הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנושא אירובי, דופק ושריפת קלוריות

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
אנסה להסביר את השאלה:
ניקח 2 גברים, משקל גוף 100 ק"ג. האחד בעל כושר גופני גבוה, ואילו השני נמוך.
שניהם הלכו מרחק של 10 ק"מ במהירות זהה.
על פניו שניהם שרפו פחות או יותר את אותו סכום קלורי (משקל גוף X מרחק).
הבעיה שלי - הבחור הראשון בעל הכושר הגופני הגבוה הלך את המרחק על דופק ממוצע של 50%
הבחור השני בעל הכושר הגופני הנמוך הלך את המרחק על דופק ממוצע של 80%
האם לגובה הדופק היתה השפעה על שריפת הקלוריות במהלך ההליכה?
@hanan

הדופק מיצג את כמות הדם שהלב מזרים. אם יש לך לב חזק תוכל במיספר פעימות נמוך לספק את מה שלב חלש יעשה במיספר פעימות גבוה. אחד נמימצאים של כושר גבוה הוא דופק נמוך במנוחה. כלומר במצב סטנדרט מספיק ללב חזק 50 פעימות לספק את הגוף ולב חלש יצטרך 90 פעימות

• פותח/ת השרשור
הדופק מיצג את כמות הדם שהלב מזרים. אם יש לך לב חזק תוכל במיספר פעימות נמוך לספק את מה שלב חלש יעשה במיספר פעימות גבוה. אחד נמימצאים של כושר גבוה הוא דופק נמוך במנוחה. כלומר במצב סטנדרט מספיק ללב חזק 50 פעימות לספק את הגוף ולב חלש יצטרך 90 פעימות
אני מבין. האם יש לכך השפעה על השריפה הקלורית במהלך פעילות אירובית כפי שהוצג בשאלה?

אני לא יודע, אבל אני מנחש שהבחור שלא בכושר ישרוף יותר קלוריות כי הוא מתאמץ יותר והלב עושה יותר עבודה (יותר פעימות)

לא אין משמעות לבין תפוקת הלב לבין שריפת קלוריות מוגברת.. אצל המאומן האנרגיה הנצרכת בכל פעימה גדולה מהלא מאומן ולכן המשווה זהה

בגדול זה אכן יהיה אותו דבר, זה שפחות בכושר יהנה מאפקט גדול יותר של אפטר-ברן בגלל דופק גבוה יותר בזמן פעילות. אבל לצורך חישוב קלוריות לתפריט לא הייתי מבדיל ביניהם.

יש חלק חשוב שלא שאלת אהל הוא העקרי והוא מי שורף יותר שומן ומי שורף גליקוגן ושריר ידוע שככול שהדופק נמוך יותר השומן משמש כדלק עיקרי וככול שהדופק עולה הגוף מישתמש באפשרויות האחרות שעומדות בפניו.חלבון ופחמימה.עכשיו אפשר להבין שהבחור המאומן אולי ישרוף אותם קלוריות אבל יותר שומן כדלק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית