלו עם דחיפת אוכל בכוח...
אני יודע שצריך לצרוך שומן (בריא)-ואני צורך אותו. כחלק מהתפריט מופיע לי בין היתר אבוקדו, אגוזים/שקדים, שמן זית וכו'...כמובן שהכול במידה.

שוב-השאלה שלי היא איך בא לידי ביטוי שלב החיטוב, מה זה אומר? הרי אני לא אוכל ג'אנק כפי שציינתי, אוכל רק דברים שמוגדרים בתפריט תזונה...
אם אני מחליט לקחת על עצמי את השלב הזה משבוע הבא נגיד-מה אני צריך לעשות?

עובד. בערך פעמיים בשבוע(מלבד האירובי)- עושה תרגילים רנדומליים...בערך 2-3 תרגילים של 12 חזרות כל תרגיל (פעם בשבוע)
והפעם השנייה זה במסגרת הTRX.
פעמיים בשבוע זה מספיק? האירובי גם אחראי להורדת אחוזי השומן הרי...לא?

קודם כל-שונא אנשים כמוך 😵‍💫🥊(סתם,לא באמת)
דווקא כן אשמח לשמוע מה יש לך להגיד בנושא! והשגת רושם מוטעה מההודעה שלי...
אבל שוב-מתאמן שכן נמצא עכשיו בשלב של בטן שטוחה/קוביות עבר את התהליך שאני חותר להגיע אליו אז...הגיוני שארצה לשמוע מהם.

העיקרון בחיטוב זה לאכול במאזן קלורי שלילי, זאת אומרת לאכול פחות קלוריות ממה שאתה אוכל (עם צריכה גבוהה יחסית של חלבון כדי למנוע שריפת שריר) אבל לדעתי תמשיך עם המסה עד שתעלה עוד כמה קילוגרמים

אתה רוצה לשמוע ממישהו שהעביר *כמה אנשים את התהליך, זה מישהו עשה משהו וזה עבד עליו לא בהכרח אומר שהוא מבין משהו או שזה ישפיע עליך. בכל מקרה הכי טוב זה להבין בעצמך מה צריך לעשות, למה ואיך- שוב שולח אותך לפורטל לקרוא את "המדריך לחיטוב"

ההבדל ביןמה שאתה עושה לבין חיטוב הוא המאזן הקלורי אמנם המאכלים כביכול "בריאים" אבל הכמויות מביאות לעליינ במשקל שחלק מהמשקל הוא שומן שיפריע לך לראות קוביות

אין לך מה לעבור לחיטוב כרגע כי אתה לא עלית מספיק מסה תמשיך לעלות עד 75 ואז תעשה חיטוב טוב ואם תעבוד נכון כמו עכשיו לפי התפריט תראה קוביות ולא סתם קןביות של שחיף אלא גוף מעוצב עם קוביות

• פותח/ת השרשור
ההבדל ביןמה שאתה עושה לבין חיטוב הוא המאזן הקלורי אמנם המאכלים כביכול "בריאים" אבל הכמויות מביאות לעליינ במשקל שחלק מהמשקל הוא שומן שיפריע לך לראות קוביות

אין לך מה לעבור לחיטוב כרגע כי אתה לא עלית מספיק מסה תמשיך לעלות עד 75 ואז תעשה חיטוב טוב ואם תעבוד נכון כמו עכשיו לפי התפריט תראה קוביות ולא סתם קןביות של שחיף אלא גוף מעוצב עם קוביות

חחח קל להגיד "תעלה ל-75" הלוואי שזה היה כ"כ בקלות...את ה-6 קילו האלו עליתי בדחיפת אוכל בכוח ברמות שאין לתאר.

העיקרון בחיטוב זה לאכול במאזן קלורי שלילי, זאת אומרת לאכול פחות קלוריות ממה שאתה אוכל (עם צריכה גבוהה יחסית של חלבון כדי למנוע שריפת שריר) אבל לדעתי תמשיך עם המסה עד שתעלה עוד כמה קילוגרמים

אתה רוצה לשמוע ממישהו שהעביר *כמה אנשים את התהליך, זה מישהו עשה משהו וזה עבד עליו לא בהכרח אומר שהוא מבין משהו או שזה ישפיע עליך. בכל מקרה הכי טוב זה להבין בעצמך מה צריך לעשות, למה ואיך- שוב שולח אותך לפורטל לקרוא את "המדריך לחיטוב"

תודה לשניכם!

חחח קל להגיד "תעלה ל-75" הלוואי שזה היה כ"כ בקלות...את ה-6 קילו האלו עליתי בדחיפת אוכל בכוח ברמות שאין לתאר.
לא קשור ל"קל להגיד", אף אחד לא אמר שזה יקח שבוע, אם אתה רוצה לעלות במסה בצורה נקייה תעשה את זה עם תפריט נכון.
כל הדברים הטובים לוקחים זמן.

מי אמר שזה קל אמרתי שזה מה שאתה צריך לעשות

תאמין לי לחטב לא פחות קשה

תודה לשניכם!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית