הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית טקסס - פיצול והתאמה לליפטינג

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך

WeaKid

מושעה
4,728
3,273
נק' מוניטין:
9,328
4,728
3,273
אז בקרוב אעבור לטקסס ולפני שאעשה את זה אני רוצה לסדר כמה דברים כדי שאכנס אליה מוכן

1. הבנתי שהנפח יכול להיות ארוך ומייגע וכדאי לפצל. הבעיה היא שעוד מעט מתחילים הלימודים ואולי לא יהיה לי זמן להגיע למכון 4 פעמים בשבוע, אפשר לפצל רק את הנפח לעליון תחתון ועצימות במתכונת רגילה? אם כן איך זה יעבוד?

2. במידה ולא אפצל ואשר עם הפיצול הבסיסי הבנתי שטקסס היא יותר מתכונת ובמתכונת הרגילה היא יותר תוכנית "כוח כללי" ולא מותאמת לליפטינג. איך אפשר להפוך אותה למותאמת לליפטינג?
הוספת תרגילי עזר כמו דפסיט דדליפט במקום הפאוורקלין או חתירה? (הבנתי שזה נהוג). ולהעלות תדירות בנץ' ולהוריד תדירות פרס?

בשביל 3 ימים בשבוע תחפש את הטקסס בלוג של סופטי
ל4 ימים, תחפש את התקופה של החיטוב האחרון בלוג שלי
רק שעשיתי בנפח 4X5, ועושים 5X5

טקסס מבוססת סקוואט בנץ' ודדליפט, תעלה אותם תתחזק בPL. השאיפה של מתאמן היא לעשות תוכניות כמה שיותר פשוטות וכמה שיותר של מתחילים ולא לסבך אותן, רק בהתאם לצורך פיזי שניתן לשים עליו את האצבע ולהגיד "אני צריך X בשביל לשפל את הטוטאל שלי".

• פותח/ת השרשור
טקסס מבוססת סקוואט בנץ' ודדליפט, תעלה אותם תתחזק בPL. השאיפה של מתאמן היא לעשות תוכניות כמה שיותר פשוטות וכמה שיותר של מתחילים ולא לסבך אותן, רק בהתאם לצורך פיזי שניתן לשים עליו את האצבע ולהגיד "אני צריך X בשביל לשפל את הטוטאל שלי".
בגדול אני נבין מה אתה אומר. מה שאני לא מבין זה למה כליפטר שרוצה להתחרות ולא להתחזק באופן כללי אני צריך פאוורקלין ורוטציה בין הבנץ' לפרס?

בגדול אני נבין מה אתה אומר. מה שאני לא מבין זה למה כליפטר שרוצה להתחרות ולא להתחזק באופן כללי אני צריך פאוורקלין ורוטציה בין הבנץ' לפרס?
אני לא מכיר פה אף אחד מהחברה החזקים שעשה רוטציה
כנל סטיף דדליפט
כנל שחשב שטקסס מוסיפה כוח כללי ולא פרטי

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר פה אף אחד מהחברה החזקים שעשה רוטציה
כנל סטיף דדליפט
כנל שחשב שטקסס מוסיפה כוח כללי ולא פרטי
אני עוד פעם אומר - "כללי" - קראתי. זה אומרת שהיא לא ספציפית בגרסתה המקורית לליפטינג בגלל הקלין הרוטציה. את הרוטציה כנראה לא אעשה
ואת הקלין אחליף בחתירה\מתח לחזרות גבוהות(?)

• פותח/ת השרשור
מחזק את המפצל, משום מה יש להרבה מתאמנים מתחילים פה נטייה לסבך תוכניות. תאכל הרבה ,תישן טוב ואתה תתחזק.
את זה הבנתי. אני לא בא לסבך אותה. רק שאלה: אתה עשית רוטציה בין הפרס לבנץ' ופאוורקלין?

את זה הבנתי. אני לא בא לסבך אותה. רק שאלה: אתה עשית רוטציה בין הפרס לבנץ' ופאוורקלין?
בתוכנית שלי היה סקואט, בנצ', דדליפט מתח ופרס. איך עשיתי? אתה מוזמן להסתכל בלוג שלי.

אסיף גם התחזק בטירוף מתוכנית מאוד פשוטה (טקסס בוריאציה הכי משעממת שלה) הוא אכל כמו שצריך ולא התבכיין על הנפח.

רוב ההתקדמויות המשמעותיות שיצא לי לראות נבעו מתוכניות די משעממות ופשוטות.

• פותח/ת השרשור
אתה בוחן אפשרויות על סמך איזה ידע והבנה ?
לא בדיוק הבנתי מה השאלה. אבל יודע שיש את הצורה הפשוטה אבל אני זוכר שהומלץ כאן דדליפט קלביום נפח אחרי סקוואט אז שאלתי את ביסט כי אני זוכר שהוא המליץ.

תתחיל מהתכונית בצורה הכי פשוטה שלה
ועם הזמן תתאים אותה לפי מה שאתה צריך

ממליץ לך לעשות סקר מהחבר'ה הרציניים כאן, שהתקדמו יפה בטקסס, מי מתוכם עשה 1:1 רגיל בלי שינויים, ומי שיחק במהירות וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית