דיון מאמץ באימונים

Liverpool

משתמש פעיל
444
11
נק' מוניטין:
72
444
11
עניין אותי לדעת אם נקח לדוגמא בן אדם בתקופת מסה נקח אותו במצב אידיאלי של תזונה ושינה והאימונים שלו יהיהו פחות קשים.
נגיד בכל תרגיל הוא יכול לתת עוד 2 או 3 חזרות בשביל לקרוע את עצמו אבל הוא לאעושה מסתפר ב 9 חזרות.
ונגיד שהוא לא דואג יותר מדי למשקלים שהוא עובד איתם.
נגיד הוא יכו להעמיס עוד כמה קילו על המשקולות אבל הוא לא עושה את זה.
ונקח את אותו האם גם במצב אידיאלי של שינה ותזונה שנותן בכל סט את המקסימום עד שהוא לכול לתת עוד חזרה.
ודואג מדי פעם כשהוא יכול תמיד לנסות ולעלות עוד קילו למוט.
איזה מהם יגדל יותר במסת שריר ופחות בשומן?
והאם זה יהיה הבדל קריטי?

ההבדל יהיה שהבן אדם השני יתן יותר גירוי לשריר ובכך השריר שלו יותר יגדל.
בכדי לגרום למקסימום עלייה במסת שריר צריך להגיע לכשלון חיובי בשריר על מנת שהשריר יתפתח ויגדל.

ההבדל יהיה שהבן אדם השני יתן יותר גירוי לשריר ובכך השריר שלו יותר יגדל.
בכדי לגרום למקסימום עלייה במסת שריר צריך להגיע לכשלון חיובי בשריר על מנת שהשריר יתפתח ויגדל.
מה זה בדיוק ״גירוי שרירי״
איך בא לידי ביטוי שריר מגורה?

צריך להגיע לכשלון
לא יודע במה אתה מתכוון לכישלון. אבל, כשמגיעים לכשל לוקח לשריר הרבה יותר זמן להתאושש - פחות היפוטרפיה בסופו של דבר.
כשל במיוחד בתרגילים המורכבים תחת עומסים גבוהים זה אסון למערכת העצבים וההתאוששות.

לא יודע במה אתה מתכוון לכישלון. אבל, כשמגיעים לכשל לוקח לשריר הרבה יותר זמן להתאושש - פחות היפוטרפיה בסופו של דבר.
כשל במיוחד בתרגילים המורכבים תחת עומסים גבוהים זה אסון למערכת העצבים וההתאוששות.

כשמתכוונים לכישלון בעבודה עם משקולות מתכוונים לכך שנניח אם אתה צריך לעשות 10 חזרות בסט.. אז את החזרה ה 10 אתה בקושי מצליח לסיים... ואתה לא מסוגל לעשות עוד חזרה.. כלומר אין מצב שאתה עושה 11 חזרות.
זה נקרא כישלון.. וזה דבר חיובי מאוד ורצוי מאוד.

כשמתכוונים לכישלון בעבודה עם משקולות מתכוונים לכך שנניח אם אתה צריך לעשות 10 חזרות בסט.. אז את החזרה ה 10 אתה בקושי מצליח לסיים... ואתה לא מסוגל לעשות עוד חזרה.. כלומר אין מצב שאתה עושה 11 חזרות.
זה נקרא כישלון.. וזה דבר חיובי מאוד ורצוי מאוד.
זה לא כשל.

כשמאמנים כותבים בתוכנית אימונים להגיע עד כשל לזה הם מתכוונים למה שכתבתי. אתה מוזמן גם להריץ על זה חיפוש בגוגל ואפילו בפורום כאן.
זה שלך יש פרשנות אחרת למילה כשל שנובעת אולי מהגדרה מילונית של המילה או מצירוף אחר כמו למשל "כשל כליות" או מה משהו כזה.. לא הופך את זה לכוונת המשורר בתוכניות אימון.
יש הרבה מילים בעברית שהצירוף שלהם או הם בפני עצמן לא תמיד מצביע על הכוונה המאמיתית שלהם.. גם המונח "יועץ משפטי" הוא לא מונח נכון כי הוא מרמז על כך שמבוצעת פעולת ייעוץ בעוד שזה לא תמיד כך ובפועל במגזר הציבורי היועץ המשפטי הוא לא מייעץ הוא מחליט. למשל: היועץ המשפטי לממשלה אינו מייעץ לממשלה.. הוא מחליט עבור הממשלה ועמדתו היא סופית וקובעת.. הממשלה לא יכולה לפעול בניגוד לעצתו.

מקווה שזה מסביר לך את ההבדל שבין ללכת להגדרה מילונית ולהסתכל בתרגום של מילה לבין להבין מה המשמעות של זה בהקשר מסוים.

כשמאמנים כותבים בתוכנית אימונים להגיע עד כשל לזה הם מתכוונים למה שכתבתי. אתה מוזמן גם להריץ על זה חיפוש בגוגל ואפילו בפורום כאן.
זה שלך יש פרשנות אחרת למילה כשל שנובעת אולי מהגדרה מילונית של המילה או מצירוף אחר כמו למשל "כשל כליות" או מה משהו כזה.. לא הופך את זה לכוונת המשורר בתוכניות אימון.
יש הרבה מילים בעברית שהצירוף שלהם או הם בפני עצמן לא תמיד מצביע על הכוונה המאמיתית שלהם.. גם המונח "יועץ משפטי" הוא לא מונח נכון כי הוא מרמז על כך שמבוצעת פעולת ייעוץ בעוד שזה לא תמיד כך ובפועל במגזר הציבורי היועץ המשפטי הוא לא מייעץ הוא מחליט. למשל: היועץ המשפטי לממשלה אינו מייעץ לממשלה.. הוא מחליט עבור הממשלה ועמדתו היא סופית וקובעת.. הממשלה לא יכולה לפעול בניגוד לעצתו.

מקווה שזה מסביר לך את ההבדל שבין ללכת להגדרה מילונית ולהסתכל בתרגום של מילה לבין להבין מה המשמעות של זה בהקשר מסוים.
מה שתיארת זה לא כשל.
לעומת זאת, יש לך כשל-מוח רציני.

מה שתיארת זה לא כשל.
לעומת זאת, יש לך כשל-מוח רציני.
לא ארד לרמה שלך..
אתה מוזמן לקרוא גם במאמרים באתר:
והנה ציטוט בשבילך:

"כשל זה אותו המצב שאתם לא יכולים להרים יותר חזרות בתרגיל"
https://www.kilogram.co.il/3688/531-תוכנית-האימונים-הפשוטה-והיעילה-ביות/

אתה יכול למצוא עוד הרבה הסברים לכשל בהקשר של משקולות ברחבי האינטרנט. בהצלחה לך.

אני מניח שכל עוד אתה מגוון בתרגילים ומגוון כל כמה זמן בטווח החזרות והסטים, שתיהיה התקדמות
אם כי איטית יותר משל זה שיעלה במשקלים ויתאמץ יותר.
כי בסופו של דבר לגוף יש אדפטציה והוא ילמד להתרגל אל המשקל והתרגיל שאתה מבצע באופן עיקבי.

זאת דעתי האישית מניסיון שלי,
אולי דעה אחרת תשכיל אותי במה שאני לא יודע.

אני מניח שכל עוד אתה מגוון בתרגילים ומגוון כל כמה זמן בטווח החזרות והסטים, שתיהיה התקדמות
אם כי איטית יותר משל זה שיעלה במשקלים ויתאמץ יותר.
כי בסופו של דבר לגוף יש אדפטציה והוא ילמד להתרגל אל המשקל והתרגיל שאתה מבצע באופן עיקבי.

זאת דעתי האישית מניסיון שלי,
אולי דעה אחרת תשכיל אותי במה שאני לא יודע.

הגוף לא מבצע "אדפדציה".
בשנות ה 60 ניסו בצה"ל לעשות "אדפטציה" לחיילים ולהרגיל אותם למה שנקרא 'משמעת מים'. כלומר לגרום להם להתרגל לצרוך פחות מים.
דבר שכמובן לא עבד.

הגוף לא מתרגל להרמת משקל, הגוף בונה רקמת שריר שמאפשרת לך להרים את המשקל.. זו בדיוק הסיבה שלאחר תקופה מסוימת אותו משקל הופך להיות קל ואז אתה מגביר את משקל העבודה וחוזר חלילה.

• פותח/ת השרשור
סיבכתם אותי.
בקיצור השאלה היא אם שווה לי לתת את הפוש לעוד חזרה עד גבול היכולת או לא?
זאת היתה השאלה שלי.

אם אתה צריך לעשות 10 חזרות בכל סט אז אתה צריך להגיע למצב שאת החזרה ה 10 אתה בקושי מסיים.. ואתה לא מסוגל לעשות אפילו עוד חזרה אחת.
אם אתה מצליח לעשות 10 ואין לך בעיה לעשות גם 11 סימן שאתה צריך להוסיף משקל... זה מראה על התקדמות.

בשנות ה 60 ניסו בצה"ל לעשות "אדפטציה" לחיילים ולהרגיל אותם למה שנקרא 'משמעת מים'. כלומר לגרום להם להתרגל לצרוך פחות מים.
דבר שכמובן לא עבד.

אתה חייב להיות כזה מתחכם?

אפשר לתת הסבר למה אדפטציה לא מתרחשת בגוף האדם עפ"י דעתך אבל לתת דוגמאות ממקרים שלא קשורים לנושא הדיון זוהי התחכמות.

אם היית מלווה את ההסבר שלך למאמרים בנושא, גם יכלתי להשכיל.
מכך אני מסיק שזוהי דעתך הפרטית בלבד ושאין ביסוס למידע הזה.

העיקר שאני יודע מה צה"ל ניסו לעשות בשנות ה60.😵

אפשר לתת הסבר למה אדפטציה לא מתרחשת בגוף האדם עפ"י דעתך אבל לתת דוגמאות ממקרים שלא קשורים לנושא הדיון זוהי התחכמות.

אם היית מלווה את ההסבר שלך למאמרים בנושא, גם יכלתי להשכיל.
מכך אני מסיק שזוהי דעתך הפרטית בלבד ושאין ביסוס למידע הזה.

העיקר שאני יודע מה צה"ל ניסו לעשות בשנות ה60.😵

נהוג להסביר דברים בעזרת מטפורה. לרוב זה עוזר.
ולגבי משמעת מים, זה משהו מאוד מפורסם, GOOGLE היה מוצא לך בשניה.
ובכל זאת הנה לינק: http://www.ima.org.il/MainSite/ViewCategory.aspx?CategoryId=6469

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית