שלום, חדש כאן.
אפרט מה המטרה שלי, ומה עשיתי בחודשים האחרונים, ואיזה נקודות דורשות בירור מבחינתי.
המטרה שלי:התחזקות וכניסה לכושר גבוהים ככל שאוכל לקראת יום סיירות וגיבושים.
(לא אכנס כאן לעניין ריצות כי אני מניח שאין קשר, אלא רק לתרגילי כח)
מה עשיתי: במהלך שלושת החודשים האחרונים פעלתי כך:
מדדתי מספר חזרות מקס' בדקה שכיבות שמיכה. ועשיתי 7 סטים בשבוע (2 יום א' 3יום ג' 2 יום ה')
כאשר שבוע 1,3 ב- 50% מהמקס' ושבוע 2,4 ב60% מהמקס'.
ככה עשיתי גם במתח ואני מתכוון להוסיף גם מקבילים.
ובמשך החודשיים האחרונים גם הכנסתי air squot (סקוואט ללא המוט)
ראיתי שיפור בכל חודש בכל תרגיל והיום הגעתי ל90 שכיבות שמיכה בדקה.
----- שאלותיי----
1. אני פועל מנקודת הנחה שהעלייה בנפח המסוגלות שלי לפעול פעולות אלה זה מה שאני מחפש. אנא התייחסו מהידע שלכם האם זה אכן כך.
2.בהמשך ל1 האם אכן צורת אימון זו לא מועילה בכלל לכח? ולכח המתפרץ?
3.אני רוצה לשמוע את המלצותכם הכלליות כדי שאוכל להשתדרג ולהתקדם.
----הערות---
1. אני לא פועל עם משקולות עד עכשיו, נק' ההנחה היא שהאימון צריך להיות ממוקד לפעולות שידרשו ממני במטרה. אנא התייחסו לשאלות בפרספקטיבה הזו. אני כן לעומת זאת מתעתד להכניס אימון אחד במכון בשבוע כשאגבש תכנית מסודרת שמטרת שיפור בריצה ומה שאעשה במכון יתמוך בכך.
2. יש לי חשש שבמשך דקת המדידה בתחילת חודש הטכניקה שלי מזדייפת כשאני מתעייף (כלומר לא יורד עד הסוף) זה למעשה לא כ"כ משנה כי אני מתקדם ובמהלך החודש עושה חצי מהכמות הזאת, אבל איך אדע מה המסוגלות שלי?
3.אני מעוניין לשמוע כל מידע מועיל שתשתפו איתי בנוגע למטרה שלי, ושתפנו אותי לאן שצריך.
תודה
אפרט מה המטרה שלי, ומה עשיתי בחודשים האחרונים, ואיזה נקודות דורשות בירור מבחינתי.
המטרה שלי:התחזקות וכניסה לכושר גבוהים ככל שאוכל לקראת יום סיירות וגיבושים.
(לא אכנס כאן לעניין ריצות כי אני מניח שאין קשר, אלא רק לתרגילי כח)
מה עשיתי: במהלך שלושת החודשים האחרונים פעלתי כך:
מדדתי מספר חזרות מקס' בדקה שכיבות שמיכה. ועשיתי 7 סטים בשבוע (2 יום א' 3יום ג' 2 יום ה')
כאשר שבוע 1,3 ב- 50% מהמקס' ושבוע 2,4 ב60% מהמקס'.
ככה עשיתי גם במתח ואני מתכוון להוסיף גם מקבילים.
ובמשך החודשיים האחרונים גם הכנסתי air squot (סקוואט ללא המוט)
ראיתי שיפור בכל חודש בכל תרגיל והיום הגעתי ל90 שכיבות שמיכה בדקה.
----- שאלותיי----
1. אני פועל מנקודת הנחה שהעלייה בנפח המסוגלות שלי לפעול פעולות אלה זה מה שאני מחפש. אנא התייחסו מהידע שלכם האם זה אכן כך.
2.בהמשך ל1 האם אכן צורת אימון זו לא מועילה בכלל לכח? ולכח המתפרץ?
3.אני רוצה לשמוע את המלצותכם הכלליות כדי שאוכל להשתדרג ולהתקדם.
----הערות---
1. אני לא פועל עם משקולות עד עכשיו, נק' ההנחה היא שהאימון צריך להיות ממוקד לפעולות שידרשו ממני במטרה. אנא התייחסו לשאלות בפרספקטיבה הזו. אני כן לעומת זאת מתעתד להכניס אימון אחד במכון בשבוע כשאגבש תכנית מסודרת שמטרת שיפור בריצה ומה שאעשה במכון יתמוך בכך.
2. יש לי חשש שבמשך דקת המדידה בתחילת חודש הטכניקה שלי מזדייפת כשאני מתעייף (כלומר לא יורד עד הסוף) זה למעשה לא כ"כ משנה כי אני מתקדם ובמהלך החודש עושה חצי מהכמות הזאת, אבל איך אדע מה המסוגלות שלי?
3.אני מעוניין לשמוע כל מידע מועיל שתשתפו איתי בנוגע למטרה שלי, ושתפנו אותי לאן שצריך.
תודה