הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט עם דאמבלים VS מכרעים

• פותח/ת השרשור Sherif
  • פורסם בתאריך

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
שלום לכולם.
רציתי לדעת מה עדיף:
סקוואט עם דאמבלים(אני יכול או עם דאמבלים ביד או עם משקל גוף) או לאנצ'ים(מכרעים) עם דאמבלים ביד.

אני שואל כיוון שאני נוטה להעדיף דאמבלים, כיוון שאני מרגיש שהטכניקה שלי בסקוואט עם דאמבל לא טובה. האם יש הבדל גדול? תודה רבה.

בסדר. כל המתאמנים בעולם עוברים מ 6 ק"ג ל 20 ק"ג בתוך שבועיים שלוש.

כבר כתבתי, אין לי עניין לשכנע אחרים.
בנתיים אתה טוען לגיחוך ואני רואה מלא אנשים שמתאמנים בביתם עם ציוד מתאים, חוסכים הרבה כסף ומגיעים לתוצאות יפות.

אתה מוסיף לעצמך הרבה כבוד בכך שאתה כותב על חוקרים שהמחקרים שלהם לא שווים את הנייר עליו הם כותבים... ממש בוגר אתה.

כל מתאמן שמתאמן בצורה אפקטיבית עובר את ה-20 ק״ג תוך פחות זמן מזה. אם אין לך עניין לשכנע אחרים, אל תטען על דברים שהם חרטה כשאין לך במה לגבות את זה.

אני עומד מאחורי המילים שלי על החוקרים ועל המחקרים. אתה מוזמן להביא את הנתונים שלך ונבחן אותם ביחד. אבל איכשהו יש לי הרגשה שאתה תשאר עם טיעוני ad hominem שלך על הכבוד שלי.

לומר שב 5 חודשים של SS אדם יגיע להרים 130 ק"ג, זה חירטוט עוד יותר גדול.
אתה מוזמן להסתכל בלוגים בפורום כמה זמן לקח לאנשים להגיע למשקלים מטורפים ב SS
לי לקח באיזור ה 9-10 חודשים להגיע ל 130 סקוואט ב SS אחרי שבמשך כמה חודשים עשיתי שטויות
והתחלתי 60 קילו על 1.80

כל מתאמן שמתאמן בצורה אפקטיבית עובר את ה-20 ק״ג תוך פחות זמן מזה. אם אין לך עניין לשכנע אחרים, אל תטען על דברים שהם חרטה כשאין לך במה לגבות את זה.

אני עומד מאחורי המילים שלי על החוקרים ועל המחקרים. אתה מוזמן להביא את הנתונים שלך ונבחן אותם ביחד. אבל איכשהו יש לי הרגשה שאתה תשאר עם טיעוני ad hominem שלך על הכבוד שלי.

ושוב אתה מוכיח כי לא באמת קראת את הדיון.
העמדה שלי תשתנה לכשיוצגו בפניי המחקרים הרלוונטים.
מי שאמור להביא מחקרים הוא מי שטוען לעצמו את כתר המומחה.

אני לא טענתי את הכתר הזה ואפילו כתבתי מפורשות שאיני קרוב בכלל להחזיק בכתר.
לכן, אם אתה וחבריך (שכן טוענים לכתר המומחה כי הם מאמנים) מאמצים עמדה כל כך מוחלטת מן הראוי שיהיה לה גיבוי מחקרי ואם אין לה גיבוי מחקרי אז אתם לא יכולים לתת קביעה מוחלטת אפילו אם היא נשמעת לכם מאוד הגיונית.
זה א"ב של מדע ואם תשים לב כתבות והסברים רציניים בכל הנוגע לכושר תמיד מצטטים מאמרים ומציינים מפורשות מהו המאמר והיכן פורסם.

אל תנסה לסובב את זה כאילו אני מציג בקשה לא הגיונית.

אגב, הנה דוגמא למאמר לא מדעי, שלא מוכיח כלום אבל הוא רק מראה לך שיש מאמנים שמציגים גישה שונה
http://www.lifeisgood.co.il/article/234/אימון_כושר_ביתי_או_אימון_כושר_במכשירים

לכן, אם הקביעה שלך כל כך מוחלטת איך זה שיש מאמנים שלא מאמינים בזה?
זו בדיוק הסיבה שצריך לראות מחקר מדעי שבדק את השאלה הזאת.

נערך לאחרונה:
ושוב אתה מוכיח כי לא באמת קראת את הדיון.
העמדה שלי תשתנה לכשיוצגו בפניי המחקרים הרלוונטים.
מי שאמור להביא מחקרים הוא מי שטוען לעצמו את כתר המומחה.

אני לא טענתי את הכתר הזה ואפילו כתבתי מפורשות שאיני קרוב בכלל להחזיק בכתר.
לכן, אם אתה וחבריך (שכן טוענים לכתר המומחה כי הם מאמנים) מאמצים עמדה כל כך מוחלטת מן הראוי שיהיה לה גיבוי מחקרי ואם אין לה גיבוי מחקרי אז אתם לא יכולים לתת קביעה מוחלטת אפילו אם היא נשמעת לכם מאוד הגיונית.
זה א"ב של מדע ואם תשים לב כתבות והסברים רציניים בכל הנוגע לכושר תמיד מצטטים מאמרים ומציינים מפורשות מהו המאמר והיכן פורסם.

אל תנסה לסובב את זה כאילו אני מציג בקשה לא הגיונית.

אגב, הנה דוגמא למאמר לא מדעי, שלא מוכיח כלום אבל הוא רק מראה לך שיש מאמנים שמציגים גישה שונה
http://www.lifeisgood.co.il/article/234/אימון_כושר_ביתי_או_אימון_כושר_במכשירים

לכן, אם הקביעה שלך כל כך מוחלטת איך זה שיש מאמנים שלא מאמינים בזה?
זו בדיוק הסיבה שצריך לראות מחקר מדעי שבדק את השאלה הזאת.

שוב, לא מעניין אותי הדיון שאתה מנהל כאן, כי לא ממש אכפת לי מה זה לדעתך ״תוצאות יפות״ ואם אפשר להגיע אליהן בבית או לא.
אני מתייחס לשתי טענות שאתה כתבת:

״לומר משפט שאישה ממוצעת יכולה לעשות תריגלים עם מוט 20 ק"ג זה אחד החירטטים הכי גדולים שמאמן יכול לומר. ותגובה כזאת מחזיקה מאחוריה נסיוןלהעליב ולפגוע ולא לשרת פואנטה מסוימת.

לומר שב 5 חודשים של SS אדם יגיע להרים 130 ק"ג, זה חירטוט עוד יותר גדול.״

שתיהן הוכחו כשגויות ע״י כל מתאמן מתחיל שהתאמן בצורה יעילה. כולנו ראינו את זה על עצמנו, על אנשים שאימנו ועל אנשים אחרים שהתאמנו לבד. אין לנו צורך במחקר שמוכיח שזה אפשרי. אתה זה שטוען שזה בולשיט, אז חובת ההוכחה היא עליך.

דעות של אנשים חסרי מושג שמנסים להתפרסם ב lifeisgood.co.il לא ממש מעניינות אותי גם כן, מר ״גיבוי מחקרי״.

דוד, אם אתה כ"כ מבוסס על מדעים..
יש לך פה עשרות לוגים של חבר'ה שעשו את מה שאתה טוען הוא בלתי אפשרי או שאינו נפוץ.
על בסיס עשרות העדויות האלה אתה יכול ליצור היפותזה ולחקור את הנושא בעצמך.

מאמרים מדעיים זה טוב ויפה, אבל כשהם תלושים מהמציאות ולא ישימים בספורט או בבילדינג..הם לא שווים את הנייר שהם כתובים עליו.
אף אחד לא מבסס את האימונים שלו על מחקרים מדעיים, אבל בהחלט ניתן להסביר באמצעותם מדוע שיטה X עדיפה על שיטה Y לאולכוסייה Z.

@David999 ממליץ לך לקרוא את הספר http://goo.gl/CV6ATH
לדעתי יש לך תפיסה שגויה לגבי אימונים ויותר חשוב לגבי התקדמות באימונים.
מתאמן מתחיל (כלומר אחד שיכול להתקדם לפחות פעם בשבוע ואפילו כל אימון) יכול להעלות משקלי עבודה בצורה ניכרת.
לדוגמא סקווט 5 קילו כל אימון למשך שבועיים-שלושה, לחיצת חזה 2.5 קילו לכל אימון. לאחר תקופה של שבועיים/שלושה ההתקדמות יורדת בחצי (כלומר 2.5 קילו ו-1.25.
כך שניתן להתקדם בצורה מאוד יפה במשקלי העבודה, הטעות הנפוצה של מתאמנים היא להיתקע באותם משקלים, כאשר חלק מזה נובע משימוש במכונות או משקולות יד שקשה לעבור ממשקל למשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית