הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנוגע להתחזקות

• פותח/ת השרשור efic
  • פורסם בתאריך

efic

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום, חדש כאן.
אפרט מה המטרה שלי, ומה עשיתי בחודשים האחרונים, ואיזה נקודות דורשות בירור מבחינתי.
המטרה שלי:התחזקות וכניסה לכושר גבוהים ככל שאוכל לקראת יום סיירות וגיבושים.

(לא אכנס כאן לעניין ריצות כי אני מניח שאין קשר, אלא רק לתרגילי כח)
מה עשיתי: במהלך שלושת החודשים האחרונים פעלתי כך:
מדדתי מספר חזרות מקס' בדקה שכיבות שמיכה. ועשיתי 7 סטים בשבוע (2 יום א' 3יום ג' 2 יום ה')
כאשר שבוע 1,3 ב- 50% מהמקס' ושבוע 2,4 ב60% מהמקס'.
ככה עשיתי גם במתח ואני מתכוון להוסיף גם מקבילים.
ובמשך החודשיים האחרונים גם הכנסתי air squot (סקוואט ללא המוט)

ראיתי שיפור בכל חודש בכל תרגיל והיום הגעתי ל90 שכיבות שמיכה בדקה.

----- שאלותיי----
1. אני פועל מנקודת הנחה שהעלייה בנפח המסוגלות שלי לפעול פעולות אלה זה מה שאני מחפש. אנא התייחסו מהידע שלכם האם זה אכן כך.
2.בהמשך ל1 האם אכן צורת אימון זו לא מועילה בכלל לכח? ולכח המתפרץ?
3.אני רוצה לשמוע את המלצותכם הכלליות כדי שאוכל להשתדרג ולהתקדם.

----הערות---
1. אני לא פועל עם משקולות עד עכשיו, נק' ההנחה היא שהאימון צריך להיות ממוקד לפעולות שידרשו ממני במטרה. אנא התייחסו לשאלות בפרספקטיבה הזו. אני כן לעומת זאת מתעתד להכניס אימון אחד במכון בשבוע כשאגבש תכנית מסודרת שמטרת שיפור בריצה ומה שאעשה במכון יתמוך בכך.
2. יש לי חשש שבמשך דקת המדידה בתחילת חודש הטכניקה שלי מזדייפת כשאני מתעייף (כלומר לא יורד עד הסוף) זה למעשה לא כ"כ משנה כי אני מתקדם ובמהלך החודש עושה חצי מהכמות הזאת, אבל איך אדע מה המסוגלות שלי?
3.אני מעוניין לשמוע כל מידע מועיל שתשתפו איתי בנוגע למטרה שלי, ושתפנו אותי לאן שצריך.

תודה

שמע סך הכל להיות טוב בהכל דורש המון המון זמן ושאני אומר הכל זה הכוונה גם שתיהיה מוסגל לרוץ ריצות ארוכות מאוד גם ספרינטים וגם כוח מהסיבה המאוד פשוטה שאם אתה תתן מיקוד כרגע על ספרינטים לדוגמא לא תוכל לבצע את המקסימליות בחיזוק הרגליים כי הגוף צריך מנוחה , מה שכן הייתי ממליץ לך לעשות הוא דבר כזה , אם ישלך אפציה לחדר כושר זאת תיהיה האופציה הטובה ביותר לטעמי , תתחיל לעבוד בתוכנית כוח כמו לדוגמא הSS תעלה משקלים על המוט ובמקביל תתין 2-3 אימוני ארובי (אינטרוולים עצימות בנינות) , תבין סך הכל ממיטב הבנתי צה"ל הוא לא גוף כל כך מפגר והם לא מצפים מימך לבוא אירון מן הם בונים אותך לאט לאט בכל מסלול שלא תגיע אליו מה שכן אתה יכול לבוא יותר מוכן ושהקושי הפיזי יהיה קצת פחות קשה , אם תגיע לצבא שהשרירים שלך די גדולים וכבר נתקלו בעומסים עמדו (לצורך העניין תרים סקוואט כבד) אז הרגליים שלך יצליחו לשרוד את הריצות שתעבור באיזה מסלול שלא תבחר. לסיכום תן דעתי היא תן דגש לתוכנית כוח טובה + כמה אימוני אינטרולים (לא יותר מידי) וזה הדבר השיכין אותך מבחינה פיזית לטעמי בצורה הטובה ביותר

עניתי לך , למטרות שלך דרך הפעולה שלך לטעמי היא לא היעילה ביותר , הגוף שלך לא מקבל את הגיון בין העומסים שהוא דבר מאוד נחוץ בהתחזקות הגוף והמסוגלות שלו לפעול פעם בעצימות מאוד גבוה ופעם בעצימות נמוכה לאורך זמן . זה שאתה עושה מתח ושכיבות שמיכה רק עם משקל הגוף שלך לא יוצר את העומס , אם אתה לא בראש של להתחיל עכשיו תוכניות כוח מורכבות וכאלה זאת גם אופציה אבל תעשה אימונים מסודרים לצורך העניין נגיד אימון A אתה עושה עצימות גבוה מתח עם משקל עליך 3*5 ושכיבות שמיכה עם משקל עליך וכו כו ואימון B תעשה מקסימום עבודה במשקל גוף ואותו דבר באימוני הארובי שלך , תן פעם אחת אימון אינטרוולים עצימות גבוה של ספרינטים ואימון אחר ריצה ארוכה בעצימות בנונית ושמירה על דופק קבוע , תן לגוף שלך לחוות עומסים מכל הסוגים וככה לטעמי תגיע לצבא הכי מוכן שאפשר במחינה פיזית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית