הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ דיון כיצד מבצעים את הבנץ בצורה הטובה ביותר?

awdrgyji1234

משתמש מתחיל
52
5
נק' מוניטין:
12
52
5
יש קונפליקט לא קטן על איך לבצע את הבנץ' בצורה הטובה והאפקטיבית ביותר ואני מבולבל, לפני שמתחילים - אני בטוח שזה תלוי גם במבנה גוף והשרירים הדומיננטים בגוף שלך בשביל ללחוץ בצורה הטובה ביותר (למשל אנשים שתופסים צר לעומת אנשים שתופסים רחב טרייספס דומיננטי נגד חזה דומיננטי) אבל בגדול לאיש הממוצע השאלה שלי היא: מבחינת הטכניקה של הבנץ' פרס, כיצד מבצעים את התרגיל בצורה הטובה ביותר בשביל: כוח בבנץ', התקדמות בבנץ' (לא להיתקע על אותו משקל הרבה זמן לדוגמא: בגלל שהטכניקה לא מפעילה את שרירי החזה בצורה טובה ואפקטיבית ורק נותנת להשים משקל על המוט אך ללא התקדמות), בטיחות וכ'ו.. אני בדגש רוצה כמה שיותר כוח והתקדמות בבנץ'. ראיתי כל מיני סרטונים של מומחים והדעות על הבנץ' טיפה מעורבבות מבחינת הטכניקה. בTnation לדוגמא טוענים שצריך דווקא לכווץ את הטרפזים בבנץ' ולא לקחת את השכמות אחורה (Shoulder blades) בגלל שרק ליפטרים על חליפת בנץ צריכים לעשות את זה. יש כאלה שבכלל טוענים שלא צריך לעשות כיעור בגב ולא לעשות לג דרייב בגלל שהכיעור בגב בסה"כ מקצר טווח תנועה בבנץ' ובכך מונע התקדמות אפקטיבית יותר בבנץ' כגון הלג דרייב שפשוט מוריד סטרס מהגוף העליון ולא נותן לגוף העליון לעשות את העבודה שהוא צריך לעשות בשביל להשתפר ולהתחזק. הבאתי שלושה סרטונים שונים של אנשים שמבינים בתחום אבל כל אחד מציג טכניקה שונה:
זה הסרטון של TNATION שבגדול טוענים בו שצריך לכווץ את הטרפזים ולא את השכמות כפי שהרוב עושים:

סרטון של טכניקת פווארליפטינג של הבנץ' פרס שאני מאמין שרוב הליפטרים משתמשים בא (אולי הגב שלהם לא כעור כמו של הבחור בסרטון), אגב אל תתייחסו לכרס:
בגדול בסרטון רואים שהוא מדגים איך עושים לג דרייב, כיעור בגב, שכמות לאחור (לא טרפזים כפי שצוין למעלה).

והדוגמא האחרונה היא של ג'וני קנדיטו (שחלק כנראה מכירים כי יש לו אחלה מידע לרוב):

בגדול - ג'וני אומר שמוטב שלא לכער את הגב בבנץ בגלל שזה לא עוזר להתקדמות בבנץ' ולמעשה גורע מהתקדמות בבנץ'. הוא גם אומר כי לא צריך לתחוב פנימה את המרפקים - tucking elbows כמו שהרבה הליפטרים עושים בבנץ' כי למעשה אלו שהתחילו את זה בכלל הם אנשים שעושים בנץ' בחליפות, אבל מי שלא עושה בנץ' בחליפה צריך פשוט לעשות בנץ' כאשר המרפקים הם תמיד מתחת לידיים, אגב, הוא בכלל לא מזכיר לג דרייב וגם לא משתמש בוא למרות שDAN GREEN למשל כן עושה עם לג דרייב.
אז בגדול פרסמתי את הפוסט הזה בשביל להתייעץ עם הפורום לגבי מה אתם חושבים שהטכניקה האידיאלית בשביל לעשות בנץ' בשביל להתקדם קודם כל בבנץ' ולא טכניקה שרק מרימים בא משקל אבל בלי התקדמות אפקטיבית או יותר נכון בלי התקדמות מהירה. אגב, אם יש למישהו סרטון טוב שהוא חושב שהסרטון הזה מלמד בצורה הטובה והאפקטיבית ביותר איך לעשות בנץ'/ אם יש מישהו בפורום שהתקדם בבנץ' בצורה משמעותית בזמן האחרון ורוצה לעזור ולתת טיפים, אני אשמח מאוד כי אני דיי מבולבל מהטכניקות השונות של הבנץ' ואני גם דיי תקוע בוא 😣, תודה לעוזרים ומקווה שיהיה דיון פורה ! 🙃

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

לאו דווקא מעשי, אבל מעניין לקרוא:

Now that we've got that ridiculousness out of the way, I'll address the fact that there is no universally perfect bench press form, no matter what anyone fucking tells you. If anyone argues, treat them as you would any noisome blight and cave in their head with a rock or hammer. To wit, some of the greats' form:

Ted Arcidi- Virtually flat back, wide grip, elbows flared feet away from bench and slightly wide. Ted was the first person to officially bench 700 lbs

Ryan Kennelly- Hard arch, fairly close grip, elbows in, feet a little tucked. He benched 1074 shirted and at least 650 raw

ג'ימי לואיס מביא שם עוד דוגמאות.
לקריאת הכתבה במלואה:

http://chaosandpain.blogspot.co.uk/2012/05/stop-bitching-and-start-benching.html?zx=ed3d4a0035001b39

• פותח/ת השרשור
קודם כל תגובה מעניינת וזה למה גם כתבתי שהבנץ תלוי במשתנים שונים כמו שרירים דומיננטים וחזקים יותר או פחות, אורך ידיים (לא הזכרתי) אבל יש עוד מלא משתנים. בגדול אבל אני מדבר על הבנאדם הממוצע (פחות או יותר) - למשל אני ספציפית לא ממש מרגיש הבדל משמעותי בין הטכניקות השונות של הבנץ' ותפיסות ברוחב שונה על המוט (אלא אם כן התפיסה צרה או רחבה מדי וזה כן משפיע). אבל בגדול פתחתי את הדיון/יעוץ הזה בשביל לדעת איך אפשר להתקדם בבנץ' בצורה האפקטיבית ביותר וזה אומר למשל - האם כן לעשות לג דרייב או לא כי לג דרייב אולי מוריד מעמסה מהגוף העליון דבר שהוא טוב או לא?, האם לעשות כיעור בגב או לא כי זה מוריד ROM מה שלא בהכרח טוב למרות שזה מוסיף משקל על המוט. אני רוצה לדעת לפי דעת הפורום מה הבנץ' האופטימלי להתקדמות (לא לתחרות שבה אתה עושה 1RM והולך הביתה) אלה להתקדמות באימונים ובכוח של הבנץ' - לעשות או לא לעשות PAUSE BENCH (אני אישית מאוד תומך בPAUSE) וכל המשתנים האחרים. כמו שאמרתי אם מישהו התקדם בבנץ בצורה יעילה טובה ומהירה אשמח לשמוע איך הוא עשה זאת (אם איזה טכניקה לפי דעתו זה פעל הכי טוב) ואולי גם תרגילי עזר לדוגמא שעזרו, כי אני אישית דיי תקוע בבנץ' ואני בטוח שיש עוד אחרים.

מהסרטונים שהובאו כאן אני מסכים בעיקר עם השני.

השיטה של קנדיטו עבורי לפחות לא יעילה ואני משוכנע שאני ארים פחות בלי קשת.

לדעתי הסרטון המנצח לבנץ' הוא זה:

בעזהי"ת

לאו דווקא מעשי, אבל מעניין לקרוא:

ג'ימי לואיס מביא שם עוד דוגמאות.
לקריאת הכתבה במלואה:

http://chaosandpain.blogspot.co.uk/2012/05/stop-bitching-and-start-benching.html?zx=ed3d4a0035001b39

המסר הזה חשוב במיוחד לכאלה שחושבים שיש להם איזושהי טכניקה עילאית שכולם צריכים להתיישר לפיה וההבדל היחיד ביניהם יהיה הזוויות של המפרקים כפונקציה של אנתרופומטריה. וזה כמובן תופס לכל התרגילים, לא רק לבנץ'.

• פותח/ת השרשור

כן אבל השאלה היא אם תתקדם יותר בלי קשת ואז ברגע האמת שכן תרים אם קשת אולי תרים יותר (אני לא יודע), זה למה קנדיטו אומר שבשביל להתאמן על התנועה עצמה עדיף לעשות אותה בטווח תנועה מלא ולא לעשות קשת רק לשם צמצום התנועה ותאכלס זה הגיוני כי הוא אמר שכן צריך לכווץ את התחת ולהצמיד שכמות לספה בשביל להיות הכי מכווץ שיש, הוא פשוט אומר שקשת זה סתם לצמצם את התנועה.

תלוי באיזה תוכנית אתה, אני מבצע לחיצה כל יום כמו בתחרות, אין לי טעם לעבוד על תרגיל שלא מבוצע בטכניקה תחרותית.

• פותח/ת השרשור
תלוי באיזה תוכנית אתה, אני מבצע לחיצה כל יום כמו בתחרות, אין לי טעם לעבוד על תרגיל שלא מבוצע בטכניקה תחרותית.
אני מתאמן בשביל כוח ולא מתחרה (לפחות לא כרגע). אבל אתה לא חושב שבכל זאת להתאמן על התנועה ללא הכיעור בגב יכול לעזור גם לטכניקה שאתה עושה בתחרות? כי כאילו זה כמו לא לעשות סקוואט מלא - ואני יסביר - שאתה מכער את הגב אתה בעצם מקצר טווח תנועה למרות שהמוט נוגע בגוף וזה חוקי בתחרות אתה יכולת למשל להשתמש אולי בחזה יותר אם לא הייתה מקצר תנועה כי תאכלס זה כמו לא לרדת לגמרי לחזה אם לא הייתה מכער את הגב. (ולא אני לא מדבר מקטע של בילדינג אלה בקטע של כוח בשביל שהחזה יתחזק בצורה טובה יותר). ובכללי זה לא שאתה כל הזמן לוחץ לתחרות כי יש לך תחרות כל שני וחמישי אני מדבר על טכניקה שיכולה להביא לך הכי הרבה כוח לטווח הארוך ולא רק ל1RM פעם ב... וזה לא שאני אומר שאני יודע מהי אני פשוט שואל כי אני באמת מבולבל כי יש הרבה טכניקות שונות וכפי שאמרתי אני רוצה להשתפר בבנץ' כי אני דיי תקוע...

כן אבל השאלה היא אם תתקדם יותר בלי קשת ואז ברגע האמת שכן תרים אם קשת אולי תרים יותר (אני לא יודע), זה למה קנדיטו אומר שבשביל להתאמן על התנועה עצמה עדיף לעשות אותה בטווח תנועה מלא ולא לעשות קשת רק לשם צמצום התנועה ותאכלס זה הגיוני כי הוא אמר שכן צריך לכווץ את התחת ולהצמיד שכמות לספה בשביל להיות הכי מכווץ שיש, הוא פשוט אומר שקשת זה סתם לצמצם את התנועה.
שמעתי משהו מעניין לאחרונה והוא:
אתה צריך להתאמן ספציפית לאיך שתתחרה. זאת אומרת שאם בתחרות תלחץ עם קשת גם באימונים תלחץ עם קשת. למה? כי בנץ עם קשת ובלי הם שני תרגילים שונים עם מכאניקה שונה.

• פותח/ת השרשור
שמעתי משהו מעניין לאחרונה והוא:
אתה צריך להתאמן ספציפית לאיך שתתחרה. זאת אומרת שאם בתחרות תלחץ עם קשת גם באימונים תלחץ עם קשת. למה? כי בנץ עם קשת ובלי הם שני תרגילים שונים עם מכאניקה שונה.
כן חשבתי על זה כבר ובכל זאת שאלתי - לפי דעתי יש היגיון במה שאתה אומר אבל בכל זאת חשבתי שאולי זה יכול לעזור לפלג גוף עליון לגדול יותר טוב וללחיצות בכללי כי אתה שם על הפלג גוף עליון יותר סטרס וזה למה קנדיטו אומר שכאשר אתה מתאמן ללחיצות עדיף להתאמן ללא כיעור ולג דרייב כי (לפי דעתו) יש בזה יותר התקדמות ובתחרות תעשה את הכיעור והלג דרייב, אבל, יש גם מומחים שמבצעים את הכיעור והלגב דרייב כל הזמן לכן לא קבעתי. בכל מקרה אתם חושבים שבגדול זה סרטון שמלמד את הבנץ' בצורה אפקטיבית לכוח והתקדמות? : -נראה די פשטני ולא ארוך מדי כמו הסדרה של דייב טייט (שאגב ראיתי) אבל בגדול אני חושב שלדן גרין יש בדרך כלל טכניקה יפה.

יש כמה סוגים של לחיצות
אתן 2 דוגמאות
דן גרין לוחץ מתחתית החזה/חלק העליון של הבטן ותוך כדי להחיצה מביא את המוט לכיוון הראש (מכניס כתף וחזה יותר)

WS וצאצאיו (דייב טייט וכו)
לחיצה בעיקר טרייספס. מהבטן למעלה בקו ישר

תלוי אם אתה מתחרה עם או בלי ציוד
תלוי במבנה גוף
ותלוי בנוחות
תנסה ותראה, בגדול הייתי לוקח את רוב העצות ממתחרים ללא ציוד, ו/או גוזר השלכות ממתאמנים עם ציוד

אתה יכול לקרוא פה
http://rcts.co.il/לחיצת-חזה-המדריך-המלא/

• פותח/ת השרשור
יש כמה סוגים של לחיצות
אתן 2 דוגמאות
דן גרין לוחץ מתחתית החזה/חלק העליון של הבטן ותוך כדי להחיצה מביא את המוט לכיוון הראש (מכניס כתף וחזה יותר)

WS וצאצאיו (דייב טייט וכו)
לחיצה בעיקר טרייספס. מהבטן למעלה בקו ישר

תלוי אם אתה מתחרה עם או בלי ציוד
תלוי במבנה גוף
ותלוי בנוחות
תנסה ותראה, בגדול הייתי לוקח את רוב העצות ממתחרים ללא ציוד, ו/או גוזר השלכות ממתאמנים עם ציוד

אתה יכול לקרוא פה
[URL='http://rcts.co.il/%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%AA-%D7%97%D7%96%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90/']http://rcts.co.il/לחיצת-חזה-המדריך-המלא/

אתה בטוח? דווקא אני חושב שדייב טייט אמר שצריך לדחוף את המוט טיפה בקו אלכסון ולעומת זאת דן גרין עושה ההפך (לפחות ממה שנראה בסרטונים)
אני אקרא את המאמר מקווה שיש שם מידע טוב...[/URL]

אני לוחץ בסגנון הזה ( לפותח הפוסט )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית