הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לקראת SS - השינוי של החיים שלי

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
החלטתי שבתאריך ה-1/9/2014 אני מתחיל את השינו של החיים שלי.
לאחר 3-4 שנים של ניסיונות בפיתוח גוף/פאוורלפיטינג, היו המון כישלונות.. חוסר ידע באימונים, בתזונה, במה נדרש להצלחה.
היו לי תכניות רעות, זמני התאוששות גרועים, שינה של 5-6 שעות לפעמים, בלי תפריט מסודר.
הפעם אני מרגיש מוכן במאה אחוז מבחינת ידע בתחום.. מה דרוש להצלחה. (חוץ מכמה שאלות שאשמח שתענו לי עליהם כאן..)

1.אני אדאג לישון בין 7-8 שעות שינה מינימום ללילה
2.אני אבנה תפריט מסודר של + קלורי (לעלייה במסה) - הכיוון +500 קלוריות
3.אני אתאמן בתכנית SS ( המקורית עם פאוורקלין שכרגע אני עובד על הטכניקה בתרגיל..)

כרגע המשקלים הם +-
1.סקוואט 95 ק"ג ל-5 חזרות
2.דדליפט 120 ק"ג ל-5 חזרות
3.מילטרי פרס 50 ק"ג ל-5 חזרות
4.בנצ' פרס 75 ק"ג ל-5 חזרות
5.פאוור קלין - כרגע רק עובד על טכניקה עם 40 ק"ג.

יש לי כמה שאלות להיות בטוח שהכל יהיה מושלם בתכנית ובשינוי שאני סוף סוף בטוח שיקרה..

טוב אז התכנית הולכת להיות SS כמו שציינתי

A:
Squat 3X5
Bench press 3X5
Deadlift 1X5

B:
Squat 3X5
Standing barbell press 3X5
Power Clean 3X5

השאלות:

1.אני בונה תפריט מסודר ומדויק של + קלורי. כמה גרם חלבון לכל ק"ג לחשב? התכנית שלי פי 2 ממשקל גוף..(כרגע שוקל 72, לכן 144 גרם חלבון בתפריט) יותר או פחות??

2.כמה פלוס קלוריות מומלץ בתכנית SS שהקטע כמובן עלייה במסה? הנטייה שלי ל-500+ קלורי ליום.

3.איך אני מבצע חימום לתכנית SS הזאת? אם אפשר הסבר לחימום מלא.. לפני כל תרגיל לעשות איזה 4 סטים של חימום לעלות משקל לאט לאט? לעשות ריצה 5 דקות לפני האימון? חימום מפרקים? כמה סטים חימום? לכל תרגיל בנפרד חימום? או חימום כללי לפני האימון?

4.כמה זמן אני נח בין סט לסט במשקל עבודה? דקה וחצי? 5 דקות? כמה המנוחה קריטית ב-SS שאני אקח בין סט לסט? מה ההמלצה למינימום מנוחה ומה המקסימום?

תודה רבה לעוזרים.. מאוד חשובה לי ההצלחה והפעם אני הולך לתת מעצמי בכל הכוח!!

1.פי 2 גרם חלבון על כל קילו בגוף (במקרה שלך 144 נשמע טוב)
2.תתחיל מ500 לדעתי , אם תראה שאתה נתקע ולא מצליח להתאושש כמו שצריך (במידה והטכניקה , שינה וכו' הולכים כמו שצריך) תוסיף עוד 200~ קל'.
3.בקשר לחימום חכה לתגובות אחרות ( לא בטוח מה להמליץ... )
4.בעיקרון תנוח כמה שאתה צריך , אל תתקרר יותר מדי אבל אל תכנס מהר מדי אם אתה מרגיש אתה צריך מנוחה .

בהצלחה 😃

לגבי החימום , זה די אינדיבדואלי
לפי מה שאני זוכר , ההמלצה של ריפטו היא 2 סטים של 5 חזרות עם מוט ריק , ולאחר מכן פרמידה שלי 40% משקל עבודה (ל3x5) ל5 חזרות , אחרי זה 60% ל3 חזרות , ובסוף 80% ל2 חזרות , ואז אתה נותן את הסטים של העבודה
אני כבר בשלב שאני מכיר את עצמי ויודע איך להתחמם הכי טוב , כמו שאמרתי זה די אינדיבדואלי , עד שתדע מה הכי עובד עליך , תעשה בשיטה שרשמתי לך שריפטו ממליץ

תיקון קטן לגבי הפאוורקלין , זה 5x3 כלומר 5 סטים , בכל אחד שלוש חזרות

שיהיה בהצלחה , דרך אגב משקלים יפים מאוד לתחילת SS

אני הייתי כשהתחלתי SS הייתי עושה 5-10 דקות ריצה או אליפטי בשביל לחמם את הגוף, להתחיל טיפה להזיע, אחר כך ראיתי שאני לא צריך, עכשיו אני עושה סקוואט בלי מוט בכלל כמה פעמים, אחר כך שני סטים עם מוט ריק (אז כבר אני מרגיש שאני מתחמם והזיעה מתחילה לצאת) ואחר כך מתחיל לעלות משקל כל סט עד 70% בערך ממשקל העבודה.
מנוחה כמו שאמרו למעלה, כמה שצריך. מצד אחד אין טעם לנוח 20 דקות בין סטים, מצד שני אם המשקל כבד לך אתה לא תוכל להשלים את הסט הבא אחרי דקה וחצי מנוחה.

מאיזה משקלי עבודה אתה מתכוון להתחיל את התוכנית? אתה אמור לרדת לפחות ב 20%

• פותח/ת השרשור
1.פי 2 גרם חלבון על כל קילו בגוף (במקרה שלך 144 נשמע טוב)
2.תתחיל מ500 לדעתי , אם תראה שאתה נתקע ולא מצליח להתאושש כמו שצריך (במידה והטכניקה , שינה וכו' הולכים כמו שצריך) תוסיף עוד 200~ קל'.
3.בקשר לחימום חכה לתגובות אחרות ( לא בטוח מה להמליץ... )
4.בעיקרון תנוח כמה שאתה צריך , אל תתקרר יותר מדי אבל אל תכנס מהר מדי אם אתה מרגיש אתה צריך מנוחה .

בהצלחה 😃

תודה רבה!

לגבי החימום , זה די אינדיבדואלי
לפי מה שאני זוכר , ההמלצה של ריפטו היא 2 סטים של 5 חזרות עם מוט ריק , ולאחר מכן פרמידה שלי 40% משקל עבודה (ל3x5) ל5 חזרות , אחרי זה 60% ל3 חזרות , ובסוף 80% ל2 חזרות , ואז אתה נותן את הסטים של העבודה
אני כבר בשלב שאני מכיר את עצמי ויודע איך להתחמם הכי טוב , כמו שאמרתי זה די אינדיבדואלי , עד שתדע מה הכי עובד עליך , תעשה בשיטה שרשמתי לך שריפטו ממליץ

תיקון קטן לגבי הפאוורקלין , זה 5x3 כלומר 5 סטים , בכל אחד שלוש חזרות

שיהיה בהצלחה , דרך אגב משקלים יפים מאוד לתחילת SS

אחלה תודה רבה, גם על התיקון!!

אני הייתי כשהתחלתי SS הייתי עושה 5-10 דקות ריצה או אליפטי בשביל לחמם את הגוף, להתחיל טיפה להזיע, אחר כך ראיתי שאני לא צריך, עכשיו אני עושה סקוואט בלי מוט בכלל כמה פעמים, אחר כך שני סטים עם מוט ריק (אז כבר אני מרגיש שאני מתחמם והזיעה מתחילה לצאת) ואחר כך מתחיל לעלות משקל כל סט עד 70% בערך ממשקל העבודה.
מנוחה כמו שאמרו למעלה, כמה שצריך. מצד אחד אין טעם לנוח 20 דקות בין סטים, מצד שני אם המשקל כבד לך אתה לא תוכל להשלים את הסט הבא אחרי דקה וחצי מנוחה.

תודה גבר

מאיזה משקלי עבודה אתה מתכוון להתחיל את התוכנית? אתה אמור לרדת לפחות ב 20%

שאלה טובה..
מה ההמלצה באמת? להוריד 20% מהיכולת שלי?

לדוגמא להתחיל עם 80 ק"ג סקוואט
100 דדליפט וכו'? עוד תגובות שיעזרו ויענו .. רוצה לשמוע כמה שיותר דעות??

ד"א מה ה+ קלוריות המומלץ במסה ב-SS

יש דעות שאומרות ש+500 לא יספיק לתכנית כוח כזאת ועדיף +700 או 1000

עוד דעות?!

יש דעות שאומרות ש+500 לא יספיק לתכנית כוח כזאת ועדיף +700 או 1000
אני חושב שטוב לעשות כמו שאמרו למעלה:

• פותח/ת השרשור
אוקיי.. זה נשמע טוב..

עוד דעות מאנשים מה החימום הכי טוב לבצע לSS וכמה זמני מנוחה בין הסטים?
מה הכוונה כמה שאתה צריך.. מבחינתי לקחתי 5 דקות שאני ממש יבוא טוב לסט השאלה אם זה לא תיהיה מנוחה גדולה מדיי

מה הכוונה כמה שאתה צריך.. מבחינתי לקחתי 5 דקות שאני ממש יבוא טוב לסט השאלה אם זה לא תיהיה מנוחה גדולה מדיי
5 דקות אולי נשמע לך הרבה עכשיו, אבל כשתהיה במשקלי עבודה שממש כבדים לך כנראה תצטרך לפחות 5 דקות.

• פותח/ת השרשור
כתבת שאתה מתחיל 'את השינוי של החיים שלך' חשבת לקרוא לפני זה את שני הספרים לגבי SS?

האמת שהסתפקתי כרגע לקרוא את כל המאמרים של SS שאלות ותשובות והתכנית וכל מה שמסביב אבל לא קראתי את הספרים ל-SS

איפה אני יכול להשיג אותם וכמה עמודים כל ספר?

הספרים יעזרו לך הרבה אין ספק אבל זה ממש לא חובה בשביל לבצע את התכנית כמו שצריך, אם הטכניקה שלך בתרגילים טובה המאמרים בפורטל יספיקו לך
לגבי החימום, בתכלס המטרה שלו (מעבר ללהזרים דם ולחמם את השרירים) זה למנוע מהסט הראשון של המשקל עבודה שלך להכניס אותך לשוק מהמשקל, לכן אני אוהב בחימום להגיע בהדרגה עד 85-90% מהמשקל ולעשות 2-3 חזרות. ואז כשאני מוציא את המוט בסט הראשון הוא לא מרגיש ממש כבד ביחס לחימום...

• פותח/ת השרשור
הבנתי.. אז מה שאתם אומרים בגדול שהחימום הוא אינדיבידואלי ולכל אחד יתאים משהו אחר..
אז צריך להכיר את הגוף שלי ולבצע חימום בהתאם למה שהכי נוח לי

תודה רבה

עוד דעות לקראת השינוי של החיים שלי??

ב-1/9 זה מתחיל.......

אני מציע לך שתחליף את הפאוור קלין במתח, ובנוסף תעבוד על הטכניקה בפאוור קלין.
כמו שרשום בפורטל תתחיל מזה :
A-
סקוואט- 3X5
בנ'ץ- 3X5
מתח- 3Xmax

B-
סקוואט 3X5
פרס 3X5
דדליפט 1X5

בהצלחה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני כבר חודש וחצי עובד על הטכניקה בפאוור קלין והולך להתחיל את התכנית SS המקורית.. לא אוהב לעשות לעצמי הנחות ולהחליף את התרגיל במתח..

תודה בכל מקרה!!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית